Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

justynavege napisał(a):
czyli Kenia probuje wywalczyć pozyje Alfa....
Gajowa nie daj się ;)

Staram się... Kenia w mojej obecności w domu zachowuje jak anioł, jest spokojniutka, grzeczna leży na swoich posłaniach, jest miła dla Gajki.
W momencie przekroczenia progu domu wstępuje w nią daibełek, biegnie
jak szalona w "swój róg" działki aby pogonić ptaki głośno je obszczekuje.
Lata jakby miała motorek w pupie, zaczepia Gajkę do zabawy po drodze taranuje Cyganka. Wydaję komendę szukaj piłki lub przynieś piłkę żeby ją trochę uspokoić i zająć. Tak zaczyna się nasz dzień...

Posted

przecież Kenia jest piękna, młoda, mądra, (prawie) bezproblemowa i z domu tymczasowego a nie ze schroniska - to czemu taki problem z domem.? Gajowa, w ogłoszeniach dawać Twój tel? Postaram się jutro zebrać do jej poogłaszania. Żeby takie cudeńko 3 miesiące czekało...

Posted

justynavege napisał(a):
Gajowa :razz:

a moze Keniusia zostanie przez zasiedzenie ;)

Niestety nie mogę jej zatrzymać. Moja Gaja jest psem po przejściach i
delikatnie mówiąc jest psiakiem trudnym. Kenia jest zbyt żywiołowa dla mnie nie jestem w stanie sprostać jej wymaganiom i Gajki jendocześnie
- to zbyt trudne.

Posted

morisowa napisał(a):
przecież Kenia jest piękna, młoda, mądra, (prawie) bezproblemowa i z domu tymczasowego a nie ze schroniska - to czemu taki problem z domem.? Gajowa, w ogłoszeniach dawać Twój tel? Postaram się jutro zebrać do jej poogłaszania. Żeby takie cudeńko 3 miesiące czekało...

Dzięki morisowa... tak podawaj mój telefon.
Ja też się nie mogę nadziwić, że taka piękna i mądra sunia czeka 3 miesiące na dom...

Posted

Piękna!!! :loveu:

"Co jeszcze mogę dla Ciebie zrobić, mój Człowieku?"

"Pozuję, by każdy zobaczył, jaka jestem cudna. Każdy, ale przede wszystkim Ten właściwy człowiek."

Posted

dałam ogłoszenia na kilku stronach (4lapy.pl, ojej.pl, tresura.pl, petworld.pl, gumtree.pl, kupsprzedaj.pl, ale.gratka.pl, psy.warszawa.pl, ogloszenia.aleokazja.pl) oraz na piątek do gazety Oferta z takim (lub skróconym) tekstem:

Kenia to wyjątkowo piękna, młoda suczka o lśniącej czarnej sierści. Ma około 3 lata. Duża, ale drobnej budowy, szczupła i zgrabna panienka ;) Przyjacielska do ludzi, łagodna, towarzyska. Kenia to pies wesoły, żywy. Uwielbia biegać, bawić się, aportować. Ale jest pojętna i nastawiona na współpracę z człowiekiem. Obecnie sunia ma "dach nad głową" (została znaleziona i przygarnięta na czas szukania domu stałego), ale opiekunka nie ma czasu, by ją szkolić. Widać jednak, że Kenia ma duży potencjał :) Powinna zamieszkać z ludźmi aktywnymi, którzy lubią długie spacery oraz "zabawę w szkolenie". Kenia będzie szczęśliwa mogąc wykonywać polecenia swego Pana. Nadaje się też do agiliti, a to wspaniała rozrywka dla obu stron. Dobrze dogaduje się z psami oraz z innymi sukami. Najlepiej czułaby się w domu z ogrodem. Nie zostanie wydana do kojca czy na łańcuch.

Posted

Morisowa Kenia dziękuje za dzisiejsze piękne foty i za ogłoszenia - tekst bardzo dobry.
Szczególnie podoba mi sie trzecie zdjęcie pokazuje zgrabna sylwetkę Keniusi. Mam nadzieję, że rozdzwonią się telefony i będzie mozna wybrać ten jedyny idealny...:lol: