Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nawet jak był rachunek , zawsze można wystawić korektę do rachunku i pieniądze oddać. Właściwy rachunek księguje się na czerwiec, a korektę na lipiec. Można nawet po roku zrobić korektę. A w trakcie tego samego roku to bez problemu.

Posted

Z przykrością stwierdzam, że nie wszyscy działają na dogo. Sądzę, ze chętni zawsze się znajdą. Nawet na prv. można :-) - to się wtedy może nazywać "tymczasik u znajomych". Basiura kiedyś wspominała, że jedzie z koleżanką do schronu uratować jakiegoś psiaka. Całkiem możliwe, że ten psiak ma wątek i właśnie teraz zbiera kasę. Np. na FB.

Posted

dzięki za obecność na wątku, za sugestie, może z nich skorzystam ;)
mam wszystkie dane Dt z Nipem i regonem itd, umowa została spisana na mnie,
na czarnych kwiatkach ten dt już jest
pieniążków nadal nie odzyskałam :(

ale oczywiście nie popuszczę tych pieniędzy bo niby z jakiej racji...

jak można tak okradać ludzi, mnie się to w głowie nie mieści...
zabrała mi 200zł, nie dała rachunku, nie wykonała usługi poza 4 dniami które łącznie wynoszą 20zł
wg mnie to normalna kradzież...

Posted

już oczywiście działam poza dogo w tej sprawie jednak nie mogę pisać o szczegółach rozumiecie ;)

ale bedę wdzięczna za wszelakie rady i dalsze sugestie w tej sprawie

nikt nie może bezkarnie okradać psiaków...

Posted

[quote name='ania shirley']Nawet jak był rachunek , zawsze można wystawić korektę do rachunku i pieniądze oddać. Właściwy rachunek księguje się na czerwiec, a korektę na lipiec. Można nawet po roku zrobić korektę. A w trakcie tego samego roku to bez problemu.[/QUOTE]
To sama prawda. Absolutnie nie ma tu problemu z księgowością, tylko z uczciwością. Pod kątem księgowym wszystko spokojnie da się wyprostować i wiem co pisze bo jestem księgową od bardzo, bardzo wielu lat.

Posted

Właściciele małych gospodarstw agroturystycznych mogą skorzystać ze zwolnienia od podatku dochodowego. Nieopodatkowane są dochody z wynajmu pokoi gościnnych (jeżeli jest ich maksymalnie pięć) w budynkach mieszkalnych położonych na terenach wiejskich w gospodarstwie rolnym osobom przebywającym na wypoczynku. Podobnie jest z dochodami za wyżywienie takich osób.

Posted

Masz całkowitą rację![quote name='diana79']dzięki za obecność na wątku, za sugestie, może z nich skorzystam ;)
mam wszystkie dane Dt z Nipem i regonem itd, umowa została spisana na mnie,
na czarnych kwiatkach ten dt już jest
pieniążków nadal nie odzyskałam :(

ale oczywiście nie popuszczę tych pieniędzy bo niby z jakiej racji...

jak można tak okradać ludzi, mnie się to w głowie nie mieści...
zabrała mi 200zł, nie dała rachunku, nie wykonała usługi poza 4 dniami które łącznie wynoszą 20zł
wg mnie to normalna kradzież...[/QUOTE]

Posted

[quote name='AlfaLS']To sama prawda. Absolutnie nie ma tu problemu z księgowością, tylko z uczciwością. Pod kątem księgowym wszystko spokojnie da się wyprostować i wiem co pisze bo jestem księgową od bardzo, bardzo wielu lat.
Przypadkiem trafiłam na ten wątek, przeczytałam i właśnie to samo chciałam napisać, że nie w księgowości leży problem. Po takich nieciekawych przypadkach zastanawiam się, czy nie lepszym, bezpieczniejszym rozwiązaniem byłoby opłacanie dt po wykonaniu usługi, a nie przed?

• 1 month later...
Posted

Martika@Aischa napisał(a):
Napisze brzydko ale i tak za delikatnie ...kim trzeba byc aby robic z siebie świnie za 200 zł ??? :shake:

bardzo dobrze to ujęłaś

stzw napisał(a):
Można tylko mieć nadzieję, że Bozia będzie i rychliwa i sprawiedliwa.

tak też mam taką nadzieję

AlfaLS napisał(a):
Normalne świństwo.....

i aż strach pomyśleć jak oni mogą traktować te wszystkie biedne zwierzęta które się tam znajdują...