Jara Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 A na przyszłość polecam spisywać dokładne umowy z każdym DT i to bardzo szczegółowe. Spisywać numer pesel lub numer nip firmy, skoro dt twierdzi, że prowadzi działalność gospodarczą. I bezboleśnie sprawy zalatwiać tu: przez internet, szybko i bez względu na kwotę https://www.e-sad.gov.pl/Default.aspx?AspxAutoDetectCookieSupport=1 Quote
ania shirley Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Nawet jak był rachunek , zawsze można wystawić korektę do rachunku i pieniądze oddać. Właściwy rachunek księguje się na czerwiec, a korektę na lipiec. Można nawet po roku zrobić korektę. A w trakcie tego samego roku to bez problemu. Quote
Martika&Aischa Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Dianko czy pieniążki wróciły na Twoje konto ??? Quote
Maryna Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 No wiecie,że to są szczyty..okradac psy..słów brakuje. Quote
stzw Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Z przykrością stwierdzam, że nie wszyscy działają na dogo. Sądzę, ze chętni zawsze się znajdą. Nawet na prv. można :-) - to się wtedy może nazywać "tymczasik u znajomych". Basiura kiedyś wspominała, że jedzie z koleżanką do schronu uratować jakiegoś psiaka. Całkiem możliwe, że ten psiak ma wątek i właśnie teraz zbiera kasę. Np. na FB. Quote
diana79 Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 dzięki za obecność na wątku, za sugestie, może z nich skorzystam ;) mam wszystkie dane Dt z Nipem i regonem itd, umowa została spisana na mnie, na czarnych kwiatkach ten dt już jest pieniążków nadal nie odzyskałam :( ale oczywiście nie popuszczę tych pieniędzy bo niby z jakiej racji... jak można tak okradać ludzi, mnie się to w głowie nie mieści... zabrała mi 200zł, nie dała rachunku, nie wykonała usługi poza 4 dniami które łącznie wynoszą 20zł wg mnie to normalna kradzież... Quote
diana79 Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 już oczywiście działam poza dogo w tej sprawie jednak nie mogę pisać o szczegółach rozumiecie ;) ale bedę wdzięczna za wszelakie rady i dalsze sugestie w tej sprawie nikt nie może bezkarnie okradać psiaków... Quote
AlfaLS Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='ania shirley']Nawet jak był rachunek , zawsze można wystawić korektę do rachunku i pieniądze oddać. Właściwy rachunek księguje się na czerwiec, a korektę na lipiec. Można nawet po roku zrobić korektę. A w trakcie tego samego roku to bez problemu.[/QUOTE] To sama prawda. Absolutnie nie ma tu problemu z księgowością, tylko z uczciwością. Pod kątem księgowym wszystko spokojnie da się wyprostować i wiem co pisze bo jestem księgową od bardzo, bardzo wielu lat. Quote
stzw Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Właściciele małych gospodarstw agroturystycznych mogą skorzystać ze zwolnienia od podatku dochodowego. Nieopodatkowane są dochody z wynajmu pokoi gościnnych (jeżeli jest ich maksymalnie pięć) w budynkach mieszkalnych położonych na terenach wiejskich w gospodarstwie rolnym osobom przebywającym na wypoczynku. Podobnie jest z dochodami za wyżywienie takich osób. Quote
Kama202 Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Masz całkowitą rację![quote name='diana79']dzięki za obecność na wątku, za sugestie, może z nich skorzystam ;) mam wszystkie dane Dt z Nipem i regonem itd, umowa została spisana na mnie, na czarnych kwiatkach ten dt już jest pieniążków nadal nie odzyskałam :( ale oczywiście nie popuszczę tych pieniędzy bo niby z jakiej racji... jak można tak okradać ludzi, mnie się to w głowie nie mieści... zabrała mi 200zł, nie dała rachunku, nie wykonała usługi poza 4 dniami które łącznie wynoszą 20zł wg mnie to normalna kradzież...[/QUOTE] Quote
Isiak Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='AlfaLS']To sama prawda. Absolutnie nie ma tu problemu z księgowością, tylko z uczciwością. Pod kątem księgowym wszystko spokojnie da się wyprostować i wiem co pisze bo jestem księgową od bardzo, bardzo wielu lat. Przypadkiem trafiłam na ten wątek, przeczytałam i właśnie to samo chciałam napisać, że nie w księgowości leży problem. Po takich nieciekawych przypadkach zastanawiam się, czy nie lepszym, bezpieczniejszym rozwiązaniem byłoby opłacanie dt po wykonaniu usługi, a nie przed? Quote
Martika&Aischa Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 diana79 napisał(a):no i kasy nam nie oddali :( Napisze brzydko ale i tak za delikatnie ...kim trzeba byc aby robic z siebie świnie za 200 zł ??? :shake: Quote
stzw Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 Można tylko mieć nadzieję, że Bozia będzie i rychliwa i sprawiedliwa. Quote
AlfaLS Posted September 12, 2013 Posted September 12, 2013 diana79 napisał(a):no i kasy nam nie oddali :( Normalne świństwo..... Quote
diana79 Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Martika@Aischa napisał(a):Napisze brzydko ale i tak za delikatnie ...kim trzeba byc aby robic z siebie świnie za 200 zł ??? :shake: bardzo dobrze to ujęłaś stzw napisał(a):Można tylko mieć nadzieję, że Bozia będzie i rychliwa i sprawiedliwa. tak też mam taką nadzieję AlfaLS napisał(a):Normalne świństwo..... i aż strach pomyśleć jak oni mogą traktować te wszystkie biedne zwierzęta które się tam znajdują... Quote
diana79 Posted September 13, 2013 Author Posted September 13, 2013 Basiura dalej szuka ludzi do wyłudzania kasy teraz kręci się kolo tego biedaka http://www.dogomania.pl/forum/threads/246987-TRAGEDIA-porzuconego-psiaka-guz-z%C5%82amana-%C5%82apa-bezdomno%C5%9B%C4%87-co-dalej-POM%C3%93%C5%BBCIE%21-%28 Quote
inka33 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 stzw napisał(a):Co za dożarta kobieta. Nie odpuści. Wyrzuć ją sobie ze znajomych lepiej, bo to za dobrze nie wygląda... :shake: Quote
inka33 Posted September 13, 2013 Posted September 13, 2013 stzw napisał(a):A mam ją? Szlag. A ona Ciebie... Quote
teresaa118 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 [quote name='diana79']Basiura dalej szuka ludzi do wyłudzania kasy teraz kręci się kolo tego biedaka http://www.dogomania.pl/forum/threads/246987-TRAGEDIA-porzuconego-psiaka-guz-złamana-łapa-bezdomność-co-dalej-POMÓŻCIE!-(Ale ten watek zalozyla lili8522, czy to ta sama osoba? Quote
teresaa118 Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 Poza tym Basiura nie odzywa sie na Dogo od 26 sierpnia. Ma ona cos na sumieniu? Ma ona jeszcze inne psy oddane przez dogowiczow pod opieke?Ciekawa sprawa!!! Quote
egradska Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 najpewniej sle pw, wiedzac, ze mozna wytropic jej zapisy i zdemaskowac. wydaje jej sie ze jest bezkarna. Do czasu. Quote
Recommended Posts