Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś kolejny spacerek, nie poszłyśmy na Borki, bo pogoda na początku nie była zaciekawa. Byłyśmy za to gdzieś na Burowcu, chodziłyśmy po jakiś łąkach, nie bardzo się orientowałyśmy i powrót bez GPSa w telefonie byłby ciężki:evil_lol: Ciągle trochę boje się o Tinę, w czwartek wachałam się czy iść z nią na Borki, czy dojdzie i czy się nie przeforsuję...dziś też trochę się o nią bałam, myślę, że jak będą takie mega upały to taki długi spacerek jak dziś nie wchodzi w grę... Jak byłyśmy na jakiejś polance to Tina zaznała trochę więcej wolności i muszę powiedzieć, że bez smyczy to nawet tempo troszkę przyspieszyła:evil_lol: Później byłyśmy na wybiegu, gdzie najpierw było czesanko, Tina bardzo grzecznie czekała, później niespodziewanie zaczeła bawić się zabawką, a jak się ją rzuciło to biegła po nią z zawrotną(jak na Tinę) prędkością:evil_lol:. Dziś też uczyłyśmy się komendy "siad". Tina to taki kochany psiak...ludzie powinni się o nią bić, ale dlatego że ma te swoje 10 lat to nikt na nią nie spojrzy:shake: Zdjęć niestety nie ma, może w czwartek wezme aparat i porobie zdjęcia.

Posted

Tina od kilku dni ma ogloszenia na 16 stronach ogloszeniowych, na Fb i na forum collie / dwa forum coalkowe./ Nie umiem robic wydarzeń na Fb moze to by pomoglo znaleźć domek - to starsza sunia. ludzie wola adoptować mlode i boje się że kolejki po nią nie będzie. mamy w Fundacji kilka starszych pieknych colakow i od roku pomomo ogloszeń nie ma chetnych na adopcje. Domow DT nie mamy a w hotelach mamy juz nadmiar colinkow.

Posted

Gdyby ktoś zdecydował się dać Tinie dom tymczasowy to pokrywamy wydatki związane z leczeniem i kupimy dla niej karmę dla staruszków, w gestii dt pozostaje jedynie opieka i miłość!

Kontakt do opiekunki albo do mnie (do mnie po godzinie 17:00)

Posted

dziewczyny jeśli potrzebujecie domu tymczasowego , to może bede mieć miejce ale dopiero jutro rano się okaze czy psinka pujdzie do adopcji jeśli tak to bardzo chętnie pomogę .

Posted

Jeszcze raz dziękuję za obecność na wątku:)
Ogromne DZIĘKI ala56 za pomoc w ogłaszaniu Tiny, w najbliższym czasie zrobie jej ogłoszenia na innych portalach niż te podane przez Ciebie, oczywiście udostępniłam i pozapraszałam na wydarzenie Tiny na fb. Wiem, że wiek Tiny oraz jej problemy zdrowotne zniechęcają do adopcji, ale to sunia idealna i wierze, że znajdzie się ktoś kto Ją pokocha mimo wszystko...

Co do DT to kto jak kto, ale Tina potrzebuje go bardzo...ze względu na wiek w schronisku może długo nie wytrzymać...

Posted

jak tylko jutro coś będe wiedzieć odrazu dam znać , przepraszam ale czy mogłabym się dowiedzieć coś w skrucie o psince , ma jakieś szczepienia ? ma być typowo w domu ? .....

Posted

Każdy psiak u nas w schronisku jest szczepiony i odrobaczany. Co do domu odpowiedniego dla Tinki to może to być mieszkanie (ponieważ przez całe swoje życie tak mieszkałą) zaraz po wyjściu z boksu od razu załatwia swoje potrzeby, niestety sunia z racji wieku nie ma jakiejś super kondycji i myślę, że blok z windą albo parter/pierwsze piętro, bo jakby miałą codziennie schodzić po kilka razy z np. 5 piętra to myśle, że nie da rady... Co do ogrodu tomyślę, że buda/kojec odpadają.

Posted

Colaki bardzo źle znoszą kojce, one muszą byc blisko czlowieka bo tak zostaly stworzone -do pracy z czlowiekiem. Obecne collie nie pracuja przy owcach ale czlowiek potrzebny im jak tlen. Rozumiem, ze hotele nie moga stworzyc takich warunkow ale moze w DT by sie dało... Nasza Fundacja DT nie ma, każda z wolontariuszek ma po kilka collie - tu na Slasku jesteśmy dwie - ja mam dwa, moja siostra cztery.

Posted

Basiura nic nie piszesz, czy to znaczy, że nie możecie wziąć Tiny na tymczas?

Jutro nareszcie czwartek, może uda mi się porobić jakieś zdjęcia, chociaż z dwoma psiakami może być ciężko:roll:

Posted

Witam no niestety nie poszedł psiaczek z domu ale z kojca wiec w domu niestety nie mam miejsca , a z tego co Pisaliście Tinusia najlepiej aby była w domku ... przykro mi, ale mam ją na uwadze ....jak tylko bedzie miejsce dam znać

Posted

Basiura napisał(a):
Witam no niestety nie poszedł psiaczek z domu ale z kojca wiec w domu niestety nie mam miejsca , a z tego co Pisaliście Tinusia najlepiej aby była w domku ... przykro mi, ale mam ją na uwadze ....jak tylko bedzie miejsce dam znać

Szkoda, szkoda, ale mam nadzieje, że może jeszcze, za jakiś czas, będzie miała szanse na miejsce u Was, albo lepiej, znajdzie DS:)