Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tila jest rewelacyjna! :) Powiem szczerze, że teraz zastanawiałabym się bardziej nad wyborem tej rasy. Niestety jak patrzyłam na zdjęcia w internecie to mało jest takich zadbanych piesków. Albo je wygalają gdzieś w jednym miejscu co wygląda.. niezbyt, albo z kolei zapuszczają dłuuuugą sierść na wystawy. Takiej słodkiej kuleczki nie znalazłam ;p No może z jedno zdjęcie, ale innymi się przeraziłam. A przecież pieska można ostrzyc tak jak się komu podoba, nie trzeba zapuszczać długiej sierści czy obcinać na króciutko.. :great: Papillony też są różne, takie z dłuugą sierścią/włosem mi się nie podobają, zobaczymy co z moim zrobię :D

Zazdroszczę tego terenu do biegania :) Coś wspaniałego taka trawka :)

Posted (edited)

Fakt, Tila uwielbia nasz ogród. Na tym zdjęciu jest tylko jego część, więc miejsca ma dużo. Cały dzień hasa, nawet wieczorami nie chce przychodzić do domu i muszę ją gonić. :diabloti:
Jabłuszko obgryzła, nie zjadła całego ;)

[quote name='Floriska']Tila jest rewelacyjna! :) Powiem szczerze, że teraz zastanawiałabym się bardziej nad wyborem tej rasy. Niestety jak patrzyłam na zdjęcia w internecie to mało jest takich zadbanych piesków. Albo je wygalają gdzieś w jednym miejscu co wygląda.. niezbyt, albo z kolei zapuszczają dłuuuugą sierść na wystawy. Takiej słodkiej kuleczki nie znalazłam ;p No może z jedno zdjęcie, ale innymi się przeraziłam. A przecież pieska można ostrzyc tak jak się komu podoba, nie trzeba zapuszczać długiej sierści czy obcinać na króciutko.. :great: Papillony też są różne, takie z dłuugą sierścią/włosem mi się nie podobają, zobaczymy co z moim zrobię :D

Zazdroszczę tego terenu do biegania :) Coś wspaniałego taka trawka :)
Zawsze możesz sobie sprawić drugiego ;) Pewnie, można obcinać jak się chce. Ja wole takie włoski jak ma teraz Tila, jest jej wygodniej (i mi też swoją drogą).

Kicia raz jeszcze

I mały śpioch w kołderce :loveu: Tila jest strasznym śpiochem, musi spać do min. 11.

Edited by Alise
Posted

U nas jest odwrotnie - ja wymagam snu do minimum 10-11, a Nico budzi się już około 7-8. :diabloti: Mam tyle szczęścia, że na pierwsze spacery wychodzi z nim mama, ale niezbyt miło jest, gdy on skacze mi po całym ciele, ciągnie za włosy i piszczy zabawką nad uchem. Chyba sądzi, że ja w tym momencie też już jestem "na nogach". :lol:
Także mamy ogród, ale na razie młody za dużo na nim nie biegał - albo leżały śliwki/gruszki = pełno os, pszczół itd. A mój ynteligenty pies na osy i pszczoły lubi polować. Teraz leżą już tylko wiśnie i to takie uschnięte, a on i tak je je. Dowlec go po takim szaleństwie do domu to makabra, trzeba go gonić, bo nagle staje się głuchym pieskiem. :eviltong:

Posted

ja bym tego podwórkiem nie nazwała, ona ma ogrody królewskie.
O kurcze, niezły trawniczek. To kładziony jest?
Ha! JUz tam widzę mojego Waldka, wykopał by chyba tam 10 metrową dziurę. Niejedną nawet... Tak to jest że niektórzy o ładnym ogródku mogą zapomnieć ;D

Posted

Dioranne napisał(a):
U nas jest odwrotnie - ja wymagam snu do minimum 10-11, a Nico budzi się już około 7-8. :diabloti:

i tak Ci zazdroszczę, bo mnie psy budzą o 5 rano CODZIENNIE i nie ma zmiłuj ;)

Floriska napisał(a):
Papillony też są różne, takie z dłuugą sierścią/włosem mi się nie podobają, zobaczymy co z moim zrobię :D

coś Ty, piękne są takie naturalne, lejący włos, cudo:loveu:

Posted

motylek1007 napisał(a):

Doceniam moją rudą w takim razie :cool1: ona śpi tyle ile ja, jakbym nie wstawała to też by nie wstała, teraz jak mam wolne i wstaje sobie o której chce (czyli ta 10-11) to rudzielec śpi tyle samo, a nawet więcej bo kima jeszcze jak idę do łazienki
współlokatorka mi ostatnio wysłała mms co robi mój pies jak jestem w pracy -leży na plecach z łapami w górze zagrzebany w niepościelonym łóżku:loveu:

Posted

Heej, jaki dzisiaj ładny dzień :D My cały dzień z Tilą dziś w ogródku, słoneczko ładnie grzeje, że aż miło :)

Floriska napisał(a):
Haha! Też jest śpioszkiem?:D O której Cię budzi?:))

O której mnie budzi? Ona mnie nie budzi, ja ją budzę :lol: Musi pospać do min. 11, nie ma mowy, żeby wstała np. o 9. Chyba, że chce jej się siiiu, to na dwór na minutkę i spowrotem do łóżeczka. :roll:

Majkowska napisał(a):
ale kochana pod tą kołderką :)
jak nie jestem zwolenniczką wpuszczania psów do łóżka tak bym dla niej była w stanie stracić głowę ;)

Ja też nie chciałam początkowo spać z psem. Nawet udawało mi się to przez pierwsze 2 miesiące, ale to głównie dlatego, że bałam się, że osika mi się na łóżko (bo sama nie zeskoczy), albo spadnie. :eviltong: Teraz już śpi co noc ze mną.

Majkowska napisał(a):
ja bym tego podwórkiem nie nazwała, ona ma ogrody królewskie.
O kurcze, niezły trawniczek. To kładziony jest?
Ha! JUz tam widzę mojego Waldka, wykopał by chyba tam 10 metrową dziurę. Niejedną nawet... Tak to jest że niektórzy o ładnym ogródku mogą zapomnieć ;D

Nie jest kładziony. To trawa siana 11 lat temu. :cool3:

xxxkaluniaxxx napisał(a):
Na moje trawniczek był zrobiony przez specjalistę :cool3: ja takiego efektu chyba w życiu nie uzyskam :shake::lol: ostrze kosiareczki przydałoby się naostrzyć bo trawka z deka postrzępiona jest:diabloti:

Żadnego tam specjalistę, zasialiśmy trawę 11lat temu, urosła i jest :D Co tydzień koszona, nieraz podlewana, zwykły nawóz raz w roku i tyle :)

motylek1007 napisał(a):

Ojej, o 5? :-o Ja bym tak nie dała rady :) Wieczorami długo siedzę, a jak mam możliwość to wstaje o 11 nawet (wakacje, weekendy).

klaki91 napisał(a):
Doceniam moją rudą w takim razie :cool1: ona śpi tyle ile ja, jakbym nie wstawała to też by nie wstała, teraz jak mam wolne i wstaje sobie o której chce (czyli ta 10-11) to rudzielec śpi tyle samo, a nawet więcej bo kima jeszcze jak idę do łazienki
współlokatorka mi ostatnio wysłała mms co robi mój pies jak jestem w pracy -leży na plecach z łapami w górze zagrzebany w niepościelonym łóżku:loveu:

To możemy sobie przybić piątkę, u nas tak samo, Tila śpi tyle co ja, lub dłużej :) A jakiego ty masz psa w ogóle?

Posted

Majkowska napisał(a):
A o której chodzisz z nią na ostatni spacerek?

Niesamowity masz ten trawnik...I tez nie mogę coś uwierzyć :D

Czemu nie wierzycie? :eviltong:
Ostatnie wyjście przeważnie o 23-24. Na spacery na siku nie chodzimy, robi na podwórku, spacer (1-2h) raz/dwa razy dziennie w ramach (re)socjalizacji :p Większość czasu spędzamy na podwórku, bo naprawdę tu jest dużo miejsca, możemy aportować, gonić za piłką, przestrzeni jest dużo.

Posted

[quote name='Alise']

To możemy sobie przybić piątkę, u nas tak samo, Tila śpi tyle co ja, lub dłużej :) A jakiego ty masz psa w ogóle?

Zwykłego rudego kundla ze schroniska w Poznaniu :cool1: o takiego: http://www.youtube.com/watch?v=bn7JnhEoEAY&feature=youtu.be

a druga suka (mieszaniec sznaucera olbrzyma) jest w moim avatarze, razem ze mną ;)

ja wierzę, że masz taki ładny trawnik bo u mnie w ogrodzie też jest podobny :) ale Twój jednak bardziej zadbany, u mnie czasu nie mają tyle :)

Posted

Alise napisał(a):

Ojej, o 5? :-o Ja bym tak nie dała rady :) Wieczorami długo siedzę, a jak mam możliwość to wstaje o 11 nawet (wakacje, weekendy).

oj, ja już wakacji nie miałam tyle lat..... Domiś to taki typ, że o stałych godzinach muszą być stałe rzeczy. Do pracy wstaję o 5 i on tak wpadł w rytm, w weekendy tak samo, tylko że on zje śniadanie i idzie spać a ja już nie zasnę w sobotę czy niedzielę :mad:
Moje ostatni spacer mają tak o 20.30 krótki, na siku i do 5 rano mam spokój.

Przyzwyczaiłam sie przez 3 lata, bardzo rzadko pozwoli mi spać do 6 to się cieszę jak głupia :evil_lol:

Posted

Klaki91 piesek na filmiku jest świetny, jak lisek! ^^ i ta biała końcówka ogonka :loveu:

Motylek1007wydaje mi się, że dużą rolę ma godzina ostatniego spaceru. U Ciebie to 20:30 jakby była tak.. 23 pewnie pospałabyś dłużej ;)

Co do spania to mój Papiś również śpi do tej co ja. Ostatnio tak do 9. Generalnie jestem strasznym śpiochem, chociaż spacery na początku o 5-6 na szybkie siku też coś w sobie miały :) Mi było zimno i jemu :loveu: szybko wracaliśmy do domu i do 10 dalsze spanko :lol: Zobaczymy co z niego wyrośnie, czy też będzie śpioszkiem bo Alise i Klaki91 zazdroszczę !

Posted

[quote name='Floriska']

Motylek1007wydaje mi się, że dużą rolę ma godzina ostatniego spaceru. U Ciebie to 20:30 jakby była tak.. 23 pewnie pospałabyś dłużej ;)

niestety nie, testowałam kilka razy i nawet jeśli ostatni spacer był o 23 czy o północy to i tak budził mnie o 5 na siku i śniadanie

Posted

motylek1007 napisał(a):
niestety nie, testowałam kilka razy i nawet jeśli ostatni spacer był o 23 czy o północy to i tak budził mnie o 5 na siku i śniadanie

Ahh to rozumiem... :-( Zwracam honor! :lol:

Posted

[quote name='motylek1007']oj, ja już wakacji nie miałam tyle lat..... Domiś to taki typ, że o stałych godzinach muszą być stałe rzeczy. Do pracy wstaję o 5 i on tak wpadł w rytm, w weekendy tak samo, tylko że on zje śniadanie i idzie spać a ja już nie zasnę w sobotę czy niedzielę :mad:
Moje ostatni spacer mają tak o 20.30 krótki, na siku i do 5 rano mam spokój.

Przyzwyczaiłam sie przez 3 lata, bardzo rzadko pozwoli mi spać do 6 to się cieszę jak głupia :evil_lol:
To pewnie chodzisz niewyspana czy wcześnie chodzisz spać? ;)

[quote name='klaki91']Zwykłego rudego kundla ze schroniska w Poznaniu :cool1: o takiego: http://www.youtube.com/watch?v=bn7JnhEoEAY&feature=youtu.be

a druga suka (mieszaniec sznaucera olbrzyma) jest w moim avatarze, razem ze mną ;)

ja wierzę, że masz taki ładny trawnik bo u mnie w ogrodzie też jest podobny :) ale Twój jednak bardziej zadbany, u mnie czasu nie mają tyle :)
Fajny psiak :)