klaki91 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [quote name='Floriska']Klaki91 piesek na filmiku jest świetny, jak lisek! ^^ i ta biała końcówka ogonka :loveu: Motylek1007wydaje mi się, że dużą rolę ma godzina ostatniego spaceru. U Ciebie to 20:30 jakby była tak.. 23 pewnie pospałabyś dłużej ;) Co do spania to mój Papiś również śpi do tej co ja. Ostatnio tak do 9. Generalnie jestem strasznym śpiochem, chociaż spacery na początku o 5-6 na szybkie siku też coś w sobie miały :) Mi było zimno i jemu :loveu: szybko wracaliśmy do domu i do 10 dalsze spanko :lol: Zobaczymy co z niego wyrośnie, czy też będzie śpioszkiem bo Alise i Klaki91 zazdroszczę ! łe tam, zwykły rudy kundel :evil_lol: w życiu bym nie pomyślała że sobie takiego szczura wezmę pod dach, miałam brać innego szczeniaka z boksu ale mi go zwineli sprzed nosa :roll: Quote
motylek1007 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Alise napisał(a):To pewnie chodzisz niewyspana czy wcześnie chodzisz spać? ;) chodzę wcześnie spać, bo mąż wstaje do pracy już o 3.50, a jak Domiś był mały nie lubił jak połowa stada spała a druga połowa siedziała przed TV - zaczęlam wiec chodzić szybko spać i tak mi weszło w krew Quote
Alise Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 motylek1007 napisał(a):chodzę wcześnie spać, bo mąż wstaje do pracy już o 3.50, a jak Domiś był mały nie lubił jak połowa stada spała a druga połowa siedziała przed TV - zaczęlam wiec chodzić szybko spać i tak mi weszło w krew Ranne ptaszki, chyba, że tak :) Przynajmniej korzystasz z całego dnia, jak się robi ciemno idziesz spać, jak jasno wstajesz ;) Quote
vege* Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Ja lubię długo spać, jednak mama chodzi do pracy na 10 więc nukę rano wyprowadzi na siku, ale w niedzielę spokojnie śpi z nami nawet do 11, a na ostatni spacer chodzi ok 20.30-21.00 :) Quote
motylek1007 Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Alise napisał(a):Ranne ptaszki, chyba, że tak :) sytuacja przymusiła ;) Quote
Alise Posted August 29, 2013 Author Posted August 29, 2013 (edited) [quote name='motylek1007']sytuacja przymusiła ;) Ma to swoje plusy. Paradoksalnie, ja uwielbiam wczesne poranki. O 5-6 rano na mieście, jest tak cicho i fajnie. Tylko nie mam motywacji, żeby wcześnie wstawać. ;) Dla odmiany dodaje kilka zdjęć domowych :D Edited August 29, 2013 by Alise Quote
xxxkaluniaxxx Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Ja na ostatni spacer ide z K o 22 :lol: na pierwszy zależy na jaką zmianę idzie tata do pracy :diabloti: Ti słodziutka :loveu: fajnie masz :cool3: tyle możliwości do zabawy z maszynką :diabloti: Quote
Luzia Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 Ja kiedyś też mogłam spać do 11-12 i starym psom to nie przeszkadzało, ale od kiedy mam tego małego lejka, muszę się zrywać o 6 żeby nie narobiła :lol: Quote
motylek1007 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 śliczna księżniczka i ten kontast białe futerko a oczka jak węgielki i czarny nosek :loveu: Quote
vege* Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 motylek1007 napisał(a):śliczna księżniczka i ten kontast białe futerko a oczka jak węgielki i czarny nosek :loveu: To jest właśnie urocze w maltanach :loveu: Quote
klaki91 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Alise a co robisz żeby nie miała zacieków? Czy to może kwestia osobnicza? Quote
Alise Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Dziękujemy :) klaki91 napisał(a):Alise a co robisz żeby nie miała zacieków? Czy to może kwestia osobnicza? Moim zdaniem w większości zależy to od genów i od danego osobnika. Są maltany, które nie mają w ogóle skłonności do łzawienia (Tili mama chociażby), a inne mają całe rdzawe pyszczki. Tila akurat nie ma dużych zacieków, coś tam jej te oczka łzawią, ale niewiele. Pielęgnacja ogranicza się do przetarcia oczu i ich okolic raz dziennie płatkiem nasączonym przegotowaną wodą lub solą fizjologiczną, żeby nic tam się nie posklejało. :) Tak nam się dobrze trafiło. Bo walka z zaciekami u psa, który ma do tego spore skłonności to walka z wiatrakami niestety. Chyba nagram niedługo jakiś filmik :D Quote
motylek1007 Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Alise napisał(a):Bo walka z zaciekami u psa, który ma do tego spore skłonności to walka z wiatrakami niestety. coś o tym wiem..... czekamy na filmik Quote
Floriska Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Już się nie mogę doczekać filmiku! :multi: Quote
Paulina_mickey Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 http://oi43.tinypic.com/118kf9g.jpg jakie ma super spanko ;) Quote
Alise Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Mam kilka jej filmików, jeszcze sprzed obcięcia. Chciałabym je jakoś posklejać w jeden film. Zna ktoś jakiś darmowy, prosty program do obróbki filmów? Quote
Obama Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 W małych psach podoba mi sie to,że jest tyle świetnych akcesoriów (jak legowiska) a czasami są tańsze niż te w rozmiarze XL :) Quote
motylek1007 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Alise napisał(a):Mam kilka jej filmików, jeszcze sprzed obcięcia. Chciałabym je jakoś posklejać w jeden film. Zna ktoś jakiś darmowy, prosty program do obróbki filmów? Nie umiem sklejać takich rzeczy, wrzuć je jako kilka, bo się niecierpliwie.... Mój budzik zaczął piszczeć o 5.12...... Quote
Luzia Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Alise napisał(a):Mam kilka jej filmików, jeszcze sprzed obcięcia. Chciałabym je jakoś posklejać w jeden film. Zna ktoś jakiś darmowy, prosty program do obróbki filmów? Movie Maker, szału nie ma ale jest w za darmo razem z windowsem ;) Quote
Alise Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 Luzia napisał(a):Movie Maker, szału nie ma ale jest w za darmo razem z windowsem ;) Nie ma u mnie tego :shake: Quote
motylek1007 Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 a masz windowsa? bo jeśli tak to on jest za darmo na nim, tak jak notatnik czy kalkulator Quote
Luzia Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 motylek1007 napisał(a):a masz windowsa? bo jeśli tak to on jest za darmo na nim, tak jak notatnik czy kalkulator dokładnie, musi być, chyba że masz inny system operacyjny :) Quote
Alise Posted September 1, 2013 Author Posted September 1, 2013 Nie mam, poważnie. Tyle, że ja mam Windows 7. Zaraz go ściągnę. :) Quote
Recommended Posts