Małgorzata Noga Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Super że chłopakowi odstawili antybiotyk i ogólnie jest lepiej :multi: Teraz tylko nabrać siłki i wszystko będzie dobrze :) Trzymamy kciuki :thumbs: Quote
Pink Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Malgos kciuki maluchowi sie przydadza. Dzisiaj zapowiada sie upalny dzien czyli spedzimy go w domu. Wczoraj poszlismy z Hippciem na spacer do parku ale nie za bardzo chcial chodzic, to wrocilismy do auta i do domu. Jednak jak idzie z psami, to ma ochote na dalsze wyprawy - sam jakos nie lubi. On narazie najlepiej czuje sie w domu - posiedzi-polezy na tarasie, jak mu za goraco, to pojdzie sobie do domu. Na spacer, to tylko na chwile - robi wszystko w 5 minut i wraca. Wczoraj mieli dzwonic ci ludzie z soboty, co byli u mnie ale Telefon milczal. To sama zadzwonilam do nich ale nikt nie odebral. Drudzy mieli czekac wieczorem na moj Telefon ale tez nikt nie odbieral. Nie lubie tego i tu nie chodzi ze nie chca piesia, tylko o to, ze jezeli poswiecilam im czas i moja uwage przez pare godzin, to powinni zadzwonic z info, ze jednak to nie jest pies ktorego by chcieli - ot tak poprostu. Quote
Pink Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Pojechalam z Hippciem z samego rana do weta, bo nadal kiepsko sie czuje. Niby nic szczegolnego ale cos mi sie poklada i osowialy jest strasznie - dostalismy kroplowke i odrazu poczul sie lepiej. Bede mu musiala chyba zrobic kompleksowe badania przed kastracja, jak juz wydobrzeje tzn nerki, watrobe, krew i takie tam. Ja wiem, ze on oslabiony ale nie podobaja mi sie te jego zalamania. O 7 na spacerze, dziarsko drepcze i nawet zrobil awanture przy plocie sasiadow z Brutusem a za godzine, zaczyna sie cos dziac niedobrego - jakby nie ten sam pies byl. Wetka kazala mi go obserwowac, bo takie zalamania dzieja sie przewaznie do godziny po zarciu - jak jutro rano bedzie podobnie, to mam przyjechac i bedziemy cukier robic. Quote
malawaszka Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 ojejku no... oby nic poważnego nie było, aczkolwiek ta jego tusza, teraz te problemy plus problemy skórne - faktycznie trzeba by zrobić cukier i może tarczycę? Quote
Małgorzata Noga Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Kurcze a tak trzymam kciuki za biedulka a tu znowu coś wychodzi nie tak :( teraz będziemy trzymać podwójnie kciuki :) Quote
wilczy zew Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 [quote name='AnkaG']A ja dla odmiany robię badania - bo chudnę. Na początek morfologia i tarczyca ...[/QUOTE] zdrówkaaaaaa [quote name='Pink']Minia spoko :loveu: domy tymczasowe sa zbawienne dla schroniskowcow a chorych to juz w ogole. A co zauwazylam jeszcze, to to, ze jak taki znajdzie DS po pobycie przejsciowym w DT, to robi sie cud-miod-malina. Nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale one chyba wiedza ze sa juz u siebie tak naprawde i powietrze z nich schodz i luzuja. Moze to to, ze w DT pod dobra opieka, przestaja sie troche bac, przestaje je bolec, zaczynaja byc szczesliwe i otwieraja sie na nowe. Nie zawsze ale duzo jest takich przypadkow.[/QUOTE] dobrze piszesz objaśnij mnie jak to poleciałaś do ludzkiego okulisty z Hipciem... Quote
Pink Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Juz sie umowilam na jutro na badania. Kurna moglam zrobic mu to wczesniej, bo to wcale nie skomplikowana sprawa a i tak z nim latalam do weta. Tyle ze nie znam zadnego zwierza z cukrzyca, to nie skojarzylam objawow a Hippo faktycznie duuuzo mi pije, no i duuuzo sika na raz - tak jak pisalam na poczatku, tyle ze myslalam ze on tak jest przyzwyczajony. Tak samo jak wychodzenia duzo wiecej razy, niz moje paszczaki to robia. WZ - normalnie hihi mam tu u mnie na wsi okulistke, wracajac wpadlam, zapytalam czy sprawdzi - sprawdzi. U weta zrobili mu kontrast, wyszlo ze ma prawie 50 procentowy ubytek rogowki. Ale nie wiadomo bylo ile on juz z tym ubytem chodzi a ja wiem, ze czesto przy takich zapaleniach zostaja blizny albo skazy pigmetowe, ktorych normalnie przy kontrascie moze nie byc widac golym okiem. No to sprawdzila mi przez szklo "lupowe" na szybko :cool3: Quote
Poker Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Trzeba go porządnie przebadać. Na pewno w kierunku cukrzycy i nerek. Dobrze by było zrobić fosfory w krwi.Weci często nie zlecają, a one mówią czy proces chorobowy w nerkach jest ostry czy przewlekły.Mocznik i kreatynina to za mało. Quote
Pink Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Dobrze, ze mi powiedzialas, to bede wiedziala na co zwracac uwage. Szczegolowe badania tak czy inaczej mialam mu robic ale dopiero przed kastracja a to troche potrwa. Quote
minia7 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Kur...ka mam nadzieję, że to nie cukrzyca i że w ogóle to tylko gorąco go dobija, a nic poza tym :shake: Cukier to zrobią od ręki, może go też trzeba porządnie odrobaczyć? Dzisiaj chyba oszaleję z tymi "wspaniałymi" nowinami... Quote
Saththa Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 :splat: Pink jutro wyjdzie paczuszka. Skleroza nie boli... Zapakowałam i zapomniałam :mdleje: Quote
Pink Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 Minia spoko, Ty to sobie zadnego stresu nawet nie rob, damy rade. Sandra a wiesz, ze ja calkiem zapomnialam - moze dlatego, ze jeszcze mamy troche, to przypomnalo by mi sie jakbym miala zakupic nowy. Quote
Małgorzata Noga Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 No właśnie też zaglądam a tu cisza :( Quote
malawaszka Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 no pewnie pojechali już z Felixem bo to w ten weekend miało być Quote
WATACHA Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='Poker']Jak drapie łapy, to jasne,że rękaw musi być. Sudokrem wysusza, bo właśnie zawiera tlenek cynku. Myślę ,że tę zmacerowana skórę dobrze nawilżyć. Widziałam kiedyś kołnierze z miękkim wykończeniem.Żałuję,że nie kupiłam. Mimo stosowania wszystkich specyfików zewnętrznie, od wewnątrz też dobrze coś podać. [B]Szczególnie wit.A, E i omegę 3[/B].Ten lek , o którym pisała Anula jest bardzo dobry, ale ja też zapomniałam nazwy.:roll:[/QUOTE] I wit C...... Quote
WATACHA Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='malawaszka']no pewnie pojechali już z Felixem bo to w ten weekend miało być[/QUOTE] Uuuuuuu to smutno będzie Mam nadzieję, że u Filipka wszystko będzie dobrze i to tylko chwilowe niedomagania. Quote
Pink Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Tak, tak wybylismy na troche a do tego rodzinnie jest zadymiarsko u mnie i trzeba sie udzielac :evil_lol: Filipe na szybko zrobiony cukier - niby ciut podwyzszony 130 mg/na cos tam a norma jest 120 ale mam nie ropic paniki, bo to moga byc wahania pofarmakologiczne. Teraz mam go obserwowac, no i odchudzic jeszcze troche. Za 2 tygodnie i tak bedziemy robic kompleksowe badania, to zrobi sie mocz na krysztalki i takie tam. Hippo czuje sie lepiej, bo jest chlodniej ... no i okazalo sie, ze mam drugiego "szmaciarza" w chalupie :mad: zezarl wczoraj cale rekawki od kaftanika :angryy: Quote
Poker Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 [quote name='Pink']Hippo czuje sie lepiej, bo jest chlodniej ... no i okazalo sie, ze mam drugiego "szmaciarza" w chalupie :mad: zezarl wczoraj cale rekawki od kaftanika :angryy:[/QUOTE] A mówiłam ,żeby obciąć rękawki , bo za gorąco. :eviltong: Sam chłopak sobie poradził :evil_lol: Quote
Pink Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Poker, mowilas, mowilas i chyba posluchal i na cieplejsza pogode sie przyszykowal :evil_lol: Jedno dobrze, ze szmaty wychodza tylna strona - z moja pomoca reczna oczywiscie ... ja z tymi zarlaczami, to kiedys na zawal umre. Do tego zarlacz nr 2 zostawiony dzis samotnie tzn bez psow/psa, wyl rowne 3 godziny jak syrena - normalnie drugi Oskar - jak bonie dydy :angryy: Quote
Saththa Posted July 14, 2013 Posted July 14, 2013 Się wcisnę przepraszam: Zapraszam na bazarek :) Biżuteria srebrna i nie tylko, kosmetyki, książki, portfeliki :) [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245165-Bi%C5%BCu-srebrna-ksi%C4%85zki-kosmetyki-portfeliki-zegarki-na-Sznupki-waszki-do-30-07-21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245165-Bi%C5%BCu-srebrna-ksi%C4%85zki-kosmetyki-portfeliki-zegarki-na-Sznupki-waszki-do-30-07-21[/URL] Na tę bezimienną kruszynkę u Malejwaszki... Quote
Recommended Posts