Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malgos kciuki maluchowi sie przydadza. Dzisiaj zapowiada sie upalny dzien czyli spedzimy go w domu. Wczoraj poszlismy z Hippciem na spacer do parku ale nie za bardzo chcial chodzic, to wrocilismy do auta i do domu. Jednak jak idzie z psami, to ma ochote na dalsze wyprawy - sam jakos nie lubi. On narazie najlepiej czuje sie w domu - posiedzi-polezy na tarasie, jak mu za goraco, to pojdzie sobie do domu. Na spacer, to tylko na chwile - robi wszystko w 5 minut i wraca.
Wczoraj mieli dzwonic ci ludzie z soboty, co byli u mnie ale Telefon milczal. To sama zadzwonilam do nich ale nikt nie odebral. Drudzy mieli czekac wieczorem na moj Telefon ale tez nikt nie odbieral. Nie lubie tego i tu nie chodzi ze nie chca piesia, tylko o to, ze jezeli poswiecilam im czas i moja uwage przez pare godzin, to powinni zadzwonic z info, ze jednak to nie jest pies ktorego by chcieli - ot tak poprostu.

Posted

Pojechalam z Hippciem z samego rana do weta, bo nadal kiepsko sie czuje. Niby nic szczegolnego ale cos mi sie poklada i osowialy jest strasznie - dostalismy kroplowke i odrazu poczul sie lepiej.
Bede mu musiala chyba zrobic kompleksowe badania przed kastracja, jak juz wydobrzeje tzn nerki, watrobe, krew i takie tam. Ja wiem, ze on oslabiony ale nie podobaja mi sie te jego zalamania. O 7 na spacerze, dziarsko drepcze i nawet zrobil awanture przy plocie sasiadow z Brutusem a za godzine, zaczyna sie cos dziac niedobrego - jakby nie ten sam pies byl.
Wetka kazala mi go obserwowac, bo takie zalamania dzieja sie przewaznie do godziny po zarciu - jak jutro rano bedzie podobnie, to mam przyjechac i bedziemy cukier robic.

Posted

[quote name='AnkaG']A ja dla odmiany robię badania - bo chudnę. Na początek morfologia i tarczyca ...[/QUOTE]

zdrówkaaaaaa

[quote name='Pink']Minia spoko :loveu: domy tymczasowe sa zbawienne dla schroniskowcow a chorych to juz w ogole. A co zauwazylam jeszcze, to to, ze jak taki znajdzie DS po pobycie przejsciowym w DT, to robi sie cud-miod-malina. Nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale one chyba wiedza ze sa juz u siebie tak naprawde i powietrze z nich schodz i luzuja. Moze to to, ze w DT pod dobra opieka, przestaja sie troche bac, przestaje je bolec, zaczynaja byc szczesliwe i otwieraja sie na nowe. Nie zawsze ale duzo jest takich przypadkow.[/QUOTE]

dobrze piszesz

objaśnij mnie jak to poleciałaś do ludzkiego okulisty z Hipciem...

Posted

Juz sie umowilam na jutro na badania. Kurna moglam zrobic mu to wczesniej, bo to wcale nie skomplikowana sprawa a i tak z nim latalam do weta. Tyle ze nie znam zadnego zwierza z cukrzyca, to nie skojarzylam objawow a Hippo faktycznie duuuzo mi pije, no i duuuzo sika na raz - tak jak pisalam na poczatku, tyle ze myslalam ze on tak jest przyzwyczajony. Tak samo jak wychodzenia duzo wiecej razy, niz moje paszczaki to robia.
WZ - normalnie hihi mam tu u mnie na wsi okulistke, wracajac wpadlam, zapytalam czy sprawdzi - sprawdzi. U weta zrobili mu kontrast, wyszlo ze ma prawie 50 procentowy ubytek rogowki. Ale nie wiadomo bylo ile on juz z tym ubytem chodzi a ja wiem, ze czesto przy takich zapaleniach zostaja blizny albo skazy pigmetowe, ktorych normalnie przy kontrascie moze nie byc widac golym okiem. No to sprawdzila mi przez szklo "lupowe" na szybko :cool3:

Posted

Trzeba go porządnie przebadać. Na pewno w kierunku cukrzycy i nerek. Dobrze by było zrobić fosfory w krwi.Weci często nie zlecają, a one mówią czy proces chorobowy w nerkach jest ostry czy przewlekły.Mocznik i kreatynina to za mało.

Posted

Dobrze, ze mi powiedzialas, to bede wiedziala na co zwracac uwage. Szczegolowe badania tak czy inaczej mialam mu robic ale dopiero przed kastracja a to troche potrwa.

Posted

Kur...ka mam nadzieję, że to nie cukrzyca i że w ogóle to tylko gorąco go dobija, a nic poza tym :shake: Cukier to zrobią od ręki, może go też trzeba porządnie odrobaczyć? Dzisiaj chyba oszaleję z tymi "wspaniałymi" nowinami...

Posted

Minia spoko, Ty to sobie zadnego stresu nawet nie rob, damy rade. Sandra a wiesz, ze ja calkiem zapomnialam - moze dlatego, ze jeszcze mamy troche, to przypomnalo by mi sie jakbym miala zakupic nowy.

Posted

[quote name='Poker']Jak drapie łapy, to jasne,że rękaw musi być.
Sudokrem wysusza, bo właśnie zawiera tlenek cynku. Myślę ,że tę zmacerowana skórę dobrze nawilżyć.
Widziałam kiedyś kołnierze z miękkim wykończeniem.Żałuję,że nie kupiłam.
Mimo stosowania wszystkich specyfików zewnętrznie, od wewnątrz też dobrze coś podać. [B]Szczególnie wit.A, E i omegę 3[/B].Ten lek , o którym pisała Anula jest bardzo dobry, ale ja też zapomniałam nazwy.:roll:[/QUOTE]

I wit C......

Posted

[quote name='malawaszka']no pewnie pojechali już z Felixem bo to w ten weekend miało być[/QUOTE]

Uuuuuuu to smutno będzie

Mam nadzieję, że u Filipka wszystko będzie dobrze i to tylko chwilowe niedomagania.

Posted

Tak, tak wybylismy na troche a do tego rodzinnie jest zadymiarsko u mnie i trzeba sie udzielac :evil_lol:
Filipe na szybko zrobiony cukier - niby ciut podwyzszony 130 mg/na cos tam a norma jest 120 ale mam nie ropic paniki, bo to moga byc wahania pofarmakologiczne. Teraz mam go obserwowac, no i odchudzic jeszcze troche. Za 2 tygodnie i tak bedziemy robic kompleksowe badania, to zrobi sie mocz na krysztalki i takie tam.
Hippo czuje sie lepiej, bo jest chlodniej ... no i okazalo sie, ze mam drugiego "szmaciarza" w chalupie :mad: zezarl wczoraj cale rekawki od kaftanika :angryy:

Posted

[quote name='Pink']Hippo czuje sie lepiej, bo jest chlodniej ... no i okazalo sie, ze mam drugiego "szmaciarza" w chalupie :mad: zezarl wczoraj cale rekawki od kaftanika :angryy:[/QUOTE]
A mówiłam ,żeby obciąć rękawki , bo za gorąco. :eviltong: Sam chłopak sobie poradził :evil_lol:

Posted

Poker, mowilas, mowilas i chyba posluchal i na cieplejsza pogode sie przyszykowal :evil_lol: Jedno dobrze, ze szmaty wychodza tylna strona - z moja pomoca reczna oczywiscie ... ja z tymi zarlaczami, to kiedys na zawal umre.
Do tego zarlacz nr 2 zostawiony dzis samotnie tzn bez psow/psa, wyl rowne 3 godziny jak syrena - normalnie drugi Oskar - jak bonie dydy :angryy:

Posted

Się wcisnę przepraszam:

Zapraszam na bazarek :)

Biżuteria srebrna i nie tylko, kosmetyki, książki, portfeliki :)

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245165-Bi%C5%BCu-srebrna-ksi%C4%85zki-kosmetyki-portfeliki-zegarki-na-Sznupki-waszki-do-30-07-21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245165-Bi%C5%BCu-srebrna-ksi%C4%85zki-kosmetyki-portfeliki-zegarki-na-Sznupki-waszki-do-30-07-21[/URL]

Na tę bezimienną kruszynkę u Malejwaszki...