minia7 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 No on jest boski, piękny , śliczny, słodki cukiereczek :loveu: wspaniały, szpakowaty- więc przystojny :) i ten nosek "gumowy" , mój ulubiony...i te uchole kalpiasto-piękne i GENERALNIE TO PASKUDA- żeby nie zapeszyć :loveu: Quote
Poker Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Nadmierne wykrzepianie może być ,ale wtedy sytuacja byłaby bardzo ostra i niezależna od pobierania krwi. Ja bym jednak zrobiła USG brzucha . Quote
Pink Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Minia a do tego jest komiczny, przez ta swoja beczulkowatosc. TZ sie z nas podsmiechuje, ze jak idziemy przez wies, to wszyscy sie z nas smieja - co to za cudaczna para idzie :evil_lol: [quote name='Poker']Nadmierne wykrzepianie może być ,ale wtedy sytuacja byłaby bardzo ostra i niezależna od pobierania krwi. Ja bym jednak zrobiła USG brzucha .[/QUOTE] Tak, tak - zrobimy. Narazie pakuje w niego dodatkowo zelazo do witamin, za 10 dni kontrola oczka, powtorka krwi, to odrazu USG zrobimy. Teraz wiem ze koniecznosc jest ... ja tak troche kosztow pilnuje, bo robia sie z tego wszystkiego niezle sumy. Quote
malawaszka Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 Pink pisz koszty - bo muszę kasę rozdysponować, rozliczenia uaktualnić to żebym wiedziała ile klusek potrzebuje Quote
Pink Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Mam narazie 2 faktury - jedna na 119 zl, druga na 128 - w tym byly 2 x antybiotyk, masc sterydowa - na ta wielka gule co mial, Hexoderm, zeskrobiny, laboratoryjnie i pod lampa - druga Faktura na wszystkie badania, cukier, mocz, morfologia, odrobaczenie 2x + ta zawiesina antybiotykowa do oczka z wczoraj. Rachunki z apteki na leki 58 zl - Corneregel 2x Hydroksyzynium - wczorajsza na 30 - masc i Corneregel. Reszta tz masci pielegnacyjne - co robilam dla niego w Niemczech, Rivel-e i inne, witaminy i inne suplementy - to ja place od siebie. Quote
malawaszka Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 tylko pamiętaj, że faktury np czerwcowe ja muszę wysłać do Vivy do 10 lipca czyli u mnie muszą być wcześniej - mam nadzieję, ze czerwcowych nie masz? Quote
Pink Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 Nie, nie, to wiedzialam - bo przewaznie tak jest, dlatego faktury bralam w lipcu. Wysle na dniach ale musze najpierw skopiowac, bo ja poczcie nie wierze w 100 procentach :evil_lol: Quote
malawaszka Posted July 18, 2013 Author Posted July 18, 2013 wyślij poleconym bo zwykłe to mi potem leżą w skrzynce pod sklepem a ja nie pamiętam, żeby tam zaglądać :/ Quote
Saththa Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 [quote name='malawaszka']wyślij poleconym bo zwykłe to mi potem leżą w skrzynce pod sklepem a ja nie pamiętam, żeby tam zaglądać :/[/QUOTE] :lol: zasadniczo mogliby wydłużyć trochu czas w przypadkowych sytuacjach;) Quote
Pink Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 U mnie tez mieli pomysl zrobic skrzynki kolo sklepu - fakt ze przejezdzam kolo niego ale nie wiem czy pamietala bym zeby sie zatrzymac i dobrze, ze narazie zaniechali tego pomyslu. Bosh jaka ja jestem ostatnio zakrecona .... smarowalam Hipcia rano, biore lape patrze a tam lyse miejsce bez siersci a ze odstawilam mu juz Hydroksyzynum, to mysle sobie - kurcze znowu zaczyna wygryzac sobie lapy. No to wysmarowalam calego, zalozylam koszulke ... nie byl za bardzo zadowolony, bo od tygodnia chodzi juz bez i dopiero jak sobie kawe nalewalam, to przypomnialo mi sie, ze przeciez mial wygolone miejsce do pobrania krwi :evil_lol: Quote
Pink Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Smiej sie, smiej ... a ja juz nie wiem gdzie mam glowe ostatnio :evil_lol: Slodziak Hippo odpoczywa ... musze przestac na niego Hippo mowic, bo bardziej na nie reaguje niz na Filip :lol: Quote
Saththa Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 http://imageshack.us/a/img268/8701/w6k.JPG o ja Cię jaki słodzik:) zarosnięty juz skubany ;) Quote
Pink Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 uhu zaroslo mu sie juz ladnie ale musiala bym zgolic mu tulow i lapki, bo jak widac na focie - glowe i szyje ma juz ladnie czarna i nawet szorstkie sie to robi ale reszta jest bura i watowata. Tyle ze narazie nie chce go meczyc, bo jak jest tak cieplo - to poleguje tak caly dzien albo na plytkach tarasowych albo w domu na podlodze. No ale piekny byc nie musi, najwazniejszy zeby byl zdrowy. Quote
Pink Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 Hippo jest najslodszym WYJCEM swiata :evil_lol: bosh co za kalikatura jedna - teraz zaczal nawet wyc jak z Oskarem zostaje :mad: a myslalam, ze z drugim psem nie bedzie problemu, bo do tej pory bylo spoko i wyl tylko jak sam zostawal. Nastepnego mamisynka mam - na wlasnej "pierwski" wykarmionego :roll: Zaczelam trening klatkowy, no ale jak wyje tez jak jest Oskar, to nie moge go w klatce zamykac - bo to Oskara klatka i on tam wlazi jak wychodze a przeciez nie bede kupowac drugiej klatki, bo po co mi. Nie lubie wyjacych psow :angryy: ogolnie to mi akurat zwisa czy wyje czy nie jak wychodze, bo nikomu to nie przeszkadza ale nie kazdy tak bedzie mial. Quote
Poker Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 wycie może być utrudnieniem w adopcji co pewnie jest wiadome. A może muzykę mu włączać albo radio. Quote
Pink Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 (edited) Ja radia nie wylaczam jak wychodze z domu a ze utrudnienie, to wlasnie tu jest "bol", bo mam bardzo fajnych ludzi, ktorzy sa Filipem zainteresowani. Byli juz u nas na "rozmowie" i nie przeszkadza im czekanie na niego ... ale kurna jak z tym wyciem nie da sie nic zrobic do czasu adopcji, to bedzie dupa blada. Oni maja wlasnie tylko to jedno ALE - no ale mieszkaja w bloku, to wcale sie nie dziwie. On wyl mi juz od samego poczatku - jak go izolowalam, to wyl calymi dniami (w nocy bylo spoko, bo spalam z nim) ale myslalam, ze nowe miejsce, nowi ludzie i do tego chory bardzo, to sobie tak ze stresu wyje jak sam zostaje. Pozniej przestal wyc jak wychodzilam, bo z psami zostawal - to odetchnelam - mysle sobie - to moze jako drugi pies sie nada a tu sie okazuje, ze teraz wyje nawet jak z Oskarem zostaje :mad: No ale ja sie zawsze smieje, ze psi Charakter wychodzi dopiero z czasem hihi Edited July 21, 2013 by Pink Quote
Poker Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 [quote name='Pink']a No ale ja sie zawsze smieje, ze psi Charakter wychodzi dopiero z czasem hihi[/QUOTE] bp tp absolutna prawda.Zajrzyj do moich cziłałek, to też się przekonasz. Quote
malawaszka Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 och szlag z tymi wyjcami... mam nadzieję, że się Hippo ogarnie! Quote
Pink Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Poker, faktycznie dziewczyny sie rozkrecily :evil_lol: Czy teskni za Felixem, watpie, one byly za krotko zeby sie az tak przywiazac - zreszta Oskar tez nie przejawia oznakow tesknoty :evil_lol: Hippo raczej wiaze sie z czlowiekiem za bardzo.... on nawet ostatnio spi na wycieraczce pod schodami na gore. U mnie psom na gore gdzie sa sypialnie, wchodzic nie wolno, to spi sobie w najbizszej okolicy :cool3: Musze wycieraczke zlikwidowac, niech spi u siebie :mad: Quote
Saththa Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 On ma takie odgnioty na łokciach? Czy ja żle widze? Quote
Pink Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 Dobrze widzisz, na tylnich lapach tez takie mial, tylko tam juz czarny meszek sie pokazuje i niedlugo nie bedzie widac. Ale na przednich lapkach i podgardle ma jeszcze lysawe, chociaz te lyse placki sa juz coraz mniejsze. Quote
Saththa Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 ale to placki łyse są czy odgnioty? :) bom zdurniała;) Łyse placki? Quote
Recommended Posts