malawaszka Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Saththa napisał(a): Wasiu załóż sobie notatnik na medyczne zapiski:) przydałoby się, ale... znając siebie prędzej czy później taki cenny notatnik bym zgubiła i to byłby dopiero dramat :evil_lol: Quote
Poker Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Jak drapie łapy, to jasne,że rękaw musi być. Sudokrem wysusza, bo właśnie zawiera tlenek cynku. Myślę ,że tę zmacerowana skórę dobrze nawilżyć. Widziałam kiedyś kołnierze z miękkim wykończeniem.Żałuję,że nie kupiłam. Mimo stosowania wszystkich specyfików zewnętrznie, od wewnątrz też dobrze coś podać. Szczególnie wit.A, E i omegę 3.Ten lek , o którym pisała Anula jest bardzo dobry, ale ja też zapomniałam nazwy.:roll: Quote
Saththa Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 malawaszka napisał(a):przydałoby się, ale... znając siebie prędzej czy później taki cenny notatnik bym zgubiła i to byłby dopiero dramat :evil_lol: to folder na kompie?:) Quote
malawaszka Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 Poker napisał(a):Ten lek , o którym pisała Anula jest bardzo dobry, ale ja też zapomniałam nazwy.:roll: OLEKARDIN ołłł jeee przypomniałam sobie :multi: Quote
Pink Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 (edited) Ja to myslalam ze o zbawiennym dzialaniu Rivanolu, to kazdy psiarz wie :eviltong: Anula dlatego wlasnie nie chce Sudokremu jako takiego stosowac, tylko Cynk jako dodatek do masci pielegnacyjnej. Sudokrem na psia skore jest ogolnie super ale nie na Filipa skore, bo jest za slaba jeszcze i trzeba ja najpierw odbudowac ale nie zasuszyc. PS w oliwie z oliwek sa wszystkie witaminy i do tego potrzebne Omega i reszta kwasow. Uwazam, ze jezeli mozna podac cos naturalnego, to szkoda wywalac kase na tabletki o tym samym skladzie. On nie jest zdechlak czy obloznie chory, na nim wszystko goi sie bardzo dobrze - jak na psie hihi to nie widze potrzeby podawania tabletek... a mi nie przeszkadza, zeby sie pobawic i zrobic mu miksture i zmiksowac troche wszystkiego do kupy. Edited June 30, 2013 by Pink Quote
malawaszka Posted June 30, 2013 Author Posted June 30, 2013 o rivanolu tak i Zgredkowa dupina była nim zalewana w pokaźnych ilościach po każdej kupie :lol: ale jakoś nie pomyślałam o żelu a to jednak na dłużej zostaje na ranie Quote
Poker Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 Ni ma czystego cynku w maściach tylko zawsze tlenek cynku i on ZAWSZE wysusza. brawo malawaszka, :multi: tak, to Olekardin. Pink, jasne ,że lepiej stosować środki naturalne.Możesz mu podawać np.olej z wiesiołka , a jeszcze lepiej tran. Quote
Pink Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Tran tez mozna sprobowac, nawet mam w domu w kapsulkach - z tym ze nie kazdy pies dogrze go przyjmuje. Moj Floyd po nim rzygal i Oskar tez a znowu Felix lykal na poczatku i nic mu nie bylo. Dlatego zawsze z tranem mam zagwozdke. WZ ja go nacieram Panthenolem w piance i tez dobrze dziala. W alantanie, tez chyba jest panthenol, to moze kupie jako nastepne, bo alantanina jest tez skornie niczego sobie. Dzisiaj idziemy na kontrole, to wetka zobaczy jak to wszystko wyglada i zadecydujemy co dalej. Mnie sie skora juz zaczyna podobac ale zobaczymy jak to bedzie sie rozwijac, bo dzisiaj konczymy antybiotyk. Zeby nie bylo nawrotu tylko. Quote
Pink Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 To jest tak - wszystko idzie ku lepszemu ze skora. Antybiotyk musimy podawac dalej ale mozemy juz zaprzestac smarowania Rivelem i stosowac tylko preparaty pielegnacyjne. Jedna wiadomosc jest nie bardzo pozytywna, bo na tym oczku o ktorym wspominala Minia - po wprowadzeniu kontrastu jest prawe 50% zanik rogowki. Najprawdopodobniej po owrzodzeniu albo po bakteryjnym zapaleniu - skoczylam szybko do ludzkiego okulisty i zlogow krysztalkowych nie ma - dostalismy Cornergel i mamy wprowadzac do oczka.. ps Hippo wazy 10.600 :multi: Quote
Pink Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 Ja lubie tak szybko, zalatwie i mam z glowy :cool3: Hipcio schudl 1.400 wagowo ale wetka mowi, ze trzeba uwzglednic opuchlizne, bo tam tez sa plyny fizjologiczne i takie tam, to trzeba liczyc na ok kilogram. Kilogrym w tydzien hmmm nie jest zle. Quote
Małgorzata Noga Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 No to super że z Hipciem lepiej a co do zrzucania wagi to poproszę nazwę karmy bo.... chyba się przestawię jak tak ładnie się chudnie ha ha Quote
malawaszka Posted July 1, 2013 Author Posted July 1, 2013 Małgorzata Noga napisał(a):No to super że z Hipciem lepiej a co do zrzucania wagi to poproszę nazwę karmy bo.... chyba się przestawię jak tak ładnie się chudnie ha ha hahaha miałam to samo pisać :lol: fajnie, że jest już lepiej za skórą :klacz: Quote
Pink Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Markus Mülhe - ta Karma sie nazywa ale schudniecie nie ma z karma nic wspolnego. On poprostu dostaje mniej jesc tz tyle ile paszczaki tzn na 8 Kilo a nie tyle ile musial by dostawac na 12. Do tego codziennie czlapie 4-5 kilometry ale najwiecej chyba spala biegajac po ogrodku - niby ogrodek maly ale jak paszczaki wystartuja do bramy zeby zobaczyc cos, to on tez biegnie. Fakt ze jak dobiegnie do polowy, to one juz zdarza wrocic :lol: ale coraz ruchliwszy sie robi. Quote
malawaszka Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 ja też robię te kilometry coddziennie i co? i nic :placz: ale kurka wodna.... do płotu nie biegam hahaha Quote
Saththa Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 malawaszka napisał(a):ja też robię te kilometry coddziennie i co? i nic :placz: ale kurka wodna.... do płotu nie biegam hahaha hmmm bo go chyba nie masz... nie?:razz: Quote
Pink Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 To szlaban na lodowke i bedzie git :evil_lol: Hippo tez glodny chodzi i stara sie zebrac ale ze paszczaki nie zebraja, to zaczyna po pewnym czasie odchodzic odemnie jak cos jem i idzie zobaczyc co one robia. Quote
malawaszka Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Saththa napisał(a):hmmm bo go chyba nie masz... nie?:razz: no raczej :D Pink napisał(a):To szlaban na lodowke i bedzie git :evil_lol:. :eek2: Quote
Saththa Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 to nie możesz biegać :) chyba ze do płota sasiada;) Quote
Pink Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Tez bym zrobila taka mine, jakby mi ktos taka propozycje rzucil :evil_lol: A tak sobie jeszcze o Hippo mysle, to jak on mial owrzodzenie czy bakteryjne zapalenie rogowki, to kurna strasznie musial go to bolec. I jak na niego tak patrze, jaki on jest spokojny i cierpliwy, to mysle ze jednak psy ktore nie wiaza swojego cierpienia z czlowiekiem, wcale nie traca do niego zaufania i nie robia sie powalone - tak jak np Oskar na ktorego trzeba ciagle uwazac. Reki nie mozna podniesc, szmaty strzepnac - nie mowiac ze jak chce cos przy nim zrobic, to ma Taki strach w oczach, ze szok. Quote
AnkaG Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 A ja dla odmiany robię badania - bo chudnę. Na początek morfologia i tarczyca ... A psy bicie dłuuuugo pamiętają ... Hipcia podleczysz i szybko domek znajdzie jak taki fajny :) :) Quote
minia7 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 AnkaG napisał(a): Hipcia podleczysz i szybko domek znajdzie jak taki fajny :) :) Myślałam :oops: , że on już jest w swoim domku :oops: ;) nie? Tak wyleczyć i tak go oddać "obcemu"? A jak zaniedba Pulpecika? A jak Pulpet będzie tęsknił za swoim stadkiem i będzie znowu darł gumiora? :oops: no martwię się... Quote
malawaszka Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 hahaha minia już Oskar i Felix byli na DT :D u Pink :D Quote
Pink Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Minia spoko :loveu: domy tymczasowe sa zbawienne dla schroniskowcow a chorych to juz w ogole. A co zauwazylam jeszcze, to to, ze jak taki znajdzie DS po pobycie przejsciowym w DT, to robi sie cud-miod-malina. Nie wiem na jakiej zasadzie to dziala ale one chyba wiedza ze sa juz u siebie tak naprawde i powietrze z nich schodz i luzuja. Moze to to, ze w DT pod dobra opieka, przestaja sie troche bac, przestaje je bolec, zaczynaja byc szczesliwe i otwieraja sie na nowe. Nie zawsze ale duzo jest takich przypadkow. PS Waszek cholero jedna - nie mieszaj, bo ja ciagne ostatkiem nerwowosci przy Felixie. Quote
Recommended Posts