Pink Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Hippcio zarasta i jest czarno-bialym miniusem hihi siwy wlos mu sie sypnal i wyglada jak dziadek :evil_lol: [IMG]http://imageshack.us/a/img109/1696/0iu1.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img703/2460/2eov.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img24/5403/e0cq.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/a/img11/2569/i08z.jpg[/IMG] Quote
Margi Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Ależ on w błyskawicznym tempie zarasta.Cudnie wygląda i kumpel też.:lol: Quote
Pink Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Masc z witamina A czyni cuda :lol: Mam jeszcze pare calkiem golych miejc - pod przednimi pachami, brzucho i cale podgardle od piersi pod brode ale tam ma jeszcze taka strasznie gabczasta skore, to ona musi sie najpierw zregenerowac. Chociaz na podgardlu nie ma kompletnie zadnych oznak siersci, nawet meszek jeszcze sie nie pokazuje ... ale najwazniejsze, ze mozna juz go w tych miejscach spokojnie dotykac i nie odczuwa juz przy tym dyskonfortu. Quote
Saththa Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 [quote name='Pink']Masc z witamina A czyni cuda :lol: [B]Mam jeszcze pare calkiem golych miejc [/B]- pod przednimi pachami, brzucho i cale podgardle od piersi pod brode ale tam ma jeszcze taka strasznie gabczasta skore, to ona musi sie najpierw zregenerowac. Chociaz na podgardlu nie ma kompletnie zadnych oznak siersci, nawet meszek jeszcze sie nie pokazuje ... ale najwazniejsze, ze mozna juz go w tych miejscach spokojnie dotykac i nie odczuwa juz przy tym dyskonfortu.[/QUOTE] Masz?:razz: Coraz lepiej chłopaczyna wyglada;) Quote
Pink Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Mam - na Hippo :eviltong: oj czepiasz sie slowek :evil_lol: Dziewuszki miala ktoras przypadek uszkodzenia rogowki u psiaka? czy jest taka mozliwosc, ze ona sie jednak nie zregeneruje? Smaruje oczko 3 razy dziennie Corneregel juz troche czasu ale zadnej poprawy nie widze - "zmetniala plama" jest taka duza jak byla na poczatku. W przyszlym tygodniu mam na kontrole i kontrast zrobimy, to bedzie widac dokladniej ale niepokoi mnie to, ze nic sie nie zmienia na lepiej. Musze poczatac w necie, moze cos znajde na ten temat Quote
Saththa Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Oj tam oj tam :) Ja keidyś stwierdziłam publciznie na Forum "a teraz pogłaszcze to czarne futro co mam miedzy nogami" zasadniczo chodziło mi o Tazza który leżał mi między nogami jak siedziałam przy kompie :oops: I uszkodzonej rogówki u psa nie miałam :) Quote
Małgorzata Noga Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Ale Hipcio robi się cudny :loveu: no i ma fumfla do pitulania :) Miło się patrzy jak biedaczek rozkwita i staje się pięknym piesem . Brawo Pink świetna robota :klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz::klacz: Quote
WATACHA Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='Saththa']Oj tam oj tam :) Ja keidyś stwierdziłam publciznie na Forum "[B]a teraz pogłaszcze to czarne futro co mam miedzy nogami[/B]" zasadniczo chodziło mi o Tazza który leżał mi między nogami jak siedziałam przy kompie :oops: I uszkodzonej rogówki u psa nie miałam :)[/QUOTE] Ha,ha,ha dobre Quote
malawaszka Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 hahaha Sandra padłam :lol: a co do rogówki to jeśli zrobiła mu się już blizna to możliwe, że nic się już nie naprawi Quote
Poker Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Blizny na rogówce raczej są na stałe. Jaki on tam dziadek .Nie znasz się na psiej modzie.Był u dobrego fryzjera i ma piękny balajaż :evil_lol: Quote
Saththa Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 i co?? Żadna nie pamieta? toż to tutaj na forum było :lol: Jambi zwróciła uwage na to co napisałam :lol: Quote
malawaszka Posted July 16, 2013 Author Posted July 16, 2013 [quote name='Saththa']i co?? Żadna nie pamieta? toż to tutaj na forum było :lol: Jambi zwróciła uwage na to co napisałam :lol:[/QUOTE] haha a któż by inny :lol: no ja nie pamiętam Quote
Saththa Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 [quote name='malawaszka'][B]haha a któż by inny [/B]:lol: no ja nie pamiętam[/QUOTE] zasadniczo masz racje :lol: Quote
zerduszko Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Też nie pamiętam, ale tekst mega! :evil_lol: Quote
Pink Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Bylam z Hipciem u weta na pomiar cukru i spadl na 103 - ufff :multi: "wazymy" 10.500 ;) Z oczkiem niestety nie jest lepiej .... wyszlo owrzodzenie, dobrze ze powierzchowne i mam nadzieje, ze da sie to opanowac. Kontynuacja smarowania mascia oczka i musze sie zastanowic nad mascia ze sterydem na to podgardle, bo nie za ciekawie to wyglada. Mysle, ze poczekam jeszcze z tydzien i zobacze jak wyglada - jak bez zmian i nadal gabczaste i obwisle to bedzie, to sprobujemy. Quote
Pink Posted July 16, 2013 Posted July 16, 2013 Poszlam z Oskarem wieczorem na spotkanie z psiakami szkolnymi do parku... no wyje ten Hipopotam jak zawodowa syrena alarmowa :mad: sasiedzi sie smieja, ze jeden przestal (Oskar), to nastepny zaczal i pytaja dlaczego takie wyjace mi sie trafiaja hihi Chyba zaczne trening klatkowy, bo Oskarowi pomoglo, to moze jemu tez potrzebne. Quote
Pink Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Filip vel Hippo vel Wyjec vel Szmaciarz - wyszukal w krzakach zdechlego golebia i zadowolony, krecac kuprem, przydreptal do mnie z golebiem w pysku :evil_lol: widok niesamowity... czulam sie jak na polowaniu z psem mysliwskim, ktory niesie w japie kaczke, ktorej z jednej strony paszczy zwisa lepetyna a z drugiej lapki ;) Mam nadzieje, ze nie obudzi sie w nim "zew lowczego" i dalej bedzie grzecznie chodzil miedzy kurami :loveu: Quote
minia7 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Hipcio pięknie wygląda z tą bujną czupryną :) dzięki Tobie Pink :loveu::loveu::loveu: Quote
wilczy zew Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Najważniejsze,że zdobycz przyniósł Tobie :D Quote
Pink Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 (edited) Prawda, zaczyna wygadac jak prawdziwy pies :loveu: a nie bida spod mostu hihi "w zyciu" tyle psa sie nie nakapalam co jego haha WZ - tak przyniosl i za to ze wywalilam, to pozbawil mnie bulek na kolacje, bo nieopacznie polozylam zakupy na niskiej szafce w wiatrolapie i wyszlam na chwile :evil_lol: Bylismy na pomiarze cukru - 100 czyli wszystko okejos. Dostalismy jeszcze Cavasan dodatkowo do Corneregel, bo oczko nie chce sie regenerowac i owrzodzenie sie nie cofa. Wyniki ma takie sobie - za malo czerwonych cialek i za duzo bialych. Mocz w normie. Wyslalismy jeszcze "do Niemca" krew na TLI - trzustkowy, bo niepokoja nas te jego nawracajace biegunki i to oslabienie po jedzeniu. Do tego ma za duzo plytek krwi - trombocytow, co by wskazywalo na przewlekly stan zapalny. W gruncie rzeczy nie powinnam jeszcze wynikow robic, bo beda przeklamane po tej jego chorobie skornej i podawaniu antybiotykow ale myslalam, ze moze za 2-3 tygodnie bedzie mozna zrobic kastracje - to wolalam wyniki zrobic .... no ale teraz calkowicie odpada, bo jak ma tyle trombocytow, to krzepniecie krwi ma calkowicie do duszy. Dlatego wczoraj zalal mi cale spodnie krwia, bo nie moglismy zatamowac po pobraniu krwi a ja myslalam, ze zle sie wklula i to przez to .... no nic, zelazo w ilosciach hurtowych zakupione :lol: Edited July 17, 2013 by Pink Quote
malawaszka Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 o rany mam nadzieję, że to wszystko się szybko unormuje Quote
Poker Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Pink, coś mi tu nie pasuje. Zbyt duża ilość trombocytów nie może być powodem zmniejszonej krzepliwości krwi.Raczej nadmiernej. Ich podwyższony poziom świadczy o stanie zapalnym,ale również ostrym ,jest dobrym parametrem do oceny stanu zapalnego. Jest inny powód krwawienia. Za dużo ciałek białych też świadczy o stanie zapalnym.Dobrze by było zlokalizować stan zapalny. Miał robione USG i badane siuśki? Quote
Pink Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Poker nie wiem ale wetka mi wyjasnila ze zwiekszona ilosc trabocytwo (nadplytkowosc) moze powodowac nie tylko nadmierne wykrzepianie ale tez niekiedy krwawienia. Wyniki moczu sa w normie - mam powtorzyc za 3 dni w innym labolatorium - tak dla porownania. USG nie robilam, bo narazie nie mialam podstaw - wyniki dostalam dzisiaj. No a ostry ropny stan zapalny skory, to dopiero mu sie skonczyl, tak ze to tez moze byc przyczyna. Tak sobie mowie, bo nie chce panikowac :cool3: On jest taki slodki, ze az mi przykro, ze cos mu jest nie halo hlip-hlip. Quote
Recommended Posts