Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 219
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Irenko,
nasz Mawi ma tez takie oczka jak Kajunia, sadzac ze zdjec. Czy to znaczy, ze naprawde nie maja szans na operacje :???: strasznie byloby szkoda, bo to przepiekne psy i dobrze byloby, zeby choc troche widzialy.

Reno, operacje mialam juz 10 lat temu. Dzieki Bogu efekt sie utrzymuje
i tylko na lewe oko widze troche slabiej :p

Posted

Dziewczyny!
Wiem, że znajdzie dom, ale jestem przygnębiona ponieważ jechałam do dr. Stefanowicza z innym nastawieniem. Dlatego tak ciężko mi się teraz godzić z jego diagnozą.
Ulka18, oczywiście ta diagnoza Kai nie może decydować o szansach Mawiego.
Kaja została bardzo zaniedbana przez właściciela, ze względu na stany zapalne w obu oczkach. Zobaczymy już na miejscu w Krakowie co dr.powie na oczka Mawiego.
Ulka, czy możesz wkleić zdjęcia Kai na forum collie?

Posted

Ulka18 napisał(a):

Reno, operacje mialam juz 10 lat temu. Dzieki Bogu efekt sie utrzymuje
i tylko na lewe oko widze troche slabiej :p

A ja się wystraszyłam, że teraz niedawno :crazyeye: .
kamień z serca, bo gdybyś nie mogła pisać postów... :flaming:
Strach pomysleć:eek2:. Zginęłybyśmy jak Mańka w Czechach...!!

Co do oczków niewidzących psiaczków-myslę, że każdy pies musi być przebadany z osobna. Są przecież jeszcze takie kryteria jak wiek psa, jego inne dolegliwości np. serce, które mogą warunkować powodzenie zabiegu lub jego niemożliwość wykonania.

Posted

Piekna sunia ,Identycznego psa odkupilam od rolnika.Stal za stodołą na łańcuchu.Mam nadzieje ,że stan jej oczu troche sie poprawi. Colie są tak dystyngowane i opanowane,że ta ulomnośc nie odbierze jej urody i nie bedzie przeszkadzala w normalnym życiu.

Posted

Niestety, nie mam dobych wiadomości. Przesłałam diagnozę dr. Stefanowicza do dr. Garncarza z Warszawy i też potwierdzł, że Kaja nie ma szans na operację.
Jutro nasz wielki dzień, jedziemy z Kają do Pani Magdy do programu Kundel, może znajdzie się dla niej dom? Taki kochający, spokojny o jakim dla niej marzę?

Posted

Irenko, Ty bedziesz z Kaja, czy Pani Bozenka?
Pamietaj, ze 3 wierne fanki Kundla czyli ja, moja corka Ulka, moja Mama Urszula bedziemy Ci kibicowac.

Czy dotarly do Ciebie zdjecia Mawiego? W duzym formacie? Ile masz zdjec?

Posted

Irenka na pewno sie odezwie jak bedzie mogla napisac. Wczoraj do pozna byly w telewizji. Mam nadzieje, ze po programie telefony dzwonily bez przerwy :kciuki:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Irenka na pewno sie odezwie jak bedzie mogla napisac. Wczoraj do pozna byly w telewizji. Mam nadzieje, ze po programie telefony dzwonily bez przerwy :kciuki:

Niestety nie było żadnych telefonów ,ani po Kaje ani po Bastersa ani po ta druga suczkę ,Był telefon tylko po szczeniaka ale nie do programu tylko dzwoniła dziewczyna do chłopaka,który pracuje w tv.
Kaja jest przecudnym stworzeniem ale niestety nawet nie mogłam za bardzo jej zalet przedstawić bo pani Magda miała juz mało czasu.Ale napewno znajdą się ludzie ,którym tak jak w przypadku Kundelka jej slepota nie bedzie przeszkadzać bo ona ma bardzo wiele zalet poprostu ideał psiaka.

Posted

Dziewczyny!
Przepraszam, że się nie odezwałam, ale przerastają mnie obowiązki.
Tak jak napisała Beatka, nie było telefonów.
Jestem rozczarowana, ale tak już jest, że jak człowiek na coś bardzo czeka i ma nadzieję, to później przychodzi rozczarowanie. I to wielkie.
Liczyłam, że jak będzie Kaja to dla Mawi też się znajdzie dom.
A tu nic. Wróciłam o północy i byłam skonana.

Posted

Irenko, to ja moze jednak dam Kaje na allegro? Zdjecia sa super, popros moze Pania Hanie Rupczewska o tekst o Kajuni :modla: tak jak ona pisze, to normalnie rnawet moj ojciec ryczy jak bobr :placz:

Posted

Ulka18 napisał(a):
Irenko, to ja moze jednak dam Kaje na allegro? Zdjecia sa super, popros moze Pania Hanie Rupczewska o tekst o Kajuni :modla: tak jak ona pisze, to normalnie rnawet moj ojciec ryczy jak bobr :placz:

Ulka troszke sie spózniłaś bo rano skoro świ napisałam wielką prosbe do pani Ani , tym bardziej że Mistek czekała w kolejce ,a po wczorajszym programioe odnalazl sie wlasciciel .
Ulka rozmawiałam z Camara da do wyborczej zdjęcie Foksi i w razie czego mam nadzieje ze razem wspólnie zorganizujemy tej biedzie transport.Moze sie ktos nad nią ulituje bo tam w schronisku z ta depresja nie ma szans.