Elza22 Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 [quote name='Gosiapk']Czy ten biedak jest nadal na łańcuchu od czerwca? :o[/QUOTE] tak nic się nie zmieniło Quote
Elza22 Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 [quote name='Olena84']Pies ma w ogóle jakąś budę?[/QUOTE] dziurę w ścianie;-( Quote
ewakrakow Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 mam do piątku trochę czasu to porozsyłam jeszcze wątek Quote
Elza22 Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 [quote name='ewakrakow']mam do piątku trochę czasu to porozsyłam jeszcze wątek[/QUOTE] Super bardzo dziękuje cioteczko. Quote
Gosiapk Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='Elza22']tak nic się nie zmieniło[/QUOTE] Elza, w pierwszym poście napisałaś (o ile pamiętam), że właściciele nie chcą go oddać. Nawet jeśli znajdziemy DT, to jak odbierzesz psiaka? Możesz mieć potem problemy z rodziną. Quote
Elza22 Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 [quote name='Gosiapk']Elza, w pierwszym poście napisałaś (o ile pamiętam), że właściciele nie chcą go oddać. Nawet jeśli znajdziemy DT, to jak odbierzesz psiaka? Możesz mieć potem problemy z rodziną.[/QUOTE] Tak ale jak pojawiła się szansa tu na wątku na DT kontaktowałam się z nimi i się zgodzili. Przestraszyli się pewnie ,że umrze na tym łańcuchu i bedą mieli sprawę za znęcanie. Quote
ewakrakow Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 o to bardzo dobrze, że się zgodzili, szkoda że tamten dt nie wypalił Quote
Doda_ Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Jestem, jakie te warunki ! teraz idzie mróź, trzeba psa zabrać. . . ja dt zaoferować nie mogę - w bloku mieszkam z rodzicami i mam wilczura który innych psów nie toleruje :( jak inaczej mogę pomóc ? może hotelik ? Quote
brzośka Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='wujek & ciocia']zaglądam na zaproszenie ...[/QUOTE] ja też, ale nie wiem jak mogę pomóc :shake: Quote
Norel Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Też zaglądam na zaproszenie. Ale troszkę realniej chyba patrzę przez to że mieszkam od dekady na wsi i widziałam naprawdę złe traktowanie zwierząt,a nie tylko pewne nie za duże zaniedbania. Ten psiak nie jest chudy-choć nie zapasiony, schronienie sądzę że ma lepsze niż wiele psów wiejskich-bo dziura to po prostu wejście do wnętrza budynku-jakiejś obórki czy coś-gdzie na pewno ma cieplej niż w drewnianej budzie często gołej...Kojec może nie jest kosteczką wyłożony(i dobrze) choć mógłby być wysypany piaskiem, ale jakiegoś syfu też w nim nie ma-puszek,szkła,kamieni,złomu....A brudne miski to nie jest znęcanie się nad psem! Zamiast uświadamiać właścicieli i starać się wpłynąć na zmianę postępowania(regularne dolewanie wody-dłuższy łańcuch, zabezpieczenie miski przed wylewaniem wody łańcuchem i spuszczanie psa żeby pobiegał) wy chcecie wziąć go na własne utrzymanie-czy może raczej bazarkowe...? Wiem,że pewnie to nie będzie popularny pogląd,ale realnie to są psy o niebo bardziej wymagające interwencji-a tu należy edukować ludzi a nie psa ratować. Nikt go jak słyszę nie bije,jedzenie też nie musi stać non stop-pies nie wygląda na szkielecik-nie wydaje mi się by byli to tacy żli ludzie-może tylko pewne rzeczy trzeba im było przez te miesiące spróbować uświadomić? Skoro pozwolili psu sypać jedzenie,robić zdjęcia-a nie pogonili widłami to była szansa na jakąś poprawę warunków.Tak wygląda co drugi pies na wsi(reszta wygląda gorzej o niebo).. Quote
Rubik Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 [quote name='ewakrakow']dziękuję Rubik, że jesteś nie wiem co to jest ta wrocławska ekostraż? (jestem z krakowa) szkoda, że nie wypaliło z Paati, szukamy kogoś innego to denerwujące, że tyle czasu nic się tu nie działo, gdzie na dogo jest tyle fantastycznych ludzi i może dało się coś zdziałać wcześniej będę wysyłać jeszcze zaproszenia tutaj, może nikt mnie nie opierniczy;) http://ekostraz.pl/portal/kontakt namiary do ekostraży. Oni działają głównie we Wrocławiu i okolicach. I są skuteczni Quote
Gosiapk Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Ponieważ DT brak, to edukacja wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Przydałyby się palety drewniane, aby pies miał się gdzie położyć, nie na klepisku, miski wieszane na płocie (drutem przyczepić można), aby nie wywracał ich łańcuchem, siano w środku za dziurą w murze i może przysłonięcie tej dziury jakąś szmatą, aby zimą w środku śnieg i wiatr nie hulał. Idealnie byłoby, gdyby udało się przekonać właścicieli do zrobienia kojca i zdjęcia łańcucha. Czy to realne? Elza, znasz właścicieli. Uda Ci się ich przekonać? Jeśli Ci się uda, to może za ich przykładem inni ludzie we wsi pójdą. Zrobisz dużo dobrego nie tylko dla tego jednego psa. Quote
Doda_ Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 a pies wychodzi wogole na spacery ? ma kontakty z ludzmi czy poprostu przychodza tylko dawac papu pici ? Quote
Elza22 Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 [quote name='Gosiapk']Ponieważ DT brak, to edukacja wydaje się najlepszym rozwiązaniem. Przydałyby się palety drewniane, aby pies miał się gdzie położyć, nie na klepisku, miski wieszane na płocie (drutem przyczepić można), aby nie wywracał ich łańcuchem, siano w środku za dziurą w murze i może przysłonięcie tej dziury jakąś szmatą, aby zimą w środku śnieg i wiatr nie hulał. Idealnie byłoby, gdyby udało się przekonać właścicieli do zrobienia kojca i zdjęcia łańcucha. Czy to realne? Elza, znasz właścicieli. Uda Ci się ich przekonać? Jeśli Ci się uda, to może za ich przykładem inni ludzie we wsi pójdą. Zrobisz dużo dobrego nie tylko dla tego jednego psa.[/QUOTE] Niestety to nie jest realne. To nie jest wioska tylko osiedle domków za miastem sąsiedzi mają piękne zadbany psy i nie mam mowy o łańcuchach. W niedalekim sąsiedztwie tego pieska był kiedyś sznaucer w równie paskudnych warunkach ale znalazła sie dobra dusza któa dała mu DT i chłopak już od dawna w DS. W całej tej sytuacji to jest najgorsze że jest tylko jeden taki biedy maluch któremu nie da się pomóc. Quote
Elza22 Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 [quote name='Doda_']a pies wychodzi wogole na spacery ? ma kontakty z ludzmi czy poprostu przychodza tylko dawac papu pici ?[/QUOTE] Cały czas spędza na łańcuchu chyba że uda mu się zerwać.Mimo przystko jest bardzo pozytwnie nastawiony do ludzi. Quote
asiuniab Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 nie potrafię sobie wyobrazić jakiego wyziębienia doznaje taki psiak tkwiąc w taką porę roku na łańcuchy w tych warunkach:( Quote
Doda_ Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 pytam ponownie-co myslicie o hoteliku ? zobaczymy ile osob zadeklaruje i wtedy pomyslimy. ja tez zadeklaruje. warunki sa koszmarne, bardzo zal mi psiaka. przyjdzie ostry mróz. . . my święta w domu z rodzina , tak cieplutko, a ten psiak na mrozie? :(:(:( kurcze, szkoda ze nie mogę mu zaoferować DT albo cos innego . . Quote
ewakrakow Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 to jest bardzo duże zobowiązanie z tym hotelikiem porozsylam jeszcze wątek Quote
Mela Jakimiuk Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Moze mozna od nich wykupic tego psiaka? Jak nie, to napiszcie ile potrzeba pieniedzy na deski i ew ocieplenie tego miejsca, koce tez sie znajda, chociaz zycie z tymi ludzmi to jakies pieklo, Quote
Recommended Posts