Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wydaje mi się, że do teraz jeszcze kilka centymetrów podrósł. Niedługo postaram się go zmierzyć w kłębie, to będę wiedzieć czy mi czasem doberman nie wyrasta. :evil_lol: Trzeba też zrobić, jakieś porządne foty, gdy stoi, a nie takie naciągane. Jak pogoda się poprawi to wytaczamy się na dwór.

Posted

[quote name='Dioranne']Wydaje mi się, że do teraz jeszcze kilka centymetrów podrósł. Niedługo postaram się go zmierzyć w kłębie, to będę wiedzieć czy mi czasem doberman nie wyrasta. :evil_lol: Trzeba też zrobić, jakieś porządne foty, gdy stoi, a nie takie naciągane. Jak pogoda się poprawi to wytaczamy się na dwór.[/QUOTE]

Duży się wydaje :)

ale chyba ogólnie małe psy wydają się na zdjęciach większe niż są w rzeczywistości

Posted

No właśnie jak ja na niego patrze na tych zdjęciach to on mi wygląda jakby był większy od przeciętnego, dorosłego pina :evil_lol: Dlatego zmierz go koniecznie, bo strasznie ciekawa jestem :D

Posted

[B]maryg[/B] Joy na zdjęciach jest malutka. Nie wiem czemu ten taki duży wychodzi. Może po prostu na dobermana się stroi. ;)
[B]klaki[/B] nie możemy. Może innym razem. Ten tydzień mam tak zamieszany - podręczniki do szkoły, psie przedszkole, przyjazd rodziny, ustalenia dotyczące wyjazdu, spacer z Paulą i Wiką. Także nie wyrobimy. Spać kiedyś trzeba, a z tym gnojem na głowie wygodnie się nie śpi. :evil_lol:
[B]vege[/B] zostaw te jego uszy w świętym spokoju, bo mi jeszcze pies w depresje popadnie! Aktualnie ma śliczne uszka, jedno uparcie próbuje się postawić. I w takim momencie wygląda po prostu jak Mister Kundelos (nie obrażając mixów). :lol:

Posted

[quote name='Dioranne'][B]maryg[/B] Joy na zdjęciach jest malutka. Nie wiem czemu ten taki duży wychodzi. Może po prostu na dobermana się stroi. ;)
[B]klaki[/B] nie możemy. Może innym razem. Ten tydzień mam tak zamieszany - podręczniki do szkoły, psie przedszkole, przyjazd rodziny, ustalenia dotyczące wyjazdu, spacer z Paulą i Wiką. Także nie wyrobimy. Spać kiedyś trzeba, a z tym gnojem na głowie wygodnie się nie śpi. :evil_lol:
[B]vege[/B] zostaw te jego uszy w świętym spokoju, bo mi jeszcze pies w depresje popadnie! Aktualnie ma śliczne uszka, jedno uparcie próbuje się postawić. I w takim momencie wygląda po prostu jak Mister Kundelos (nie obrażając mixów). :lol:[/QUOTE]

Zapomniałam że rok szkolny się zaczyna :diabloti: przez te studia kompletnie straciłam poczucie czasu

no nic, szkoda, myślałam że może małego diabełka poznam :loveu:

Posted

Witam się po raz pierwszy w galerii, chociaż podglądam Was od samego początku;), a nawet wcześniej - zanim Nico trafił do Ciebie.
Piękny jest ten Twój maluch:loveu:
Trzymam kciuki za Wasz dalszy rozwój i wierzę, że z problemami poradzicie sobie szybciutko!
Chciałam Ci tylko powiedzieć, że Martens i Evel to jedne z nielicznych na tym forum osób, do których, gdybym miała problemy z psami, zwróciłabym się bez większego namysłu.
Evel kilkakrotnie już mi pomogła:), mailowo coprawda, ale nieraz spojrzenie ludzi z zewnątrz nadaje innego światła sprawie;), także nie denerwuj się, bo dziewczyny chcą jak najlepiej.
Będę do Was zaglądać :)

Posted

[quote name='Dioranne']
[B]Wiki[/B], a kto na najbliższy spacer zabiera aparat? Nadal jeszcze nie wiem czy mogę wyruszyć, ale wielkiego sprzeciwu nie ma. Tylko, jak na złość pogoda się załamała. :placz:
[/QUOTE]

Paulina mówiła, że weźmie, bo ona Setusa nie bierze. Przetarł sobie opuszki (czy coś takiego ;)). I mówi, że jak ma z nim walczyć cały spacer i się denerwować, to woli iść bez psa ;)
W takim razie czekam na odpowiedź :)

Posted (edited)

Czekunia, dzięki :oops:

Dioranne, szkoda, że Was nie będzie w niedzielę w Pozku - ja będę, poniekąd służbowo ;) A może ktoś z Waszych znajomych chciałby się załapać na mini-konkurs posłuszeństwa na [URL="http://www.fundacjairma.pl/piknik"]pikniku[/URL]? ;)

Edited by evel
Posted

[quote name='evel']Czekunia, dzięki :oops:

Dioranne, szkoda, że Was nie [B]będzie w niedzielę w Pozku[/B] - ja będę, poniekąd służbowo ;) A może ktoś z Waszych znajomych chciałby się załapać na mini-konkurs posłuszeństwa na [URL="http://www.fundacjairma.pl/piknik"]pikniku[/URL]? ;)[/QUOTE]

oo to może ja wpadnę :cool3:

Posted

[quote name='evel']Zapraszamy, oczywiście! :) Może nawet z jakimś patologicznym psem :evil_lol:[/QUOTE]

wypraszam sobie, mój piesek jest idealny, to Okamia jest patologią :eviltong: ale jak przekonam mojego TZ to wpadniemy z patologicznym wiejskim burkiem :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']wypraszam sobie, mój piesek jest idealny, to Okamia jest patologią :eviltong: ale jak przekonam mojego TZ to wpadniemy z patologicznym wiejskim burkiem :diabloti:[/QUOTE]

A. To sorry. Musiałam coś pomylić :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']
Dioranne, szkoda, że Was nie będzie w niedzielę w Pozku - ja będę, poniekąd służbowo ;) A może ktoś z Waszych znajomych chciałby się załapać na mini-konkurs posłuszeństwa na [URL="http://www.fundacjairma.pl/piknik"]pikniku[/URL]? ;)[/QUOTE]

a wiesz o której będzie ten konkurs? bo ja będę od rana a chciałabym chociaż popatrzeć

Posted

Na pewno mają być pokazy obedience, agility i frisbee, a jeśli chodzi o konkurs - dopytam i edytuję tego posta, żeby już nie śmiecić Nico w galeryjce ;)

Edit: wstępnie 13-14 :)

Posted

Jak mogliście nam tak naśmiecić, wstydu nie macie! Śmiećcie do woli, lubię, jak coś się w galeryjce dzieje. :lol: Zaczęliście mnie kusić z tym piknikiem. W sumie moja ciocia w poniedziałek powinna być w Poznaniu, więc może wyjazd uda się przyspieszyć na niedzielę. Także do Poznania miałabym obstawę, z powrotem mogłabym wrócić z Tobą Wiktoria. Jeszcze bardziej kusi mnie fakt, że piknik jest na Grunwaldzie, niedaleko mieszkania mojej cioci (mieszka na Promienistej)... Z tego co widzę autobusem trzeba podjechać na Marcelińską? Porozmawiam z rodzicielką i zobaczymy. Mam nadzieję, że się uda. Udało Wam się mnie skusić. :mad: Uspokajam, że jeśli jakieś psy nie lecą z jadaką na młodego to jest OK. i ładnie się bawi. Jeśli mama się zgodzi w trybie ekspresowym musimy kupić linkę, bo smycz krótka, a rószoffa flexi to chyba nie przystoi.
Zdrowiej Setu! ;)

Posted

A jutrzejszy wieczorny spacer?
Możesz zabrać się ze mną i w jedną stronę, bo ja kompletnie nie wiem jak tam dojechać, a Ty się pewnie bardziej orientujesz :lol:

I wyczyść skrzynkę :)

Posted

Mnie też kuszą tym piknikiem, ale akurat codziennie jestem w Poznaniu po 6h, tylko nie w niedzielę :shake: W piątek będę i w sobotę, w niedziele nie dam rady.
Super fotki, Nico jaki duży chłop już :loveu:

Posted

Odnośnie jutrzejszego spaceru - mi pasuje godzina 18. I o ile pogoda będzie OK., to możemy wyruszyć z młodym. Skrzynka już wyczyszczona.
Na piknik niestety jechać nie mogę. Podobno mamy jakieś spotkanie rodzinne. Trzeba czekać na kolejne psie imprezy, bo na tej niestety się nie pojawimy. Może w przyszłe wakacje się uda. :glaszcze:
[B]Alise[/B] wyrósł strasznie, nawet nie wiem kiedy. Jestem ciekawa co weterynarz powie w październiku.