Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Laetitia'][B]vege [/B]większa, łaciata wersja niufa :loveu:[/QUOTE]
Czyli Landseer :) Ale one 60 kg nie ważą, tylko z 70 parę :evil_lol: Fajny będziesz miała duecik kiedyś :) Życzę powodzenia w spełnieniu marzenia :)

Posted

[quote name='vege*']Czyli Landseer :) Ale one 60 kg nie ważą, tylko z 70 parę :evil_lol: Fajny będziesz miała duecik kiedyś :) Życzę powodzenia w spełnieniu marzenia :)[/QUOTE]
Dolna granica to 60 kg. Chociaż dla mnie 80 kg byłoby też ok. Więcej futra do miziania :lol: I mniej miejsca na łóżku :evil_lol: Mam nadzieję, że kiedyś się uda. Ale na razie cieszę się swoim obecnym szczeniakiem:multi:
Również życzę powodzenia w spełnianiu marzeń. Kiedyś umówimy się na spacer z naszymi olbrzymami :cool3:

Posted

Hej :) Widzę, że fajny temat Was dopadł :) [B]Alice [/B]myślałam że tylko ja mając małego pieska, myślę, że następnego chciałabym mieć większego :D Tylko nie wiem jaka rasa.. jestem chyba dość wybredna co do tego :D Podobają mi się od zaaawsze golden retrievery :loveu: . Długo to była moja ulubiona rasa i już! :)
Poza tym owczarki niemieckie, labki. Na tą chwilę jednak, chciałabym kieeeedyś mieć dalmatyńczyka :D

Posted

Ja sobie nie wyobrażam mieć już jako następnego psa jakiegoś malucha. Jak mam mieć psa to tylko dużego/olbrzyma. Problem w tym, że chciałabym 2 duże psy w jednym czasie, więc przydałoby się w międzyczasie trochę przypakować:evil_lol:

Posted

[quote name='Laetitia']Dolna granica to 60 kg. Chociaż dla mnie 80 kg byłoby też ok. Więcej futra do miziania :lol: I mniej miejsca na łóżku :evil_lol: Mam nadzieję, że kiedyś się uda. Ale na razie cieszę się swoim obecnym szczeniakiem:multi:
Również życzę powodzenia w spełnianiu marzeń. Kiedyś umówimy się na spacer z naszymi olbrzymami :cool3:[/QUOTE]
No ja też liczę na spacer kiedyś :)
Jak kupisz Landseera to nie będzie pytań od ludzi czy to mama z dzieckiem :( Musisz wybrać inną misiowatą rasę, która jest czarna podpalana :evil_lol:
[quote name='Floriska']Hej :) Widzę, że fajny temat Was dopadł :) [B]Alice [/B]myślałam że tylko ja mając małego pieska, myślę, że następnego chciałabym mieć większego :D Tylko nie wiem jaka rasa.. jestem chyba dość wybredna co do tego :D Podobają mi się od zaaawsze golden retrievery :loveu: . Długo to była moja ulubiona rasa i już! :)
Poza tym owczarki niemieckie, labki. Na tą chwilę jednak, chciałabym kieeeedyś mieć dalmatyńczyka :D[/QUOTE]
A ja od zawsze chciałam mieć psiego olbrzyma, no ale wyszło jak wyszło ;) następny będzie olbrzym i już :)

Posted

[quote name='leónowa']Ja sobie nie wyobrażam mieć już jako następnego psa jakiegoś malucha. Jak mam mieć psa to tylko dużego/olbrzyma. Problem w tym, że chciałabym 2 duże psy w jednym czasie, więc [B]przydałoby się w międzyczasie trochę przypakować[/B]:evil_lol:[/QUOTE]

Czy ja wiem? Osobiście nie jestem jakaś super umięśniona, ale z czipsami (coś a'la ON, maliniak i Zu) daję radę ;) Kwestia tego, że czipsy są w sumie dosyć mało pobudliwe no i wiedzą, że jakby się wypruły do pieska to będzie BARDZO niemiło :diabloti: Myślę, że bardzo pomaga fakt pracy z nimi osobno i tego, że do starszych psów doszedł młody, który ogólnie ma pstro w głowie, ale zakodował sobie od razu, że psów nie zaczepiamy ani nic z tych rzeczy i ogólnie na smyczy się nie zachowujemy jak małpa tylko idziemy normalnie.

Posted

[quote name='Floriska']Hej :) Widzę, że fajny temat Was dopadł :) [B]Alice [/B]myślałam że tylko ja mając małego pieska, myślę, że następnego chciałabym mieć większego :D Tylko nie wiem jaka rasa.. jestem chyba dość wybredna co do tego :D Podobają mi się od zaaawsze golden retrievery :loveu: . Długo to była moja ulubiona rasa i już! :)
Poza tym owczarki niemieckie, labki. Na tą chwilę jednak, chciałabym kieeeedyś mieć dalmatyńczyka :D[/QUOTE]
Ja też lubię goldeny bardzo! Mają fajne charaktery i są śliczne. Na owczarka niezdecydowałabym się. Dalmaty fajne, ale ich charaktery to łatwych raczej nie należą. U mnie na ten moment barbet, zakochałam się w nich :)

[quote name='leónowa']Ja sobie nie wyobrażam mieć już jako następnego psa jakiegoś malucha. Jak mam mieć psa to tylko dużego/olbrzyma. Problem w tym, że chciałabym 2 duże psy w jednym czasie, więc przydałoby się w międzyczasie trochę przypakować:evil_lol:[/QUOTE]
Ja gdybym miała kupić mniejszego psa jeszcze kiedyś to ewentualnie bulwę francuską :D Ale w przyszłości celuję w coś ok. 25kg.

Posted

Ogólne ułożenie swoją drogą, ale wtakich awaryjnych przypadkach gdzie mi sę psy niespodziewaie rozprują wolałabym umieć ich też fizycznie opanować. A celuje w rasy, które nie są jakoś hiper wpatrzone w człowieka, co by na jedno mrugnięcie się podporządkowywały, czyli molosy;)

Posted

[quote name='Alise'] U mnie na ten moment barbet, zakochałam się w nich :) [/QUOTE]

Z wyglądu pieski bardzo by do siebie pasowały ^^ Mała biała kuleczka vs większy czarny kudłacz :loveu:

Posted

[quote name='Alise']Mi boksie w wersji naturalnej :)[/QUOTE]
Nasi sąsiedzi mają suczkę boksera, żółtą z białymi znaczeniami. I uszka właśnie są "BIO", a ogonek kopiowany. Cuda nad cuda. :loveu: Zaraz wyjdzie, że zamiast własnego psa bardziej kocham suczkę z sąsiedztwa. :evil_lol:

Posted

Dla mnie te naj są pręgowane, naturalne boksie, cięte też nie są takie złe, ale nie starałabym się tak bardzo żeby psa skopiować jak choćby w przypadku doga argentyńskiego czy dobermana.

Posted

[quote name='Alise']Mi ogon naturalny podoba się u każdej rasy, natomiast uszy cięłabym u dobka, doga argentyńskiego i amstaffa.[/QUOTE]

a ja bym znowu u asta uszy zostawiła :lol:ale za to ciachła sznupy :lol:

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']a ja bym znowu u asta uszy zostawiła :lol:ale za to ciachła sznupy :lol:[/QUOTE]
Dla mnie amstaff to tylko z ciętymi :) Sznupy, czyli? :lol:

Posted

[quote name='xxxkaluniaxxx']asty nie, ale pity z ciętymi :loveu: sznaucery :lol:[/QUOTE]
pity z każdej strony są masakrycznie brzydkie jak dla mnie :lol: