Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, tam gdzie ostatnio. My możemy się trochę spóźnić, bo możliwe, że będziemy dzisiaj się edukować. Na razie czekamy na zwrotnego SMS-a, kiedy dokładnie mamy pierwsze zajęcia i dam znać. ;)

Posted

Dziękuję [B]Wiktoria[/B], kłaniam się nisko, że tego wariata w ogóle uchwyciłaś. Przynajmniej tym sterczącym uchem zakrył ruszoffą flexi. :eviltong:
[B]leónowa[/B] one są niezdecydowane. Nad morzem była pozycja na boki, po powrocie postanowiły klapnąć, a od dwóch-trzech dni wygląda tak, jak na tym zdjęciu.
[B]vege*[/B] on jest niezmiernie poważnym psem. Szczególnie w momencie, gdy znęca się nad biedną Lisą i traktuje ją, jak przeszkodę do agility. :cool3: Potenszjal widzę.
[B]kalunia[/B] nie znasz się, teraz jest taka moda. "Na kundla" się nazywa, o. Mi najbardziej się podobał w wersji początkowej, pewnie ucho niedługo się podda i znów opadnie. Jak nie to w ruch pójdą plastry, ewentualnie Magik. :evil_lol:
[B]Paulina[/B] trzeba było wcześniej przyjść to też byś mojego miszcza pozowania mogła pocykać. A tak to nas komary zżarły, a jemu się foty nie dało zrobić. :lol:

Posted

[quote name='Dioranne']
[B]kalunia[/B] nie znasz się, teraz jest taka moda. "Na kundla" się nazywa, o. Mi najbardziej się podobał w wersji początkowej, pewnie ucho niedługo się podda i znów opadnie. Jak nie to w ruch pójdą plastry, ewentualnie Magik. :evil_lol:
[/QUOTE]

hmm... no ja się na tych nowych trendach uszowych nie znam :shake: no i kundla nie mam tylko rasowego szwedzkiego vallhunda bez rodowodu :lol::evil_lol:

Posted

Śliczny Niculec (mogę tak na niego mówić, prawda?).
A zdjęcia BOSKIE! ;D

Moja Xena też miała kiedyś zwykłe takie klapiące, zwisające (?) uszy, a teraz ma takie trochę postawione :D

Posted

[B]kalunia[/B], a ja myślałam, że Kala to mini dżerman szeperd. Zawiodłaś mnie, wiesz? :obrazic:
[B]Obama[/B] dziękuję bardzo.
[B]motylek1007[/B] poprawka - Łobuza. :evil_lol: Zarówno przydomek, jak i imię "z papierków" (przypominam iż papierkowo ten dziwny pan zwie się: Bad Boy [I]z Klanu Łobuzów FCI[/I]) pasuje w 100%. Sama sobie psa stworzyłam takim imieniem.
[B]maryg[/B] wyrażam sprzeciw! Wystarczająco dużo ludzi mówi mi to, że jamnik/jamnikowate coś. Przy takich uszach, jeszcze dziwniej by na mnie patrzyli, przy odpowiedzi "pinczer miniaturowy". :lol: Chwilami zastanawiam się czy ludzie kiedykolwiek na oczy jamnikowate coś chociaż widzieli. Przecież tyle tego po ulicach łazi. Chyba, że tylko ja je widzę i mam jakieś moce nadprzyrodzone.
[B]lucky[/B] dziękuję. U Nico uszy są strasznie, podkreślam strasznie, niezdecydowane. Będę walczyć, żeby miał klapnięte...

Jesteśmy po pierwszych zajęciach! Poznaliśmy trzy nowe koleżanki z ogonem - Abi (labradorkę), Oharę (wyżlica niemiecka) i Ginger (spanielkę). Nie zaczęło się najlepiej, młody szczekał na wszystko, na każdego. Głównie z nieufności. Cały czas był trzymany z boku, aby nie wszczynać bójek. Ćwiczył sobie spokojnie, pokochał tunel, a i slalom ładnie pokonał. :loveu: O ile wcześniej chciał zabić wszystkich obcych tak pod koniec zajęć zaczepiał Panią Asię, a następnie szalał z dziewczynami. Po tych szaleństwach był cały w ślinie. Bałam się, że go stratują. :grins: Mimo, że wiek praktycznie ten sam (różnica góra 2-tygodni), to jednak dziewczyny są znacznie większe od mego knypka. Nauczyłam się dużo jeśli chodzi o samo życie z psem. Nie mogę się doczekać następnych zajęć! Zapomniałabym... Nico po zabawie i mordowaniu umysłowym padł i śpi, jak zabity. :D

Posted

[quote name='Dioranne'][B]kalunia[/B], a ja myślałam, że Kala to mini dżerman szeperd. Zawiodłaś mnie, wiesz? :obrazic:
[/QUOTE]

Sie wie że to MON :loveu: najbardziej znany "ONek" na owczarkopedii :diabloti: se jaja robiłam :eviltong:

Posted

[B]kalunia[/B], a już myślałam... Jakiś kit o Valhundzie Ci wciskają, przecież cały świat wie, że to MON. :cool3:
[B]Paulina[/B] do "Psiej Akademii". ;)

Posted

[quote name='Dioranne'][B]kalunia[/B], a już myślałam... Jakiś kit o Valhundzie Ci wciskają, przecież cały świat wie, że to MON. :cool3:
[/QUOTE]

Oj kochana mnie rzadko coś można wcisnąć :cool3: wiem po jakich psach jest K, żadnego szweda w rodowodzie ni ma :lol:

A tak swoją drogą to wiesz że mało brakowało abym zamiast K miała pińczerka? :lol: nie wyszło tylko dlatego że nagle koleżanka zażądała za niego kasy a miałam dostać malucha za darmo :roll:ładnie podziękowałam i pare dni później przyniosłam K :lol:

Posted

[quote name='Dioranne']
[B]motylek1007[/B] poprawka - Łobuza. :evil_lol: Zarówno przydomek, jak i imię "z papierków" (przypominam iż papierkowo ten dziwny pan zwie się: Bad Boy [I]z Klanu Łobuzów FCI[/I]) pasuje w 100%. [/QUOTE]

imię zobowiązuje hehe

cieszę sie ze tak fajnie wypadły pierwsze zajęcia :)