sylwija Posted July 6, 2013 Posted July 6, 2013 Mojenwpierniczaja az milo ;) Ale Toncio tez mi sie wydaje chudawy.. moze szczniorki nam rosna, taki teraz wiek prEchodza chlopiecy- jak podrostki i sie im teraz sylwetki ksztaltuja? Quote
mestudio Posted July 12, 2013 Author Posted July 12, 2013 Mamy wiadomości dobre, nawet bardzo. Dziś Maupa4 wykonała wizytę pa w miłym domku dla szczekacza. Domek wypadł wspaniale, zresztą w czasie rozmowy telefonicznej wydał mi się już przemiłym i sensownym domkiem. Państwo starsi są stale w domu, pożegnali ostatnio swojego siedemnastoletniego pieska podobnego do szczekacza, szczególnie uszyska miał takie same duże. Wiedzą co oznacza posiadanie szczeniaka, są w pełni świadomi, wiedzą,że nasz szczeniak jeszcze obawia się ludzi - ale nam już pozwala się wygłaskać i wydrapać. Właśnie rozmawiam z sylwija (dziewczyna niezawodna i niesamowicie pomocna) o transporcie gdyż my samochodu nie mamy i nie mamy jak dowozić piesków tak jak wcześniej. Dziękuję Maupa4 za pomoc, za poświęcenie czasu na wizytę pa. Bardzo dziękuję. A tu nasz coraz milszy szczekacz. Quote
Gusiaczek Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Oj, to ogromnie się cieszę :) Radary Szczekacza są powalające https://lh6.googleusercontent.com/-DnhqVvILUjw/Ud_rh97HSVI/AAAAAAAAQz4/187aTbxM8z0/s640/s6%2520027.jpg Quote
Nutusia Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Jak pięknie! :) A jeszcze niedawno o jakimś dole pisałaś, Ewo ;) Szczekaczu, masz Ty szczęście, chłopaczku :) Quote
Ziutka Posted July 12, 2013 Posted July 12, 2013 Super! Bardzo...bardzo się ciesze, że nareszcie się udało :) Quote
mestudio Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 Dziś sylwija podrzuci nas z pieskiem do Warszawy,wracamy potem busem także może do 20 wrócimy do domu:-). Quote
mestudio Posted July 13, 2013 Author Posted July 13, 2013 Srajtuś w swoim domu. Zawiozła nas Sylwija ze swoim TZ-em, za co pięknie dziękujemy. Po dojechaniu na miejsce srajtuś przeszedł na swoich nóżkach całą ulicę Ursynowską i nie panikował. Wszedł też bez problemu po schodach na 2 piętro. Zamieszkał w ładnej kamienicy, dobrze ogrodzonej z ogródeczkiem. Państwo od pierwszej sekundy zauroczyli się pieskiem, szczególnie pan nie mógł wytrzymać i ciągle wyciągał ręce do zestresowanego srajtka. Srajtuś będzie miał w tym domu super, jestem o tym przekonana, a nawet więcej niż przekonana.Jeszcze raz dziękuję za pomoc w ogłoszeniach, za wizytę pa, za podwiezienie.Srajtuś w drodze do nowego, lepszego życia. Quote
Ellig Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Bardzo elegancko maszeruje Srajtek na smyczy, powodzenia chlopaku w nowym domku!:) Quote
Ellig Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Piekne zdjecie:) https://lh6.googleusercontent.com/-DnhqVvILUjw/Ud_rh97HSVI/AAAAAAAAQz4/187aTbxM8z0/s640/s6%2520027.jpg Quote
Nutusia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Idzie bardzo dumnie - jak na mieszczucha przystało ;) :) Quote
Ewa Marta Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Ale fajnie! Wszystkiego dobrego Srajtku w nowym życiu:-) Quote
TZmestudio Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 możnaby zmienić już tytuł wątku, tak na wszelki wypadek... TZmestudio Quote
mestudio Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 [quote name='TZmestudio']możnaby zmienić już tytuł wątku, tak na wszelki wypadek... TZmestudio[/QUOTE] No dzięki za tę uwagę. Załóż sobie swój wątek i zmieniaj tytuł nawet codziennie:eviltong: A tak serio to rozmawiałam z panią i wszystko u malucha jest dobrze, nawet ładnie macha już ogonkiem :loveu: Quote
Maupa4 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 [quote name='mestudio'] A tak serio to rozmawiałam z panią i wszystko u malucha jest dobrze, nawet ładnie macha już ogonkiem :loveu: Uffff ... To dobrze :) Bo zawsze mam stresa czy przypadkiem nie dałam się zrobic w trąbę :roll: Quote
mestudio Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 Jest naprawdę dobrze, ten psiak potrzebował właśnie takich ludzi - zakochanych w piesku. Quote
TZmestudio Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 [quote name='Maupa4']Uffff ... To dobrze :) Bo zawsze mam stresa czy przypadkiem nie dałam się zrobic w trąbę :roll:[/QUOTE] zawsze istnieje szansa że nas wszystkich zrobili w trąbę. Ale na razie nic na to nie wskazuje. Jeszcze raz dziękujemy. TZmestudio Quote
Maupa4 Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Żartowałam - trochę - z tym robieniem w trąbę. Myślę że nie zrobili - tym bardziej że wzięłam ich z zaskoczenia i od razu powiedziałam "czy Państwo zdają sobie sprawę że to SZCZENIAK ??? I będzie sikał, robił kupy i będzie wszystko zjadał ??? A Państwo mają biały dywan :crazyeye: ... A poza tym to przyszłam zobaczyć czy Państwo nie chca go na łańcuch i prosze mi pokazac ten łańcuch :razz: ... No i będą musieli go Państwo WSZYYYSTKIIEGO nauczyc ...:diabloti: " Nie wyrzucili mnie za drzwi więc myślę że naprawdę im zależało. I to właśnie na nim :) Quote
Nutusia Posted July 18, 2013 Posted July 18, 2013 No to jednak chyba już można (w wolnej chwili) zmienić tytuł wątku ;) :) Quote
Gusiaczek Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='Maupa4']Żartowałam - trochę - z tym robieniem w trąbę. Myślę że nie zrobili - tym bardziej że wzięłam ich z zaskoczenia i od razu powiedziałam "czy Państwo zdają sobie sprawę że to SZCZENIAK ??? I będzie sikał, robił kupy i będzie wszystko zjadał ??? A Państwo mają biały dywan :crazyeye: ... A poza tym to przyszłam zobaczyć czy Państwo nie chca go na łańcuch i prosze mi pokazac ten łańcuch :razz: ... No i będą musieli go Państwo WSZYYYSTKIIEGO nauczyc ...:diabloti: " Nie wyrzucili mnie za drzwi więc myślę że naprawdę im zależało. I to właśnie na nim :) :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Brawo! :) Quote
mestudio Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Wczoraj rozmawiałam z nowym domkiem i okazuje się, że szczeniaczek ładnie zachowuje czystość. Jest jednak nadal wystraszony (cofnął się sporo w zachowaniu). Można go brać na ręce, głaskać ale potrafi nagle skoczyć na ziemię i zwiać. Zaczyna powoli obszczekiwać gości - to dobry znak - u nas dziamgolił na zapas jak słyszał, że ktoś łazi w ogrodzie,a nie wiedział kto :-). Nie ma oznak niechęci u Państwa, Pan jest nieco rozżalony, bo to kolejny pies, który bardziej lubi panią, a pan pokłada się po podłogach żeby psiaka do siebie przekonać. Quote
Gusiaczek Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Dobre wieści :) Panu trzeba podesłać przepis na ciasteczka wątróbkowe i ma psa .... w kieszeni ;) Quote
Nutusia Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Imię ma superowe - baaaaaaardzo pasujące do jego historii :) A co do kochania pani albo pana - cóż - serce nie sługa, psie również ;) Quote
sylwija Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='Gusiaczek']Dobre wieści :) Panu trzeba podesłać przepis na ciasteczka wątróbkowe i ma psa .... w kieszeni ;)[/QUOTE] no właśnie, przekupstwo jest dobre na wszystko ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Quote
Recommended Posts