paula_t Posted March 22, 2014 Author Posted March 22, 2014 [quote name='Panna Marple']Pewnie, że pamiętam Paurę-sama ją z Zabrza do krakowa przywoziłam:lol:-wyleciało mi z głowy, że pod Dżokiem dom znalazła. Kilka domków za każdym razem to już coś![/QUOTE] No widzisz :D Ja wtedy byłam z Paurą na akcji adopcyjnej, wypatrzyły ją dwie Panie, wzięłam do Nich kontakt, odbyła się wizyta PA i Paura pojechała do nowego domku:) W przypadku Baksika, który szuka już domu rok KAŻDA okazja jest dobra, KAŻDĄ okazję trzeba wykorzystywać. Dzisiaj robiłam ogłoszenia mojej Bubie i zobaczyłam, że Baksik też na śląskie jest ogłoszony (wypatrzyłam ogłoszenie na pierwszej stronie tablicy). Zolziatko, to te ogłoszenia od Ciebie? Quote
zolziatko Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Nie wiem... Całkiem możliwe, bo Brenkę na śląsk ogłaszałyśmy ... Nafacebooku ostatnio ruch .. więcej osób udostępnia wydarzenie Baksika. Może ktoś go w końcu wypatrzy ...Akcja adopcyjna byłaby dla niego szansą. Szkoda, że się nie zgodzili :( Angelika też dzwoniła i też dostała odmowę. Akcja pod Dżokiem to fajna sprawa, bo są ludzie, którzy nie pójdą do schroniska bo to ich przerasta, a na akcje przychodzą świadomie, z myślą o adopcji. Quote
paula_t Posted March 23, 2014 Author Posted March 23, 2014 Może uda się na następną dostać...Idzie okres wiosny i lata, to i akcji adopcyjnych więcej będzie... Wielokrotnie słyszałam, że psiaki znajdują domy przez fb, choć mi się to jeszcze nie zdarzyło ;) Quote
paula_t Posted March 25, 2014 Author Posted March 25, 2014 Z tego, co się dowiedziałam, to niestety niedzielna akcja nie była udana. Bardzo mało ludzi, adopcji zero, więc nie mamy nad czym rozpaczać ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 [quote name='paula_t']Może uda się na następną dostać...Idzie okres wiosny i lata, to i akcji adopcyjnych więcej będzie... Wielokrotnie słyszałam, że psiaki znajdują domy przez fb, choć mi się to jeszcze nie zdarzyło ;)[/QUOTE] A może by tak samemu zorganizować taką akcję ? Może jakaś Fundacja by przejęła patronat nad taką akcją i udałoby się coś takiego zrobić samemu ? Quote
AgusiaP Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Nie potrzebnie chłopak by opuszczał swoją oazę :) Quote
ewu Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 Jadę do Megi i Pepcia i Maji i Toli i Baksika i reszty:smile::smile::smile: w sobotę albo w niedzielę:smile::smile::smile::smile: Quote
asiuniab Posted March 26, 2014 Posted March 26, 2014 [quote name='ewu']Jadę do Megi i Pepcia i Maji i Toli i Baksika i reszty:smile::smile::smile: w sobotę albo w niedzielę:smile::smile::smile::smile:[/QUOTE] ewu to wymiziaj te wszystkie bidki od nas wszystkich, wykochaj i wytarmoś:) Quote
paula_t Posted March 26, 2014 Author Posted March 26, 2014 [quote name='ewu']Jadę do Megi i Pepcia i Maji i Toli i Baksika i reszty:smile::smile::smile: w sobotę albo w niedzielę:smile::smile::smile::smile:[/QUOTE] A co to za eskapada Basiu? ;) Koniecznie poproszę o relacje po powrocie:eviltong: Quote
paula_t Posted March 29, 2014 Author Posted March 29, 2014 Wczoraj dostałam pierwszego od prawie roku maila w sprawie Baksika...Pani dzisiaj poprosiła o nazwę miejscowości, w której przebywa Baksik, bo nie ma samochodu, musi zobaczyć jak tam dojechać, bo chciałaby poznać Baksika...Odpisałam i czekam na dalsze wiadomości. Quote
Panna Marple Posted March 29, 2014 Posted March 29, 2014 O słodki Jezusie! Może coś z tego będzie? Zaklinam i kciuki zaciskam Quote
paula_t Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Pani póki co się nie odezwała, ale nie tracę nadziei... Za to dzisiaj dostałam kolejnego maila, natomiast wiem już, że nic z tego nie będzie: "[COLOR=#000000][FONT=Verdana]dziekuje za odp- jestem zainteresowany tym pieskiem- mam dzialke domek i krzywdy mu nie zrobie i na lancuchu nie bedzie tylko w kojcu jak bym mlogl go odebrac i jaka odplatnosc"...[/FONT][/COLOR] Quote
asiuniab Posted March 30, 2014 Posted March 30, 2014 [quote name='paula_t']Wczoraj dostałam pierwszego od prawie roku maila w sprawie Baksika...Pani dzisiaj poprosiła o nazwę miejscowości, w której przebywa Baksik, bo nie ma samochodu, musi zobaczyć jak tam dojechać, bo chciałaby poznać Baksika...Odpisałam i czekam na dalsze wiadomości.[/QUOTE] to trzymamy z nadzieją kciuki [quote name='paula_t']Pani póki co się nie odezwała, ale nie tracę nadziei... Za to dzisiaj dostałam kolejnego maila, natomiast wiem już, że nic z tego nie będzie: "[COLOR=#000000][FONT=Verdana]dziekuje za odp- jestem zainteresowany tym pieskiem- mam dzialke domek i krzywdy mu nie zrobie i na lancuchu nie bedzie tylko w kojcu jak bym mlogl go odebrac i jaka odplatnosc"...[/FONT][/COLOR][/QUOTE] paula_t a może warto sprawdzić warunki u tej osoby, wiesz nie dla Baksika, ale ostatnio widziałam jak poszukiwano takiego miejsca dla psiaka, który całe życie pilnował firmy, a teraz firmę likwidowano i właśnie szukały dziewczyny miejsca w kojcu, nawet z budą? Quote
paula_t Posted March 30, 2014 Author Posted March 30, 2014 Asiu, pewnie, ja mogę warunki sprawdzić w razie czego, tylko musiałabym mieć konkretne propozycje psiaków dla Pana, które mogłabym Mu podesłać, bo nie mogę jechać sprawdzić domu ot tak, bez Jego decyzji o adopcji...Zresztą mail brzmi tak, jakby nie doczytał warunku wizyty PA, więc pozostaje jeszcze pytanie czy się na nią zgodzi... Quote
Rudzia-Bianca Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Byłam w sobotę odwieźć Misia , ale nie widziałam się z Baksikiem :( wpadłam tylko jak po ogień bo musiałam wracać do domu . Mam nadzieję że wkrótce uda mi się podjechać do Misiaka to i Baksia obfocę ;) choć może już nie trzeba będzie ...kciuki zaciskam . Quote
Makila Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Pani narobiła wszystkim nadzieji na domek dla Baksia i zamilkła :-( Quote
asiuniab Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 [quote name='paula_t']Asiu, pewnie, ja mogę warunki sprawdzić w razie czego, tylko musiałabym mieć konkretne propozycje psiaków dla Pana, które mogłabym Mu podesłać, bo nie mogę jechać sprawdzić domu ot tak, bez Jego decyzji o adopcji...Zresztą mail brzmi tak, jakby nie doczytał warunku wizyty PA, więc pozostaje jeszcze pytanie czy się na nią zgodzi...[/QUOTE] jasne, nie raz to można się od razu zorientować, że domek dla żadnego psa nie jest dobry, nawet po mailu, a szczególnie jak ludzie nie czytają ze zrozumieniem; a co do psiaka to postaram się sobie przypomnieć, gdzie widziałam tę prośbę; Quote
paula_t Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 [quote name='Makila']Pani narobiła wszystkim nadzieji na domek dla Baksia i zamilkła :-([/QUOTE] Myślałam, a raczej miałam nadzieję, że skoro Pani sama od razu zaproponowała, że pojedzie poznać Baksika to coś z tego będzie, a tu cisza jak makiem zasiał... [quote name='asiuniab']jasne, nie raz to można się od razu zorientować, że domek dla żadnego psa nie jest dobry, nawet po mailu, a szczególnie jak ludzie nie czytają ze zrozumieniem; a co do psiaka to postaram się sobie przypomnieć, gdzie widziałam tę prośbę;[/QUOTE] Asiu, nie wiem czy będzie dobry czy będzie zły, choć jak przeczytałam o tym, że psiak będzie w kojcu, to zapaliła mi się czerwona lampka, bo wszystkie wiemy jak to wygląda, a jak wyglądać powinno... Może jestem głupia i naiwna, bo od prawie roku nie było żadnego odzewu, dopiero teraz jakoś się tak złożyło, że napisały dwie osoby, ale nie oddam Baksika do kojca. Choćbym miała co miesiąc robić bazarek i wypruwać sobie żyły, żeby uzbierać kaskę na jego utrzymanie. Nie pójdę na łatwiznę, bo nie wyobrażam sobie oddania psiaka do kojca czy do budy. Dla mnie psiak to przyjaciel, członek rodziny, niezależnie od tego czy jest moim prywatnym psiakiem czy też psiakiem pod moją opieką. Jak sobie przypomnisz, to mogę podać maila tego Pana i dziewczyny najwyżej będą się już z Nim bezpośrednio kontaktować. Przelałam wczoraj Anetce 310 złotych za hotelik Baksika:) Quote
Panna Marple Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Nie oddamy naszego Baksiura byle komu!;). Baksik tylko na kanapę!:lol: Lub na fotel:loveu: Quote
paula_t Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 Przed chwilą dostałam sms-a, że mam wiadomość na tablicy i dostałam wiadomość od Pani: "[COLOR=#414141][FONT=Verdana]Witam,[/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Niestety w ten weekend nie będę mogła tam pojechać.[/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Cały czas zastanawiam się co do Baksa. Wiem, ze to super psiak,[/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]serce mi dyktuje, żeby go przygarnąć, aczkolwiek, moja sytuacja trochę ulegnie zmianie, jak się właśnie dowiedziałam. Od września zmieniam prace i nie wiem jak to będzie. Muszę jeszcze przemyśleć. Nie wiem jak długo Baks będzie przebywał w hoteliku, kto sponsoruje jego pobyt, bo przecież to chyba bardzo kosztowne? Jestem osobą odpowiedzialną, więc nie traktuję zwierząt jak zabawki. Dlatego, wciąż się zastanawiam. Pozostawiam póki co sprawę otwartą. Jak będę coś więcej wiedziała, skontaktuję się. Wtedy umówiłybyśmy się, żeby pojechać...Baksik jest śliczny, podobny bardzo do mojego poprzedniego psa, wiem, że jeśli tylko będę mogła go wziąć, to będzie to właśnie ON![/FONT][/COLOR] [COLOR=#414141][FONT=Verdana]Sylwia"[/FONT][/COLOR] Quote
Panna Marple Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Brzmi odpowiedzialnie, więc kto wie? Może po przemyśleniu, coś się z tego urodzi? W każdym razie jest nieźle, bo cosik drgnęło:lol: Quote
Mysza2 Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Naprawdę brzmi rozsądnie, nic nie pozostaje jak czekać:) Quote
Recommended Posts