paula_t Posted July 15, 2013 Author Posted July 15, 2013 Rozmawiałam dzisiaj z Anetką i już praktycznie nie ma śladu po kaszlu (ufffff):multi: Pani weterynarz już sama w pewnym momencie nie wiedziała czemu Baksik nie reaguje na tak silne antybiotyki i po takim czasie leczenia, ale już na szczęście Baksik praktycznie zdrowy, jeszcze do soboty musi brać leki. Trzeba było troszkę pokombinować, bo chłopak nie znosi zastrzyków, trzeba robić podchody, zakładać mu kaganiec, bo kłapie zębiskami, ale w końcu udało się znaleźć odpowiedni antybiotyk w tabletkach :) Quote
Mysza2 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 No i bardzo dobrze:) Tylko niech się domek wreszcie dobry odezwie:) Quote
Rudzia-Bianca Posted July 17, 2013 Posted July 17, 2013 Oj może miał to co moje biedne Bazyleo w styczniu, 21 zastrzyków -3 różne antybiotyki i dopiero po 3 tygodniach jakaś poprawa :( trzymaj się Baksiku . Quote
paula_t Posted July 17, 2013 Author Posted July 17, 2013 [quote name='Rudzia-Bianca']Oj może miał to co moje biedne Bazyleo w styczniu, 21 zastrzyków -3 różne antybiotyki i dopiero po 3 tygodniach jakaś poprawa :( trzymaj się Baksiku .[/QUOTE] Właśnie mniej więcej opisałaś sytuację Baksika....3 tygodnie, 3 antybiotyki, zastrzyków nie wiem ile;) Quote
paula_t Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Oooo matko!:crazyeye: Spojrzałam na wydarzenie Baksika (rzadziej zaglądam niż na dogo ze względu na to, że nie mam fb) i nie mogłam uwierzyć w rozliczenie:crazyeye: Kochani, z całego serducha wszystkim, którzy pomagają Baksikowi bardzo, bardzo dziękuję!:loveu::loveu: Nawet nie wiem co powiedzieć:oops: Dajecie mu szansę na lepsze jutro i mam nadzieję, że uda się nam razem znaleźć mu najlepszy domek pod słońcem!:loveu: Quote
asiuniab Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 [quote name='paula_t']Oooo matko!:crazyeye: Spojrzałam na wydarzenie Baksika (rzadziej zaglądam niż na dogo ze względu na to, że nie mam fb) i nie mogłam uwierzyć w rozliczenie:crazyeye: Kochani, z całego serducha wszystkim, którzy pomagają Baksikowi bardzo, bardzo dziękuję!:loveu::loveu: Nawet nie wiem co powiedzieć:oops: Dajecie mu szansę na lepsze jutro i mam nadzieję, że uda się nam razem znaleźć mu najlepszy domek pod słońcem!:loveu:[/QUOTE] Paula niech tak będzie zawsze;) Quote
paula_t Posted July 20, 2013 Author Posted July 20, 2013 Asiuniab próbuje uratować dziadziusia przed wywózką do Radys, zajrzyjcie choć proszę: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245537-Ludzie-chyba-nie-powiecie-%C5%BCe-jestem-najbrzydszy-na-%C5%9Awiecie-Queck-Step-potrzebuje-dt?p=21104572#post21104572"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245537-Ludzie-chyba-nie-powiecie-%C5%BCe-jestem-najbrzydszy-na-%C5%9Awiecie-Queck-Step-potrzebuje-dt?p=21104572#post21104572[/URL] Quote
paula_t Posted July 21, 2013 Author Posted July 21, 2013 Już mam dzisiaj trochę dość robienia ogłoszeń (;)), ale muszę jeszcze zasiąść nad tekstem Baksikowym. Choć przyznam szczerze, że niezbyt mam do tego talent :D Quote
asiuniab Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 [quote name='paula_t']Już mam dzisiaj trochę dość robienia ogłoszeń (;)), ale muszę jeszcze zasiąść nad tekstem Baksikowym. Choć przyznam szczerze, że niezbyt mam do tego talent :D[/QUOTE] ha skąd ja to znam, zawsze mówię, że gdyby ktoś sprzedawał wenę twórczą kupowałabym ją na kilogramy;) Quote
Mysza2 Posted July 21, 2013 Posted July 21, 2013 [quote name='asiuniab']ha skąd ja to znam, zawsze mówię, że gdyby ktoś sprzedawał wenę twórczą kupowałabym ją na kilogramy;)[/QUOTE] ja też:):):):) Quote
paula_t Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Ze zdrówkiem już wszystko w porządku :) Dzisiaj w nocy Anetka słyszała jak jakiś psiak kaszle i trochę się wystraszyła, że to znowu Baksik, ale na szczęście to był jednorazowy wypadek;) Baksik już się stał bardzo pewnym siebie psiakiem:razz: Biega wzdłuż ogrodzenia i szczeka na przechodzących/przejeżdżających ludzi. Jak trafił do Anetki to inne psiaki wyganiały go od miski, Baksik pokornie odchodził, a teraz to on rządzi;) Quote
AgusiaP Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 No proszę a niech sobie porządzi :) Cieszę się, że ze zdrówkiem wszystko w porządku :) Quote
paula_t Posted July 23, 2013 Author Posted July 23, 2013 Zapomniałam też napisać, że podczas tej choroby Baksik schudł, ale ostatnio był warzony i waga podskoczyła do 10,5kg :) Quote
Mysza2 Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 [quote name='paula_t']Ze zdrówkiem już wszystko w porządku :) Dzisiaj w nocy Anetka słyszała jak jakiś psiak kaszle i trochę się wystraszyła, że to znowu Baksik, ale na szczęście to był jednorazowy wypadek;) Baksik już się stał bardzo pewnym siebie psiakiem:razz: Biega wzdłuż ogrodzenia i szczeka na przechodzących/przejeżdżających ludzi. Jak trafił do Anetki to inne psiaki wyganiały go od miski, Baksik pokornie odchodził, a teraz to on rządzi;)[/QUOTE] i bardzo dobrze, dzielny chłopak:) Quote
AgusiaP Posted July 24, 2013 Posted July 24, 2013 [quote name='paula_t']Zapomniałam też napisać, że podczas tej choroby Baksik schudł, ale ostatnio był warzony i waga podskoczyła do 10,5kg :)[/QUOTE] Baksik zdrowy to i apetyt mu dopisuje :):):) Quote
from_wonderland Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='AgusiaP']Baksik zdrowy to i apetyt mu dopisuje :):):)[/QUOTE] Zdrowy to i rządzić może :D Baksik, a co tam u ciebie? Quote
paula_t Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='from_wonderland']Zdrowy to i rządzić może :D Baksik, a co tam u ciebie?[/QUOTE] Miałam dzisiaj dzwonić do Anetki, ale zadzwonię jutro, bo miałam małe zamieszanie. Mam na weekend lokatora- kotkę, która przybłąkała się pod dom dziewczyny brata już jakiś czas temu i w niedzielę jadą ją zawieźć do DT :) Quote
Makila Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 U Baksika wszystko OK Dzisiaj byłam z nim u weta. Baksik zdrów jak ryba :multi: Baksiu został zaszczepiony i za dwa tygodnie można go ciachać :razz: bo ostatnią jego miłosną ofiarą jest owczerek niemiecki :-o Quote
asiuniab Posted July 26, 2013 Posted July 26, 2013 [quote name='Makila']U Baksika wszystko OK ostatnią jego miłosną ofiarą jest owczerek niemiecki :-o[/QUOTE] o gustach się nie rozmawia;) Quote
paula_t Posted July 26, 2013 Author Posted July 26, 2013 [quote name='Makila']U Baksika wszystko OK Dzisiaj byłam z nim u weta. Baksik zdrów jak ryba :multi: Baksiu został zaszczepiony i za dwa tygodnie można go ciachać :razz: bo ostatnią jego miłosną ofiarą jest owczerek niemiecki :-o[/QUOTE] Ojjj Baksik, a ty dalej uskuteczniasz swoje zaloty:mad: Dobrze, że już niedługo będzie można go odjajczyć ;) Quote
paula_t Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 Baksik chyba nie do końca zdaje sobie tylko sprawę do kogo uskutecznia swoje zaloty:evil_lol: Na szczęście z tego owczarka niemieckiego jest taka troszkę....ciapa, więc nie ma scysji;) Quote
asiuniab Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 [quote name='paula_t']Baksik chyba nie do końca zdaje sobie tylko sprawę do kogo uskutecznia swoje zaloty:evil_lol: Na szczęście z tego owczarka niemieckiego jest taka troszkę....ciapa, więc nie ma scysji;)[/QUOTE] chcesz powiedzieć, że owczarek jest nieco ciepły;) Quote
Recommended Posts