Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z Anetką i już praktycznie nie ma śladu po kaszlu (ufffff):multi: Pani weterynarz już sama w pewnym momencie nie wiedziała czemu Baksik nie reaguje na tak silne antybiotyki i po takim czasie leczenia, ale już na szczęście Baksik praktycznie zdrowy, jeszcze do soboty musi brać leki. Trzeba było troszkę pokombinować, bo chłopak nie znosi zastrzyków, trzeba robić podchody, zakładać mu kaganiec, bo kłapie zębiskami, ale w końcu udało się znaleźć odpowiedni antybiotyk w tabletkach :)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Oj może miał to co moje biedne Bazyleo w styczniu, 21 zastrzyków -3 różne antybiotyki i dopiero po 3 tygodniach jakaś poprawa :(
trzymaj się Baksiku .[/QUOTE]

Właśnie mniej więcej opisałaś sytuację Baksika....3 tygodnie, 3 antybiotyki, zastrzyków nie wiem ile;)

Posted

Oooo matko!:crazyeye: Spojrzałam na wydarzenie Baksika (rzadziej zaglądam niż na dogo ze względu na to, że nie mam fb) i nie mogłam uwierzyć w rozliczenie:crazyeye:

Kochani, z całego serducha wszystkim, którzy pomagają Baksikowi bardzo, bardzo dziękuję!:loveu::loveu: Nawet nie wiem co powiedzieć:oops: Dajecie mu szansę na lepsze jutro i mam nadzieję, że uda się nam razem znaleźć mu najlepszy domek pod słońcem!:loveu:

Posted

[quote name='paula_t']Oooo matko!:crazyeye: Spojrzałam na wydarzenie Baksika (rzadziej zaglądam niż na dogo ze względu na to, że nie mam fb) i nie mogłam uwierzyć w rozliczenie:crazyeye:

Kochani, z całego serducha wszystkim, którzy pomagają Baksikowi bardzo, bardzo dziękuję!:loveu::loveu: Nawet nie wiem co powiedzieć:oops: Dajecie mu szansę na lepsze jutro i mam nadzieję, że uda się nam razem znaleźć mu najlepszy domek pod słońcem!:loveu:[/QUOTE]

Paula niech tak będzie zawsze;)

Posted

Asiuniab próbuje uratować dziadziusia przed wywózką do Radys, zajrzyjcie choć proszę:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/245537-Ludzie-chyba-nie-powiecie-%C5%BCe-jestem-najbrzydszy-na-%C5%9Awiecie-Queck-Step-potrzebuje-dt?p=21104572#post21104572"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/245537-Ludzie-chyba-nie-powiecie-%C5%BCe-jestem-najbrzydszy-na-%C5%9Awiecie-Queck-Step-potrzebuje-dt?p=21104572#post21104572[/URL]

Posted

Już mam dzisiaj trochę dość robienia ogłoszeń (;)), ale muszę jeszcze zasiąść nad tekstem Baksikowym. Choć przyznam szczerze, że niezbyt mam do tego talent :D

Posted

[quote name='paula_t']Już mam dzisiaj trochę dość robienia ogłoszeń (;)), ale muszę jeszcze zasiąść nad tekstem Baksikowym. Choć przyznam szczerze, że niezbyt mam do tego talent :D[/QUOTE]
ha skąd ja to znam, zawsze mówię, że gdyby ktoś sprzedawał wenę twórczą kupowałabym ją na kilogramy;)

Posted

[quote name='asiuniab']ha skąd ja to znam, zawsze mówię, że gdyby ktoś sprzedawał wenę twórczą kupowałabym ją na kilogramy;)[/QUOTE]
ja też:):):):)

Posted

Ze zdrówkiem już wszystko w porządku :) Dzisiaj w nocy Anetka słyszała jak jakiś psiak kaszle i trochę się wystraszyła, że to znowu Baksik, ale na szczęście to był jednorazowy wypadek;)

Baksik już się stał bardzo pewnym siebie psiakiem:razz: Biega wzdłuż ogrodzenia i szczeka na przechodzących/przejeżdżających ludzi. Jak trafił do Anetki to inne psiaki wyganiały go od miski, Baksik pokornie odchodził, a teraz to on rządzi;)

Posted

[quote name='paula_t']Ze zdrówkiem już wszystko w porządku :) Dzisiaj w nocy Anetka słyszała jak jakiś psiak kaszle i trochę się wystraszyła, że to znowu Baksik, ale na szczęście to był jednorazowy wypadek;)

Baksik już się stał bardzo pewnym siebie psiakiem:razz: Biega wzdłuż ogrodzenia i szczeka na przechodzących/przejeżdżających ludzi. Jak trafił do Anetki to inne psiaki wyganiały go od miski, Baksik pokornie odchodził, a teraz to on rządzi;)[/QUOTE]
i bardzo dobrze, dzielny chłopak:)

Posted

[quote name='paula_t']Zapomniałam też napisać, że podczas tej choroby Baksik schudł, ale ostatnio był warzony i waga podskoczyła do 10,5kg :)[/QUOTE]

Baksik zdrowy to i apetyt mu dopisuje :):):)

Posted

[quote name='from_wonderland']Zdrowy to i rządzić może :D
Baksik, a co tam u ciebie?[/QUOTE]

Miałam dzisiaj dzwonić do Anetki, ale zadzwonię jutro, bo miałam małe zamieszanie. Mam na weekend lokatora- kotkę, która przybłąkała się pod dom dziewczyny brata już jakiś czas temu i w niedzielę jadą ją zawieźć do DT :)

Posted

U Baksika wszystko OK

Dzisiaj byłam z nim u weta.
Baksik zdrów jak ryba :multi:
Baksiu został zaszczepiony i za dwa tygodnie można go ciachać :razz: bo ostatnią jego miłosną ofiarą jest owczerek niemiecki :-o

Posted

[quote name='Makila']U Baksika wszystko OK

Dzisiaj byłam z nim u weta.
Baksik zdrów jak ryba :multi:
Baksiu został zaszczepiony i za dwa tygodnie można go ciachać :razz: bo ostatnią jego miłosną ofiarą jest owczerek niemiecki :-o[/QUOTE]
Ojjj Baksik, a ty dalej uskuteczniasz swoje zaloty:mad:
Dobrze, że już niedługo będzie można go odjajczyć ;)

Posted

Baksik chyba nie do końca zdaje sobie tylko sprawę do kogo uskutecznia swoje zaloty:evil_lol: Na szczęście z tego owczarka niemieckiego jest taka troszkę....ciapa, więc nie ma scysji;)

Posted

[quote name='paula_t']Baksik chyba nie do końca zdaje sobie tylko sprawę do kogo uskutecznia swoje zaloty:evil_lol: Na szczęście z tego owczarka niemieckiego jest taka troszkę....ciapa, więc nie ma scysji;)[/QUOTE]
chcesz powiedzieć, że owczarek jest nieco ciepły;)