Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Monika :)

Mysza2 napisał(a):
Zdrowiej Baksiku:)
A Baksik nie ma tendencji do ucieczek?, bo z szelek łatwiej się wysmyczyć

Mysza, raczej chyba nie, on po prostu stoi w miejscu, nie wyrywa się, jest jak sparaliżowany, tendencji do ucieczek nie zauważyłyśmy.

Skontaktowałam się z Psią Szkołą w sprawie zachowania Baksika w związku z obrożą i smyczą, instrukcje wysłałam do Anetki, mam nadzieję, że znajdzie czas, żeby z Baksikiem popracować :)

Wczoraj ze względu na to, że mnie nie ma w domu, moja mama przekazała paczkę od Pani Jolanty dla Baksika mężowi Anetki, więc smakołyki, jedzonko i kocyki już u chłopaka. Jeszcze raz bardzo Pani Jolancie dziękuję:loveu:

Posted

Baksik dzisiaj był na kolejnej wizycie u weterynarza i tym razem pokazał swój charakterek:evil_lol: Kłapał zębiskami na wszystkich włącznie z Anetką, nie dał się nawet położyć na stole, tylko wszystko trzeba było robić na podłodze.

W środę kolejna wizyta, na szczęście po lekach widać poprawę :)

Wczoraj Baksik dostał smakołyka z paczki od Pani Jolanty i tak mu smakowało, że chciał Anetce rękę ogryźć jak po niego sięgał ;)

P.S. Po dzisiejszej wizycie wiadomo, że Baksik waży 9,5kg.

Posted

from_wonderland napisał(a):
A jak tam te jego gardełko? Pewnie lepiej się czuję, jak prezentuje swój charakterek? :)

Na to wychodzi:D
Już jest zdecydowanie lepiej, bo w piątek i w sobotę było naprawdę nieciekawie, jak Baksik dostawał ataku kaszlu, to nawet zdarzyło mu się zwymiotować :(

Posted

zastyganie Baksika mówi nam o dyskomforcie, jaki czuje. Chłopak nigdy szelek na oczy nie widział i nie wie, co to za kaftan mu założyli ;) Podczas zakładania szeleczek można podawać mu smakole :)

Posted

Psia Szkoła napisał(a):
zastyganie Baksika mówi nam o dyskomforcie, jaki czuje. Chłopak nigdy szelek na oczy nie widział i nie wie, co to za kaftan mu założyli ;) Podczas zakładania szeleczek można podawać mu smakole :)

Wszystkie rady, które dostałam na maila i za które bardzo dziękuję przekazałam Anetce :)

Posted

Troszkę mnie u Baksika nie było, bo niestety trzeba było się skupić na sesji, no ale już jestem i powoli nadrabiam zaległości- wątki, ogłoszenia, odezwę się też do Anetki co u Baksika słychać :)

Posted (edited)

No niestety wieści nie najlepsze :(

Baksik pomimo leczenia i jazdy do weterynarza co drugi dzień nadal kaszle, najgorzej jest wieczorami i rankami. Anetka mówi, że jest osowiały i schudł. Prawdopodobnie w tym tygodniu będziemy mu robić prześwietlenie płuc, żeby zobaczyć czy to nie jest jakiś "głębszy" problem, bo poprawa bardzo niewielka :(

Edited by paula_t
Posted

paula_t napisał(a):
No niestety wieści nie najlepsze :(

Baksik pomimo leczenia i jazdy do weterynarza co drugi dzień nadal kaszle, najgorzej jest wieczorami i rankami. Anetka mówi, że jest osowiały i schudł. Prawdopodobnie w tym tygodniu będziemy mu robić prześwietlenie płuc, żeby zobaczyć czy to nie jest jakiś "głębszy" problem, bo poprawa bardzo niewielka :(

a serce?................
może też mieć polipy w gardle albo nosie

Posted

Malgoska napisał(a):
a serce?................
może też mieć polipy w gardle albo nosie

Malgoska, nie wiem, weterynarz nic na ten temat nie wspominał póki co:shake: A ja przyznam szczerze słabo się na tym temacie znam:/
Zobaczymy czy wyjdzie coś na prześwietleniu, jeśli nie, to będziemy musiały nadal szukać źródła, ale podpowiem Anetce, żeby zapytała o to.

Posted (edited)

Panna Marple napisał(a):
A nie jest to kaszel kennelowy? Moja Franka kaszlała tak przez miesiąc...mimo leczenia

Panno Marple, dzisiaj Baksik o 18.30 ma mieć prześwietlenie, bo w nocy było bardzo źle z tym kaszlem, miejmy nadzieję, że znajdziemy przyczynę:(
Ja to, co tutaj piszecie przekazuję Anetce (to, co napisała Malgoska), Twoją sugestię też przekażę, dziękuję :)

Edited by paula_t