choba Posted September 21, 2013 Posted September 21, 2013 [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-kzqKgbBS4XU/Uj2h6RBRtHI/AAAAAAAANQE/tX17Ch_XCP0/s640/P1080424.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-YJHvh16lnkU/Uj2h7RbMoyI/AAAAAAAANQY/vQ3VxcvlptQ/s640/P1080429.JPG[/IMG] Quote
olka9628 Posted September 22, 2013 Author Posted September 22, 2013 (edited) Dzięki Beata za zdjęcia :) To zaczynamy :) Pegi była wczoraj na spacerku z Karbonem, Farą i Punią. Pochodziliśy trochę po lesie, trochę przy drodze i wróciliśmy do schroniska. Tam Pegi znowu dała koncert. Może zmieniła się w stosunku do psów na lepsze ale teraz znalazła sobie sposób na zwrócenie na siebie uwagi, czyli szczekanie :mad: Przyznam szczerze, że zaczyna mnie to drażnić już a ja za bardzo nie wiem jak mam się w takiej sytuacji zachować. Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Nie wiem.. myślę, że może najlepszym sposobem jest nie zwracanie na to uwagi, jednak jak już tak dłużej szczeka to jest to denerwujące i też niektóre psy potem zaczynają się przyłączać. Szczeka też, kiedy chce dostać od kogoś parówki. Aaaaa no i Pegi bardzo polubiła się z Sansą :) Ale niestety nie mogły wczoraj pobiegać na wybiegu bo Pegi podzieliła się czasem z Jadą Edited September 22, 2013 by olka9628 Quote
choba Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Przynoszę kilka zdjęć z wczoraj :) To zdjęcie jest kompletnie rozmazane, ale ja widzę w nim "coś" ;) Quote
Romina_74 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 To Ci dopiero charakterek no no no :) Terrorystka mała nam w schronisku wyrosła ... A może należy ją nagradzać za ciszę? Magda B. potrzebna na wątku HOP HOP!!! Quote
madzia.uje93 Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='olka9628']Dzięki Beata za zdjęcia :) Aaaaa no i Pegi bardzo polubiła się z Sansą :) Ale niestety nie mogły wczoraj pobiegać na wybiegu bo Pegi podzieliła się czasem z Jadą[/QUOTE] Ooo z Sansą się polubiły, dobrze wiedzieć:D A co do szczekania, to moim zdaniem jak szczeka na parówki to odwrócić się od osoby która je "rozdaje" albo odejść pare kroków dalej, zająć ją czymś innym, to samo jak szczeka z nudów, nie dawać parówki, ale przejść się z nią, pobawić albo coś, żeby nie miała czasu szczekać:) Niestety to się wziąże z tym że nie można sobie usiąść i odpocząć:evil_lol: Quote
olka9628 Posted October 1, 2013 Author Posted October 1, 2013 Tylko czy to coś da? Bo to tylko jakby uciekanie od problemu... Quote
MagdaB Posted October 2, 2013 Posted October 2, 2013 [quote name='olka9628']Tylko czy to coś da? Bo to tylko jakby uciekanie od problemu...[/QUOTE] Ignorowanie i przekierowywanie nie są ucieczkami od problemu. Zachowanie, które nie przynosi efektów powinno po jakimś czasie ustać. Trzeba jednak pamiętać że często zanim ustatnie to sięnasila, bo kiedyś przynosiło efekty więc pies bardziej próbuje. Powodzenia. Quote
olka9628 Posted October 2, 2013 Author Posted October 2, 2013 dzięki Magda :) to próbujemy od czwartku Quote
choba Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 To ja dodam kilka nowych zdjęć :) Pegi i Frędzel :) A teraz będzie seria zdjęć pt. Pegi i piłeczka ;) Quote
soboz4 Posted October 5, 2013 Posted October 5, 2013 Piękne fotki! Pegi jest bardzo fotogeniczna! Quote
choba Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Latająca Pegi :D W towarzystwie Frędzelka :) I tutaj też wrzucę filmik z zabawy z Frędzlem [video=youtube;0PrGbrBUPNs]http://www.youtube.com/watch?v=0PrGbrBUPNs[/video] Quote
ania91sc Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Na tym pierwszym zdjęciu naprawdę wygląda jakby fruwała :D Quote
Patrycja* Posted October 10, 2013 Posted October 10, 2013 Oj tak Frędzlowi zdecydowanie Pegi przypadła do gustu :) oby jeszcze była okazja żeby te ich szaleństwa powtórzyć bo jak widać Frędzlowi towarzystwo Pegi ewidentnie służy Quote
madzia.uje93 Posted October 11, 2013 Posted October 11, 2013 Ależ ona skoczna jest:D A z Frędzlem to się dobrali, taka ładna z nich para:evil_lol: Quote
olka9628 Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 To trzeba iść z nimi na wybieg :D Quote
olka9628 Posted October 11, 2013 Author Posted October 11, 2013 Wczoraj Pegi była na spacerze w towarzystwie Karbona i Jokera. Spotkałyśmy na spacerku małego szczeniaczka. Najlepsze słowo określające zachowanie Pegi to chyba obojętność. Psiak przechodził obok niej, skakał a ona nie zwracała na to uwagi i robiła dalej swoje. Następnie wróciliśmy do schroniska. Pegi jak widać na filmiku zapoznała się z Frędzlem i zaczęły się razem bawić :D Później poszłyśmy na wybieg, gdzie w sumie chyba pierwszy raz przechodziłyśmy cały tor. Wszystko szło jej w miare dobrze, chociaż jakoś nisko skakała i z początku nie miała ochoty ale później się rozkręciła. Ławeczkę przechodzi bez problemu :) Wczoraj nawet nie sprawiała problemów, było kilka momentów w których myślałam, że zaraz Joker oberwie ale Pegi ku mojemu zdziwieniu nie reagowała :D Jedyne co jej mogę zarzucić to to, że nie chciała przyjść na wybiegu gdy przeszła mi pod spodem na drugą stronę. Myślałam, że mi ucieknie bo brama była otwarta ale jak już krzyknęłam tak rzeczywiście głośniej i groźniej to przyszła do mnie :D Dziękuję za filmik i zdjęcia :) Quote
choba Posted October 18, 2013 Posted October 18, 2013 Pegi ostatnio zrobiła się bardzo zabawowa ;) [video=youtube;SxfRZ4NlT4c]http://www.youtube.com/watch?v=SxfRZ4NlT4c&feature=youtu.be[/video] Quote
choba Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 A dzisiaj będą zdjęcia zabawowej Pegi :) Tutaj jeszcze całkowity spokój na spacerze... Ale tak było tylko przez chwilę ;) Quote
choba Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 A potem Pegi znalazła dołek... Ale Nygus też chciał pooglądać ;) I tak zaczęło się kolejne szaleństwo :D Quote
soboz4 Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Pegi jest w dt Frędzla. Oczywiście nie odbyło sie bez problemów, bo Pegi nie miała w kartotece jeszcze 6 lat i nie kwalifikowała się do dt, a dt stał pusty i czekał... Niestety Wako gryzł się z psem z dt, a Dyzio może jedynie na dożywotnie dt Więcej nie bardzo mi się chce pisać, bo mogłabym napisać za dużo... Quote
MagdaB Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Powodzenia Pegi. Widziałam Wako na spacerze z 2 paniami, nie myślałam że nie podoba mu się mały towarzysz. Quote
Patrycja* Posted October 19, 2013 Posted October 19, 2013 Właśnie pani żaliła mi się, że Wako nie bardzo akceptuje shih tzu. Choć myślałam, że jednak się dogadali. Oby tylko Pegi znalazła dom stały do grudnia, bo z tego co mówiła to w połowie wyjeżdża za granicę i nie może już zapewnić domu tymczasowego. A szkoda byłoby psinki gdyby znowu musiała wrócić do schroniska. Quote
olka9628 Posted October 19, 2013 Author Posted October 19, 2013 Tak Pegi poszła do dt do tych dwóch pań. Mówiły mi, że Wako się denerwował jak mały go zaczepiał. Wako zbytnio chyba nie lubi takich zabaw, Pegi tez go kiedyś zaczepiała i biedak się denerwował wtedy strasznie. Jak poznały Pegi i psiaki się zakolegowały to stwierdziły, że zdecydowanie lepiej dogaduje się z Pegi i zabierają ją. Później nagle dowiedziałam się, ze dt tylko do grudnia, no ale pomyślałam, że gdyby wróciła to będziemy przynajmniej znali jej zachowanie w domu. Teraz czekam na jakieś wieści od Pań i później trzeba porobić nowe ogłoszenia albo zaaktualizować stare (Beata pomożesz mi bo nie wiem co i jak) i jak najszybciej szukać DS żeby mała nie musiała wrócić :) A z tym wiekiem to Pegi miała wpisane 4 ale kto by powiedział po wyglądzie, że tyle ma.. ten siwy pyszczek jednak dużo pokazywał. No i mała już rok siedziała w schronisku Quote
Recommended Posts