Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='MagdaB']A Karbon pozwala dziewczynie?[/QUOTE]

On tu ma niewiele do gadania :evil_lol: Już się przyzwyczaił do Pegi i sam z nią raczej nie zaczyna - nawet jak Pegi się pięknie wyszczerzy. Ale jak ona już się rzuci, to nie pozostaje dłużny. Tylko że on nie jest taki szybki, więc zazwyczaj to jemu się obrywa.

• Replies 263
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Romina_74']no i znalazła się silna na Karbonika :)

Nie ona pierwsza :evil_lol: Agent też już go sobie ustawił ;)

A dzisiaj Pegi pomagała robić zdjęcie :eviltong:

I razem z opiekunką :D

Posted

Dzięki dziewczyny za zdjęcia :) Pegi wczoraj była na bardzo krótkim spacerku wiec dużo do opowiadania nie ma. Jak zwykle poszczekała na inne psy. Chyba pierwszy raz była na spacerze z Agentem i już zdążyła wyrwać mu sierść z karku. Z niej to na prawdę mała pirania jest.

Posted

Jest z Harrym - i chyba za każdym razem jak Pegi wraca do boksu, to jemu się obrywa (przynajmniej ostatnio tak było). Ale na szczęście jest to tylko szybkie przypomnienie, kto w tym boksie rządzi :roll:

Posted

Z tego co zauważyłam to niestety Harremu często się obrywa, ale jak przed włożeniem Pegi do boksu weźnie się Harrego na ręce i pierwsza wejdzie Pegi to jest spokojnie. Przynajmniej jak raz pomagałam to tak było ;)

Posted

Wczoraj Pegi była na spacerze razem z Harrym i Punią. Nikt się nie gryzł, wszyscy byli grzeczni, wbiegali na siebie a Pegi to nie przeszkadzało. Dopiero w schronisku gdy Pegi tarzała się i podeszła Punia bo chiała się bawic, Pegi na nią naskoczyła. Był też jeden przypadek z jedzeniem - Pegi musiała pokazać Harremu kto rządzi, bitwa nie została roztrzygnięta bo gryżli się tak, żeby nie zrobić sobie krzywdy :P Jeśli będzie okazja to chyba zacznę częściej brać Pegi i Harrego razem na spacer bo wtedy jak wkładam je do boksu to nie ma takiej sytuacji jak wcześniej. Najpierw wskoczył Harry sam, a za nim musiałam włożyć Pegi (nie chciała sama wskoczyć bo zainteresowali ją inni wolontariusze odnoszący psy). Powiem, że Pegi była w czwartek bardzo grzeczna :) Zdjęć nie ma ponieważ nie zabrałam aparatu i nie poszłam też na spacer z kimś kto mógłby je zrobić. Postaram się o jakieś w sobotę ;)

Posted

Chyba nie było w pobliżu parówek :evil_lol:
A tak na poważnie, to Pegi najczęściej atakuje w obronie parówek. Bez nich zazwyczaj nie ma z nią większych problemów ;) Chyba że Karbon na nią zacznie warczeć :roll:

Posted

Przepraszam za zaniedbanie wątku ale nie miałam czasu. Już nadrabiam :D
A więc w czwartek Pegi przez niecałą pierwszą godzinę wylegiwała się w cieniu razem z innymi psiakami. O 17:00 nadeszła pora na szkolenie z tropienia. Powiem, że Pegi nawet nieżle szło, zrobiłam jej za długą trasę która miała być robiona dopiero za kilka lekcji ale poradziła sobie z nia. A oprócz tego nie było podczas zajęć żadnego spięcia z innymi psami. Ogółem było tylko jedno z Flawią, ale nie grożne.

Posted

Teraz sobota :D
Pegi była na spacerze na Borkach ale niedługo. Zdąrzyła się tylko trochę pomoczyć. Jak zobaczyła wodę to razu do niej wbiegła, ale okazało się, że jest głębiej, niż myślała. Miała niezłe zdziwienie na pyszczku, nie mogłam powstrzymać się od śmiechu. Właśnie na brzegu spotkałyśmy Freda, Pegi nawet chciała się z nim bawić, ale z nią to nigdy nie wiadomo. Następnie wróciłyśmy razem z Karbonem, Weną i Niką do schroniska. W schronisku porobiłam jej kilka zdjęć, które zaraz dodam. I na koniec jeszcze był mały odpoczynek pod drzewkiem z Karbonem i Agentem. Pegi uwzięła się na tego biednego Agenta i ciągle go zaczepia. Ja nie wiem o co jej chodzi. Dobrze, że on zazwyczaj na nią nie reaguje. I faktycznie Pegi to nie odpuści żadnemu psu przy parówkach. To jest jej i nikt nie może nawet stać w pobliżu.

Posted

Szeroki uśmiech proszę

Gdzie ten mój domek?

Może to on?

Eee, wydawało mi sie

Zwykła-niezwykła Pegi

Położyć się, czy nie?

Położę sie :)

Albo wytarzam!

Co to?

Hmmm, dawno nie było rozróby..

Nie mam na to sił, wolę odpocząć