Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 151
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A Maniuś w ogóle nadaje się na taką imprezę? Dobrze się czuje? Chciałam zabrać Munia z Ochoty. Nie wiem, gdzie jest Maniuś, ale na Ursynów nie dam rady podjechać i wrócić do na Oboźną do 17.

Posted

Chodzi o to kto moze Maniusia zawiezc z powrotem do hoteliku ? Ja niestety nie mam samochodu , moglabym go zawiezc autobusem ,lub jezeli jezdza to pociagiem podmiejskim :oops: lub ... zatrzymac w domu :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :loveu:

Bardzo chcialabym go zobaczyc gdyby byla ku temu okazja . Wrazie czego napiszcie wiecej szczegolow,prosze.

Pozdrawiam.

Posted

Maniuś pojechał do domu, jak sądzę zabrany właśnie przez Izunię86.
Ewusek odebrała go w środę z SGGW na wizytę u dr Janickiego. Ale (przez moje gapiostwo) bylo już za późno, doktor operował. Umówieni jesteśmy więc na najblizszy poniedziałek. To jeden z lepszych (o ile nie najlepszy) lekarzy ortopedów. Mamy nadzieję, że wreszcie postawi diagnozę i będziemy wiedzieli, co dalej.

W hoteliku bardzo się ładnie zaadoptował, zajął miejsce w koszyku (nie był na hali z innymi psami, dołączył do sforki Grażyny - bo przecież inwalida).

Dziś właśnie jeszcze jedna rodzina bardzo zapragnęła Maniusia. Zakochali się w nim dosłownie. Rodzina wydała się naprawdę OK. Jeśli więc Izunia zmieniłaby zdanie ;)

Posted

Tak ,przepraszam ,ze dopiero teraz odpisuje ale jak wrocilismy to troszke musialam poswiecic psiaczkom czasu . Przyjechalismy dzis po Maniusia . Nie podpisalam jeszcze umowy adpocyjnej ale to chyba w poniedzialek ,przy okazji wizyty u dr.
Manius aktualnie spi na fotelu, ma tez swoje male spanko ,ktore kupilismy przy okazji pierwszego pieska ale nie zdazyl go nawet uzyc :( wiec dla Maniusia jak znalazl, troszeczke za male ale juz je polubil :razz:

Misia przywitala go wspaniale , ani razu nie szczeknela ,anie nie warknela . Manius zas odrobinke na nia powarkuje. Ale mysle ,ze juz mnie niz na poczatku. Mam nadzieje ,ze sie przyzwyczaja :multi:

Ogolnie podroza byl troch zaniepokojony ale jak tylko przyszedl do domku dorwal sie do papciu, wypil i przywlaszczyl sobie Misiowy przysmak w postaci buta (do jedzenia ) . Potem juz za mna caly czas chodzi i dawal przeslodkie buziaki :loveu::loveu::loveu: Lezy sobie teraz na fotelu i jak tylko wyciagne reke to sie rozklada i daje brzusia :cool3: Jest naprawde przeslodki :crazyeye:

Pani Grażyna powiedziala ,ze Pani Ela sama mowila ,ze fundacja pokryje koszta leczenia. Zastanawialysmy sie tylko czy brac go teraz czy po diagnozie by mu nie robic nadziei zbednych ,ale jezeli i tak mialby byc leczony czy mieszkalby w hoteliku czy juz w swoim domku to chyba bez roznicy , no moze tylko z ta ,ze ode mnie z Jagielonskiej latwiej dojechac do weterynarza w innej dzielnicy.

Ogolnie piesek biedniutki, chudzinka malutka. Szkoda mi go jak chodzi , jak mu sie zastana nozki to potem idzie jak robocik malutki :-(

Ale mam nadzieje ,ze juz niedlugo bedzie lepiej , dostanie jakas konkretna diagnoze i potem bedzie juz tylko szczesliwy. Jezeli chodzi o nas to swoja rodzine juz ma :loveu:

Posted

Teraz przeczytalam o tej rodzinie ,ktora tez polubila Maniusia. Jezeli dla jego dobra musialabym go oddac to mysle ,ze musialabym to zrobic . Ale byloby nam bardzo przykro,bo juz go pokochalismy , na prawde :oops::loveu:
W sensie jezeli lekarz stwierdzilby ,ze leczenie bedzie kosztowalo 2 tysiace zl i musialabym na to dac z wlasnej kieszeni , niestety teraz nie damy rady . Wiec dla jego dobra bylabym gotowa by adoptowala go rodzina aktualnie posiadajaca wiecej kaski .

Posted

Nie no normalnie decyzja zapadla , nie oddam baka :laugh2_2:Jest przeslodki , rodzinka sie zakochala na dobre :loveu: Mama chodzi zakochana , tata tez , brat oczywiscie tez a ja ... :loveu:

Z Misia dogaduja sie juz bardzo fanie ! teraz wlasnie spia obok siebie. Bylismy na spacerku to Misia byla w niebo wzieta ,ze ma swojego psiego przyjaciela :p

Ogolnie jest bardzo spokojny , jak tylko ktos podchodzi merda ogonkiem, wystawia brzucha. Jak sie obok klade lub zblizam glowe to dostaje buziaki, zachowuje sie jakby nas juz sporo znal :Cool!:

Zdjatko , niestety robilam komorka :

http://img91.imageshack.us/my.php?image=misiaimaniusrv9.jpg

http://img81.imageshack.us/my.php?image=misiaimanius2lh4.jpg

Posted

Manius czuje sie dobrze . Straszny glodomorek z niego :crazyeye: Z Misiunka dogaduja sie fantastycznie. Jak chodzimy na spacerki ,to staram sie go nie przemeczac ,wiec wiecej go nosze ,ale tez sobie chodzi ,bardziej po trawce.Ogolnie zachowuje sie jakby znal nas juz dlugo. Jak tylko wchodzi ktos z rodziny do domu to biegnie ,macha ogonkiem i probuje podskakiwac :multi: Spi na poslanku i na wybranym przez Misiunke fotelu , ona oczywiscie pozwala mu prawie na wszystko , chyba tez juz go :iloveyou: ;)

Jest bardzo pocieszny . Bardzo ,bardzo sympatyczny i madry piesek :lol:

Mam nadzieje ,ze jutrzejsza diagnoza bedzie dla nas wszystkich i dla Maniusia pozytywna.Bardzo mi go szkoda , widac ze chodzenie troche sprawia mu trudnosci ,ale ogolnie jest pelen zycia , bawil sie dzis psim supelkiem , mysle ,ze jest w dobrej kondycji . Tylko te biedniutkie lapki . Ale trzymam mocno kciuki i wierze ,ze za jakis czas bedzie skakal i biegal :multi::Dog_run:
PS:Czy juz wiadomo kto jutro ze mna i pojedzie ? Wrazie czego jezeli mozna byloby mnie poinformowac smskiem bylabym bardzo wdzieczna, bo moge nie miec mozliwosci sprawdzic w komputerze. Oczywiscie moge sie z kims spotkac na miejscu w klinice.

Wstawiam pare foteczek dzisiejszych Maniusia .

Posted

No mniamniuśny futrzak z niego :loveu: :loveu: :loveu: Tak się cieszę, że trafił do Ciebie Izuniu... i w dalszym ciągu, jeśli będzie taka konieczość, podtrzymuje ofertę pomocy finansowej na leczeniu Maniutka.
Powiem wam szczerze, że sama miałam na niego chętkę... i gdyby nie mój uparty i osłowaty TZ, to Maniutek już by grzał doopke u mnie na poduni... obok Rycha...

Posted

Dziekujemy ronja :lol:

Fusica , jestes kochana :oops::loveu::calus:

Zaraz idziemy z Maniusiem na wizyte, ciekawe co powie dr . :nerwy:

Jak tylko przyszlam dzis do domu to Manius sie tak ucieszyl ,ze myslalam ,ze mu sie cos stalo , doslownie drzal , machal ogonkiem tak szybko ,ze widzialam tylko mgielke i nie mogl sie zatrzymac , krecil sie w miejscu , to bylo wspaniale :multi::multi::multi:

Edit: Wilejkaros ,wizyte mamy ok 16 30 , napisze jak tylko wrocimy.

Posted

Bardzo Was przepraszam ,ze tak pozno ale dopiero teraz mam dostep do kompa . Bylismy z Maniusiem. Opis lekarza jest nastepujacy : Stan po zlamaniu prznasadowym dalszym kosci lokciowej lewej oraz zwichnieciu i przemieszczeniu kosci nadgarstka promieniowej lewej w kierunku tylno-przysrodkowym. Nadwyprostnosc nadgarstka wynikajaca ze skrocenia nadgarstka i zaniku miesni prostownikow nadgarstka.
Opatrunek z usztywnieniem na 10 dni.,
Zalecenia:zmiana opatrunku na miekki usztywniajacy (bez szyny usztywniajacej).
Zakaz zeskakiwania oraz zbiegania po schodach.
A.M.Janicki.

Ogolnie pan dr. powiedzial ,ze teraz najwiecej zrobi czas. Trzeba Maniusia odzywiac, pielegnowac by wracal do sil i by kostki byly coraz mocniejsze.Manius dostal "glupiego jasia" bo nie mozna bylo zrobic przeswietlenia tak sie krecil. Tak to na niego podzialalo ,ze jeszcze w domu jakis czas spal. Teraz juz jest w pelni wybudzony , zadziorny i kochany :multi:
Chcialabym tu na dogomanii jeszcze raz serdecznie podziekowac Eli za wszystko :oops::calus: Swieta kobieta ! :lol:

Pozdrawiamy.

Posted

Pamiętaj nowa mateczko Maniusia, że z racji tej, iż wymyśliłam twojemu synkowi imię... SAMOZWAŃCZO OGŁASZAM SIĘ MATKĄ CHRZESTNĄ CHŁOPCZYKA... :eviltong: I pamiętaj, żeby "donosić" o jego postępach w leczeniu i ewentualnych kłopotach finansowych...

Posted

Izunia, a nie rzygał on czasem?
Pewnie dziś apetyt ma za trzynascie małych psów. Nutra smakuje?
Ciotki i wujki, Iza tego pewnie nie napisze tak wyraźnie, jak ja, więc ja piszę:
MANIUŚ MUSI DOSTAWAĆ DOBRE JEDZONKO, żeby złamanie mogło się ładnie zrasatć i ubytki mięśni regenerować. Doktor mówi, że dobrze, czyli wartościowo (dobrą karmą) odżywiony po miesiącu będzie już normalnie chopdził, a po dwóch prawie biegał. Po roku zapomnimy, że coś mu w ogóle dolegało.
Dlatego uprzejmie upraszam o drobne datki na jedzonko dla Maniusia, coby Izunię odciążyć w kwestii kosztów.
No i jeśli ktoś może coś zasponsorować, to mamy jeszcze niezapłacony rachunek za niego na SGGW (nawet boję się pytać, ile :oops:)

Posted

Fusica oczywiscie przyjmuje to do wiadomosci :loveu::calus:
Teraz mamy juz wielka dogomaniakowa rodzine :multi:
Oczywiscie bede czesto pisac jak tam zdrowko Maniusia i ogolne wyczyny :lol:

Fela , Manius nie rzygal ,nie rzucalo go wogole . Po jakims czasie sie ozywil i zaczal bawic sie i rozrabiac :evil_lol: Masz racje ,pisalam na szybko ,nawet nie wspomnialam o tym . Diagnoza jest pozytywna ogolnie rzecz biorac :Cool!:

Fela a moze jakbym miala odrobine gotowki to kupilabym mu takie puszki dla pieskow ktore dochodza do siebie po operacjach ,chorobach ,Hillsa , co o tym sadzisz, napewno nie zaszkodzi :cool3:? Kiedys jadl takie puszki ten poprzedni piesek :-( .

Ogolnie Manius dzis czuje sie bardzo dobrze. Obudzil mnie o 4 rano szczekaniem , poszlam z nim , zrobil siuniu i wrocil spac. Ogolnie jakos robi chyba mniej. Moze mu sie nazbieralo do 4 z calej nocki. Ale jesli zauwaze ,ze robi czesto nadal to zrobimy badanie moczu.
Teraz rozlozyl sie na kanapie i pieszczocha sie z mama :loveu:

Zastanawiam sie jak zrobic z watkiem . Czy daloby sie go jakos polaczyc z Misiowym , czy jeszcze jakos inaczej bo wolalabym miec moje M&M ( Manius i Misiunia ) w jednym watku :razz:

Pozdrawiamy :buzi:

Edit : Nutry jeszcze nie je , na razie je te z mnieszych paczuszek.

Posted

Izunia86, bardzo się cieszę, że mały Maniuś znalazł u Ciebie kochający domek. To wspaniały psiak. Mnie też bardzo zapadł w serce. Oby spotkało Was razem jak najwięcej szczęśliwych chwil.

Chciałam Cię poinformować, że Maniuś jest zaczipowany. Jego numer - 985120021243910. Oby ta informacja nigdy nie była potrzebna ...