esperanza Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Izunia86 dopytaj dr.Janickiego, czy psiak tego potrzebuje. Quote
Izunia86 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Niestety dr.Janicki teraz wzial urlop. Biorac pod uwage chorobe Maniusia i opis dzialania to powinno byc bardzo pomocne, np : chrząstka rekina jest silnym czynnikiem przeciwzapalnym. Zawiera siarczan chondroityny, który hamuje rozkład chrząstki i pobudza jej naprawę. Jest on niezbędny do prawidłowego metabolizmu, rozwoju i regeneracji chrząstki - glukonian miedzi jest bezpośrednio zaangażowany w metabolizm tkanki łącznej. Poprzez różne procesy enzymatyczne i katalityczne bierze także udział we wzroście kości. Naprawa i regeneracja chrzastki sa teraz Maniusiowi niezbedne . Tam sa wymienione rowniez inne skladniki , ktore moim zdaniem teraz sa Mariankowi potrzebne . Sama nie wiem czy to kupowac , chcialabym kupic Mariankowi jakis produkt przyszpieszajacy regeneracje kosci i chrzastki ale jak najszybciej ,bo wiadomo im mniej przedawniony uraz tym bardziej skuteczne leczenie i wspomaganie . Quote
lika Posted June 2, 2007 Author Posted June 2, 2007 esperanza ma rację, lepiej skonsultować się z lekarzem i on poleci najlepszy preparat. Możliwe, że ten, który znalazłaś, jest dobry, ale może się okazać, że są jeszcze lepsze. Quote
Izunia86 Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Wiem , macie racje :fadein: Nie upieram sie przy konkretnym preparacie .Zalezy mi by kupic mu jednak jakis wspomagajacy preparat. Dlatego chcialam znac Wasze zdanie :razz: Pytam bo moze ktos zna jakis dobry preparat na stawy, regeneracje kosci.Przejde sie lub moze zadzwonie na Gagarina do kliniki, tam tez sa super lekarze , moze poradza jakis preparat. Edit:tak najlepiej przejde sie przedstawiajac przeswietlenia i opis choroby, wtedy lekarz dowie sie o wiele wiecej . Pozdrawiam. Quote
lika Posted June 4, 2007 Author Posted June 4, 2007 Udało się skonsultować preparat z lekarzem? Jak się czuje Maniuś? Quote
Izunia86 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Jeszcze nie pytalam lekarza , prawdopodobnie wybiore sie w srode. Manius czuje sie wysmienicie , coraz czesciej zacheca do zabawy .Wczesniej tak nie bylo ,bawil sie ale teraz o wiele czesciej ma chote na bawienie sie zabawkami i podgryzanie naszych rak :cool1: Ma duzy apetyt ,wiec sie ciesze bo bez apetytu ciezko byloby mu wrocic do zdrowka.Daje mu jego jedzonko ,przysmaczki oraz co mnie cieszy lubi nabial . Na razie lapeczki nie podnosi do gory wiec opatrunek usztywniajacy pomaga. Wklejam pare dzisiejszych fotek :razz: Charakterek ma swietny , jest anioleczkiem kiedy trzeba ale jak zechce to potrafi byc zadziorny (do innych :Dog_run: :cool3: Zabawa supelkiem , przypasowal mu ogromnie . Jak sie cieszy i jest rozbrykany to szuka mordka czegos do podgryzania , najczesciej byly to zabandazowane lapki bo byly najblizej, staramy sie mu wtedy dawac supelek by on stal sie ofiara :p Odpoczywanko po zabawie : Misiunia troszke "matkuje" Mariankowi (czasami jak Marian ma tego dosyc to pokazuje :diabloti: ale jak Misia nie przesadza to mu to odpowiada :p ) Lizuchanie brzuszka :eviltong: Pozdrawiamy serdecznie :-) Quote
Fusica Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Czy ktróeś z was jest fotografem ??? No zasuwacie tak profesjonalne zdjęcia, że ho ho... Ja oczywiście rozumiem, że to równiez zasługa modela (a bestyjka wyjątkowo fotogeniczna). Czy ja już kiedyś pisałam, że Maniusia... Maniutka, to normalnie można by łyżką jeść ??? Quote
Izunia86 Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Fotografem jest moj TŻ ,tylko ,ze te wszystkie zdjatka robilam ja :lol: On zrobilby zdecydowanie lepsze :cool1: A Maniuska to rzeczywiscie, ile razy przechodze obok niego mam ochote go schrupciac :evil_lol: Quote
Izunia86 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Jesli ktos moze to niech zerknie na to okiem , bede bardzo wdzieczna . http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=71027 Quote
Izunia86 Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 Przylapany na goracym uczynku proby zdejmowania opatrunku :evil_lol: Quote
Izunia86 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Odnosnie tego preparatu ,pani dr powiedziala ,ze jak najbardziej wyglada obiecujaco , oczywiscie po skladnikach. Podala nam jeszcze jeden preparat , ktory rowniez ma te wszystkie skladniki. Kupilam wiec narazie ten z animalii . Teraz tylko czekam na kuriera . Quote
Wilejkaros Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Marianku, jak Ty cudnie uszko Misi obgryzasz? Izunia, czy jak psy zaadoptowały kanapę, to zostało coś dla Was? Quote
Izunia86 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Sa jeszcze dwa fotele wiec dziala to zmianowo ;) a jak nie to w koncu jeszcze jest podloga :evil_lol: Nie no zartuje , jakos sobie radzimy :razz: Quote
ronja Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Maniuś jest cudny!!! (a na początku wcale mi się nie podobał...) Quote
Izunia86 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Ronju no wiesz ,jak mogl Ci sie taki cudaczek nie spodobac :mad: :evil_lol: Dzis Marianek dostal na lapeczki nowy opatrunek , Teraz ma taki sam usztywniajacy tylko jedna lapec zka juz bez tej szyny. Chcial zjec inne psiaczki na podwieczorek czyli jak zawsze wszystko ok :evil_lol: Zdjecia jeszcze z wczorajszej kolekcji. PS: Ta slodka Mariankowa plamka na usteczkach :loveu: Quote
ronja Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 Marianek to ma sielskie życie - cały czas poleguje:p Quote
Izunia86 Posted June 8, 2007 Posted June 8, 2007 A i na spacerkach wiekszosc drogi go nosza:cool1: :lol: Quote
Izunia86 Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 Witamy . Preparat doszedl kurierem wczoraj, doszly tez 2 pluszowe kosteczki ufundowane przez mojego brata , gumowa rybka i uszka suszone do gryzakowania. Owe uszka zajely psiakom caly wczorajszy wieczor :p Chcialam rowniez oficjalnie podziekowac cioteczce Fusica , ktora przelala pieniazki na konto i w wielgasnej mierze przyczynila sie do zakupu preparatu dla Maniusia , ciociu bardzo dziekujemy :loveu::calus: Manius dostaje rowniez preparat Ossopan. On rowniez wspomoga regeneracje kosci.Docelowo jest przeznaczony dla ludzi , pani dr. zalecila by Marian go przyjmowal ,poniewaz jest bardzo pomocny w takiech schorzeniach . Moze byc stosowany rownorzednie z tamtym preparatem. Pozdrawiamy. Quote
Fusica Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='Izunia86']Chcialam rowniez oficjalnie podziekowac cioteczceFusica , ktora przelala pieniazki na konto i w wielgasnej mierze przyczynila sie do zakupu preparatu dla Maniusia , ciociu bardzo dziekujemy :loveu::calus: Bardzo proszę. Strasznie się cieszę, że się na coś przydałam. Psiaki są pięęęękne :loveu: Jeśli będziesz miała jakiś kłopot, to zaraz się do mnie odzywaj. A Maniek, Maniutek jest z paszczy strasznie podobny do mojego Rycha - Gadziny... Już nie moge się doczekać naszego wspólnego spaceru... Quote
Izunia86 Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Fusica napisał(a):Już nie moge się doczekać naszego wspólnego spaceru... My rowniez :multi: Quote
Wilejkaros Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Fusica, Ciotko Wiekowa, przecież Maniuś to maleństwo, a Rychu kawał byka (nie widziałam, ale tak podejrzewam, że na Fusicowej kuchni, to ho ho ho). Gdzie to podobieństwo? Proszę o zdjęcia na dowód ;) Quote
Wilejkaros Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Ciotko Wiekowa, że niby problemy ze wzrokiem... hehehehe Quote
Fusica Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Wilejkaros napisał(a):Ciotko Wiekowa, że niby problemy ze wzrokiem... hehehehe Ja ci dam za tą "wiekową" :mad: Jeszcze rok mam 2 na początku :evil_lol: A ty Ciotka Wilejkaros to dawno w gościach nie byłaś... Gdybyś była, to zorientowałabyś się, że mój Rycho z półhaszczaka to ma tylko niebieskie oko ;) ... Cała reszta, to piękny niewielki kundliszon... 13 kg / 5 mcy - nieduża gadzina wyrosła... i chyba większy nie urośnie... Quote
Recommended Posts