Elkisz Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Dorrotty- ja bardzo lubie cieple buleczki prosto z piekarni!:lol: :lol: :lol: I rozmyslilam sie co do Bystrej- jak to niektorzy pisza.:razz: :razz: :razz: Rozmyslilam sie,ze nie mam zamiaru dyskutowac bez sensu!!! Informuje wszem i wobec,ze Bystra pojedzie do mnie. I ze wcale nie boje sie odpowiedzialnosci,ze to pies ze schroniska!! Podjelam taka decyzje,poniewaz moja sytuacja nieco sie wyjasnila- chodzilo rowniez o mojego TZ. Quote
LALUNA Posted June 18, 2007 Author Posted June 18, 2007 Czyli co prosto do Ciebie pojedzie? Nie bedzie mowy o DT? Jezeli tak to jestem z Toba :lol: A jakbyś miała jakieś pytania albo wątpliowsci jak dokonać połączenia z Delicja to zawsze słuze Ci radą. TAk samo jak masz postepować od pierwszej chwili kiedy będziesz zapoznawać Bystra z Delicja. I myśle ze się dziewczyny szybko zaprzyjaznią bo Delicja jest młoda i pewnie jeszcze bardzo podatna na psie towarzystwo. Quote
Elkisz Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Laluna - tak potwierdzam. A po za tym informuje inne Cioteczki,ze doskonale wiem,co to znaczy pies ze schroniska! Mam przeciez takiego psa-DELICJA> sikala mi przez prawie dwa miesiace w mieszkaniu i do lozka!! Bo nie wiedziala,ze nie wolno a poza tym to bylo dla niej nowe miejsce,stres i nie wiem co jeszcze,ale to odbijalo sie wtedy na suni,widzialam. Lecz powoli.powoli zaczelam z nia pracowac i poswiecac jej duzo uwagi. I nawet na mysl mi nie wpadlo.ze jak psiak przez jakis czas sika w domu,to oddam ja do HOTELIKU i klopot z glowy!!! Jezeli bierze sie psa ze schroniska,to wiem,ze jakis czas trzeba poswiecic dla niego a nie oddawac go do HOTELIKU,bo sa problemy. Obecnie Delicja- Wychodze z nia najpozniej ok.22.00 i przesypia cala noc do 5-6 rano.A ma dopiero jakies 7 miesiecy. Dlatego ja wole miec mniej psow i bardziej im pomoc,niz nazbierac multum i potem plakac,ze psy robia problemy -DAGA. Quote
DarkAngels Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Jak coś to ja słuze pomocą swoją osobą. Jestem niedaleko, bo w tym samym miescie ;P :) Quote
Dorothy Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 wreszcie jakies konkrety w slowach. To czekamy na czyny..... :razz: Quote
Elkisz Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Ano- czyny,czyny!!! Postaram sie zebrac jak najszybciej i wyruszyc w koncu do tego Olsztyna. Przemas- bede pamietac o tym!!! Quote
LALUNA Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Mam przeciez takiego psa-DELICJA> sikala mi przez prawie dwa miesiace w mieszkaniu i do lozka!! Czoko Delicja była maleńkim szczeniaczkiem jak ją wziełaś i kazdy szczeniak sika nawet i do łóżka nie tylko ten ze schronu ale i z hodowli. Szczeniaki tak mają. Wszystko trzeba nauczyc. Dlatego przy wychowaniu szczeniaka polecana jest klatka z posłaniem i wtedy bardzo szybko mozna nauczyć psa aby nie sikał. Z tym ze trzeba go sysetmatycznie wyprowadzać i obserwować kiedy się z nim bawimy. A kiedy nie mozemy go mieć na oku wtedy dajemy do klateczki. TAk samo psiak idzie do klateczki w nocy i jezeli zauwazymy ze zaczyna sie krecic w niej to wychodzimy na spacer. Quote
daga_27 Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='pies?']ciekawy dla mnie post, szczególnie od akapitu: ``jeśli ktoś nie decyduje się.....`` PEŁNA ZGODA!!! ciekawy w kontekście lekkiego zniecierpliwienia osobą czako / dziwi mnie to- osoba ta ma prawo do dokładnego przemyślenia sytuacji / / i jednocześnie Dagi27 w kontekście Gromika oraz wzięcia Iskierki Laluna, Ty też tak uważasz, jak pisze Dorothy? bo tak bronisz Dagę a Daga zrobiła dokładnie takie zło Gromowi, jakie tu się piętnuje wzięła go ze schroniska, jak zaczęły sie problemy oddała do hotelu, a teraz informuje mnie, że dzwoniła do schroniska skąd był Grom i usłyszała, że skoro był już u niej ponad 14 dni, to decyzję o ponownym przyjęciu przez schron musi podjąć urząd miasta- to po co Daga dzwoniła? żeby znowu skazać psa na kraty, a drugie przyjęcie psa do schronu to raczej zastrzyk, prawda? i nie chce powiedzieć, gdzie pies przebywa obecnie to może lepiej, że ktoś nieco dłużej się zastanawia i nawet zrezygnuje, bo dochodzi do wniosku, że czegoś nie udźwignie? a nie działa impulsem,`` biorę wsio, co popadnie, będzie, co ma być`` przepraszam, nie zaśmiecam dalej wątku, bo zaraz taki argument padnie żeby było jasne- mój post do Laluny, ciekaw jestem, czy uważa podobnie, jak Dorothy, odnośnie przytoczonego przeze mnie fragmentu jej wypowiedzi a napisałem tu, bo Daga również tutaj się pojawia smutne to wszystko, ta obłuda...[/quote] Wez juz Adas nie blaznuj:diabloti: Quote
LALUNA Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 Taaa Pies poprostu lubi w róznych wątkach rzucać bezpodstawne oskarzenia i takie wogóle oderwane od rzeczywistosci. Wszyscy tu bardzo chcielismy aby Czoko jak najszybciej wzieła Bystra do siebie, własciwie to kazdy chciał aby od razu prosto ze schroniska Czoko zabrała Bystra. A ja osobiscie zaproponowałam Czoko na priv aby zastanowiła się nad adopcja Bystrej , kiedy nie wyszło z adopcja półrocznej suni podobnej do sznaucerki bo było wiecej na nia chetnych. Zreszta i tak uwazałam ze lepiej aby Czoko nie miała w tym samym wieku psów bo wtedy jest trudniej wychować. Stad tez uwazałam ze Bystra jest lepsza kandydatka do adopcji dla Czoko i obiecałam ze pomogę jej jak ma wprowadzic i zapoznać Bystra ze sunia Czoko. I nikt nie bronił Czoko sie zastanawiać i przemysleć czy chce Bystra, czasu miała bardzo duzo na podjecie własnej decyzji, nawet odmownej. Tylko w tym czasie sunia miała czekać w schronisku na decyzje Czoko w przypadku gdyby była ona odmowna. No ale nie ma jak czytać ze zrozumeiniem. W kazdym razie wszyscy sie cieszymy ze Czoko podjeła w końcu decyzje o adopcji Bystrej i już od razu weźmie suńkę do siebie. Czekamy na fotki i trzymamy kciuki za Bystra aby juz mogła zamieszkać w sowim stałym nowym domku. :lol: Quote
DarkAngels Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Wogóle niewiem o co chodzi temu komuś o nicku pies. Hmmm. Te gość mnie już denerwuje :angryy: :angryy: :angryy: Nie potrzebnie robi zamieszanie. :angryy: Czoko pytanie do Ciebie. Napisz kiedy zabierasz Bystrą do siebie :) Quote
pies? Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='Dorothy']a kto konkretnie jest obludny?? Wiesz ja lubie wyzwania, ale zaadresowane, anonimow nie cierpie, bo narazie to wyzywasz swietego Piotra albo wiatr. Jesli ja jestem obludna to napisz ze ja, pogadamy, a Ty sobie zdajesz sprawe czlowieku, ze ona (czoko123) byc moze zrobilaby w konia kogos kto na miesiac wzialby psa na DT? Bo mialby ów pies niewlasciwy charakter i nie zechcialaby go adoptowac? I co mialby zrobic ten dom tymczasowy? Poblogoslawic czoko123 zapewne, jaka jest rozsadna ze dala sobie czas na przeczekanie i zastanowienie?? czy Czoko123 rzeczywiscie zaswiadczy o wlasnej roztropnosci zrzucajac odpowiedzialnosc "proby psa" na DT?... To Ty sie zastanow zanim cos napiszesz. ps. myslalam ponadto ze plotki sa domena bab, a Ty tu zaczynasz polityke kto komu co powiedzial i kto komu co zrobil a kto z kim trzyma:p nie bardzo rozumiem jakie to ma znaczenie dla Bystrej...[/quote] dzięki za miły post z Tobą się zgadzałem, pisząc PEŁNA ZGODA obłuda dotyczyła osoby laluny niezrozumienie- mówi się trudno :) przemas--- dzięki za miłe PW, podporządkowałbym się, ale wiesz...niezależny raczej jestem laluna---- nikt nie jest doskonały..ty również... pozdrawiam wszystkich, czujecie wakacje? może wreszcie gdzieś tam, na jakiejś zagubionej wyspie, ktoś mnie w końcu zrozumie...jak myślisz laluna- ty nie możesz przecież nie wiedzieć:):):) Quote
LALUNA Posted June 19, 2007 Author Posted June 19, 2007 niezrozumienie- mówi się trudno :smile: Raczej mówi sie przepraszam. Ale chyba nie kazdego na to stać. Czoko to kiedy Bystra idzie do Ciebie? Quote
pies? Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 a za co mam przepraszać Dorothy, zgadzałem się z nią to niby kogo? :D Quote
DarkAngels Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='daga_27']moze sie uda jednym transportem z Bobem?[/QUOTE] Daga, ja już estem z czoko tak mniejwiecej umówiony. Ona ma byc za dniach w Olsztynia. A ja mam pojechać po Bystrą do Ostródy i mamy sie spotkać tu na miejscu :) Quote
DarkAngels Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Laluna, prosze zrób coś z tym człowiekiem, bo ja normalnie zaraz tu III Wojne Światową rozpętam. Nie cierpie takiego czegoś: Człowiek wchodzi na wątki pisze jakies głupoty, a tak naprawde nic nie wie. No przepraszam, ale jak człowiek myśli, że AFN jest kopalnią złota i to pisze, to mnie coś zalewa. A no jeszcze te privi. Wogóle niewiadomo, czy śmiać się, czy płakać ... :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Nie będe dalej pisał, przemilcze, ... :angryy: :angryy: :angryy: Quote
Dorothy Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 daj luz przemas, przeciez to watek Bystrej a nie piesa. Dajcie w ogole spokoj. Naprawde jestes umowiony z czoko?? ale fajnie. czekam na rozwoj wydarzen. Quote
DarkAngels Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 [quote name='Dorothy']daj luz przemas, przeciez to watek Bystrej a nie piesa. Dajcie w ogole spokoj. Naprawde jestes umowiony z czoko?? ale fajnie. czekam na rozwoj wydarzen.[/QUOTE] Nom. Ona za dniach ma przyjechać do Olsztyna :) Quote
pies? Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 przemas-ol napisał(a):Laluna, prosze zrób coś z tym człowiekiem, bo ja normalnie zaraz tu III Wojne Światową rozpętam. Jak ja nienawidze takich ludzi, którzy wchodzą na wątki, piszą same głupoty. No nie cierpie takiego czegoś. Człowiek wchodzi na wątki pisze jakies głupoty, a tak naprawde (przepraszam za wyrażenie) gówno wie. No przepraszam, ale jak człowiek myśli, że AFN jest kopalnią złota i to pisze, to mnie krew zalewa. A no jeszcze te privi. Wogóle niewiadomo, czy śmiać się z tego człowieka czy płakać .... Wogóle i on jest miłośnikiem psiaków. Naskakuje tu na weszystkich. :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Nie będe dalej pisał, bo normalnie jeszcze przez takiego typa mnie wyzuca z dogo, za przeklęństwa. ..................:angryy: :angryy: :angryy: a czym cię misiu tak zdenerwowałem? że na twoją sugestię na pw, żebym tu nie wchodził, odpisałem, że to wolny kraj i jestem niezależny? wróć do szkoły i naucz sie pisać, bo ciężko cię zrozumieć w ogóle osobno nie wiadomo osobno wyrzucą ``erzet`` możesz śmiać się ze mnie lub płakać...twój WOLNY wybór i prosisz lalunę ? teraz możesz, bo moderatorem została a co ma ze mną zrobić? obrażam cię? ile ty masz chłopie lat? piętnaście? Quote
Dorothy Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 kurcze blade mieliscie zejsc z tego watku, Adas prosze Cie. ja chce wiedziec co z Bystra. Quote
DarkAngels Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Dobra, koniec tematu. :angryy: A co u naszego Bystrzaka? ;> Quote
Elkisz Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Jezeli wszystko dobrze pojdzie,to bede w Olsztynie na przelomie czerwca i lipca i wtedy moglabym zabrac Bystra. Zreszta date i transport uzgadnialam z Przem-Ol. Quote
DarkAngels Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 czoko123 napisał(a):Jezeli wszystko dobrze pojdzie,to bede w Olsztynie na przelomie czerwca i lipca i wtedy moglabym zabrac Bystra. Zreszta date i transport uzgadnialam z Przem-Ol. nom, nom :) Quote
DarkAngels Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 czoko123 napisał(a):Przemas-Ol - co to jest to "nom,nom"??? No, że tak tak :) No, że sie umówiliśmy wstępnie co i jak :) Quote
Recommended Posts