Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='mdk8']jak już się zdecydujecie ci dalej to poproszę nr. konta na pw.[/QUOTE]
Niestety zamiast numeru konta na PW otrzymałyśmy tylko dwa pisane kategorycznym tonem posty, ktore cytuję w poście 94.
Uważam, że to jest niegrzeczne nie tylko wobec mnie i Malgoski ale przede wszystkim osób ktore zglosiły chęć wpłaty.

[quote name='MALWA']Dlaczego? Chyba nie rozumiem.........................[/QUOTE]
Wyjasniłam powyżej.

Edited by barb
Posted (edited)

teraz to ja nie rozumiem o co wam chodzi.
barb założyła wątek po to, żeby teraz wszyscy czepiali się mnie (bo jestem siostrą missieek), a przede wszystkim missieek za to, że nie wchodzi na dogomanie? Prowadzenie hotelu nie równa się chyba obowiązkowemu rejestrowaniu/logowaniu się na dogomani?

U missieek jest odwrotnie jak u Ciebie Malgoska, ona na swojej skrzynce emailowej jest codziennie i codziennie odpisuje każdemu, natomiast na dogomanie nie wchodzi. Właśnie z powodu takich bezsensownych kłotni, które nic nie wnoszą, jedynie chyba służą podnoszeniu ciśnienia.

To tak jak ja bym założyła wątek psa, który jest u kogoś(bez porozumienia z nim), a później obrzucałabym tą osobę błotem za jej plecami, skarżąc się, że na wątek nie wchodzi i nie pisze o psie.

Gdy Barbórek siedział w schronisku, kilka osób zdecydowało, że chcą by pies wyjechał z tego miejsca. Więc wyjechał(Marta72 opłaciła pierwszy miesiąc jego pobytu) i za ich/waszą decyzją pojechał do missieek... po czym wszyscy zapomnieli o psie i okazało się, że nie ma nagle osoby która założy mu wątek i będzie jego wirtualnym opiekunem. Wszyscy wtedy umyli ręce.

Powiedziałam barb, że ja nie dam rady pilnować kolejnego wątku. Mało który pies będący w naszym domu ma wątek, bo to jest NIEREALNE pilnować kilkadziesiąt wątków na raz! A co dopiero, skoro psy u nas nie mają wątków, to jak mam prowadzić wątek psa który u mnie nie jest.
A jak się okazało, barb założyła wątek i teraz co... wątek spada na mnie tylko dla tego, że jestem SIOSTRĄ missieek?

Jak to jest, że u Amora jest tak, że missieek na wątek nie wchodzi, ale na bierząco wysyła rozliczenia do mnie, Till, MALWY, rozliczenia są wklejane na wątek i wszystko jest tip top.. a tu jakaś niepotrzebna afera.

Jeszcze raz powtórzę. Prowadzenie hotelu nie równa się obowiązkowi bycia na dogomanii. Do hotelu należy bieżące informowanie osoby, która zleciła przyjazd psa do hotelu/osoby prowadzącej wątek o jego aktualnym stanie, wydatkach i wpływach.

Ktoś kto zdecydował, że chce, aby Barbórek pojechał do hotelu, powinien w pewnym stopniu być za niego odpowiedzialnym i chociaż interesować się psem.

Jeśli kopiowanie wiadomości z maila od missieek to za wiele dla niektórych, to cóż będę robić to ja. Ja będę wklejać na wątek, ktoś inny będzie kopiował do posta rozliczeniowego i tak będziemy sobie robić podaj dalej. Zamiast bezpośrednio skopiować z maila do postu rozliczeniowego.

W efekcie mam kolejny wątek do pilnowania. DZIĘKUJĘ.
Szkoda, że nigdy nie miałyście więcej niż 20 psów na głowie (które trzeba wypuszczać w małych grupkach i pilnować, żeby się nie pogryzły, które trzeba wszystkie czesać, robić im aktualne zdjęcia, jeździć do weterynarza, co chwilę po nich sprzątać w domu i na podwórku i wyprowadzać na spacery, stać nad nimi jak jedzą itd.) Bo jak trzeba było ratować psa, to nie było nikogo kto dałby im DT i tym samym uratował życie, wiec trafiały do nas.

Może wtedy byłybyście bardziej wyrozumiałe i rozumiały co to znaczy brak czasu, gdzie nie ma już miejsca na rodzinę i własne problemy.

[B]Podsumowując :
Ja będę wklejać aktualne rozliczenia Barbórka(otrzymane w mailu od missieek) i wysyłam PW z kontem do osób chcących wesprzeć chłopaka (jeśli Malgoska jednak nie chce być przy takim układzie[/B](wieści wklejane przeze mnie od missieek)[B] skarbnikiem?) Czekam na Twoją decyzję.

[/B]I tym zakończmy tą bezowocną dyskusję na temat nieobecności missieek na wątku :)

Edited by missiaa
literówka
Posted

[quote name='barb']Niestety zamiast numeru konta na PW otrzymałyśmy tylko dwa pisane kategorycznym tonem posty, ktore cytuję w poście 94.
Uważam, że to jest niegrzeczne nie tylko wobec mnie i Malgoski ale przede wszystkim osób ktore zglosiły chęć wpłaty.
[/QUOTE]

Jeśli Malgoska dalej będzie chciała być skarbnikiem wyślę do niej nr konta missieek. Jeśli rezygnuje, ja bedę wysyłać konto osobom konto miśkowe na PW. I wklejać aktualne rozliczenie(jeśli będą nowe wpływy na jej konto/wydatki), które missieek będzie wysyłać do mnie i np Till (i komus jeszcze jeśli ktoś chce:)) i któraś z nas będzie wklejać tu na wątek(czyli na takiej zasadzie jakby robiła to missieek wchodząc na wątek)

Posted

Założyłam ten wątek, co zaznaczyłam wyraźnie na poczatku. jako swoj pierwszy w życiu. Stało się to pod wpływem dramatycznego wpisu Till o piesku nie mającym na karmę a przebywającym w hotelu u missieek . Nie wiedziałam, że prowadzenie watku będzie wymagać aż takiego zaangażowania. [B]Będąc po nieodległym zabiegu operacyjnym nie jestem fizycznie w stanie tyle czasu spędzić przede komputerem [/B]żeby rzetelnie poprowadzić sprawy[B] B[/B]arborka na warunkach jakie przedstawiła misia, od której potrzebowalismy wszyscy jedynie numeru konta a mamy kolejny długi post. Nie jest to foch tylko fakt aczkolwiek wyciąganie osobistych spraw na forum publicznym jest dla mnie bardzo krępujące.
ps.
W wyciąganiu psa z hoteliku nie uczestniczyłam, jest to sprawdzenia na wątku iwoniam, na ktory owszem zagladam.
Jeśli załozenie wątku było uzależnione od zgody miissiiek to trzeba to było misiu napisać zaraz kiedy na niego weszlam albo jeszcze na wątku Rodezjana, gdzie wszyscy chcieli aby ktoś go załozył.

Ponieważ Marta72 do tej pory, mimo zaproszenia nie weszla na watek i nie potwierdzila wpisow z olkuskiego o karmie i fantach na bazarek - bazark, o ktorych wcześniej pisalam stoją pod znakiem zapytania.

I jeszcze do misi (nigdny nie wiem gdzie mają być te podwójne literki) - biorąc pod uwagę pewien wklad pracy jaki włozylam w pomaganie Ci do tej pory -choćby w postaci ogloszeń - wydawało mi się, ze mogę liczyć na minimum szacunku z Twojej strony.

Posted

Kopiuję, żeby uwiarygodnić [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232988-Psiak-w-typie-Rhodesiana-zagłodzony-prawie-na-śmierć-(-POTRZEBNA-POMOC!!!/page63[/url]

[quote name='Till']pozwolę sobie napisać o przyjacielu Amora- Barym. gdyby ktoś chciał go wspomóc to byłoby bardzo miło. Bary ma w hoteliku wielki dług...teraz niem a już dla niego na karmę...nikt o niego nie dzwoni i nie pyta choć to młodziutki piesek o cudownym charakterze. Amor się na nim poznał i jego sobie wybrał na kąpana spacerów. Bary został zabrany z pseudo schroniska w Olkuszu, spędził w tym piekle pół roku, a że ma dopiero lekko ponad rok więc pół swojego dziecięcego życia, tam został na żywca wykastrowany i z rozerwaną raną długo czekał na pomoc...nie było wyjścia musiał zostać zabrany bez perspektyw na szybki dom, ale z nadzieją, że taki znajdzie. Był bardzo wylękniony i wycofany. Teraz koleguje się ze wszystkimi psami i kotami. Też brał udział w dogtrakkingu i był tam bardzo grzeczny. Zdjęcie poniżej, to ten biszkoptowy. Coś mi nie wyszło duze zdjęcie, ale na zdjęciach z zawodów widać go wyraźnie
[IMG]http://img442.imageshack.us/img442/5741/baryz.jpg[/IMG][/QUOTE]

[quote name='Till']Bary nie ma osobnego wątku na dogo. Może ktoś chciałby taki mu założyć. Ja teraz jestem w czasie sesji i pisania pracy, szukania pracy i mnóstwem innych zajęć, do tego psy, które są u mnie dużo czasu absorbują i nie mam już kiedy się tym zająć, a sytuacja finansowa Barego jest bardzo poważna[/QUOTE]

[quote name='Till']zadłużenie Barego to 1174 zł, ale problem jest w tym, że jest od dłuższego czasu na utrzymaniu Angeliki i teraz już brakuje na karmę i dlatego najważniejsze jest by miał co jeść. Może ktoś byłby chętny kupić karmę lub poskładamy się na nią. Potrzebny jest też jakiś środek żeby zabezpieczyć go przed kleszczami[/QUOTE]

[quote name='MALWA']Till - moze załóż wątek Baremu. Ja porozsylam zaproszenia do ludzi i może jakoś wspólnie rozkręcimy ten wątek.[/QUOTE]

[quote name='MALWA']Till - moze załóż wątek Baremu. Ja porozsylam zaproszenia do ludzi i może jakoś wspólnie rozkręcimy ten wątek.[/QUOTE]

[quote name='Malgoska']Bary ma wątek załozony przez barb
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/243096-Barry-uratowany-z-Olkusza-nadal-bez-domu-i-środkow-do-życia[/URL]

prosimy o pomoc w rozsyłaniu:)[/QUOTE]

[quote name='barb']To mój pierwszy w zyciu wątek więc prosze o wyrozumialość jak rowniez wskazowki. :oops:[/QUOTE]
Prosiłam o wskazowki a nie zapędzanie do kata misiu.

Posted

Missiaa - a kto utrzymuje psiaki u Was / u Angeliki w hoteliku?

Pytam, bo skoro pie snei ma watku na dogo i nie ma deklaracji, to kto za to płaci?

Dziwne to trochę, nie chcę sie czepiac, raczej głośno mysle, ale Amor ma watek, ima deklaracje, tu moz ebyć podobnie, tyle potzreb atroche czasu i więcej ludzi.

A jesli pies jest w hotelu, nei ma wątku, to i nikt o nim nie wie, to co z jego utrzymaniem?

Oczywiście nie ma obowiązku prowadzenia w,ątków psów, cyz zakąłdania jakiegokolwiek wątku na dogo, ale pytanie kto zostanie w takiej sytuacji z problememe?

Posted

[quote name='MALWA']Missiaa - a kto utrzymuje psiaki u Was / u Angeliki w hoteliku?

Pytam, bo skoro pie snei ma watku na dogo i nie ma deklaracji, to kto za to płaci?

Dziwne to trochę, nie chcę sie czepiac, raczej głośno mysle, ale Amor ma watek, ima deklaracje, tu moz ebyć podobnie, tyle potzreb atroche czasu i więcej ludzi.

A jesli pies jest w hotelu, nei ma wątku, to i nikt o nim nie wie, to co z jego utrzymaniem?

Oczywiście nie ma obowiązku prowadzenia w,ątków psów, cyz zakąłdania jakiegokolwiek wątku na dogo, ale pytanie kto zostanie w takiej sytuacji z problememe?[/QUOTE]

Ale jak sama widzisz Malwa, barb założyła bezprawnie wątek bo nie uzgodniła tego z missieek.
To jest smieszne i jeszcze ta dyskusja.
Szkoda w tym wszystkim psa.

Posted

barb, ale ja mam do Ciebie ogromny szacunek, bo wiem ile nam pomogłaś i nie zapędzam Cię do kąta. Próbuję tylko wytłumaczyć sytuację.

Nie trzeba zgody missieek na założenie wątku, oczywiście, że nie, ale zmuszajcie missieek do tego, że ma zaglądać na dogo czego już od dawna nie robi. To co pisałyście uderzało w nią, chociaż nie była niczego winna dlatego się wypowiedziałam(i napisałam, że bez porozumienia z nią), bo to co pisałyście było przykre. Tak jakby jej nie zależało na tym psie:-(

Psiaki u nas utrzymujemy my z własnych prywatnych praktycznie wszystkich pieniędzy, ew. jak mam możliwość to robię bazarek i to jest wszystko. Dla większości tych psów jest jeden zbiorowy wątek, który zresztą też muszę przejąć, bo robi się mało aktualny:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214477-psy-DO-ADOPCJI-potrzeba-KARMY-ponad-20kg-dziennie%21-prawie-ZERO-pomocy[/URL]

Co do psów w hotelu to pomoc mu organizują zazwyczaj osoby, na prośbę których tam pojechał. Till opiekowała sie Amorem, Szczeniaki były wyciągnięte na prośbę TOZu i Iwoniam, Karo(który już jest gdzie indziej) był wyciągnięty na prośbę Bea100 itd. , a Barbórek... jak się okazało został "niczyj". A został wyciągnięty po tym jak własnie Marta 72 zadeklarowała, że jak go wyciągniemy opłaci pierwszy miesiąc.

Mnie wydaje się to logiczne.

[B]Ale proszę, możemy przestać się kłócić? Nie chcę być z nikim w konflikcie tylko z powodu takich nieporozumień. Powiedziałam, że zajmę się wklejaniem rozliczeń, zdjęć, etc.

Więc ponawiam pytanie do Malgosi- chcesz być skarbnikiem w takiej sytuacji, czy rezygnujesz? Bo nie wiem czy rozsyłać PW.

[COLOR=#ff0000]JEŚLI KOMUŚ ZROBIŁAM PRZYKROŚĆ TO PRZEPRASZAM, PROSZĘ TYLKO NIE KŁÓĆMY SIĘ JUŻ, BO PSU TO NIE POMOŻE, A TYLKO POGARSZA RELACJE MIĘDZY NAMI.

[/COLOR]obieżyświat [/B]nie będziesz zła jak podeślę Ci gotowy tekst i wybrane zdjęcia wieczorkiem? jestem spóźniona, a muszę biec na busa. Obiecuję, że zrobię to zaraz po powrocie z Krakowa.[B][COLOR=#ff0000][/COLOR][/B]

Posted

[quote name='obiezyswiat75']Wracając do psa - czy jest gdzieś gotowy terkst do ogłoszeń wraz z wybranymi zdjęciami? Zrobię mu wyróżnioną tablicę sama.[/QUOTE]
Linki do ogłoszeń są w poście nr 3.
Chyba, że ktoś ma pomysł na lepszy tekst?
[B]Obieżyświat zdublowane ogłoszenia na tablicy są usuwane,[/B] dlatego ja tam nie robiłam, choć to mój ulubiony portal i mam z niego większość odpowiedzi. Tak po kilku dniach usunięto mi ogłoszenie Trufli. Chyba żeby dać na inny region ? To moze nie usuną ?
Jak dotychczas na ogłoszenia aktywowane na mój mail Barrego nie mam żadnej odpowiedzi.

Posted

właśnie, niepotrzebne bicie piany... po co zaraz zamykać wątek
czyli jeśli dobrze zrozumiałam missiaa zajmie się niejako prowadzeniem wątku, a barb tylko go założyła, żeby o psiaku dowiedziało sie wiecej osób ... ?

jeszcze skarbnik musi sie wypowiedziec czy rezygnuje czy zostaje

a wpłaty na konto missieek jak rozumiem? - to ja je mam, ale jeszcze poczekam aż sie wyjaśni dokładniej

Posted

[COLOR=#414141][FONT=Verdana]Dobra, już jestem. Tekst myślę, że ten który jest w ogłoszeniach może zostać, dopisałam jeszcze ostatnie zdanie, że nie na łańcuch:

Barry to roczny kudłaty piesek, który kilka miesięcy spędził w schronisku i nie radził sobie w trudnych warunkach. Został zabrany do hoteliku w dniu św. Barbary i został ochrzczony Barbórkiem. Bardzo ładnie chodzi na smyczy i dogaduje się z innymi psami, bardzo lubi się z nimi bawić. Do kotów nie wykazuje agresji. Opiekun jest dla niego najważniejszy, przytula się do niego całym sobą. Obcych osób na początku się boi, ale szybko się do nich przekonuje. Barbórek (Barry) bardzo potrzebuje swojego domu w którym poświęci mu się wystarczająco dużo uwagi, w innym wypadku może szukać sobie innych form spędzania czasu. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Czeka na dom w hoteliku niedaleko Krakowa.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#414141][FONT=Verdana]Warunkiem adopcji jest zgoda na wizytę przedadopcyjną i podpisanie umowy. Pies nie zostanie wydany na łańcuch.
[B]A zdjęcia do nowych ogłoszeń może te:[/B]
to jako główne:
[/FONT][/COLOR][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-qU1-jY1gMRU/UYeE-XbOd0I/AAAAAAAAK_o/cJpNigkIv5g/s512/barry101.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-u71G0RolwkA/UYeE5q8XjeI/AAAAAAAAK_g/iTpBHj59Ik0/s512/barry100.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-rzE0-yMW1P4/UYeEt9Am5VI/AAAAAAAAK_Q/6yzZU1ofcm0/s512/barry91.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-vIu7QWyBHyM/UYeEz3Y4ArI/AAAAAAAAK_Y/P7wgMbewuJQ/s512/barry92.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-WNAy86MpVE0/UYeDxvMdP0I/AAAAAAAAK84/xh29qzE_TEA/s512/barry61.JPG[/IMG]

tyle chyba wystarczy zdjęć.

[quote name='zozola77']właśnie, niepotrzebne bicie piany... po co zaraz zamykać wątek
czyli jeśli dobrze zrozumiałam missiaa zajmie się niejako prowadzeniem wątku, a barb tylko go założyła, żeby o psiaku dowiedziało sie wiecej osób ... ?

a wpłaty na konto missieek jak rozumiem? - to ja je mam, ale jeszcze poczekam aż sie wyjaśni dokładniej[/QUOTE]

ja prowadzić wątku jako tako nie mogę, bo pierwsze posty nie są moje, ale będę wklejać aktualne informacje i rozliczenia od missieek, tak jakby to ona je tu pisała (czyli po po prostu będę pisać post z cytowaną informacją od niej).

jeśli taki układ wszystkim pasuje, to myślę, że barb (jeśli dalej jest chętna) może wklejać te aktualne rozliczenia w poście rozliczeniowym (czyli to co robiłaby w przypadku gdyby pisała tu bezpośrednio missieek)

a wpłaty czy na konto missieek? to zależy czy skarbnik zrezygnuje czy nie. Jeśli zrezygnuje wtedy każda wpłata będzie na konto hotelu. Jeśli jednak będzie skarbnik, to wpłaty będą szły na konto skarbnika.

Mam nadzieję, że z dziewczynami już zgoda(?), lubię Was, dużo pomagacie i nie chcę być z Wami w konflikcie. Nie jestem taka zła:roll:, po prostu ostatnio dzieje się za dużo złego:shake:, wszystko zaczyna nas przerastać i chyba emocje biorą górę.

Posted

[quote name='zozola77']właśnie, niepotrzebne bicie piany... po co zaraz zamykać wątek

a wpłaty na konto missieek jak rozumiem? - to ja je mam, ale jeszcze poczekam aż sie wyjaśni dokładniej[/QUOTE]

skarbnik jest niepotrzebny jeśli wpłaty na konto missiek.
sama sobie przecież zaglądnie na konto i sprawdzi ile ma Barbórek a ile mu brakuje jeszcze.
Ja rezygnuję. Zgłosiłam propozycję przy założeniu, że prowadzimy to razem z barb.

Posted

[quote name='barb'][B]Wobec powyższego - czy ktoś chciałby dalej poprowadzić wątek ?[/B][/QUOTE]
cioteczka nie rezygnuj tak szybko Barry Cię potrzebuje.
[quote name='mdk8']jak już się zdecydujecie ci dalej to poproszę nr. konta na pw.[/QUOTE]
ja uważam że powinien być skarbnik i zbierać kasę a potem przelewać na konto hotelu.
[quote name='barb']Ponawiam pytanie
Jeśli nikt sie nie zglosi będę musiała poprosić o zamknięcie wątku ....[/QUOTE]
jeszcze raz proszę pomóżmy temu psu.
[quote name='MALWA']Dlaczego? Chyba nie rozumiem.........................[/QUOTE]
na dogo jest wiele rzeczy które trudno zrozumieć.
[quote name='Malgoska']Jaka decyzja w sprawie prowadzenia wątku?[/QUOTE]

[quote name='Malgoska']skarbnik jest niepotrzebny jeśli wpłaty na konto missiek.
sama sobie przecież zaglądnie na konto i sprawdzi ile ma Barbórek a ile mu brakuje jeszcze.
Ja rezygnuję. Zgłosiłam propozycję przy założeniu, że prowadzimy to razem z barb.[/QUOTE]
Nie rezygnuj z prowadzenia finansów Barrego.Ja uważam że hotelowi powinno zależeć by na konto hotelu szły większe sumy niż wpłaty po pare złotych i potem trudno się połapać kto ile wpłacił.Stałej dać nie mogę ale grosik jednorazowo podeślę tylko zróbcie porządek bo to trochę nie tak jak są deklaracje pomocy i nikt nie chce skorzystać.

Posted

Cioteczki, wszystko wyjasnione i nie trzeba denerwowac sie. Czlowiek ma tylko jedno zdrowie. Pieniazki za maj stale +jednorazowe wspomozenie juz poszlo.Na zdrowie dla chlopaka. Oby mu szczescie dopisalo z wlasnym domkiem i dobrym czlowiekiem. Pozdrawiam wszystkie ciocie, ktorym lezy na sercu dobro naszego wlochacza

Posted (edited)

Witam.
Moja propozycja przesłania ciuchów na bazar dla B aktualna. Proszę o aders osoby która zrobi bazar, na jaki mam nadać paczę.
Zaproponowałam Angelice ze kupie karmę dla B, ale odpisała mi, że nie trzeba, bo kto inny się zadeklarował. Zdecydowałam wiec ze kupię krople p.kleszczom.

poniżej nasza korespondencja[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]tak wet widział go jakiś czas temu, zalecił wtedy miejscowopreparat na grzyba[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]i miał tym smarowane, trochę zarosło, ale nie całkowicie[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]preparat na kleszcze zależy jaki [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]jeśli krople spot-on na 4 tygodnie to kilkanaście złotych[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]jeśli dobra obroża na cały sezon to około 50 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]ceny z netu, bo u weta te rzeczy będą droższe[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]o cenę leku muszę weta zapytać, bo w necie nie ma[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Angelika[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Ilepotrzeba pieniędzy na lek i preparat???[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Zakupco trzeba, szkoda poczcie dawać zarabiać[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Teplacki widział wet?[/FONT][/COLOR]

Jeśli dobrze ją zrozumiałam czekam na informacje o cenie ....

Barbórka chiała wyciągnąć z O Till i na wątku olkuskim prosila o pomoc( pies miał ranę króra wymagła lecznia!!)
Aby ocalic psa zadeklarowałam jednorazową wpłatę na pierwszy miesiac pobytu w hoteliku, którą wpałciłam. Nie deklarowałam, że będę uiszczać opłaty za hotel co miesiąc, dlatego też w żadnym wypadku nie poczuwam sie do odpowiedzialności w ponoszeniu kosztów hotelowania psa. Nie podejmowałm też decyzji ani o wyciągnięciu psa, ani o umieszczeniu go w tym a nie innym hoteliku.
Piszę to ponieważ mam wrażenie, że moja pomoc została zinterpretowana zbyt dowolnie.

Nie uważam też, że o B zapomnielismy. Był zrobiony na niego bazarek, były ogłoszenia.Jest ten wątek.

Edited by Marta72
tony literówek
Posted (edited)

[quote name='Malgoska']Żeby wszystko dobrze rozliczać potrzeba kontaktu z hotelem. Przynajmniej ja tak to widzę. Będę wpłacać pieniądze ofiarodawców, i oczekuję: potwierdzeń wpłat (i to nie ja mam je zdobywać tylko ktoś musi wejść na wątek i potwierdzić, że pieniądze otrzymał, rozliczenia prowadzone są tu, wątek jest tu, a nie na innych mailach i telefonach komórkowych), potwierdzenia wydatków, czyli rachunki, paragony itp. (nie informacja pojechałam i kupiłam ale nie mam potwierdzenia). To nie będą moje pieniążki i każdy ma prawo widzieć jak zostają wydawane.
Jak wpłacamy do Amoka np. za Truflę to za każdym razem otrzymuję potwierdzenie z hotelu, ile zostało wpłacone, i podobnego rozwiązania oczekuję tutaj jeśli mam zarządzać czyimiś pieniędzmi.[/QUOTE]

Małgosia zdecydownie rzetelnie chce prowadzić temat finansowy
Przepraszam, ale jesli nie hotelik, to kto ma potwiedzić otrzymanie wpłaty
Pieniadze które pochodzą od ludzi dobrej woli sa szczególnie cenne:):):)

Bardzo mi przykro,że hotelik nie chce potwierdzac wpłat na wątku załozonym dla psa który u niego przebywa. Nie ma logicznego uzasadnienia takiej postawy:( ROzumię iBarb i Małgosię, że w tej sytuacji taka ich decyzja:(
:(

Edited by Marta72
Posted

[quote name='Marta72']Witam.
Moja propozycja przesłania ciuchów na bazar dla B aktualna. Proszę o aders osoby która zrobi bazar, na jaki mam nadać paczę.
Zaproponowałam Angelice ze kupie karmę dla B, ale odpisała mi, że nie trzeba, bo kto inny się zadeklarował. Zdecydowałam wiec ze kupię krople p.kleszczom.

poniżej nasza korespondencja[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]tak wet widział go jakiś czas temu, zalecił wtedy miejscowopreparat na grzyba[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]i miał tym smarowane, trochę zarosło, ale nie całkowicie[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]preparat na kleszcze zależy jaki [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]jeśli krople spot-on na 4 tygodnie to kilkanaście złotych[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]jeśli dobra obroża na cały sezon to około 50 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]ceny z netu, bo u weta te rzeczy będą droższe[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000]o cenę leku muszę weta zapytać, bo w necie nie ma[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Angelika[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Ilepotrzeba pieniędzy na lek i preparat???[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Zakupco trzeba, szkoda poczcie dawać zarabiać[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#1f497d][FONT=Calibri]Teplacki widział wet?[/FONT][/COLOR]

Jeśli dobrze ją zrozumiałam czekam na informacje o cenie ....

Barbórka chiała wyciągnąć z O Till i na wątku olkuskim prosila o pomoc( pies miał ranę króra wymagła lecznia!!)
Aby ocalic psa zadeklarowałam jednorazową wpłatę na pierwszy miesiac pobytu w hoteliku, którą wpałciłam. Nie deklarowałam, że będę uiszczać opłaty za hotel co miesiąc, dlatego też w żadnym wypadku nie poczuwam sie do odpowiedzialności w ponoszeniu kosztów hotelowania psa. Nie podejmowałm też decyzji ani o wyciągnięciu psa, ani o umieszczeniu go w tym a nie innym hoteliku.
Piszę to ponieważ mam wrażenie, że moja pomoc została zinterpretowana zbyt dowolnie.

Nie uważam też, że o B zapomnielismy. Był zrobiony na niego bazarek, były ogłoszenia.Jest ten wątek.[/QUOTE]

Nic na wątku nie wiadomo o tym, że Barbórek ma karme, ostatnio Till pisała na wątku Amora:

[INDENT]

zadłużenie Barego to 1174 zł, ale problem jest w tym, że jest od dłuższego czasu na utrzymaniu Angeliki i teraz już brakuje na karmę i dlatego najważniejsze jest by miał co jeść. Może ktoś byłby chętny kupić karmę lub poskładamy się na nią. Potrzebny jest też jakiś środek żeby zabezpieczyć go przed kleszczami
[/INDENT]

a kto zadeklarował zakup karmy?