Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Reks ma bardzo dużo energi, można by powiedzieć że to aż dziw.
Odpukać ze stawami wszystko wporządku.
Reks dzielnie stróżował na posesji swojego "pana" przez całe swoje życie. Oby znalazł sie ktoś, kto pokocha Reksa, a jego wiek i oczka nie będzie w tym przeszkoda.

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Z Reksa jest taki kochany pies, uwielbia sie głaskac, pieścić, do tego zna podstawowe komendy:) Jest piękny psem nawet patrząc tylko na jego wygląd, a domku jak nie ma tak nie ma :(

Posted

OlaLola napisał(a):
Z Reksa jest taki kochany pies, uwielbia sie głaskac, pieścić, do tego zna podstawowe komendy:) Jest piękny psem nawet patrząc tylko na jego wygląd, a domku jak nie ma tak nie ma :(

Za kilka dni, najpozniej w sobote/niedziele przypomnijcie mi o alegratce.
Zrobię mu wyrozniona i tym razem musi mu sie udac :mad:

Posted

mam pytanie
bo gdy dziś byłam w schronisku to na Reksa kojcu wisiał napis "psy agresywne". Dlaczego??? Czy Reks kogoś kiedyś ugryzł czy to tylko tak?? TO ZMNIEJSZA JEGO SZANSE NA DOM PRZECIEŻ

Posted

Szachrajka, nie denerwuj sie.....
Jak sama pewnie zauważyłas weszły nowe przepisy, który mówią, że każde schronisko musi mieć wolne kojce, oznaczone napisem kwarantanna, oraz kojce, dla psów agresywnych, również oznaczone.
Reks jest w kojcu, w którym zawsze były psy agresywne, lub hmm nie najłatwiejsze. Schronisko nie ma innych wolnych kojców żeby tam był napis "pies agresywny" Traf chciał, że Reks jest w tym kojcu i nie ma gdzie go przenieść.... Inną sprawą jest też to że byle kto głaskał Reksa (gdyż kraty są dość szerokie), Lucky też ponoć gryzie przez kraty no więc napis odstraszy ludzi przed ewentualnym głaskaniem:)

Posted

No bo musimy mieć 2 kojce z takimi kartkami. Muszą być one na uboczu.
Lucky, że kilka razy ugryzł obcych przez kratę musiał się w takim kojcu znaleźć, a Rexa tak jak pisze Ola, nie dało się nigdzie przenieść.

Posted

[quote name='OlaLola']Szachrajka, nie denerwuj sie.....
Jak sama pewnie zauważyłas weszły nowe przepisy, który mówią, że każde schronisko musi mieć wolne kojce, oznaczone napisem kwarantanna, oraz kojce, dla psów agresywnych, również oznaczone.
Reks jest w kojcu, w którym zawsze były psy agresywne, lub hmm nie najłatwiejsze. Schronisko nie ma innych wolnych kojców żeby tam był napis "pies agresywny" Traf chciał, że Reks jest w tym kojcu i nie ma gdzie go przenieść.... Inną sprawą jest też to że byle kto głaskał Reksa (gdyż kraty są dość szerokie), Lucky też ponoć gryzie przez kraty no więc napis odstraszy ludzi przed ewentualnym głaskaniem:)

oraz domkiem:):)(nie wiem czy jest sie z czego cieszyc:()

Posted

szachrajka14 napisał(a):
oraz domkiem:):)(nie wiem czy jest sie z czego cieszyc:()

Niekoniecznie, wychodzę z założenia że jeżeli Reks sie komuś spodoba to ta potencjalna osoba zapyta sie wolontariusza o więcej informacji, oraz o to co ten pies zrobił że jest agresywny. Wtedy my wytłumaczymy że Reks nie wykazuje żadnej agresji, a kartka wisi bo wisi i wisieć musi:P
Jeśli ktoś nie zapyta o Reksa tylko od razu sie zniechęci to nawet na niego nie zasługuje :)

Posted

BYŁ w kojcu Hienola, miał spory teren do biegania w porównaniu z poprzednim kojcem, ale chyba coś mu nie pasowało... Rex przegryzł dziś siatkę raniąc sobie dziąsła i język... musiał wrócić do dawnego kojca...

Posted

Nie, nic poważnego... po prostu gryząc siatkę rozwalił sobie troszkę dziąsła i język... ale jak przybiegł do mnie z zakrwawionym całym pyskiem i łapami to nie wyglądało na coś małego ;)

Posted

Macho napisał(a):
Nie, nic poważnego... po prostu gryząc siatkę rozwalił sobie troszkę dziąsła i język... ale jak przybiegł do mnie z zakrwawionym całym pyskiem i łapami to nie wyglądało na coś małego ;)

mnie to by chyba szlak trafił
tak bym sie o niego bała