jola_li Posted February 14, 2015 Author Posted February 14, 2015 I mocno wierzę, że Filuś trafił na tak cudownych ludzi, jak moje 3 "problemy", czyli kiedyś Pchełka, a teraz Imka i Florka! Ja też w to wierzę, ale Twoi cudowni ludzie nie musieli wybierać między psem a dzieckiem ;)... Co innego szczekanie, wycofanie, nawet brudzenie, a co innego gryzienie. Quote
Nutusia Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 To jest oczywiste... Bardzo się staram nie tracić wiary i nadziei! Quote
AMIGA Posted February 14, 2015 Posted February 14, 2015 Ajaj, nie wiem jak z Czarną było, ale czuję, że niewesoło :(. Tym bardziej radosny musiał być pomyślny finał :)! Cieszę się bardzo, Mari, bardzo! Filonek - bierz przykład z Czarnej :)!!! AMIGO, dziś zobaczyłam na koncie Twoją wpłatę, bardzo Ci dziękuję, ale na razie zawieszamy deklaracje (oby na zawsze!). Może odesłać Ci tę lutową? Oj bo ja już jakiś czas nie wchodzilam na wątek, a tu takie wieści - YUPIII Tfu tfu tfu na psa urok, trzy razy przez lewe ramię - nie odsyłaj mi nic, przeznacz na coś na co się przyda ten marny grosik Quote
jola_li Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Dzięki serdeczne, AMIGO, to jeśli pozwolisz, pozostawię Twoją wpłatę Filonkowi, który ma spory dług u mojej córki, a poza tym ciągle niepewna jest jego przyszłość :(. Quote
Mattilu Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Nadal kciukam za zaprzyjaznienie sie Filonka z wszystkimi domownikami... Quote
Nutusia Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 I ja nie puszczam! Jak idzie - wiadomo coś?... Quote
jola_li Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Na razie nic nowego nie wiem. Nie dzwonię, bo może Marta ciągle chora, więc nie chcę zawracać głowy. Jak tylko będę miała jakieś wiadomości - podzielę się z Wami! Quote
Nutusia Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Uznajmy zatem, że brak wieści to dobry znak. Gdyby było bardzo źle i bez szans na przyszłość, chyba już by dali znać... Quote
AMIGA Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Filonku daj już spokój, bo mnie sa kciuki potrzebne do pracy. Quote
jola_li Posted February 25, 2015 Author Posted February 25, 2015 Wczoraj odwiedził Filonka Tomek (bardzo dziękuję!!!). Niestety, Filonkowe zęby były znowu parę razy w użyciu :(. Państwo jeszcze się nie poddają (unikalni Ludzie), ale sprawę nadal trzeba traktować jako otwartą. Tomek udzielił Państwu wskazówek jak postępować z Filonkiem, ale przydałoby się, żeby jeszcze w Filonkowej głowie się poukładało :(. Quote
Mattilu Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 A kto to jest Tomek? Przepraszam, ze pytam tak obcesowo... Martwie sie tym Filonkowym zachowaniem :( Quote
AMIGA Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 I ja się martwię :( I tylko mam nadzieję, że Państwo przetrwają okres adaptacji gryzonia. Quote
Kejciu Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Bardzo trzymam kciuki za Filonka - Jolu może podpowiedz aby Państwo zakupili obrożę z feromonami - może by zadziałała jak na Imkę i Gacusiową i go wyciszyła Quote
Nutusia Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Tomek to pewnikiem Filonkowy opiekun z hoteliku... Już wczoraj rozmawiałyśmy z Jolą na temat obróżki, a nawet takiego "fraczka" wyciszającego. Filuś, ty kretynie!!! Ogarnij się, bo gdzie Ci potem lepszy dom znajdziemy?... :( Quote
Mattilu Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Faktycznie, pomysł z obróżką (tą sprawdzoną) może być dobry Quote
jola_li Posted February 26, 2015 Author Posted February 26, 2015 Przepraszam, że tak skrótowo napisałam, ale jakoś te smutki trudno mi przechodzą przez klawiaturę :(. Boję się bardzo, żeby Filonek nie musiał zostać wiecznym hotelikowym rezydentem :(. Tak, Tomek prowadzi hotelik, więc można powiedzieć, że to znajomy Filonka. Postanowiłam kupić dla Filonka opaskę wyciszającą, która ma podobno również działanie uspokajające: http://www.helpmydog.pl/esklep/pl/p/Opaska-wyciszajaca-Face-Wrap/2 i obróżkę feromonową (Nutusiu, czy mogłabyś mi przesłać linka?). Quote
Nutusia Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Kasia dla Imci taką zamawiała: http://www.ceneo.pl/27076452?se=vYaNmOzIZS7GMlxLkqNbccsuYNmaiX-8&gclid=Cj0KEQiApbunBRDs0fba3dz484cBEiQAMsx-pwmXJ0fmzi3PODPcX3FU-Xi5H-MsWhZLg-oK76UxFNgaAvDo8P8HAQ#tab=spec Quote
mari23 Posted February 27, 2015 Posted February 27, 2015 Wczoraj odwiedził Filonka Tomek (bardzo dziękuję!!!). Niestety, Filonkowe zęby były znowu parę razy w użyciu :(. Państwo jeszcze się nie poddają (unikalni Ludzie), ale sprawę nadal trzeba traktować jako otwartą. Tomek udzielił Państwu wskazówek jak postępować z Filonkiem, ale przydałoby się, żeby jeszcze w Filonkowej głowie się poukładało :(. ojej, Filonku..... :( tacy wspaniali Ludzie ci się trafili - poprzestawiaj sobie w główce ! mam tymczasa podobnego i z wyglądu, i z zachowania do Filonka - odebrany interwencyjnie Matiś - też gryzak :( Quote
jola_li Posted February 27, 2015 Author Posted February 27, 2015 Oj, to współczuję, Mari, bo przy wielu psach taki gryzak to jeszcze większy problem :(. Dziś rozmawiałam z Filonkową Panią. Mówi, że Filonek w stosunku do niej i jej męża jest przyjazny. Przeważnie są oni w domu, ale kiedy na chwilę wychodzą sami - np. do lekarza - to po ich powrocie cieszy się niesamowicie. Bardzo lubi chodzić na spacery. Problem nr 1 - na piętrze mieszka syn Państwa z żoną i synkiem (10 lat) i oni są częstymi - ale nie stałymi - bywalcami. No i Filonkowi nie bardzo się to podoba, choć jakieś mini postępy są. Problem nr 2 - do Państwa przychodzą sąsiedzi, którzy wchodzą do domu przez otwarte tylne drzwi bez pukania (takie są tam zwyczaje). No i tego Filonek całkiem nie może ścierpieć i każdego takiego gościa wita (w swoim mniemaniu) odpowiednio :(. Zamówiłam dziś obróżkę feromonową (55,40 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=5120986963). Opaski wyciszającej jeszcze nie kupiłam, bo facet, który jest dystrybutorem (behawiorysta) jest w tej chwili za granicą (informacja nagrana w komórce) i czekam na odpowiedź na maila. Quote
AMIGA Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Trzymam kciuki za spacyfikowanie temparamentu chłopaka. Quote
Mattilu Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Trzymam kciuki za spacyfikowanie temparamentu chłopaka. Tak jak my wszystkie. Quote
Nutusia Posted February 28, 2015 Posted February 28, 2015 Problem nr 2 łatwiej rozwiązać, bo można zmienić zwyczaje sąsiadów... Gorzej z problemem nr 1 :( Ech, Filonku... Quote
jola_li Posted March 5, 2015 Author Posted March 5, 2015 Dziś mija miesiąc jak Filonek jest u Bardzo Dobrych Ludzi. Ale kankana jeszcze nie będzie ... Quote
Nutusia Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Bardzo dziękujemy Bardzo Dobrym Ludziom, że dostrzegli w Filonku coś więcej niż kłapiącego zębami kundla... Kankana może jeszcze nie, ale jakiegoś spokojnego fokstrocika odtańczymy ze Sławkiem ;) Quote
Mattilu Posted March 5, 2015 Posted March 5, 2015 Bardzo dziękujemy Bardzo Dobrym Ludziom, że dostrzegli w Filonku coś więcej niż kłapiącego zębami kundla... Kankana może jeszcze nie, ale jakiegoś spokojnego fokstrocika odtańczymy ze Sławkiem ;) Nutusia, uwielbiam Cię :) Quote
Recommended Posts