Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='inka33']:shake: U mnie to jest opcja tylko do ok. 12kg...[/QUOTE]
dlaczego ?
przeciez to elimunuje wszystkie najfajniesze psy czyli niepokurcze ;)

Posted

[quote name='3 x']dlaczego ?
przeciez to elimunuje wszystkie najfajniesze psy czyli niepokurcze ;)[/QUOTE]
Hej, hej, tylko nie pokurcze! Małe jest śliczne!!
(to mówię ja, czyli Duża, niestety, Kobita....)

Posted

Nie wiem, ile kg ma Bafi, ale czarne kłaki to by było TO! Ale - niestety - nie :(. Żałuję. Obawiam sie, że jak Bafi nie znajdzie wcześniej DS, to w połowie marca będę szukała chwilowego DT na niecałe dwa tygodnie. Najlepiej w Warszawie, lub w okolicy Makowa......:(.
A i ja z tych, które kochają duże psy - Bafi, to dla mnie malizna ;) - ale i tak ją kocham. Ma wielkie serce, a to - najważniejsze :)

Posted

No to... dalej wiem, że nic nie wiem :(
Ja najbardziej bym chciała dożą dziewczynkę. Choćby na tymczas ;) Na razie TZ nie chce o tym słyszeć, ale wiadomo - kropla drąży skałę :)

Posted

[quote name='Nutusia']No to... dalej wiem, że nic nie wiem :(
Ja najbardziej bym chciała dożą dziewczynkę. Choćby na tymczas ;) Na razie TZ nie chce o tym słyszeć, ale wiadomo - kropla drąży skałę :)[/QUOTE]
Dogi są piękne. Pamiętam z czasów ursynowskich, błękitnego doga - Kronosa. Miłość naszej poprzedniej ONki - Buki

[quote name='malagos']to u nas najlepiej by się sprawdziła bassetka na tymczas, to takie marzenie Tomkowe... :)[/QUOTE]
Bassety teraz niemodne, W moim miasteczku, widuje tylko jednego. Widać czasy porucznika Colombo, już przeminęły.....

[IMG]http://4.bp.blogspot.com/-Qe7iM_b_JzA/UTt9qf043bI/AAAAAAAAALk/uHMHcERASi4/s1600/columbo.jpg[/IMG]

Posted

A ja bym chciała szczeniaczka na tymczas, ale moje psy nie lubią szczeniaków, ani młokosów. Szczególnie Pan Dionizy.
Byłyby ciągłe awantury i szczeniaczki zestresowane.

A bassety rzeczywiście niemodne, podobnie jak collie. U mnie na osiedlu są tylko po jednym przedstawicielu tych ras.
A yoreczków i labradorów cała masa. Nie sposób odróżnić !

Posted

[quote name='Mazowszanka2']A ja bym chciała szczeniaczka na tymczas, ale moje psy nie lubią szczeniaków, ani młokosów. Szczególnie Pan Dionizy.

A bassety rzeczywiście niemodne, podobnie jak collie. U mnie na osiedlu są tylko po jednym przedstawicielu tych ras.
A yoreczków i labradorów cała masa. Nie sposób odróżnić ![/QUOTE]

U nas miejsce z budzie po Bafi, zajął podrostek. Na oko - wielkości Bafi, ale grubość łap wskazuje na to, że urośnie większy . Biedny piesio :(.
Chcesz ;)

Posted

[quote name='konfirm13']U nas miejsce z budzie po Bafi, zajął podrostek. Na oko - wielkości Bafi, ale grubość łap wskazuje na to, że urośnie większy . Biedny piesio :(.
Chcesz ;)[/QUOTE]

Jasne, że bym chciała, ale patrz wyżej + TZ :-(

Posted

Rozmawiałam dziś chwilkę... :grins:

Fionka coraz lepiej dogaduje się z kotami. :happy1:
Już nie jest zamykana w osobnym pomieszczeniu na czas nieobecności Państwa w domu. :multi:
Ale też raz została na tyle poważnie offffukkkknięta przez Pana Kota Szarego, że aż biedaczka uciekła pod łóżko...! :cool3:

[quote name='3 x']dlaczego ?
przeciez to elimunuje wszystkie najfajniesze psy czyli niepokurcze ;)[/QUOTE]
Pokurcze to są do 5kg! :eviltong:
A ja nie mam możliwości wzięcia Freda, więc zostanę przy granicy ok. tuzina kg. ;)

[quote name='malagos']Hej, hej, tylko nie pokurcze! Małe jest śliczne!!
(to mówię ja, czyli Duża, niestety, Kobita....)[/QUOTE]
Tak, pokurcze (czasem) są śliczne. :evil_lol:

[quote name='konfirm13']Nie wiem, ile kg ma Bafi, ale czarne kłaki to by było TO! Ale - niestety - nie :(. Żałuję. Obawiam sie, że jak Bafi nie znajdzie wcześniej DS, to w połowie marca będę szukała chwilowego DT na niecałe dwa tygodnie. Najlepiej w Warszawie, lub w okolicy Makowa......:(.
A i ja z tych, które kochają duże psy - Bafi, to dla mnie malizna ;) - ale i tak ją kocham. Ma wielkie serce, a to - najważniejsze :)[/QUOTE]
Oj, Malagos się ulituje nad maleństwem... :grins:
Poza tym, moze maleństwo będzie już grzać doopkę w DSie...? :kciuki:

[quote name='Nutusia']No to... dalej wiem, że nic nie wiem :(
Ja najbardziej bym chciała dożą dziewczynkę. Choćby na tymczas ;) Na razie TZ nie chce o tym słyszeć, ale wiadomo - kropla drąży skałę :)[/QUOTE]
Przeczytałam "dużą" i tak mi się coś... :splat:

[quote name='malagos']to u nas najlepiej by się sprawdziła bassetka na tymczas, to takie marzenie Tomkowe... :)[/QUOTE]
Basset to karykatura psa, zlepek wad genetycznych, wymysł sadysty... :sad:

[quote name='konfirm13']Dogi są piękne. Pamiętam z czasów ursynowskich, błękitnego doga - Kronosa. Miłość naszej poprzedniej ONki - Buki

[B]Bassety teraz niemodne[/B], W moim miasteczku, widuje tylko jednego. Widać czasy porucznika Colombo, już przeminęły.....

[URL]http://4.bp.blogspot.com/-Qe7iM_b_JzA/UTt9qf043bI/AAAAAAAAALk/uHMHcERASi4/s1600/columbo.jpg[/URL] [/QUOTE]
[B]I bardzo dobrze! [/B]

Jeśli chodzi o dogi, to pamiętam doga znajomej mojej matki - jak dorosła osoba średniego wzrostu (jego pani) siedziała na krześle i maleństwo przychodziło się przytulić, to stojąc kładło łepetynę na jej ramieniu... :-o

Drobiażdżek był przekochany i mega cierpliwy, dał sobie zrobić wszystko z jednym wyjątkiem - nie wolno było nikomu(!) nad nim przechodzić, bo warczał, a nawet łapał zębami (nie wiem, na ile poważnie). Może miał jakiś uraz z dzieciństwa (kopnięcie? nadepnięcie?)... Jak uwalił się w wąskim przedpokoju tak, że nie dało się przejść obok, to należało albo uprosić go, żeby zmienił miejsce (tia... :p), albo samemu przeciągnąć go za łapeczki, na co pozwalał bez protestów. :-o

[quote name='Mazowszanka2']A ja bym chciała szczeniaczka na tymczas, ale moje psy nie lubią szczeniaków, ani młokosów. Szczególnie Pan Dionizy.

A yoreczków i labradorów cała masa. Nie sposób odróżnić ![/QUOTE]
Ale przynajmniej Fionę da się odróżnić! :D

[quote name='konfirm13']U nas miejsce z budzie po Bafi, zajął podrostek. Na oko - wielkości Bafi, ale grubość łap wskazuje na to, że urośnie większy . Biedny piesio :(.
Chcesz ;)[/QUOTE]
To wyślij szybciutko Bafidło do domku i... :siara:

[quote name='Mazowszanka2']Jasne, że bym chciała, ale patrz wyżej + TZ :-([/QUOTE]
Ktoś w rodzinie musi być rozsądniejszy niż my, no nie? :glaszcze:

Posted

Krysiu, a moze ten chłopaczek z szafki to jakiś kuzyn Bafi, skoro tak podobny? Czy masz możliwość zrobić mu zdjecie? Moze też założymy watek, wprawdzie to bardzo małe szanse, ze go ktoś zauważy, ale zawsze to szanse...

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Dobrze,że zadzwoniłaś inka do Fiony.
Bo ja jakoś nie mam odwagi.[/QUOTE]
Ale ja nie zadzwoniłam. ;)

Wysłałam sms'a o "ptaszkach ursynowskich", a Pani oddzwoniła. :grins:
Jak Pani odnajdzie kabelek, to przyjdzie mi na maila niespodzianka. :p

Posted

[quote name='inka33']Ale ja nie zadzwoniłam. ;)

Wysłałam sms'a o "ptaszkach ursynowskich", a Pani oddzwoniła. :grins:
Jak Pani odnajdzie kabelek, [B]to przyjdzie mi na maila niespodzianka.[/B] :p[/QUOTE]

Szkockie bikini ?! :multi:

Posted

[quote name='inka33']Ćsiiii... ;)

A właściwie, to dlaczego nie masz odwagi...? :hmmmm:[/QUOTE]

To jest strach irracjonalny.
Bo z drugiej strony mam przeczucie, że jej nigdy nie oddadzą.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']To jest strach irracjonalny.
Bo z drugiej strony mam przeczucie, że jej nigdy nie oddadzą.[/QUOTE]
To się nie bojaj, tylko dzwoniaj! :calus:

Dobra, powiem Wam... :grins:
Wszystko wskazuje na to, że przyjedzie się u mnie tymczasować Czarna Owca, czyli Jaga - zwolni DT mestudio innemu/ej potrzebującemu/ej.

Posted

[quote name='inka33']To się nie bojaj, tylko dzwoniaj! :calus:

Dobra, powiem Wam... :grins:
Wszystko wskazuje na to, że przyjedzie się u mnie tymczasować Czarna Owca, czyli Jaga - zwolni DT mestudio innemu/ej potrzebującemu/ej.[/QUOTE]

Poleciałam na wątek, pooglądać - kolejna ślicznota :). U Ciebie nabierze ogłady, kindersztuby i wielkomiejskiego sznytu :).
Niech Wam obu dobrze się razem wiedzie, a Rodzina - niech zbytno nie protestuje ;)

Posted

[quote name='malagos']Krysiu, a moze ten chłopaczek z szafki to jakiś kuzyn Bafi, skoro tak podobny? Czy masz możliwość zrobić mu zdjecie? Moze też założymy watek, wprawdzie to bardzo małe szanse, ze go ktoś zauważy, ale zawsze to szanse...[/QUOTE]

Się przypomnę....

Posted

[quote name='malagos']Się przypomnę....[/QUOTE]

On nie jest podobny z wyglądu, tylko z bezdomności i miejsca zamieszkania. Trochę się boję, że pójdzie za mną, a wtedy Tomek nie zdzierży i nas wszyściutkich na śnieg wyrzuci :(

Posted

[quote name='konfirm13']On nie jest podobny z wyglądu, tylko z bezdomności i miejsca zamieszkania. Trochę się boję, że pójdzie za mną, a wtedy Tomek nie zdzierży i nas wszyściutkich na śnieg wyrzuci :([/QUOTE]

No dobra, poczekajmy na rozwój wypadków...

Posted

[quote name='konfirm13']Poleciałam na wątek, pooglądać - kolejna ślicznota :). U Ciebie nabierze ogłady, kindersztuby i wielkomiejskiego sznytu :).
Niech Wam obu dobrze się razem wiedzie, a Rodzina - niech zbytno nie protestuje ;)[/QUOTE]
Ale Owca jest bardzo "ogładzona" :) - tylko jeszcze trochę "wygładzić" ją trzeba... :p