paros Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='Zmysł']Jestem z Warszawy. Jak mogę pomóc. Co jest najpilniejsze?[/QUOTE] [quote name='beka']Jak będzie trzeba cos wiekszego przewieźć to mam wstępna zgodę męża. Samochód - opel movano[/QUOTE] [quote name='iczing']witajcie kochani też chcę pomóc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam niedużą lodówkę i jeszcze trochę miejsca w samochodzie, ta zamrażarka (jak jeszcze nie dotarła też się zmieści ) mogę zrobić zdjęcia Psom i Wam.... a tak wgóle to chiciałabym pojechać do Zielonki do Pani Joasi - kto się tam wybiera a jest bez auta niech się odezwie[/QUOTE] [B]przyjaciel_koni[/B] zebrałam tu zmotoryzowanych chętnych do pomocy:lol: Trzeba działania uzgodnić i dopracować organizacyjnie :roll: aby było wiadomo kto, co ....... :roll: Quote
paros Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Misio vel Bari ma swój wątek na Dogo :lol: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5373021"][B][COLOR="Purple"]Misio został "wykopany"...[/COLOR][/B][/URL] Sunia z budowy też ma swój wątek [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5371881"][B][COLOR="Purple"]Śliczna sunia śpi obok kamienia „pod chmurką”!![/COLOR][/B][/URL] Quote
elainfo Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 [quote name='Zmysł']Jestem z Warszawy. Jak mogę pomóc. Co jest najpilniejsze?[/QUOTE] naj najpilniejsze jest jedzenie dla psów.. sucha karma w sporych ilosciach.. +puszki.. Quote
Zmysł Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='elainfo']naj najpilniejsze jest jedzenie dla psów.. sucha karma w sporych ilosciach.. +puszki..[/quote] Dobra, zawiozę w następnym tygodniu(może wtorek) jedzenie-karmę+puszki. Adres poproszę Quote
przyjaciel_koni Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Parosku - dziękuję Ci za pomoc !!!! Proszę o pomoc w adopcjach !!!!! Są naprawdę pilne !!!! Muszę Wszystkim chętnym do pomocy jeszcze raz wyjaśnić (już o tym wcześniej pisałam, pisała również Ela), że dostarczenie karmy i innych rzeczy do przytuliska Pani Joanny nie jest taką prostą sprawą. Musi tam być w tym czasie Pani Joanna. To wymaga nieco "zgrania" i dogadania terminu przyjazdu. Proponowałam, by karmę gromadzić w jednym miejscu i potem całość przewieźć do Zielonki. Marnie nam poszło to "gromadzenie"...... To, co udało się nam zebrać zawieźliśmy dzisiaj z KWL. [B]Niestety psiaków jest dużo, a nie zgromadziliśmy zbyt wiele jedzenia.[/B] Szkoda, bo to chwilowo nie lada sztuka, by zgrać dostarczenie karmy z obecnością Pani Joanny. [B]Ziuta-23 [/B]w tym miejscu chcę Ci naprawdę bardzo podziękować za przekazaną karmę i psie przysmaki !!!!!! Karma wciąż jest bardzo potrzebna !!!!!! Jeśli ktoś chce pomóc - można (w Warszawie) gromadzić u mnie. [B]Zmysł[/B] - Chętnym podam mój adres na PW. Paros - z propozycji przewozu większych rzeczy jedynie samochód Beki jest naprawdę duży. Dlatego pytałam wcześniej w wątku, czy to aktualne. Quote
Zmysł Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 [quote name='przyjaciel_koni']Parosku - dziękuję Ci za pomoc !!!! Proszę o pomoc w adopcjach !!!!! Są naprawdę pilne !!!! Muszę Wszystkim chętnym do pomocy jeszcze raz wyjaśnić (już o tym wcześniej pisałam, pisała również Ela), że dostarczenie karmy i innych rzeczy do przytuliska Pani Joanny nie jest taką prostą sprawą. Musi tam być w tym czasie Pani Joanna. To wymaga nieco "zgrania" i dogadania terminu przyjazdu. Proponowałam, by karmę gromadzić w jednym miejscu i potem całość przewieźć do Zielonki. Marnie nam poszło to "gromadzenie"...... To, co udało się nam zebrać zawieźliśmy dzisiaj z KWL. [B]Niestety psiaków jest dużo, a nie zgromadziliśmy zbyt wiele jedzenia.[/B] Szkoda, bo to chwilowo nie lada sztuka, by zgrać dostarczenie karmy z obecnością Pani Joanny. [B]Ziuta-23 [/B]w tym miejscu chcę Ci naprawdę bardzo podziękować za przekazaną karmę i psie przysmaki !!!!!! Karma wciąż jest bardzo potrzebna !!!!!! Jeśli ktoś chce pomóc - można (w Warszawie) gromadzić u mnie. [B]Zmysł[/B] - Chętnym podam mój adres na PW. Paros - z propozycji przewozu większych rzeczy jedynie samochód Beki jest naprawdę duży. Dlatego pytałam wcześniej w wątku, czy to aktualne.[/quote] Podaj swój adres. Potrzymuję propozycję pomocy. Quote
Ziutka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Ciesze się, że mogłam pomóc i nadal będe pomagała w miare mozliwości. Quote
Zmysł Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jaki jest adres w Zielonce, bo jakoś nigdzie nie mogę odnaleźć. Quote
elainfo Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 [quote name='Zmysł']Jaki jest adres w Zielonce, bo jakoś nigdzie nie mogę odnaleźć.[/quote] [URL="http://www.zielonka.pl/index.php?what=&id=0&ac=117&xid=0"]http://www.zielonka.pl/index.php?wha...0&ac=117&xid=0[/URL] Fundacja w obronie zwierząt "MAJA" Zielonka, ul. Wesoła 4 Tel. 0 507 132 363 [COLOR=red][B]Wyłapywanie bezdomnych zwierząt agresywnych.[/B][/COLOR] to jest adres fundacji w zielonce.. w razie czego możesz zwieźc dary do mnie.. mieszkam w wawrszawie.. i buywam w zielonce u rodziców..to podrzuce Asi..w razie czego podaje tel do siebie.. 0604 293 409 (ela)mieszkam na rogu domaniewskiej i al. niepodleglosci.. jak pisałam wczesniej najbardziej potrzebne sa : sucha karama + puszki.. przynajmniej na ten moment.. wysyłam Ci Pw. Quote
beka Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='przyjaciel_koni']Parosku - dziękuję Ci za pomoc !!!! Paros - z propozycji przewozu większych rzeczy jedynie samochód Beki jest naprawdę duży. Dlatego pytałam wcześniej w wątku, czy to aktualne.[/quote] Aktualne tylko trzeba zebrać wszystko do kupy no i zgrac ten termin. Jeśli chodzi o weekend to może być sobota , jeśli w tygodniu to do ustalenia Quote
KWL Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 No więc strona będzie stawiana w tym tygodniu - Kaisa zgodziła się na wykorzystanie systemu na którym stoi strona Ligoty, co więcej zaoferowała pomoc techniczną ( dziękuje tu raz jeszcze ;-). Proszę więc o podsyłanie mi materiałów do umieszczenia - zdjęć psów, opisów i wszystkiego co macie w tym temacie: [email][email protected][/email] Quote
przyjaciel_koni Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='Zmysł']Podaj swój adres. Potrzymuję propozycję pomocy.[/quote] Dziękuję za PW. Oczywiście, że możesz zawieźć swoim transportem. Jedyną przeszkodą jest częsta nieobecność Pani Joanny. Telefon Pani Joanny podała Ci Ela. Możesz umówić się bezpośrednio z Panią Joanną lub ze mną i KWL - ale w naszym przypadku na wyjazd do Zielonki wchodzi w grę tylko niedziela po 12.00 (umawiamy się na Bródnie). Wybierz to, co pasauje Ci najbardziej. Uprzedzam jednak, że jeśli pojedziemy razem, to może zająć to sporo czasu (biorąc pod uwagę, że jeszcze robimy zdjęcia psiakom i sprawdzamy tymczasy, dostarczamy tam również część karmy). [B]Beka[/B] - postaram się to wszystko jakoś dograć - dziękuję. Ponieważ zamrażarka jest u Gajowej, to myślę, że z tym nie będzie problemu. Muszę tylko jakoś zgrać sprawę odbioru budy (nie zawsze można się dostać na teren) i może jeszcze czegoś. [B]Karmę wciąż zbieramy !!!!!! Każda ilość ma dla psiaków znaczenie !!!!! Proszę o pomoc !!!! Równie pilnie potrzebne domy tymczasowe i pomoc przy adopcjach !!!!![/B] Quote
Zmysł Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Byłem tam przed chwilą. Nie było p.Joanny, ale przynajmniej chciałem zobaczyć to miejsce, aby następnym razem nie błądzić. Trafiłem bez problemu, według mnie bardzo łatwo się tam jedzie. Na podwórku widziałem około 7-10 piesków, ale w domu faktycznie musi być sporo. Niektóre machały mi przez szybę. Z wiktuałami dojadę więc sam, wcześniej oczywiście umawiając się z Panią Joanną. Quote
anouk92 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ponawiam prośbę o rzeczy do wystawienia na bazarku na spłaę długu P.Joasi. Ja coś uzbierałam i jak znajdę chwilkę to wystawię. Quote
monikusf Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 mam kilka kaw i kilka butelek alkoholu dobrych marek i juz raz pisalam ze moge to oddac komus do wstaiwnia ale nie ma chetnych Quote
paros Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 [quote name='monikusf']mam kilka kaw i kilka butelek alkoholu dobrych marek i juz raz pisalam ze moge to oddac komus do wstaiwnia ale nie ma chetnych[/QUOTE] Zaraz podeślę kogoś :lol: Quote
_beatka_ Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 paros już mnie poinformowala o potrzebie wystwienie bazarków, oczywiście jestem do dyspozycji:razz: Quote
paros Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Kolejny psiak w potrzebie - Mroczek i dwa koty mają swój wątek [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5411756"][B][COLOR="Purple"]pies Mroczek i dwa kociaki męczone ....[/COLOR][/B][/URL] Quote
anouk92 Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Jeśli chodzi o bazarek to proponuje nie wysyłać pieniędzy na konto P.Asi - wiem że to dziwnie zabrzmi ale zaraz te pieniądze zostaną wydane na psiaki i nic z nich nie zostanie a bardzo nam zależy żeby spłacić dług za hotelik i uniknąć sprawy sądowej. Jeśli nikt nie ma nic przeciwko to moje konto jest do dyspozycji lub można założyć zupełnie oddzielne konto - oczywiście za zgodą i wiedzą P.Asi - Jutro z nią o tym porozmawiam. Konto AFN chyba odpada bo będą potrzebne faktury. Każda wpłata będzie odnotowywana. Chodzi o to żeby pieniądze bazarkowe były wydane na TEN konkretny cel - jeśli trafią na konto fundacji to P.Asia wyda je na bierzące potrzeby a dług za hotelik będzie rósł. Dajcie znać co o tym sądzicie. Quote
paros Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Ja też uważam, że trzeba pilnie spłacić ten dług - 4700 zł :cool3: I na to głównie powinny być przeznaczone pieniążki :roll: Quote
pajunia Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Czy pani Joanna skontaktowala sie z ta firma, ktorej namiary podalam, a ktora miala mieso dla psow przywozic? Quote
anouk92 Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 [quote name='pajunia']Czy pani Joanna skontaktowala sie z ta firma, ktorej namiary podalam, a ktora miala mieso dla psow przywozic?[/quote] P.Joasia dzwoniła tam kilka razy ale nie mogła się dodzwonić. Ale i tak dopóki nie ma zamrażarki to nie będzie miała gdzie tego mięsa przechować. P.Joasia zgodziła się żeby uzbierane pieniążki z bazarku trafiały na moje konto. Raz lub dwa razy w miesiącu będzie rozliczane. Teraz tylko potrzebne jakieś rzeczy do wystawienia. Quote
elainfo Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 [quote name='anouk92']Jeśli chodzi o bazarek to proponuje nie wysyłać pieniędzy na konto P.Asi - wiem że to dziwnie zabrzmi ale zaraz te pieniądze zostaną wydane na psiaki i nic z nich nie zostanie a bardzo nam zależy żeby spłacić dług za hotelik i uniknąć sprawy sądowej. Jeśli nikt nie ma nic przeciwko to moje konto jest do dyspozycji lub można założyć zupełnie oddzielne konto - oczywiście za zgodą i wiedzą P.Asi - Jutro z nią o tym porozmawiam. Konto AFN chyba odpada bo będą potrzebne faktury. Każda wpłata będzie odnotowywana. Chodzi o to żeby pieniądze bazarkowe były wydane na TEN konkretny cel - jeśli trafią na konto fundacji to P.Asia wyda je na bierzące potrzeby a dług za hotelik będzie rósł. Dajcie znać co o tym sądzicie.[/quote] anouk tak jak rozmawiałaysmy juz kiedys.. ja jestem tez za takim rozwiazaniem..oczewiscie joasia ma nonstop sporo bieżacych wydatków i nigdy nieuzbiera niczego na spłate długu.. tylko wszystko pojdzie na bieżaco..na psy.. uwazam,ze trzeba te kaske na jakims oddzielnym koncie odkładac na spłate długu.. bo inaczej nigdy sie z tego niewykaraska..jesli o mnie chodzi to ufam ci na tyle ,ze moge wpłacac na twoje priv konto.. :p bez różnicy..ja tez cos wynajde na bazarek dla asi.. Quote
KWL Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dwie kwestie techniczne: 1. elainfo - czy możesz wkleić linki do wątków wystawianych przez paros do pierwszego postu ? będzie czytelniej. 2 parosku, zdejmujemy księżniczkę Mimi (ma super domek) z podpisu i wstawiamy chyba teb wątek ? Quote
Recommended Posts