Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mam dobrą wieść.
Nawet jeśli pies będzie musiał wrócić do schroniska(oczywiście mam nadzieję, że nie) nie zostanie uśpiony. Rozmawiałam z pracownikami, były negocjacje i wszyscy będą chcieli dołożyć starań, żeby młody, zdrowy pies nie musiał odchodzić za TM.
Ostatnio w schronisku jest bardzo mało eutanazji(tylko śmiertelne choroby), a uśpienia psów klinicznie zdrowych praktycznie się nie zdarzają. (Ostatnie chyba kilka m-cy temu).
Więc póki co - bez paniki :)

• Replies 332
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Diboj nie wróci do schroniska, Patrycja włożyła mnóstwo pracy w to, żeby wyprowadzić go na prostą. Jak znajdzie się znowu w kojcu pełnym psów to wszystko pójdzie na marne. Mam prośbę, możecie odświeżyć ogłoszenia? Ja się na tym nie znam, no i podajcie też mój nr telefonu. Nadal udostępniam Diboja wszędzie gdzie się da.

Posted

Dzięki Iga :loveu:
Karol też przelał 250 zł, które pewnie dojdzie w poniedziałek, więc na kolejny miesiąc mamy i jeszcze sporo na górkę.
Będę dziś dzwoniła do Patrycji i zapytam co tam u Diboja, jak mu smakuje karma i czy może zrobić jakieś świeże fotki, bo Karol mnie o to poprosił.

Posted

Dzwoniłam do Patrycji, Diboj ma się świetnie. Karma mu smakuje, z resztą jak to powiedziała : "Diboj nie jest wybredny, gdyby dostał fasolkę to też by ją zjadł, jemu wystarczy pełna miska i piłka, nic więcej do szczęścia nie potrzebuje". Patrycja obiecała, że zrobi jakieś zdjęcia. :cool3:
Ok, lecę na spacer z moimi psiakami.

• 4 weeks later...
Posted

hotelik kosztuje 450 zł + karma, Diboj ma opłacony hotelik do 10.08, ale Patrycja poczeka za pieniążkami. Jutro zadzwonię i dowiem się czy ma jeszcze karmę dla niego.

Posted

Agata może Diboja przenieść do Magdy (koło Człuchowa "Dzika Kępa")
Pojechał do niej jeden psiak, który nam wrócił z adopcji i wszystko wskazuje na to, że to jest fajne miejsce.
Płacimy 300 zł, za karmę dodatkowo nie musimy płacić.

Posted

Ajula napisał(a):
Agata może Diboja przenieść do Magdy (koło Człuchowa "Dzika Kępa")
Pojechał do niej jeden psiak, który nam wrócił z adopcji i wszystko wskazuje na to, że to jest fajne miejsce.
Płacimy 300 zł, za karmę dodatkowo nie musimy płacić.

potwierdzam. znam to miejsce rowniez bo bylam pare razy :)
to hotelik ze szkoleniem jest dodatkowo

Posted

mdk8 napisał(a):
mam pytanie, co dalej z Dibojem? Czy tak samo jak Zekki ma wrócić do schronu?

Diboj do schronu nie wróci. Co do hoteliku..nie mam stałych deklaracji, więc nie wiem jak uzbierać te 300 zł miesięcznie. Jeśli miałabym pewność, że będzie można później zapłacić i ze stałych tyle się uzbiera, to pewnie, że można go tam przenieść. Ja jestem z Patrycją umówiona, że najwyżej będę zalegać z wpłatami, ona problemów robić nie będzie. Poza tym cały czas pracuje z Dibojem.

Posted

Jak zwykle wszędzie trafiam właściwie po czasie :oops:
Pewnie nie powinnam się mieszać, skoro nie było mnie od początku... Ale myślę, że jeśli tylko jest możliwość płacenia mniej, to chyba warto spróbować. To co najmniej 200 zł oszczędności miesięcznie, czyli prawie o połowę mniej. Oznacza to więc o połowę mniej stałych deklaracji i jednorazowych wpłat. Choć wiem, że miejsce u znajomego to jednak... miejsce u znajomego, pewność, że z psem wszystko w porządku, że ktoś się nim właściwie zajmuje itd, to jednak skłaniałabym się ku tej tańszej opcji... ;)
Rzeczywiście dobrze byłoby się dowiedzieć, czy Diboj nie zostanie wyrzucony z hoteliku jeśli zdarzyłoby się, że będziemy zalegać ze spłatami. Jeśli dostaniemy takie zapewnienie, to myślę, że nie ma co dłużej zwlekać i przepłacać...

A ja w dalszym ciągu mam do przekazania kilka fantów na bazarek... Bazarków sama robić nie umiem niestety :oops: