Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rita60 napisał(a):
Babusia została adoptowana,była to adopcja schroniskowa, pani zabrała ją i jeszcze jedną nieadopcyjną staruszkę. Mówiła,że jej priorytetem jest adopcja takich stareńkich psów,których nikt nie chce. Obiecała kontakt ze schroniskiem.
To wszystko co wiem,postaram się poprosić o ewentualne informacje z domku.

Właściwie Babusia znalazła dom dzięki mopsowi- Pączkowi, który jest na stronie schroniska, a jest w domu tymczasowym, a docelowo stałym. A ponieważ mnóstwo ludzi dzwoni po starego mopsika, to już kolejny(4) stary- piesek znalazł dom. Mopsik do ukończenia kwarantanny musi być na stronie, bo może go właściciel odnaleźć :/ chociaż co to za "właściciel "....

Babusia pojechała do domu, a po drodze do weterynarza, bo ma straszny kaszel. W schronisku dostawała antybiotyk, ale ma też guzki na cycuszkach, więc może to być też coś innego...nawet nie chcę myśleć co...
Jak tylko dostanę jakieś wieści od miłej pani, to dam znać. Babusia pojechała do domu razem z Halinką i z pierwszych relacji z podróży autem wiem, ze Babusia potrafi pokazać resztki ząbków swojej koleżance, ale pani sobie poradzi i dogada dziewczynki ze sobą :) trzymajcie kciuki

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A czy była jakaś wizyta p/a, żeby nie trafiła w nieodpowiednie ręce, jak do pani bibliotekarki i jej mamusi (bodajże z Krakowa), które poddawały eutanazji adoptowane psie staruszki.

Posted

Spokojnie wszystko jest pod kontrolą,narazie Babusia odpoczywa,nabiera sił,była z wizytą u weta,dostała antybiotyk,bo brzydko kasłała. Pani dzwoniła do schroniska,pytała o leki jakie dostawała.

Guest Elżbieta481
Posted

Ogromnie się cieszę,że ma domek,ale w to,że zło wyrządzone wcześniej powraca nie wierzę-to tylko pobożne życzenia nic więcej-niestety.
E/W/R

Posted

Mam smutną wiadomość...Babusia odeszła za TM,usnęła i się nie obudziła:-(:-(:-(
Tak mi przykro maleńka,że tak krótko cieszyłaś się domkiem...

Ostatnia fota...

Posted

Energy napisał(a):
Tak mi przykro:(
Biegaj po tęczowych łąkach malutka...

Szczęście w nieszczęściu, że nie odeszła w schronisku, tylko w nowym domu

Posted

Jedynie w tym dobre że odeszła kochana

Sąd Ostateczny

Święty Piotr u nieba wrót
Stoi trzymając listę cnót
A wszystkie dusze w milczeniu
Przypatrują się jego skinieniu
"Ten wejdzie pierwszy, kto
był lekiem na cało zło;
Kochał i służył ze wszystkich sił;
Brzydził się złością,
Dzielił radością,
Na dobre
I na złe.
Kto jednego tylko chce:
Kochać wiecznie jak szalony."
Piotrowa dłoń otwiera drzwi-
Lśnią oczy, merdają ogony...
Pierwsze do raju wchodzą
PSY!

Millicent Bobleter

Posted

[quote name='rita60']Miała bardzo chore serduszko i przerzuty nowotworowe do płuc:-([/QUOTE]
Tak sobie tu trafiłam i historia prawie jak z moim Kłębuszkiem:też oddany do schronu (i to kilka razy), też nowotwór, przerzuty do płuc, ale ciągle ŻYJE!!! Trzeci miesiąc w swoim domowym koszyczku.
Ile jeszcze takich biednych psiaków???