zerojeden Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 (edited) Ninka zapewne była piękną kuleczką jak o nią jej właściciel dbał...jak go zabrakło to i zabrakło miejsca dla Ninki i rąk do zadbania o nią....i tak z cudnej czekoladowej kulki zrobił się jeden wielki supeł :mad: Ninka nie radziła sobie w schroniskowym boksie siedziała wciśnięta w kąt, po wyprowadzeniu jej na smyczy stała spięta. Ninka to taka mimoza trochę wycofana starsza bardzo spokojna sunia. Taką ją właśnie zobaczyłam w sobotę w schronisku i oczywiście nie wytrzymałam i w niedziele pojechałam ją zabrać do siebie jak zawsze wbrew logice i zdrowemu rozsądkowi...:shake: Ninka jest na zastrzykach hormonalnych od dłuższego czasu :mad: więc przed adopcją musimy ją wysterylizować i doprowadzić do wyglądu oraz troszkę odchudzić. Pierwsze co to powycinałam jej nożyczkami już połowę tych kołtunów, nie mam jak jej maszynką machnąć bo mi się zepsuła na poprzednim kudłatym tymczasie. Najlepiej byłoby ją do fryzjera dać na profesjonalne strzyżenie ale nie mam na to środków.:loveu: Edited March 27, 2013 by Hałabajówka Quote
zerojeden Posted March 6, 2013 Author Posted March 6, 2013 (edited) Ninka Edited March 7, 2013 by Hałabajówka Quote
Secia Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 czy to ruda, o którą się pytałam na wątku Ukkiego? Quote
zerojeden Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 [quote name='Secia']czy to ruda, o którą się pytałam na wątku Ukkiego?[/QUOTE] Tak to ta ruda...bardziej czekolada właśnie wstawiam fotki :) Quote
zerojeden Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Już nie jest taka kudłata bo wczoraj miała przyjemność poznać nożyczki :) Taki miała filc na nóżkach że nie mogłam się wbić tymi nożyczkami :( Quote
Figunia Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 serce sie sciska patrzac na kolejna sierote... Wazne, ze juz bedzie dobrze. Kochana Jestes Halabajowko (jesli jeszcze tego nie wiesz...) :buzi: Quote
paula_t Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Hałabajówko, malutka jest mega adopcyjna! Cudne maleństwo! Jak tylko zrobisz jej przegląd generalny i odpisujesz to bierzemy się za ogłoszenia! :) Quote
Poker Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Ile ona ma lat i ile waży ? Mam domek chętny na kudłatkę.Możesz coś więcej napisać o jej zachowaniu ? Quote
zerojeden Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 (edited) [quote name='Poker']Ile ona ma lat i ile waży ? Mam domek chętny na kudłatkę.Możesz coś więcej napisać o jej zachowaniu ? Lat ma ok 8, wazy sporo bo jest grubawa trochę nie wiem musiałabym ją zważyć myślę że z 15 kg ma i już nie jest kudłata bo sierść była nie do odratowania niestety. Fajna suczynka, uległa dała się poobcinać, dogaduje się i z pieskami i z suczkami. Trudno mi coś więcej napisać bo dopiero zaczyna się otwierać po pobycie w schronie. Dzisiaj pierwszy raz się cieszyła na mój widok. W schronisku został jeszcze jej syn tez taki kudłaty tylko czarno stalowo brązowy ok 2 lata. Teraz wyglądam tak... jeszcze czeka nas wyrównanie :) Edited March 7, 2013 by Hałabajówka Quote
Cudak Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Poker']Ile ona ma lat i ile waży ? Mam domek chętny na kudłatkę.Możesz coś więcej napisać o jej zachowaniu ? Jak się Ninka nie spodoba, to mam u siebie takiego kudłaczka małego: http://www.dogomania.pl/forum/threads/240658-3-mies-terierkowata-sunia-szuka-domu!-i-zbiera-na-szczepienia Quote
kolejna kobietka Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 śliczna :) teraz widać chociaż pycholek i oczusie :) ale musiało jej ulżyć.. Quote
zerojeden Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 (edited) Kogo chce spotkać zaszczyt robienia ogłoszeń naszej czekoladowej mimozie :) ??? Tekst zaraz o niej skrobnę. TEKST Ninka jest kapitalnej urody suczką...znaczy była dopóki nie trafiła do schroniska gdzie została oddana po śmierci właściciela. Czemu była...bo nie pielęgnowana sierść zmieniła się w jeden wielki kołtun i konieczne było jej obcięcie bardzo króciutko, ale to w niczym nie ujmuje Nince uroku :) Sierść za jakiś czas odrośnie przecież...a Nince potrzebny jest dom od zaraz. Jest to bardzo delikatna suczka, żeby nie powiedzieć nadwrażliwa, każda zmiana tonu głosu, każdy za gwałtowny ruch Ninkę stresuje. Jest troszeczkę wycofana zwłaszcza z początku ale jak się przekona do nowego człowieka to nie odstępuje go na krok. Straszna z niej przylepa. Ninka zupełnie nie radziła sobie w schronisku siedziała w kącie, bała się wyjść z boksu. Była psem o którego się dbało, którego się kochało zapewne jej teraz tego bardzo brakuje. Ninka przebywa obecnie w miejscu gdzie na stałe zostać nie może, bo to typowy pies domowy i w domu powinna spędzić resztę życia. Zarówno z psami jak i suczkami dogaduje się wzorowo, do kotów ma respekt najchętniej nie zwracałaby na nie w ogóle uwagi. Ninka ma ok 8 lat. Nie zostanie wydana ani do kojca a ni na łańcuch. Warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. ogłoszenia najlepiej na koszalin :) a kontakt do ogłoszeń na pw podam :) komu komu ? :) Edited March 9, 2013 by Hałabajówka Quote
kolejna kobietka Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 ja jej moge zrobic galerie na fb i puscic w swiat ;) ale niestety dopiero w poniedzialek.. Quote
zerojeden Posted March 9, 2013 Author Posted March 9, 2013 kolejna kobietka napisał(a):ja jej moge zrobic galerie na fb i puscic w swiat ;) ale niestety dopiero w poniedzialek.. Ah może i być we wtorek :) dziękuję bardzo Quote
paula_t Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 Ja się podejmuję zrobienia ogłoszeń dla niuńki :) Quote
Gabi79 Posted March 9, 2013 Posted March 9, 2013 paula_t napisał(a):Ja się podejmuję zrobienia ogłoszeń dla niuńki :) Paula, Ty jesteś niesamowita:loveu: Quote
kolejna kobietka Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 (edited) Ninka na fb, kto jest na nim, bardzo prosze o udostepnianie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=478860888833715&set=a.478856808834123.1073741829.100001294245674&type=1&theater Edited March 12, 2013 by kolejna kobietka Quote
paula_t Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Hałabajówko, dzisiaj mam urwanie głowy z segregowaniem rzeczy z bazarku, ważeniem ich i wysyłaniem pw, potem jadę po kotkę, która mi wraca z adopcji, ale najpóźniej jutro ogłoszenia będą :) Quote
Recommended Posts