Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='katia_793']Jak sunia będzie w Wawie to chętnie ją poznamy :)może ....... :)opowiedzcie coś o niej ,mamy córkę 10 lat i małą sunię (8 kg)[/QUOTE]
To już Ania opowie:)

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ się cieszę z ocalenia Foksi od schronu!:multi::multi::multi:
Aniu bardzo dziękuję za błyskawiczne DT:iloveyou:
evita dla Ciebie podziękowania za "ruszenie w trasę" z dnia na dzień
chętnie dołożę się do benzyny cioteczko, bo to jednak kawał drogi:cool2:
[SIZE=1]no i musiałaś "uciec" z pracy...

i czekamy na newsy co tam psy majstrują Ani w chacie;)

Posted

[quote name='wiosenka']To czekac na fotki i info czy jakiegoś innego podeślecie?[/QUOTE]
wiosenko może by tak Berka od Wandy? napisała żeby szukać DT, więc chyba jemu by się ogłoszenia bardzo przydały...

Posted

To jest 6,5kg puchatej radości :evil_lol: mega pozytywna i otwarta sunia. Z Coffee zaczęła się od razu bawić, nie ma spięcia przy jedzeniu, ładnie chodzi na smyczy i jeździ samochodem. Zabawkami chyba nie umie się bawić, nie jest nimi zainteresowana. Jeszcze nie załatwiła się w domu, ale często wychodzę z nią do ogrodu.

Byliśmy jeszcze u weta. Kupiliśmy kubrak, tabletkę na robale i spot na kleszcze. Przyjechała bez żadnego zabezpieczenia, a nas długo nie ma w domu. często się drapie i próbuje wylizywać okolicę rany.

Zdjęcia będą jutro wieczorem. Będzie bardzo ładna jak się ją wykąpie i zadba o sierść :)

Posted (edited)

Sunia jest trzeci dzień po sterylce. Wet daje jej 7 miesięcy. Miała już szczeniaczki.
Udało nam się dzisiaj przy okazji niechcący uwolnić odłowionego pieska przed niechybnym schroniskiem. Piesek rudy, budowy jamnikowatej, ale najzwyklejszy kundelek. Przy nas był telefon, żeby przyjechali i go zabrali, gdzie ktoś zagonił go do garażu.
Kiedy wrócił samochód z łapanki, piesek im uciekł. Brama była zamknięta i my stałyśmy i czekałyśmy na wyjście , bo psiak był cwany i nie dawał się złapać. Trzech chłopów w tym jeden z wędką ganiało go. Ponieważ trwało to już długo postanowili otworzyć trochę bramę i mnie z Igą wypuścić. Cwaniak nie wiem jak, ale błyskawicznie przemknął się i pognał ulicą. Dwa samochody ruszyły za nim. Trzymałam kciuki, żeby jednak jemu się udało, bo marne szanse, żeby go ktoś ze schroniska adoptował. Mam nadzieją...

Będą zdjęcia Igi, bo evita cykała. Nie obyło się też bez pewnej wpadki. Mówiłam Jej, zeby butów nie zdejmowała, ale Ona nie słuchała, a ponieważ gówienka na terakocie widać a siuśków nie no to .....
Ja to mam na codzień, bo nigdy nie wiem gdzie mokro. To widać tylko pod pewnym kątem i oświetleniem. Tylko, że ja chodzę w kapciach i to roznoszę po mieszkaniu i potem ścieram.

Edited by wanda szostek
Posted

To nie jest chyba możliwe, żeby miała 7 miesięcy i była po szczeniakach? Pokrycie i odchowanie to 4 miesiące, żeby sutki w ogóle wróciły do normy. Nie będę jej teraz rozbierać, ale zobaczę przy okazji czy rzeczywiście widać, że miała małe.

W każdym razie, to młoda i pozytywna sunia :) i zabawki właśnie poznaje ;)

Posted

Pytałam Evity, mówili, że po szczeniakach była. Nie wiem, na razie ma boskie zielone wdzianko i jej w nim dobrze :evil_lol:
Jest strasznie fajna.

Katia zapraszamy w odwiedziny. Mieszkamy poza Warszawą i na spacer możemy umówić się na weekend jak będzie jeszcze jasno ;)

Posted

tak serio :)
myślałam,że za mała na sterylkę jeszcze ,ale skoro już po to super.
mamy adoptowaną sunie od roku u nas,niedawno musieliśm uśpić sunie ,która była z nami 3 lata i w domu pusto i nudno z 1 psem.
jesteśmy rodziną psiarzy :)
i akurat dziś mąż stwierdził,żeby zacząć pomału szukać towarzyszki dla naszej suni.
córka do małego chowana z psami

Posted

pracuję w weekend do 16 ,a gdzie pod Warszawą ?

[quote name='an1a']Pytałam Evity, mówili, że po szczeniakach była. Nie wiem, na razie ma boskie zielone wdzianko i jej w nim dobrze :evil_lol:
Jest strasznie fajna.

Katia zapraszamy w odwiedziny. Mieszkamy poza Warszawą i na spacer możemy umówić się na weekend jak będzie jeszcze jasno ;)[/QUOTE]

Posted

[quote name='Pysia']Czekam na fotki Igusi. Ma u mnie tymczas od połowy przyszłego tygodnia tak jak obiecałam.
Pysiu kochana ja właśnie siadłam do kompa żeby Ciebie na wątek zaprosić a Ty już tu jesteś genialna Kobieto:):)

Posted

Poszłam na koncert Grzegorza Turnau żeby się odprężyć od psich traum...
Włażę do Operetki a tam wystawa :" Zwierzęta ze schroniska przynoszą szczęście" ... i cała masa fotek sierściuchów ze schronu do adopcji....
I tak się "oderwałam" od psich nieszczęść......:placz::placz::placz:

Posted

[quote name='enia']wiosenko może by tak Berka od Wandy? napisała żeby szukać DT, więc chyba jemu by się ogłoszenia bardzo przydały...[/QUOTE]
A gdzie znajdę tekst?

Posted

[quote name='wiosenka']A gdzie znajdę tekst?
wczoraj chciałam Ci na pw wysłać, ale nie miałaś miejsca.
[quote name='wiosenka']A gdzie znajdę tekst?
Berek- biały mały miś
Berek jest 2 miesięcznym szczeniaczkiem, zdrowy, pogodny, radosny, lubi się bawić piłeczką, lubi i ludzi i inne psy. Dopisuje mu apetyt i aktualnie przyucza się do zachowania czystości. Będzie psem średniej wielkości o ładnym umaszczeniu. Jak to szczenię potrzebuje szczególnej troski i uwagi oraz mądrego prowadzenia. Czekamy na poważne i przemyślane oferty domu dla misia. Przed wydaniem psa umawiamy się na wizytę przed adopcyjną i podpisujemy umowę, nie wydajemy psów na łańcuch.

fotki masz? są na szczeniaczkowie: post 1795
http://www.dogomania.pl/forum/threads/238469-Siedleckie-maluszki-już-zdrowe!-szukamy-domów-i-prosimy-o-wsparcie-w-OGŁOSZENIACH!/page72

Posted

[quote name='ewu']Pysiu kochana ja właśnie siadłam do kompa żeby Ciebie na wątek zaprosić a Ty już tu jesteś genialna Kobieto:):)
Dostałam linka ;)
Dzisiaj oba psiaki jadą do nowych domków. Kilka dni i mogę brać kolejnego.

A to małe białe jest urocze. Fajne fotki i dobry tekst malucha i znajdzie sie szybko domek ;)

Posted

[quote name='Pysia']Dostałam linka ;)
Dzisiaj oba psiaki jadą do nowych domków. Kilka dni i mogę brać kolejnego.

A to małe białe jest urocze. Fajne fotki i dobry tekst malucha i znajdzie sie szybko domek ;)[/QUOTE]

Ja odnowiłam wczoraj ogłoszenia, ale Berkowi nie dałam. Siedziałam nad tekstem i mam pewne schody. Czy Berek będzie dużym psem czy średnim. Bo to różnica w szukaniu dobrego domu