Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Są cudne zdjęcia!:multi::loveu:
widać, że niunia wyluzowana....i ona miała 4 dni temu sterylkę?
słuchajcie u mnie sunia miała w piątek sterylkę i do dziś nie chce chodzić, nie je, nie pije sama ( wmuszam strzykawką siemię) koszmar jakiś....wet powiedział, że taki stan ma 3 dni prawo być...
tyle suk się u mnie przewinęło i nie miałam takiego przypadku, dziś ciut mniej ją "telepie" bo wczoraj to koszmar jakby w delirce..

• Replies 224
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak sika normalne, kupy niet bo on piątku nic nie je...temp nie ma, po prostu leży jakby nie wiem jaki ból miała, a przecież jest zabezpieczona od bólu i atybiotyk ma długodziałający, myśle, że to taki egzemplarz się trafił, ale serce boli gdy na nią patrzę..

Posted

Ale przecież w jelitach coś zostało, to ważne żeby wszystko ruszyło, moja nie była na przeciwbólowych żeby sobie krzywdy nie zrobiła, a właściwie normalnie funkcjonowała.

Posted

Iga miała 5.03 sterylkę, ale odkąd u nas jest, nie ma żadnego problemu poza drapaniem i zainteresowaniem raną. Kubrak załatwił sprawę.
Enia, idźcie może do weta, bo to nie jest normalny stan po tylu dniach...

Posted

sterylka była w piątek o godz.15;
byłam w sobotę o godz 12 bo ona nie che stać i ją przewraca na boki, więc dał jej troszkę kroplówki i mówi, że to normalne,
dziś lepiej chodzi ( jeśli zdecyduje się iść, ale też ją trzęsie) ogólnie leży, nie piszczy nie skomli, leży i rozwala me serce swoimi oczami, od rana poję ją glutami z siemienia strzykawką, bo jeść NIC nie chce, jutro rano stary do weta z nią podjedzie bo to cyrk normalnie co ona wyprawia, czy są nadwrażliwe psy?
po zabiegu powiedział, że macica była ok, i operacja była ok.
Tylko pacjent jakby z narkozą cały czas kurna...

Posted

A sprawdzałaś wcześniej krew, serce? Moja jest histeryczka, miała ropomacicze, ale szybko jadła (chyba od rana następnego dnia) ba nawet to zbiegło się ze zmianą karmy. A oglądałaś tą ranę? Lekarz mierzył temperaturę?

Posted

temperatura i rana ok, oglądał wet, teraz śpi gwiazda oczywiście na łóżku na poduchach, a ja czuwam jak się obudzi trzeba znieść..
jutro chyba będzie pierwszą pacjentką z rana...

Posted

wiosenka napisał(a):
A sama na te łóżko weszła? Ja 3 noce spalam na podłodze ;).

no skąd, jest wnoszona i znoszona :)
histeryczka to jest pierwszej klasy, ale żeby aż tak?
szew ma suchy i elegancki całe 2 cm, nic nie wylizane, ogólnie nie interesuje się raną, i niech tak zostanie.

Posted

No to moja jakoś po 24 h wskoczyła, też histeryczka, ale widać mniejsza ;). A sprawdzałaś jej serce przed zabiegiem, może to chodzi o narkozę jakby odpukać kiedyś trzeba było to dopytaj się co i jak żeby uczulić lekarza. A normalnie jest niejadkiem?

Posted

[quote name='wiosenka']No to moja jakoś po 24 h wskoczyła, też histeryczka, ale widać mniejsza ;). A sprawdzałaś jej serce przed zabiegiem, może to chodzi o narkozę jakby odpukać kiedyś trzeba było to dopytaj się co i jak żeby uczulić lekarza. A normalnie jest niejadkiem?

normalnie jest jadkiem :)
dziś w nocy przełom nastąpił, napoiłam na siłę, ale po jakimś czasie przyniosłam jej Animondę puszkową i zjadła 3 łyżki, rano zarządała wyprowadzki na dwór i zrobiła kupę, na szczęście "prawie" normalną, zaczęła chybotliwie łazić po domu, nie będę zabraniać w końcu już się wyleżała, napoiłam glutkami siemienia i MUSI się ogarnąć, oczka ma już "swoje"
kocham ją jak nie wiem co, dlatego wybaczam te FOCHY :)

Posted

Ze spokojnej wczorajszej obserwacji: Iga jest psem kanapowym :evil_lol: nie zamierzała przychodzić do nas na górę, spokojnie leżała na dole, oczywiście na kanapie przed kominkiem. Rano też niechętnie wyszła na dwór, bo przecież jest zimno i bardzo wcześnie :diabloti:
Została spacyfikowana przez Maxa za upierdliwość i szybko załapała, że skakanie i grzebanie mu w pysku nie jest akceptowane. Przy zabawkach i jedzeniu nie ma żadnego problemu, delikatnie też bierze smakołyki.
Jeśli się nakręci, idzie za mną i szczypie po nogach, w ogóle ma manię skubania nawet jak siedziała z nami na kanapie. Ciumka i skubie nam ubrania. Zrozumiała już słowo "fe" więc szybko się odkręca.

W piątek pojedziemy na szczepienie, bo nie ma nawet wścieklizny :roll: jest już zabezpieczona na kleszcze, bo jest wysyp i przypadki babeszji.

Posted

W sobotę, dlatego koniecznie musimy ją zaszczepić, żeby wyjść na spacer. Mieszkamy przy samym parku krajobrazowym i sporo tu dzikich zwierząt ;)

Posted

jest prześliczna :) nasza Fifa też skubie po nogach zwłaszcza jak sie podbiega :) i w odróżnieniu od waszego Maxa lubi lizaki w pyski :) hihi
tak widzimy się w sobotę :)

Posted

enia napisał(a):
A kiedy się spotykacie z Katia793?
fajnie, że Igusia się tak ułożyła zgodnie w stadzie :)

Eniu czy możesz pomóc w obiorze Berka od Wandzi?
Ja przyjadę pociągiem....

Posted

ewu napisał(a):
Eniu czy możesz pomóc w obiorze Berka od Wandzi?
Ja przyjadę pociągiem....

nie mam jak, siedzę z suką po sterylce jak wracam z roboty, a tz pracuje w tym tyg. do godz.23