Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murko czytałam Twój post z sercem w gardle :crazyeye: A to Dropsio, jednak pokazuje swoją prawdziwą naturę... :mad:
Dobrze, że wszystko pomyślnie się skończyło! Boks da się zreperować?

Z tymi zmianami to by się zgadzało - Drops zdemolował kennel i drzwi u Lili, bo znalazł się nagle po Katowicach w nowym miejscu, a w DT zdemolował pół mieszkania bo Państwo wyjechali na kilka dni i przez ten czas znajomi doglądali psów...

Oj Dropsiu, aleś nam się trafił... :oops:

Posted (edited)

Póki co jest ok, kraty już zostawił w spokoju (no są trochę szersze w niektórych miejscach, ale pies średniej wielkości się nie zmieści ;) czeka nas wymiana okratowania), nie wylazł już drugi raz z boksu. Ale nadal nie jest zachwycony i sam do boksu nie chce wrócić (trzeba go sprowadzać). Wypuszczony z boksu trochę pochodzi, pozałatwia sprawy, a po kilkunastu minutach kładzie się z wyciągniętym pyskiem na ziemi i wzdycha. Totalna rozpacz... W ogóle nie zwraca uwagi na nowe koleżanki. Wygląda na to, że on źle się czuje w ich towarzystwie, bo one widzą w nim psa alfa, którym on nie chce być. To on chce być tym podporządkowanym, a żadna z panienek nie chce przejąć władzy. I chyba stąd się bierze jego niepokój. Tamta sunia, która obecnie goi się po zabiegu, to rządzicielka pełną gębą, Dropsik wszędzie za nią łaził, pilnował się jej, czuł się przy niej chyba bezpiecznie i pewnie.

Na razie będziemy obserwować sprawę, bo i tak dopóki się sunia nie wygoi to musi być oddzielona, a potem zobaczymy... jak będzie bardzo źle to pewnie złączymy zakochaną parę, tylko co będzie jak któreś domek znajdzie...

edit. właśnie przeprowadziliśmy Dropsia z powrotem do swojego boksu, bo zaczął intensynie pracować znów nad kratami do sąsiedniego (swojego starego) boksu i przez noc na bank dostałby się do sąsiada...

Edited by Murka
Posted

Dropsik, nie szalej!!! :mad:

Ja jeszcze dzisiaj zrywałam plakaty z Dropsikiem na obrzeżach Lasu Łabędzkiego ..to w całkiem dobrym stanie (te w folii).:cool3:

Posted

A w starym boksie jest teraz sam? Oj Dropsiu, Dropsiu, co za rozpacz totalna... Dużym chłopakom tak nie wypada!
Pilnuj się cioci Murki bo to Anioł dla Ciebie jest!

danyww - mnie ciągle jeszcze zdarza się odbierać telefony z informacją, że ktoś własnie widział psa, którego szukamy.. ;)

Posted

Myślę, że przeprowadzkę z ukochaną sunią to on by spokojnie zaakceptował... Plus jest taki, że teraz za mną łazi, popiskuje czasem i domaga się głasków. On potrzebuje przewodnika, wtedy czuje się pewnie i bezpiecznie.

Na bruk nie będziemy Dropsika eksmitować, co najwyżej będzie mieszkał w połatanym boksie ;) Ale odpukać jest dobrze. Od razu się lepiej poczuł na starych śmieciach, kraty całkowicie odpuścił, ale ma dłuższe chwile jojczenia, poszczekiwania, popiskiwania i innych bliżej niezidentyfikowanych odgłosów. Czasami leży też rozpłaszczony przy bramce i patrzy przeraźliwie smętnym wzrokiem. No tęskni za tą suczyną po prostu. A jak ją zobaczy (bo sunia wychodzi na drugi wybieg, ale też zachodzi zawsze przywitać się z nim przez kraty) to takie popiskiwanie włącza, że się serce kraje. Ale już dziś wieczorem było lepiej, sam wrócił do boksu, już się nie kładł w czasie spacerku tylko cały czas łazikował (choć mina nadal smętna). Możliwe, że to za sprawą nowej lokatorki, która dziś przyjechała i ulokowaliśmy ją w sąsiednim boksie i która wtóruje mu w poszczekiwaniu ;)

Posted

Dziś zaktualizowałam rozliczenie Dropsa. Na jego konto spłynęło 30zł od Tianku i 160zł, które udało się uzbierać na konto Fundacji.

Za hotelik zapłaciłyśmy Murce 492zł - 450 hotelowanie + reszta leczenie, o którym była tu mowa.

Na dzień dzisiejszy stan konta Dropsa wynosi... 35zł. Ja nie wiem jak my sobie poradzimy w kolejnym miesiącu :( :( :(

Posted

Czyli już nie muszę wysyłać konta?

Dropsio już uzdrowiony :) Polubił nowoprzybyłą sunię i przykleja się do niej na wybiegu (ona nie zwraca na niego uwagi...).

Posted

[quote name='Murka']Czyli już nie muszę wysyłać konta?Dropsio już uzdrowiony :) Polubił nowoprzybyłą sunię i przykleja się do niej na wybiegu (ona nie zwraca na niego uwagi...).[/QUOTE] Musisz :):)

Posted

Zapraszam na bazarek dla Dropsia z ciuszkami dla dziewczynki :)

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248360-Ciuszki-dla-dziewczynki-)-ZAPRASZAM!-Do-08-11-godzina-20-00?p=21488301#post21488301[/url]

Posted

A ja dziś dwa razy zostawiłam Dropsia poza boksem (z ukochaną sunią) i poszłam do domu. Nie na długo, pół godzinki, ale to potwierdziło moje przypuszczenie, bo Dropsik jak się czuje bezpiecznie to można go zostawić na terenie. Mógłby spokojnie przeskoczyć za mną przez bramę, ale grzecznie trzymał się swojej suni (ona nie ma możliwości przeskokowych ;) ). Jestem pewna, że gdyby ona przeskoczyła, Dropsik podążył by za nią.
Także wystarczy DS ze spokojną sunią i Dropsio powinien być grzeczny, nie uciekać itd.

Posted

[quote name='Murka']A ja dziś dwa razy zostawiłam Dropsia poza boksem (z ukochaną sunią) i poszłam do domu. Nie na długo, pół godzinki, ale to potwierdziło moje przypuszczenie, bo Dropsik jak się czuje bezpiecznie to można go zostawić na terenie. Mógłby spokojnie przeskoczyć za mną przez bramę, ale grzecznie trzymał się swojej suni (ona nie ma możliwości przeskokowych ;) ). Jestem pewna, że gdyby ona przeskoczyła, Dropsik podążył by za nią.
Także wystarczy DS ze spokojną sunią i Dropsio powinien być grzeczny, nie uciekać itd.[/QUOTE]To bardzo dobrze wróży! Super!

Posted

[quote name='Murka']A ja dziś dwa razy zostawiłam Dropsia poza boksem (z ukochaną sunią) i poszłam do domu. Nie na długo, pół godzinki, ale to potwierdziło moje przypuszczenie, bo Dropsik jak się czuje bezpiecznie to można go zostawić na terenie. Mógłby spokojnie przeskoczyć za mną przez bramę, ale grzecznie trzymał się swojej suni (ona nie ma możliwości przeskokowych ;) ). Jestem pewna, że gdyby ona przeskoczyła, Dropsik podążył by za nią.
Także wystarczy DS ze spokojną sunią i Dropsio powinien być grzeczny, nie uciekać itd.[/QUOTE]

Ale czy on się jeszcze kiedyś zakocha? ;)

Posted

Myślę, że spokojnie, byle suka nie szukała w nim oparcia.. bo go nie znajdzie ;)

[B]Rozliczenie za październik[/B] (sesję foto 2,40 zł opłaciła mdk8):

[B]Koszty:[/B]
-465 zł hotelowanie
-42 zł Advocate
[B]Razem: -507 zł[/B]

[COLOR=#ff0000][B]Stan konta na 31 październik wynosi -507 zł.[/B][/COLOR]

Posted

No tak, nie dość, że spokojna suka to jeszcze dominująca musi być... coby Dropsiu wiedział, kto tu rządzi :)
On to jednak charakterny jest, musi być tak, jak mu się podoba - inaczej płacz i zgrzytanie zębów.. tudzież niszczenie boksu...

Dziękujemy za rozliczenie!