Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie może zostać dłużej w hotelu, ponieważ docelowo miał tam być jedynie 1,5 miesiąca. Mija już 3 miesiąc... Otrzymałyśmy informację, że Drops musi z końcem sierpnia opuścić hotel, wiec musimy się do niej dostosować.

Zresztą nie jesteśmy w stanie płacić miesięcznie tylu pieniędzy... :(

Drops osiągnął już wszystko, co się da. Przestał niszczyć, udało się zlikwidować jego lęk separacyjny praktycznie do minimum. Żyje sobie spokojnie, ale Z BOKU, nie chce nawiązywać kontaktu z człowiekiem, ponieważ wciąż potwornie się go boi. Przyjdzie na zawołanie, zamerda ogonkiem... Ale nie chce spędzać czasu blisko człowieka. Musiał mieć potworną przeszłość, która w 5-6letnim psie odbiła potworne piętno. Co innego gdyby był młodziutkim psem. W jego przypadku raczej nie możemy osiągnąć już niczego więcej..

Posted

a znacie historię Samsunga- teraz Zapa? Był bardzo wycofany aż dziewczyny umieściły go w h. u Magdy

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194756-Zap-niedawno-zagubiony-w-ludzkim-świecie-Sami-SZUKAMY-DOMU?p=21192990#post21192990[/URL]

przeczytajcie początek wątku. Tam jest historia Zapa w skrócie.

Posted

[quote name='ewunian']Kurde, no... gdyby nie to, że mam aktualnie pod swoją opieką cztery dwutygodniowe, osierocone kociaki i cała kasa idzie mi na mleko zastępcze i podkłady, to cośbym wyskrobała...
Kto potrafi zrobić taki szybki bazarek cegiełkowy, w miarę szybko? Może coś typu "Drops Ucieknier ucieka przed schroniskiem, dokąd zmierza?" 1 km za 2 złote, lub coś podobnego... Nie mam na razie lepszego pomysłu...[/QUOTE]
świetny pomysł, ale musi być zakrojony jeszcze na fb, bo dogo jest spłukane, wakacje, wyprawki szkolne....

Posted

Przepraszam, że tylko zaglądam... :oops:

Może warto zapytać np. Jamora, ile by policzył za Dropsa... :hmmmm:
(Ellig chyba by cos mogła pomóc w ew. kontakcie.)

Posted

[quote name='ewunian']Kurde, no... gdyby nie to, że mam aktualnie pod swoją opieką cztery dwutygodniowe, osierocone kociaki i cała kasa idzie mi na mleko zastępcze i podkłady, to cośbym wyskrobała...
Kto potrafi zrobić taki szybki bazarek cegiełkowy, w miarę szybko? Może coś typu "Drops Ucieknier ucieka przed schroniskiem, dokąd zmierza?" 1 km za 2 złote, lub coś podobnego... Nie mam na razie lepszego pomysłu...[/QUOTE]

Nie ma chętnych...

Wstępnie prowadzimy rozmowy z Murką (jest to daleko ale to jedyny hotel który zgodził się go przyjąć a co najważniejsze może tam zostać bezterminowo), na razie nie ma u niej miejsca ale jest iskierka nadziei, że do końca sierpnia coś się zwolni...
Ale to nie zmienia faktu że na transport trzeba kupę kasy i na hotelik u Murki 450 zł miesięcznie,nie da się ukryć, że bez stałych deklaracji utoniemy w długach... :-(

Posted

[quote name='mdk8']a znacie historię Samsunga- teraz Zapa? Był bardzo wycofany aż dziewczyny umieściły go w h. u Magdy

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194756-Zap-niedawno-zagubiony-w-ludzkim-świecie-Sami-SZUKAMY-DOMU?p=21192990#post21192990[/URL]

przeczytajcie początek wątku. Tam jest historia Zapa w skrócie.[/QUOTE]

mdk8, nie mogę się doczytać - gdzie znajduje się ten hotel?

Od Murki dzieli nas aż 400km... :(

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']mdk8, nie mogę się doczytać - gdzie znajduje się ten hotel?
[/QUOTE]

No i jaki jest koszt tego hotelu?

Może ktoś z Warszawy odebrał by ciuchy od Nutusi i zrobił bazarek dla Dropiatego...
Bardzo prosimy....

Posted

[quote name='Tianku']Mogę prosić o numer konta wrzucę skromny grosik dla Dropsika chociaż wiem że to kropelka w morzu potrzeb :-([/QUOTE]

Już ślę, za każdy grosz jesteśmy wdzięczne :)

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']mdk8, nie mogę się doczytać - [B]gdzie znajduje się ten hotel?[/B]

Od Murki dzieli nas aż 400km... :([/QUOTE]

[FONT=Verdana] Lipka Wielka w województwie wielkopolskim, 11 km od Nowego Tomyśla[/FONT]

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225692-PSANATORIUM-hotel-dla-zwierz%C4%85t-Wolne-miejsca[/url]

[FONT=Verdana][SIZE=2]Koszt pobytu psa uzależniony jest od jego wielkości. W cenę wliczone jest wyżywienie:[/SIZE][/FONT]

[LIST]
[*]ceny dla Fundacji i Stowarzyszeń:
[/LIST]

[INDENT][FONT=Verdana][SIZE=2]- 13zł/doba - mały pies[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]- 14zł/doba – duży pies[/SIZE][/FONT][/INDENT]

[LIST]
[*]ceny dla klientów prywatnych (w zależności od tego czy pies ma własną karmę i czy jest agresywny, przy dłuższych pobytach są możliwe rabaty):
[/LIST]

- 25zł - 35zł/doba - mały pies
- 35zł - 45zł/doba - duży pies

Posted (edited)

[quote name='dorobella'][FONT=Verdana] Lipka Wielka w województwie wielkopolskim, 11 km od Nowego Tomyśla[/FONT]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225692-PSANATORIUM-hotel-dla-zwierząt-Wolne-miejsca[/URL]

[FONT=Verdana][SIZE=2]Koszt pobytu psa uzależniony jest od jego wielkości. W cenę wliczone jest wyżywienie:[/SIZE][/FONT]

[LIST]
[*]ceny dla Fundacji i Stowarzyszeń:
[/LIST]
[INDENT][FONT=Verdana][SIZE=2]- 13zł/doba - mały pies[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]- 14zł/doba – duży pies[/SIZE][/FONT][/INDENT]

[LIST]
[*]ceny dla klientów prywatnych (w zależności od tego czy pies ma własną karmę i czy jest agresywny, przy dłuższych pobytach są możliwe rabaty):
[/LIST]

- 25zł - 35zł/doba - mały pies
- 35zł - 45zł/doba - duży pies[/QUOTE]

w Psanatorium to Zap był a potem trafił do Magdy. Postaram się ściągnąć tu ciotki, które są odpowiedzialne za Zapa to może odpowiedzą na pytania.

to jest hotel Magdy Bartoszewskiej dla trudnych psów gdzieś pod Radomiem. Tyle wyczytałam na wątku Zapa.

Edited by mdk8
Posted (edited)

gdyby u Magdy znalazlo sie miejsce, mialby piesek szczescie,tam stalby sie PSEM marzen(Zap byl w podobynm stanie)
Natomiast ten hotelik kolo Nowego Tomysla jest przenaczony dla psow socjalnych czekajacych na adopcje

Edited by xxxx52
Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Niestety ze zdjęciami jest problem, gdyż hotelik jest w dość dużej odległości od nas i nie mamy możliwości przebywania tam regularnie. Wiem, że ewunian wybiera się do Dropsa w odwiedziny z aparatem - jednak nie znam dokładnego terminu, jak tylko będziemy coś więcej wiedzieć to dam znać :)

Z p.Gerardem jestem w stałym kontakcie, ale co kochana mamy pisać? Dzień Dropsa wygląda tak samo, niestety nie ma żadnej poprawy, Dropsio wiedzie spokojne życie, jak najbardziej z dala od człowieka. W boksie musi spać z innym psem, w przeciwnym razie potwornie wyje. Nie jest wypuszczany już na hotelowy wybieg tylko bezpośrednio do prywatnego ogrodu szkoleniowca, gdzie biega swobodnie z innym psem. Jest wyczesywany 2x dziennie ponieważ cały czas intensywnie gubi włos. Nie cieszy się na widok człowieka, nie reaguje paniką, ale zawsze wycofuje się - jeśli nie musi, nie zbliża się, jednak przychodzi na zawołanie.
Nie ma problemów, ani z jedzonkiem, ani z załatwianiem się.
Ot, co... codzienny Dropsikowy żywot...

Od lutego poza telefonami związanymi z poszukiwaniami Dropsa nie otrzymałyśmy ani jednego telefonu (choćby idiotycznego) w jego sprawie.

Nie ukrywajmy, sytuacja Dropsa jest mega ciężka... I musiałby trafić na kogoś kto po prostu chciałby mu pomoc, a nie sprawic sobie psiego przyjaciela, bo niestety nim Drops najprawdopodobniej nigdy się nie stanie.[/QUOTE]
to tylko Magda moze pomoc ,nikogo innego nie widze na horyzoncie kompetentengo z takimi waidomosciami i umiejetnosciami kontaktowania sie z psami

Posted

Z tego co się orientuje hotel u p. Magdy też kosztuje 600 zł miesięcznie niestety nie stać Nas płacić takiej sumy pieniędzy, widzicie
że na koncie jest pusto, nie ma ani jednej stałej deklaracji, może to dobry hotel ale trzeba też mierzyć siły na zamiary :roll:
Nie możemy się wpakować w długi a od tego jesteśmy o krok... :-(

Posted

nie wiedzialam ze tak drogo ,ale Magda socjalizuje psy i ta praca od rana do wieczora z psem powierzonym jest wliczana,nie tylko karmienie i wypuszczanie na wybieg z kojcow tj .jest w innych miejscach.Magda trzyma psa w domu ,a nie w budzie .Wiec moze i drogo ,ale od magdy wychodzi pies w 100% przygotowany do adopcji z wspanialym opisem jego charakteru ,z mozliwoscia kontaktu nowego opiekuna z Magda w razie psich problemow,a w innych miejscach pies lekliwy siedzi i siedzi ,i sie placi i placi bo adoptowac psa lekliwego to byle komu nie mozna ,bo wroci spowrotem albo ucieknie.Malo jest ludzi co chca adoptowac psa nie mlodzutkiego ,lekliwego .

Posted

Nie moge sie dokopac na wątku, gdzie teraz jest Drops, w jakiej miejscowosci ?
Cena za transport tez nie jest bez znaczenia, wiec chciałam szukac w najblizszej okolicy.

Posted

[quote name='bela51']Nie moge sie dokopac na wątku, gdzie teraz jest Drops, w jakiej miejscowosci ?
Cena za transport tez nie jest bez znaczenia, wiec chciałam szukac w najblizszej okolicy.[/QUOTE]

W Bielsku-Białej jest Dropsio a raczej w wioseczce obok Bielska ale za nic nie mogę sobie przypomnieć nazwy... :roll:
Tak jak pisała Pinczerka do Murki mamy 400 km ale są tego plusy hoteliku bo to zaufany hotelik (a po nieustannych aferach na dogo boimy się go dawać do kogoś nowego czy nie sprawdzonego), na bieżąco dostarcza nowe wiadomości i zdjęcia psiaków, Drops może być tam bezterminowo.