Javena Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Nie mam w tym roku możliwości wysłania Państwu paczki żywnościowej,dlatego zamówiłam im pościel polarową(taką super ciepłą). Myślę,że jutro dotrze do nich kurier i będą z niej zadowoleni. Pościel dotarła wczoraj późnym wieczorem. Państwo bardzo, bardzo dziękują. Pani Danusia ogromnie szczęśliwa, sama nigdy by sobie takiej nie kupiła. Rozmawiałam z Panią. Czują się coraz gorzej. Pan Maciek ma chory kręgosłup. Boją się bardzo,że o przyszłość swoich podopiecznych. Mestudio, jeśli jeszcze nie robiłaś zamówienia, to prośba jest o żwirek. Zimową porą koty przesiadują w domu, prawie wszystkie to staruszki i bardzo niechętnie wychodzą. Jeden już chyba wkrótce odejdzie. Lekarz twierdzi, że nie ma co leczyć, bo to starość. Pozostało juz tylko czekać. Pieniążki, 42 zł , przesłałam do kasy Mestudio Quote
Javena Posted December 11, 2014 Author Posted December 11, 2014 Ja w zeszłym roku Państwu wysłałąm pościel, ciekawe czy nadal jest;) Myślę, że jest, ale nie bedę wypytywać, bo wyglądałoby to, jakbyśmy kontrolowały. :) Może będzie okazja, to troszkę podpytam. Quote
sleepingbyday Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 słuchajcie. czy jakieś zwierzęta stamtąd mogłyby być zaadoptowane, jak myślicie? czy ten temat kiedys może się pojawić? boże się pojawi nam, to wiadomo, ale kurczę, może choć jeden czy dwa? Quote
mestudio Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Pościel dotarła wczoraj późnym wieczorem. Państwo bardzo, bardzo dziękują. Pani Danusia ogromnie szczęśliwa, sama nigdy by sobie takiej nie kupiła. Rozmawiałam z Panią. Czują się coraz gorzej. Pan Maciek ma chory kręgosłup. Boją się bardzo,że o przyszłość swoich podopiecznych. Mestudio, jeśli jeszcze nie robiłaś zamówienia, to prośba jest o żwirek. Zimową porą koty przesiadują w domu, prawie wszystkie to staruszki i bardzo niechętnie wychodzą. Jeden już chyba wkrótce odejdzie. Lekarz twierdzi, że nie ma co leczyć, bo to starość. Pozostało juz tylko czekać. Pieniążki, 42 zł , przesłałam do kasy Mestudio Też myślałam o żwirku, zakupy zrobię w weekend więc będą w najbliższym tygodniu na miejscu. Pieniążki 42 zł dotarły i mamy chyba do dyspozycji około 120 zł? Quote
Olena84 Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Javena a mi nie miałaś kaski wysłać?;) bo juz się pogubiłam. A ile państwo mają lat - są około 70-siątki? Co jest pani Danusi konkretnie? Quote
sleepingbyday Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 może śledzie jakieś kupię jeszcze? co z jedzenia się przyda, jak myślicie? Quote
Olena84 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 hmm, ja spróbuje już wysłac paczkę w poniedziałek 15.12. Jedzenie nie wiem co można wysłac żeby sie utrzymało... Quote
sleepingbyday Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 o, w tamtym roku wysłałam kupę, kasze, ryże, proszki do pieczenia, suszone owoce, śledzie właśnie, jakąś suszona porządnie wędlinę prózniowo zapakowaną. sporo jest rzeczy, ktore dadzą radę :-) Quote
Olena84 Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Ojej, a ta pierwsza to co to miało być ;)? Quote
sleepingbyday Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 dobra, zrobiłam zakupy i wyszło mi wiecej jedzenia, wręcz prawie tylko - te srodki czystości były niemal wszystkie w takich ogromnych opakowaniach, np litr płynu do czyszzcenia, paczka by drogo wyszla. kupiłam: herbatę, śledzie matjas, szproty wędzone w oleju, koreczki śledziowe, krakowską suchą, szynkę mieloną, żel do mycia toalety, czekolade, to chyba tyle. DAJCIE ADRES DO WYSYŁKI PLISS. Quote
jkp Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Ja mam paczkę spakowana z jedzeniem. Dośle może żwirek , jak zdążę. Czy może by sie przydały takie podkłady jednorazowe ? ( ja używam dla chorego kota ) Quote
Olena84 Posted December 14, 2014 Posted December 14, 2014 Ja kupiłam: 2 szampony, 2 płyny do kąpieli, 2 mydła w płynie,, płyn do czyszczenia, płyn do zmywania, płyn do mycia okien, płyn do wc, proszek do prania, ręczniki papierowe, 30 opakowań chusteczek w wielkim opakowaniu, dwa kremy do rąk, płyn antybakteryjny, szczotka do włosów, waciki, ściereczki do kuchni, zmywaki do zmywania w kuchni, opakowanie worków na śmieci, 2 opakowania serwetek świątecznych, dwie ściereczki z materiału świąteczne, 2 pary skarpetek dla diabetyków, dwa kubeczki z rysunkiem świątecznym (prezent), książki (prezent). Wyśle pewnie jutro, ale z prośba by prezenty odpakowali w Wigilię. Quote
sleepingbyday Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 o, właśnie, dorzuciłam też chusteczki do przesyłki. dajcie plis adres, mam to w pracy i chcę dziś wysłać. całkiem fajne zaopatrzenie dla Państwa będzie :-) Quote
Javena Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 Javena a mi nie miałaś kaski wysłać? ;) bo juz się pogubiłam. A ile państwo mają lat - są około 70-siątki? Co jest pani Danusi konkretnie? Tak pisałam, ale jak Pani Danusia dzwoniła i wspomniała o żwirku, to postanowiłam do wspólnej kasy, którą prowadzi Mestudio. Przepraszam, może trochę namieszałam. Pani Danusia ma 70. Pan 73 lata . Pani ma nadciśnienie, tyle wiem. Quote
Javena Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 o, właśnie, dorzuciłam też chusteczki do przesyłki. dajcie plis adres, mam to w pracy i chcę dziś wysłać. całkiem fajne zaopatrzenie dla Państwa będzie :smile: Wysyłam adres, chyba,że już ktoś to uczynił wcześniej.:) Quote
arim Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 Olena84,podaj nr konta,to przynajmniej z 20zł dorzucę się do Twoich zakupów. Quote
Javena Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 grudzień 2014 Bazarek 42 zł + 70, 68gr = 112, 68 zł Majowa 30 zł W kasie jest 142, 68 zł. Bardzo, bardzo dziękuję za zakupy. Ja niestety, nie mam swoich pieniędzy,nie mam czym dysponować. Quote
Javena Posted December 15, 2014 Author Posted December 15, 2014 jkp Czy może by sie przydały takie podkłady jednorazowe ? ( ja używam dla chorego kota ) Myślę, że przyda się wszystko. Quote
Olena84 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Olena84,podaj nr konta,to przynajmniej z 20zł dorzucę się do Twoich zakupów. Dorzuć do żwirku, ja już dam sobie rade;), ale dziekuje Quote
sleepingbyday Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 wysłałam w dwóch paczuszkach, bo taniej mi wychodziło, priorytetem, więc powinni mieć w tym tygodniu. Quote
Olena84 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Wysłałam pakę, prawie 17kg - kręgosłupa nie czuje. Ma być w ciągu 24 godzin, ale martwię się, że coś tam puści i wszystko zaleje, choć nie powinno;/. Zadzwonię do Państwa w piątek czy dotarło wszystko w całości. Quote
sleepingbyday Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 olena, super. pamiętam w tamtym roku, jak na pocztę taskałam rzeczy od ciotki, niewygodnie, nie ma jak złapac, kręgosłup jęczy ;-). będą mieli państwo spokojne i smaczne święta. Quote
Recommended Posts