Jump to content
Dogomania

Starsi państwo przygarneli GROMADĘ zwierzaków ,wieś Mętków. CD.starego watku

Recommended Posts

Posted

Nie mam w tym roku możliwości wysłania Państwu paczki żywnościowej,dlatego zamówiłam im pościel polarową(taką super ciepłą). Myślę,że jutro dotrze do nich kurier i będą z niej zadowoleni.

Pościel dotarła wczoraj późnym wieczorem. Państwo bardzo, bardzo dziękują. Pani Danusia ogromnie szczęśliwa, sama nigdy  by sobie takiej nie kupiła.       Rozmawiałam z Panią.  Czują  się coraz  gorzej. Pan Maciek ma  chory kręgosłup. Boją się  bardzo,że o przyszłość  swoich podopiecznych. 

Mestudio,  jeśli jeszcze nie robiłaś  zamówienia, to prośba  jest o żwirek. Zimową porą  koty przesiadują w domu,  prawie wszystkie to staruszki i bardzo niechętnie wychodzą. Jeden już chyba wkrótce odejdzie. Lekarz twierdzi, że nie ma co leczyć, bo to  starość.  Pozostało juz  tylko czekać.

Pieniążki, 42 zł ,   przesłałam  do kasy Mestudio

Posted

Ja w zeszłym roku Państwu wysłałąm pościel, ciekawe czy nadal jest;)

Myślę,  że jest,  ale nie bedę wypytywać,  bo wyglądałoby to, jakbyśmy kontrolowały.  :) Może  będzie okazja, to troszkę  podpytam.

Posted

Pościel dotarła wczoraj późnym wieczorem. Państwo bardzo, bardzo dziękują. Pani Danusia ogromnie szczęśliwa, sama nigdy  by sobie takiej nie kupiła.       Rozmawiałam z Panią.  Czują  się coraz  gorzej. Pan Maciek ma  chory kręgosłup. Boją się  bardzo,że o przyszłość  swoich podopiecznych. 

Mestudio,  jeśli jeszcze nie robiłaś  zamówienia, to prośba  jest o żwirek. Zimową porą  koty przesiadują w domu,  prawie wszystkie to staruszki i bardzo niechętnie wychodzą. Jeden już chyba wkrótce odejdzie. Lekarz twierdzi, że nie ma co leczyć, bo to  starość.  Pozostało juz  tylko czekać.

Pieniążki, 42 zł ,   przesłałam  do kasy Mestudio

Też myślałam o żwirku, zakupy zrobię w weekend więc będą w najbliższym tygodniu na miejscu. Pieniążki 42 zł dotarły i mamy chyba do dyspozycji około 120 zł?

Posted

dobra, zrobiłam zakupy i wyszło mi wiecej jedzenia, wręcz prawie tylko - te srodki czystości były niemal wszystkie w takich ogromnych opakowaniach, np litr płynu do czyszzcenia, paczka by drogo wyszla.

kupiłam: herbatę, śledzie matjas, szproty wędzone w oleju, koreczki śledziowe, krakowską suchą, szynkę mieloną, żel do mycia toalety, czekolade, to chyba tyle.

DAJCIE ADRES DO WYSYŁKI PLISS.

Posted

Ja mam paczkę spakowana z jedzeniem. Dośle może żwirek , jak zdążę. Czy może by sie przydały takie podkłady jednorazowe ? ( ja używam dla chorego kota )

Posted

Ja kupiłam: 2 szampony, 2 płyny do kąpieli, 2 mydła w płynie,, płyn do czyszczenia, płyn do zmywania, płyn do mycia okien, płyn do wc, proszek do prania, ręczniki papierowe, 30 opakowań chusteczek w wielkim opakowaniu, dwa kremy do rąk, płyn antybakteryjny, szczotka do włosów,  waciki, ściereczki do kuchni, zmywaki do zmywania w kuchni, opakowanie worków na śmieci,  2 opakowania serwetek świątecznych, dwie ściereczki z materiału  świąteczne, 2 pary skarpetek dla diabetyków, dwa kubeczki z rysunkiem świątecznym (prezent), książki (prezent).

Wyśle pewnie jutro, ale z prośba by prezenty odpakowali w Wigilię. 

Posted

Javena a mi nie miałaś kaski wysłać? ;) bo juz się pogubiłam.

A ile państwo mają lat - są około 70-siątki? Co jest pani Danusi konkretnie?

Tak pisałam,  ale jak Pani Danusia dzwoniła i wspomniała o żwirku, to postanowiłam  do wspólnej kasy, którą  prowadzi Mestudio.  Przepraszam, może  trochę  namieszałam. 

Pani Danusia ma 70. Pan 73 lata .  Pani ma nadciśnienie, tyle wiem. 

Posted

o, właśnie, dorzuciłam też chusteczki do przesyłki. dajcie plis adres, mam to w pracy i chcę dziś wysłać.

całkiem fajne zaopatrzenie dla Państwa będzie :smile:

Wysyłam   adres, chyba,że  już  ktoś  to uczynił  wcześniej.:)

Posted

grudzień 2014

Bazarek   42 zł  +  70, 68gr  = 112, 68 zł  

Majowa 30 zł 

W kasie jest  142, 68 zł.  

Bardzo, bardzo dziękuję  za zakupy.  Ja niestety,  nie mam swoich pieniędzy,nie mam czym  dysponować.

Posted

Wysłałam pakę, prawie 17kg - kręgosłupa nie czuje. Ma być w ciągu 24 godzin, ale martwię się, że coś tam puści i wszystko zaleje, choć nie powinno;/. Zadzwonię do Państwa w piątek czy dotarło wszystko w całości.