Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie jutro wspomnę pani doktor, bo poczytała i jakoś mam wrażenie, że wszystko się może wiązać..
Jutro też pewnie się dowiemy, kiedy Tymon będzie mógł się do dt już przetransportować - myślę, że byłby bardzo zadowolony mającej więcej kontaktu z człowiekiem

Posted

sylwija napisał(a):
no właśnie jutro wspomnę pani doktor, bo poczytała i jakoś mam wrażenie, że wszystko się może wiązać..
Jutro też pewnie się dowiemy, kiedy Tymon będzie mógł się do dt już przetransportować - myślę, że byłby bardzo zadowolony mającej więcej kontaktu z człowiekiem

Tak, kontakt na codzien zawsze dziala jak wyjatkowe lekarstwo:)

Posted

duża ulga :)
to jeszcze nie koniec walki, ale dobrze, ze wyeliminowana ta choroba :)

generalnie na razie badania i opinie lekarskie wskazują, ze przyczyną wszystkiego (no poza uchem, gdzie rana) jest wynikiem nowotworu i zmian hormonalnych. Gdyby Tymon został wcześniej wykastrowany, teraz prawdopodobnie nie byłby w takim stanie.

Czyli nowotwór i ten zespół feminizujący - jedno się z drugim wiąże..

Tymon czuje się dobrze, nie ma gorączki - strasznie taki przytulaśny się zrobił, no i pozwala na wszelkie badania i zabiegi pielęgnacyjne.

dla mnie najgorzej wygląda ten krwiak pokastracyjny - naprawdę paskudnie, dzisiaj chirurg go obejrzy (ostatnio w niedzielę oglądał) i oceni, czy konieczna jest interwencja chirurgiczna..
za to, to podobno nie jest poważna sprawa - to w efekcie tych hormonów, tej estrogenizacji - kastracja która miała miejsce, to tak, jak sterylizacja suki w cieczce - chodzi o ukrwienie..

ciekawe jest, że skóra wraca do normy, nawet zaczyna odrastać - odrastają takie rude włoski :) rezygnacja z kąpieli w manusianie, bo za bardzo wysusza, teraz tylko malaseb.

Posted

Witamy - my i Tymon :)

Strasznie sie ciesze, że wykluczony Cushing- to niebezpieczna i upierdliwa choroba, i bardzo kosztowna.
Mam nadzieję, że Tymon najgorsze ma za sobą
ten krwiak jest wyjatkowo paskudny- nie widziałam czegos takiego, ale sie zmniejsza, ale chirurg nie chce na razie podejmować interwencji, wiec.. niech znika paskuda.

Posted

sylwija napisał(a):
Witamy - my i Tymon :)

Strasznie sie ciesze, że wykluczony Cushing- to niebezpieczna i upierdliwa choroba, i bardzo kosztowna.
Mam nadzieję, że Tymon najgorsze ma za sobą
ten krwiak jest wyjatkowo paskudny- nie widziałam czegos takiego, ale sie zmniejsza, ale chirurg nie chce na razie podejmować interwencji, wiec.. niech znika paskuda.

Paskudo a kysz!!!!:diabloti:

Posted

bardzo dziękuję :)

Tymona finanse wyglądają teraz tak,
że po opłaceniu
100 - usg - Ellig (opłacone)
299 - Skarpeta Owczarkowa
474,76 - PDZ Wielkopolska [poprzednie konto fundacyjne]

na dzień dzisiejszy do zapłaty pozostaje 1300 pln [no i rośnie ta kwota, niestety, dzisiaj jak była to Tymon był właśnie przed kąpielą leczniczą]

Tymon najprawdopodobniej w niedzielę lub poniedziałek pojedzie już na tymczas - to zależy od stanu tego krwawiaka
teraz już jest podobnie lepiej - zmniejsza się, nie krwawi - tylko krew kapie po ruchu, np. wchodzenie/schodzenie ze schodów
Chirurg oglądał - w jego opinii powinien się wchłonąć, nie jest konieczna ingerencja chirurgiczna. dostaje też jakieś leki, które mają ten proces gojenia/wchłaniania przyspieszyć

dodatkowo razem z Tymonem do DT pojedzie 2 x 15 kg Josera

której koszt 200 pln pokryje Fundusz Roja -wielkie dzięki :)

i wileka prośba do Livki o przelanie różnicy, czyli końcówki 36 pln na konto:

16 1370 1109 0000 1706 4838 7315

FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA!
ul. Kawęczyńska 16 lok 42A
03-772 Warszawa

z dopiskiem: darowizna od .. Tymona :)