Ania W Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Nie są na jakiejś specjalnej diecie...Tradycyjnie jedzą to co szczeniaki - wiklinowy koszyk, japonki i sznurówki . Dieta urozmaicona ziemią z kwiatków i ..zawartością kociej kuwety ;-) A na poważnie! Nie mają specjalnej diety. Na początku problemy z układem pokarmowym (biegunki). Pepsi jest już ok. Fanta jeszcza miewa problemy . Na początku dostawały Eukanubę Intestinal. potem Royala, dostają też gotowanego kurczaka z marchewką i kleikiem ryzowym ( szybszy i wygodniejszy do wykonania niż ryż ;-)) To tyle! :-) Quote
Ania W Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 A propos diety! Postanowiałam szczeniakom zostawiać karmę na stałę w misce....Tak, żeby sobie pojadały w ciągu dnia, bo chociaż nie mają już niedowagi to coś im się od życia należy i...one niezbyt chętnie (to znaczy od czasu do czasu po kilka ;-))ale kotu bardzo smakuje karma od cioci mychy :-) A niech tam, niech Bolek tez ma coś od życia! Quote
enia Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 U mnie też tak jest kocica kradnie karme psią, Fila podjada karme kocią, bo to chyba najlepiej smakuje! Quote
mycha101 Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Potem nie można się dziwić, że psy miauczą, a koty szczekają:evil_lol: Quote
Puchatek Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Ja jak z Bunią idę do mamy to Bunia pierwsze kroki (dość nachalne) kieruje do kuchni gdzie rzuca się na pozostawione chrupki kocicy, które "spożywa" bardzo zachłannie :-) Quote
Ania W Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Mój osobisty pies mieszkający u rodziców, kiedy przyjeżdżam z kotem robi jeszcze inne akcje. Wie , że mu nie wolno jeść z kociej miski więc nie je jak jesteśmy. Wyjątek jest jeden - kiedy przychodzi ktoś spoza rodziny. Wtedy rzuca się do powitania a zaraz potem leci do kociej miski i natychmiast zjada wszystko...chyba co by obcy nie wyprzedził go ;-) Natychmiast też opróżnia kocią miskę jak wszyscy wychodzą. Szybko nas żegna a jak tylko zamykają się drzwi leci do kuchni. Byłam świadkiem takiej akcji bo nie zauważył, że ja zostałam ;-) Wiecie, wyjadania kotu z miski to pół biedy ale dlaczego one tak namietnie wyżerają to co w kociej kuwecie ??? Potem całe mordy są w panierce :-) Quote
mycha101 Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Mój kot to arystokrata - jada na stole i pieski mogą tylko pomarzyć o kocim jedzonku. :diabloti: Najlepsze w kuwecie są qupy i najlepiej smakują w nocy jak nikt nie widzi:evil_lol:, potem tylko żwirek jest wszędzie,a rano oczy wpatrzone w człowieka mówiące "przecież ja nic nie zrobiłem". Potem ktos pomyśli, że niedobra pani i psa nie dokarmia. Quote
Zmysł Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='mycha101']Mój kot to arystokrata - jada na stole i pieski mogą tylko pomarzyć o kocim jedzonku. :diabloti: Najlepsze w kuwecie są qupy i najlepiej smakują w nocy jak nikt nie widzi:evil_lol:, potem tylko żwirek jest wszędzie,a rano oczy wpatrzone w człowieka mówiące "przecież ja nic nie zrobiłem". Potem ktos pomyśli, że niedobra pani i psa nie dokarmia.[/quote] A, to teraz rozumiem, czemu moje psy mają co rano brody w żwirku. Quote
malagos Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Moje suczki przed spozyciem tych kocich "smaczków" dokładnie otrzepują je ze zwirku, trzymajac w ząbkach za końcówkę :) Quote
mycha101 Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 Wiecie, że myślałam, że tylko mój pies taki niedobry jest, a tu widzę takich jak on jest sporo. Quote
Agnie Koty Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 kocie delicyje najlepsze dla psów.Tylko myślałam że się z tego wyrasta.... Quote
Puchatek Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Wynika to na pewno z prastarych psich wierzeń. Spożycie powyższych blisko z kotem związanych substancji powoduje przejście części duszy kota do psa co ułatwia psom zwalcznie przeciwnika. :diabloti: Quote
mycha101 Posted June 1, 2007 Author Posted June 1, 2007 [quote name='Puchatek']Wynika to na pewno z prastarych psich wierzeń. Spożycie powyższych blisko z kotem związanych substancji powoduje przejście części duszy kota do psa co ułatwia psom zwalcznie przeciwnika. :diabloti:[/quote] :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: Quote
Zmysł Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 W sumie kto by nie chciał pociamkać sobie w kuwetce? Quote
Puchatek Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='Zmysł']W sumie kto by nie chciał pociamkać sobie w kuwetce?[/quote] Jeśli mam być szczery do bólu, to ja bym nie chciał sobie pociamkać :diabloti: Quote
Zmysł Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 [quote name='Puchatek']Jeśli mam być szczery do bólu, to ja bym nie chciał sobie pociamkać :diabloti:[/quote] Patrząc rano w rozanielone oczy moich psów zastanawiam się, czy nie warto może chociaż spróbować? Quote
Ania W Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Dawno niewidziane Panny Okruszkówny Pisałam już , że dziewczyny zaczęły wymieniać zęby ale tajemnicze rzeczy dzieją się także z ich uszami .... Popatrzcie sami! [IMG]http://img393.imageshack.us/img393/4382/fantauchoyl3.jpg[/IMG] [IMG]http://img509.imageshack.us/img509/5247/pepsiuchoyu2.jpg[/IMG] Fanta potrafi już zrobic tak z oboma uszkami ;-) A propos tego co potrafi Fanta... Fanta potrafi być diabełkiem [IMG]http://img113.imageshack.us/img113/581/fantapotwriu5.jpg[/IMG] i zaraz potem aniołkiem... [IMG]http://img516.imageshack.us/img516/5644/fantaanio322ekfn1.jpg[/IMG] Pepsi jest zawsze aniołkiem ... [IMG]http://img523.imageshack.us/img523/812/pepsianio322ekgq2.jpg[/IMG] tylko w zabawie wydaje z siebie odgosy jak diabeł... tasmański :-) Quote
evita. Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Widać, że panny rosną jak na drożdżach i pieknieją z dnia na dzień :loveu: :loveu: :loveu: . Tylko gdzie te domki ? :shake: Quote
mycha101 Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 spać nie mogę, więc sobie zajrzałam do pięknych panienek. Aniu, jak zwykle pikęne fotki i modelki równie piękne. Tylko gdzie jest domek???????? Quote
Agnie Koty Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 ja też o nich myślę ale nic nie mogę wymyślić....:-( Quote
Recommended Posts