Aleksa. Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='malagos']To moze imie Szurek?......... :) Jak na razie każdy na niego inaczej woła :lol: Po jednym dniu mogę się już o nim troszkę bardziej wypowiedzieć :) Można stwierdzić, że to był pies domowy,nie załatwia się w domu i jest ogólnie grzeczny :) Użyczyłam mu klakę kennelową mojej suni, w której całą noc aż do 9 spał,no pies ideał normalnie :lol: Co do jedzenia,chyba woli suchą karmę, bo chętniej ją zjadł niż mięsko.;) Znając moją rodzinę, to jak już taka znajda u nas w domu jest, to by został, ale przeszkodą jest płeć i stosunek psów do siebie ;) Szukamy mu domku! :) Jego sierść jest myląca-siwe na karku, ale na pewno to młody psiak :) Jego białe zęby mówią nam inny wiek :) Quote
mari23 Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='kejciu']:( ja mam w domu dwa ogony.....:([/QUOTE] ja dwanaście.... :( i pomysłu żadnego :( Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Zapisuję sobie wątek. Jak zobaczyłam jego zdjęcie to stanęłam jak wryta. Toż to łata w łatę moja Perła [*]! I też była taka anty do swego gatunku. Trzymam kciuki za dom. Quote
Victoria Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 a może on ze stresu atakował Dorę.. w koncu nie codziennie ktos cie wyrzuca z domu i każe samemu sobie radzic z przetrąconą łapka :roll: Quote
Kejciu Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 [quote name='mari23']ja dwanaście.... :( i pomysłu żadnego :([/QUOTE] ja nie mieszkam sama i nie mam możliwości do bloku wziąść 3 psa..... Quote
Aleksa. Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Zamknęłam Rysia (:diabloti:) w klatce, a Dore luzem tak jak Pani z przytuliska poradziła.Było strasznie głośno-pies ujadał jak nie wiem,bo Dora luzem chodziła. Dora go olała,zaczepiała do zabawy :p potem wzięliśmy go na smycz żeby się powąchały. okazało się, że Rysiek bał się Dory, teraz jest wielka miłość.;) wiesza jej się na nodze ciągle, co mnie już irytuje.Mamy też gościa z psem i też wszystko ok. Także agresja początkowa, byłą spowodowana strachem przed dużym psem :) najlepsze jest to że on próbował atakować Dore, a ona nic :evil_lol: Quote
mimiś Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 jak go obetniesz na sznupa to okaże sie ,ze to prawiesznaucerek;) Quote
Aleksa. Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='Angi']to co, zostajesz DT? ;> [quote name='Ty$ka']Świetnie, że tak się stało :) [quote name='Sonka95']To świetnie , że się polubiły :loveu: tak czy inaczej pies nie może długo u mnie zostać. wiec na już szukam mu domu. a zaraz wymyśle bazarek, bo musimy iść do weta, a nie wiadomo ile kasy potrzeba.Do tego nie wyobrażam go sobie nie wykastrować, jest nie do zniesienia w pewnym momencie z tym popędem ;) [quote name='mimiś']jak go obetniesz na sznupa to okaże sie ,ze to prawiesznaucerek;) Tylko on nie ma takiej sznaucerowatej sierści, a twardszą . nowe zdjęcia Quote
Ty$ka Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Przystojniacha :loveu: Ale sznupy mają twardą sierść, chodzi mi tu o te trymowane ;) Quote
bric-a-brac Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Ola, jakiś tekst do ogłoszeń, telefon i maila. Chociaż poogłaszać pomogę. Maluśki jest, ładny, może szybko znajdzie dom... Quote
Aleksa. Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 [quote name='bric-a-brac']Ola, jakiś tekst do ogłoszeń, telefon i maila. Chociaż poogłaszać pomogę. Maluśki jest, ładny, może szybko znajdzie dom...[/QUOTE] wiesz co tektu jeszcze nie mam ;) ponieważ jeszcze nie znam wieku itp ] chyba że to co w 1 poście napisałam ? :) albo jutro co wymyśle, bo dzisiaj już zmęczona jestem ;) Quote
Aleksa. Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 szukamy domku Piesek jest super grzeczny :) Całą noc przespał poza klatką ;) Quote
iwonamaj Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Co z tą jego łapką i gulą? Był już u weta? Quote
Anula Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Napisz do malawaszka,umieści malucha na swojej stronie.On jest podobny do sznupka.Obciąć go na sznaucerka to sznupek jak ta lala. Na bazarku byłam. Quote
Aleksa. Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='iwonamaj']Co z tą jego łapką i gulą? Był już u weta?[/QUOTE] Tak byliśmy u weta :) zaraz wszystko napisze [quote name='Anula']Napisz do malawaszka,umieści malucha na swojej stronie.On jest podobny do sznupka.Obciąć go na sznaucerka to sznupek jak ta lala. Na bazarku byłam.[/QUOTE] Dzieki za obecność :) musimy maluszka wykąpać zaraz :) Quote
Luzia Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Świetny jest, wygląda jak szczotka do butelek :lol: Quote
Aleksa. Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 Zrobię zdjęcia faktury, gdzie jest opis co mu dolega. Do tego łapka w ogóle się nie zgina, złamanie jest stare :( Jutro będzie diagnoza drugiego lekarza. Na razie u weterynarza zapłacone 115 zł na szczęście troszkę taniej liczone, dzięki uprzejmości p.Joli, która ma Znajdki-przygarnęła go w pewnym sensie do siebie.Liczony jako pies bezdomny Quote
Aleksa. Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 [quote name='Ty$ka']Właśnie - byłaś z tym guzem? :)[/QUOTE] Byłam i z guzem i z łapą. Cały zbadany, siedzieliśmy tam ok 2,5 h Quote
iwonamaj Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Aleksandra95']Byłam i z guzem i z łapą. Cały zbadany, siedzieliśmy tam ok 2,5 h[/QUOTE] I co z tym guzem??? Przepraszam, ale jestem na tym punkcie przewrażliwiona, ostatnio co drugi bezdomniak ma guza :(... Quote
Recommended Posts