zebrazebra Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Nette']Tak!!! A tutaj moja staruszka, tez adoptowana: [URL="http://www.radikal.ru"][IMG]http://s019.radikal.ru/i625/1301/50/2c4526776540.jpg[/IMG][/URL] A w sercu ciągle maj! PS. W tle, niechcący, element samczej budowy mojego doga :)[/QUOTE] Jaki super pychol! :) Tło też wesolutkie ;) Pozdrawiam Was i Zosię! Jak oczko Zosi? Quote
Mysza2 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='b-b']Zosieńka rusza w podróż poznać nowe towarzystwo :)[/QUOTE] Jak to ? już rusza? Quote
Ada-Vebby Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Mysza2']Jak to ? już rusza?[/QUOTE] Chyba nie,jakoś w połowie lutego było w planach,wcześniej przygotowanie do wyjazdu,właśnie wizyta u veta....,jeśli się nie mylę ;) Quote
kiyoshi Posted January 29, 2013 Author Posted January 29, 2013 [quote name='Ada-Vebby']Chyba nie,jakoś w połowie lutego było w planach,wcześniej przygotowanie do wyjazdu,właśnie wizyta u veta....,jeśli się nie mylę ;)[/QUOTE] kochane cioteczki...tylko chwilowo wskoczyłam na internet dzięki uprzjmości współlokatorki. U Zosi wszystko dobrze- do końca tygodnia na pewno odwiedzimy weterynarza...podróż się szykuje...ale...na razie nie zdradzę nic więcej:) Zosia zdrowa, oczko jakoś samo się poprawiło, za to znów z Gają zaczynają sie awantury... Nagrałam filmiki Zosi jak tarza się w sniegu:) mam tez nowe zdjęcia i jutro wszystko wrzucę, prześle też numer konta kto prosił:) Zosia już śpi sobie dzisiaj słodziutko..byłyśmy wieczorem na długim spacerze nad stawikami i mała cieszyła się jak głupia:) nawet po butach mnie troszkę podgryzała dla zabawy:) coraz częściej myślę, że przed naszą babinką jeszcze długie, szczęśliwe życie:) Przepraszam, że tylko tyle na dzisiaj, ale jutro nadrobię:) Quote
Gabi79 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='kiyoshi']kochane cioteczki...tylko chwilowo wskoczyłam na internet dzięki uprzjmości współlokatorki. U Zosi wszystko dobrze- do końca tygodnia na pewno odwiedzimy weterynarza...podróż się szykuje...ale...na razie nie zdradzę nic więcej:) Zosia zdrowa, oczko jakoś samo się poprawiło, za to znów z Gają zaczynają sie awantury... Nagrałam filmiki Zosi jak tarza się w sniegu:) mam tez nowe zdjęcia i jutro wszystko wrzucę, prześle też numer konta kto prosił:) Zosia już śpi sobie dzisiaj słodziutko..byłyśmy wieczorem na długim spacerze nad stawikami i mała cieszyła się jak głupia:) nawet po butach mnie troszkę podgryzała dla zabawy:) coraz częściej myślę, że przed naszą babinką jeszcze długie, szczęśliwe życie:) Przepraszam, że tylko tyle na dzisiaj, ale jutro nadrobię:)[/QUOTE] Jak miło czytać dobre wieści o Zosieńce. Ja też jestem zdania, że przed nią jeszcze długie, szczęśliwe życie. Kiyoshi Zosia Cię pokochała i tyle:loveu: Quote
Ada-Vebby Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Gabi79']Jak miło czytać dobre wieści o Zosieńce. Ja też jestem zdania, że przed nią jeszcze długie, szczęśliwe życie. Kiyoshi Zosia Cię pokochała i tyle:loveu:[/QUOTE] Nie będę powtarzać,jest tak jak Gabi napisałaś :):) Quote
Nette Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='zebrazebra']Jaki super pychol! :) Tło też wesolutkie ;) Pozdrawiam Was i Zosię! Jak oczko Zosi?[/QUOTE] Dziękuję :) Cieszę się, że Zosi wszystko ok! Mam nadzieję, że szybko się zadomowi w DT, ale tam już maja wprawę w zadomowianiu staruszków, więc jestem dobrej myśli :) Dobrze, że mrozy minęły, to i spacery dla takiego małego psiaka są na pewno przyjemniejsze. Quote
Nette Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='kiyoshi'] Zosia już śpi sobie dzisiaj słodziutko..byłyśmy wieczorem na długim spacerze nad stawikami i mała cieszyła się jak głupia:) nawet po butach mnie troszkę podgryzała dla zabawy:) coraz częściej myślę, że przed naszą babinką jeszcze długie, szczęśliwe życie:) [/QUOTE] Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że dla małych psów starość jest łaskawsza. Taki dziesięcio- czy nawet dwunastolatek może żyć pełnią życia, bawić się i uczyć. Dziesięć lat dla małego psa to czasem dopiero połowa życia;) Quote
Mysza2 Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 [quote name='Nette']Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że dla małych psów starość jest łaskawsza. Taki dziesięcio- czy nawet dwunastolatek może żyć pełnią życia, bawić się i uczyć. Dziesięć lat dla małego psa to czasem dopiero połowa życia;)[/QUOTE] Masz rację:) a jak jeszcze jest w dobrych warunkach to ho ho. Nad Zosieńką anioł stróż czuwał i będzie dobrze. Śliczna z niej kobitka:) Quote
AgusiaP Posted January 29, 2013 Posted January 29, 2013 Cieszę się, że z oczkiem wszystko w porządku:lol: Nasza Zosia jeszcze nie wie, że już niedługo czeka ją wycieczka i nowe towarzystwo;) Quote
piescofajnyjest Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 ale Wy nas tutaj trzymacie w niepewnosci;) Quote
kiyoshi Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='Nette']Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że dla małych psów starość jest łaskawsza. Taki dziesięcio- czy nawet dwunastolatek może żyć pełnią życia, bawić się i uczyć. Dziesięć lat dla małego psa to czasem dopiero połowa życia;)[/QUOTE] o tak nette..na pewno masz rację:) Zosia może być dopiero na półmetku swojego życia i mam nadzieje, że przed nią jeszcze dużo dobrych dni... dzisiaj rano Zosia niestety nie była znów w dobrym nastroju...na spacerez bardzo marudziła, wyrywała się gdzieś w swoją stronę a pod klatką zaparła się...i znów widziałam w jej oczach że ciągnie ją nad Brynicę:( potem po schodach błagania żeby wyszła:( :( czasem mam wrażenie, że ona jakby na chwile zapomina o przeszłości...ale potem znó ten wspomnienia wracają i nie dają jej spokoju... może to też wina mojej Gajki, która ostatnio zaczęła dokuczać Zosi...nie pozwala mi nawet za bardzo jej pogłaskać:( a Zosia chodzi za mną krok w krok, leży pod łazienką, jak w kuchni siedze to leży pod stołem....:( oczko jej się poprawiło, ale widzę, że znów na spacerach ma takie momenty gdy dość mocno kuleje na przednią prawą łapkę... Przed nami oczywiście wizyta u weterynarza...zaraz będe dzwonić i umawiać termin, pewnie na jutro lub piątek, więc dowiemy się na temat guzów i oczka. Zosia też wkońcu zostanie zaszczepiona i odrobaczona. a oto linki do obiecanych filmików- żałuje, że trochę kiepskie jakościowo...ale dopiero rozkręcam się jako reżyser;) [url]http://www.youtube.com/watch?v=yxOepMoL0VA&feature=youtu.be[/url] [url]http://www.youtube.com/watch?v=aFnqhbslv-c&feature=youtu.be[/url] i jeszcze nowe zdjęcia:) Zosia bardzo lubi leżeć na łóżku:) [img]https://lh5.googleusercontent.com/-LWR40i0jXYY/UQj5Si-GQBI/AAAAAAAAAGg/9Y9ZHChzQWc/s844/Zdj%C4%99cie1449.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-eD3MHt1KCrc/UQj5SopY0NI/AAAAAAAAAGk/vDk8PlJHnUM/s844/Zdj%C4%99cie1450.jpg[/img] [img]https://lh3.googleusercontent.com/-llmsoZqj1z8/UQj5WakhuzI/AAAAAAAAAGw/Vi_xLcut_kY/s844/Zdj%C4%99cie1447.jpg[/img] Quote
Beatkaa Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Psiaki mają niesamowitą pamięć...ech. :( Ale przylepa z niej kochana i jak słodko na tym śniegu się tarza:loveu: Cudna mała!!! :loveu: To w takim razie czekamy na relację z wizyty u weta ;) Quote
kiyoshi Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 [quote name='Beatkaa']Psiaki mają niesamowitą pamięć...ech. :( Ale przylepa z niej kochana i jak słodko na tym śniegu się tarza:loveu: Cudna mała!!! :loveu: To w takim razie czekamy na relację z wizyty u weta ;)[/QUOTE] Cioteczko kochane... to jeszcze jedna sprawa do Was, żeby już nie trzymać nikogo w niepewności i nie przeciągać... Pojawiła się niespodziewanie nowa opcja PDT dla Zosieńki u jednej z naszych cioteczek, śledzących losy Zosinki od początku na wątku... Tą cioteczką jest zacytowana wyżej Beatkaa... :) wspaniałe jest to, że Beatkaa mieszka w Zabrzu, a więc bardzo bliziutko Sosnowca i nie będzie żadnego kłopotu z transportem, poza tym w domku jest też drugi piesek w podobnym wieku, więc Zosia miałaby wspaniałe towarzystwo (może nawet romans na 'stare lata';))) Wiem cioteczki, że zadeklarowałyście pieniążki i też poświęciłyście czas by pomóc mi zorganizować miejsce u kikou dla Zosi- za co jestem z całego serca wdzięczna!!!! jednak wydaje mi się, że nie ma sensu tak daleko wozić Zosi gdy pod noskiem będzie miała cudowne miejsce na dokładnie tych samych warunkach... Ustaliłyśmy z Beatkaa taką samą cenę pobytu (200zł) na m-c plus koszty weterynaryjne gdyby takie były... Jednak to były nasze luźne myśli...teraz pytam WAS, co o tym myślicie, a przede wszystkim, czy osoby, które finansowo zadeklarowały się wspierać Zosie- zgodzą się na taką zmianę???? w wekend spotkamy się z Beatkaa i oczywiście z Zosią, by zobaczyć jak się zwierzaki dogadają itd. jednak myślę, że czas podjąć decyzję i też muszę poinformować o tym kikou, bo być może na miejsce Zosi jest już jakaś inna psia bida.... piszcie co myślicie, a ja mam nadzieje, wieczorem na chwilkę dotrę do internetu i poczytam... Quote
paula_t Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ja wprawdzie deklaracji na Zosieńkę nie mam :oops:, ale opcja DT u Beatki wydaje się być bardzo dobrym pomysłem. Zosia byłaby jednym psiakiem z dwóch, problem transportu i finansów z tym związanych odpada, no i kiyoshi z tego co pisałaś to po powrocie z Anglii, jeśli Zosieńka nie znalazłaby nowego domku chciałabyś ją wziąć do siebie z powrotem i w tym wypadku to również jest duże ułatwienie :) Quote
Martika&Aischa Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='paula_t']Ja wprawdzie deklaracji na Zosieńkę nie mam :oops:, ale opcja DT u Beatki wydaje się być bardzo dobrym pomysłem. Zosia byłaby jednym psiakiem z dwóch, problem transportu i finansów z tym związanych odpada, no i kiyoshi z tego co pisałaś to po powrocie z Anglii, jeśli Zosieńka nie znalazłaby nowego domku chciałabyś ją wziąć do siebie z powrotem i w tym wypadku to również jest duże ułatwienie :)[/QUOTE] No i Zosieńka leżała by na kanapie ;) ja już się cieszę że Zosieńka może zamieszkać z Beatką :loveu: Quote
zachary Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Nie mam nic przeciwko jako jedna z deklarowiczów. Quote
AgusiaP Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='kiyoshi']Cioteczko kochane... to jeszcze jedna sprawa do Was, żeby już nie trzymać nikogo w niepewności i nie przeciągać... Pojawiła się niespodziewanie nowa opcja PDT dla Zosieńki u jednej z naszych cioteczek, śledzących losy Zosinki od początku na wątku... Tą cioteczką jest zacytowana wyżej Beatkaa... :) wspaniałe jest to, że Beatkaa mieszka w Zabrzu, a więc bardzo bliziutko Sosnowca i nie będzie żadnego kłopotu z transportem, poza tym w domku jest też drugi piesek w podobnym wieku, więc Zosia miałaby wspaniałe towarzystwo (może nawet romans na 'stare lata';))) Wiem cioteczki, że zadeklarowałyście pieniążki i też poświęciłyście czas by pomóc mi zorganizować miejsce u kikou dla Zosi- za co jestem z całego serca wdzięczna!!!! jednak wydaje mi się, że nie ma sensu tak daleko wozić Zosi gdy pod noskiem będzie miała cudowne miejsce na dokładnie tych samych warunkach... Ustaliłyśmy z Beatkaa taką samą cenę pobytu (200zł) na m-c plus koszty weterynaryjne gdyby takie były... Jednak to były nasze luźne myśli...teraz pytam WAS, co o tym myślicie, a przede wszystkim, czy osoby, które finansowo zadeklarowały się wspierać Zosie- zgodzą się na taką zmianę???? w wekend spotkamy się z Beatkaa i oczywiście z Zosią, by zobaczyć jak się zwierzaki dogadają itd. jednak myślę, że czas podjąć decyzję i też muszę poinformować o tym kikou, bo być może na miejsce Zosi jest już jakaś inna psia bida.... piszcie co myślicie, a ja mam nadzieje, wieczorem na chwilkę dotrę do internetu i poczytam...[/QUOTE] Ja i parę osób na tym wątku znamy Beatkę i jej mamę osobiście ;) Myślę, że to bardzo dobry pomysł i nie trzeba będzie kombinować z transportem a Zosieńka będzie miała dużo miłości:loveu: Beatko, ale wiadomość:loveu::loveu::loveu: Quote
Gabi79 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='AgusiaP']Ja i parę osób na tym wątku znamy Beatkę i jej mamę osobiście ;) Myślę, że to bardzo dobry pomysł i nie trzeba będzie kombinować z transportem a Zosieńka będzie miała dużo miłości:loveu: Popieram w 100%, Zosia u Beatki będzie miała jak w raju. Bardzo się cieszę:loveu: Quote
Yoana Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Ja co prawda nie znam Beatki, ale Wy znacie i mnie to wystarczy. Oczywiście nie mam nic przeciwko, byleby Zosieńce było dobrze. Quote
Mysza2 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Nie jestem stałym deklarowiczem ale zaledwie jednorazowym ale bardzo się cieszę z takiej opcji :multi::multi: Quote
Ada-Vebby Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Yoana']Ja co prawda nie znam Beatki, ale Wy znacie i mnie to wystarczy. Oczywiście nie mam nic przeciwko, byleby Zosieńce było dobrze.[/QUOTE] Nie będę powtarzać..,myślę tak samo. Quote
Nette Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 [quote name='Mysza2']Nie jestem stałym deklarowiczem ale zaledwie jednorazowym ale bardzo się cieszę z takiej opcji :multi::multi:[/QUOTE] Pozwolę sobie się podpisać :) PS. Filmiki i zdjęcia cudne i ujmujące! Quote
zebrazebra Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 A ja poproszę jeszcze raz na pw numer konta do deklaracji dla Zosi :) Quote
Recommended Posts