Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='M&S']Jaki eleganckie posłaniehttp://img843.imageshack.us/img843/9011/002ulh.jpg[/QUOTE]

Kupiłam na bazarku na zaś, na małego tymczasa kiedyś tam.
I wywołałam wilka z lasu :)

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mazowszanka']Kupiłam na bazarku na zaś, na małego tymczasa kiedyś tam.
I wywołałam wilka z lasu :)[/QUOTE]

No tak, wywołałaś nawet dwa;)

Posted

[quote name='Mazowszanka']Koko ma wpisaną datę urodzenia pazdziernik, a w książeczce niepasującej do Kiki jest wpisany wrzesień i maść tricolor.[/QUOTE]

No to pewnie mojej . Ona jest czarna podpalana

Posted

[quote name='Mazowszanka']A co gorsze na innym bazarku kupiłam smycz i obrożę w rozmiarze L :roll:[/QUOTE]

uuuuuuuuuu, głupia sprawa.
Czekaj, ja mam chyba jeszcze obroże i smycze z czasów ja moje burki były maliznami. Muszę poszukać. Dam znać.

Posted

Kiedy moja panienka przyjeżdża? :)
Niestety, nie dam rady porozwozić dziewczynek, bo nie mam samochodu :( (ani nawet prawa jazdy).
Natomiast składka na benzynę jest jak najbardziej zrozumiała.

Posted

[quote name='enia']Co u panienek? pewno dokuczają.....[/QUOTE]

Ta rozrabiara ma coś z brzuszkiem, więc nie rozrabia.
Za to ta powściągliwa rozkręca się coraz bardziej.

[quote name='lucky123']Kiedy moja panienka przyjeżdża? :)
Niestety, nie dam rady porozwozić dziewczynek, bo nie mam samochodu :( (ani nawet prawa jazdy).
Natomiast składka na benzynę jest jak najbardziej zrozumiała.[/QUOTE]

Mam nadzieję, że w sobotę :)
Ona ma chory brzuszek. Już nic się z niej nie leje, ale nie ma apetytu.
Trochę schudła i waży 3 kg ! Jak kotek. Ona jest bardzo kochana, taka przylepka. Najbardziej lubi spać przyklejona do mojej piersi.
Lekarz powiedział, że to nic poważnego, ale idziemy na kontrolę jutro i pojutrze.
Podobne problemy miała jedna z tych dwóch siostrzyczek.

Posted

E tam, w normie. Część koopy utopiły w misce z wodą, kolejną częścią chyba rzucały, bo znalazła się za kennelem :roll: Pewnie chciały nawrzucać w buty :diabloti: Będą w ciągu dnia zostawać w łazience, bo w kennelu jest ciężko o utrzymanie czystości przez tyle godzin. Kolejne posłanie do prania ;)

Posted

[quote name='an1a']E tam, w normie. Część koopy utopiły w misce z wodą, kolejną częścią chyba rzucały, bo znalazła się za kennelem :roll: Pewnie chciały nawrzucać w buty :diabloti: Będą w ciągu dnia zostawać w łazience, bo w kennelu jest ciężko o utrzymanie czystości przez tyle godzin. Kolejne posłanie do prania ;)[/QUOTE]

O tak, ja też mam parę prań za sobą :diabloti:
Musiałam plastik wyjąć spod kocyków, bo napoczęty. Może stąd te kłopoty gastryczne ?
Nie ma co, ze szczeniakami wesołe życie.

Lucky123 nie czytaj tego ! ;)

Posted (edited)

Koko ma się lepiej. Po dwóch dniach niejedzenia podziobała dzisiaj trochę piersi z kurczaka i chrupek.
Zaraz idziemy na kontrolę.
Niestety, wygląda jak pies z interwencji. Takie ma wcięcie w pasie.

Edited by Mazowszanka
Posted

Mogą być z tego powodu, wszystko by przeżuły. Na szczęście nie ruszają drewna kominkowego, ale regularnie polują na słomę, którą Maks przynosi na sobie z budy.

Posted

[quote name='an1a']Mogą być z tego powodu, wszystko by przeżuły. Na szczęście nie ruszają drewna kominkowego, [B]ale regularnie polują na słomę, którą Maks przynosi na sobie z budy.[/B][/QUOTE]
no coś muszą robić.....
ciotki słuchajcie, czy my już je ogłaszamy ?

Posted

[quote name='evita.']Czy jest może jakaś ogólna skarbonka wszystkich dziewczynek ? :) Chciałabym przekazać grosz na szczepienia, ale nie wiem komu, na jakie konto itp ;)[/QUOTE]

Dziękujemy :)
Jeszcze chyba nie ma, ale wkrótce będzie, bo klecę szybki bazarek na szczeniaki.

Posted

Martwi mnie sprawa umów adopcyjnych. Ja muszę mieś umowy, że wyadoptowałam te pieski i zgłosić to do urzędu miasta, bo wtej chwili w urzędzie miasta figuruję jako posiadaczka stada psów. Podatek nie jest mały. Jak to rozwiązać?

Posted

[quote name='wanda szostek']Martwi mnie sprawa umów adopcyjnych. Ja muszę mieś umowy, że wyadoptowałam te pieski i zgłosić to do urzędu miasta, bo wtej chwili w urzędzie miasta figuruję jako posiadaczka stada psów. Podatek nie jest mały. Jak to rozwiązać?[/QUOTE]

A można podpisać umowę z domem tymczasowym ? Z zaznaczeniem, że jest się właścicielem przejściowym do czasu znalezienia domu.
W Warszawie nie płaci się podatków za psy. U mnie w okolicy dwa a nawet trzy psy to prawie norma.

Posted

[quote name='Mazowszanka']A można podpisać umowę z domem tymczasowym ? Z zaznaczeniem, że jest się właścicielem przejściowym do czasu znalezienia domu.
W Warszawie nie płaci się podatków za psy. U mnie w okolicy dwa a nawet trzy psy to prawie norma.[/QUOTE]
Tym bardziej za psy ze schronu, Wanda dowiedz się u siebie, bo gminy dają ulgi na psy kastrowane lub zabrane ze schroniska, lub zachipowane..
lucky 123 w piątek wraz z Makilą dostaniecie telefon do kogoś kto z Katowic podwiezie psy do Krakowa, bo "nasz " transport rusza w sobotę z Warszawy do Katowic i "ktoś" z Krakowa za zwrot za paliwo pojedzie do Katowic i przywiezie Wam szczeniaki do Krakowa. W sobotę chyba w południe ruszają z Warszawy. Czyli jeszcze jedna panienka z Siedlec musi się stawić w Warszawie do transportu. W sumie jadą 3 panny.
Założyłam wątek temu starszemu psiakowi, proszę o wsparcie w szukaniu mu DT.
Ogarnęłam 1 i 2 post, jak coś poprawić to piszcie :)

Posted

[quote name='enia']Tym bardziej za psy ze schronu, Wanda dowiedz się u siebie, bo gminy dają ulgi na psy kastrowane lub zabrane ze schroniska, lub zachipowane..
lucky 123 w piątek wraz z Makilą dostaniecie telefon do kogoś kto z Katowic podwiezie psy do Krakowa, bo "nasz " transport rusza w sobotę z Warszawy do Katowic i "ktoś" z Krakowa za zwrot za paliwo pojedzie do Katowic i przywiezie Wam szczeniaki do Krakowa. W sobotę chyba w południe ruszają z Warszawy. Czyli jeszcze jedna panienka z Siedlec musi się stawić w Warszawie do transportu. W sumie jadą 3 panny.
Założyłam wątek temu starszemu psiakowi, proszę o wsparcie w szukaniu mu DT.
Ogarnęłam 1 i 2 post, jak coś poprawić to piszcie :)[/QUOTE]

Enia Ty wiesz ile ja mam na siebie zapisanych psów. Muszę mieć umowy , że je wy adoptowałam, muszę mieć podkładkę co się z nimi stało. Pomyślmy jak to zorganizować. Chyba łatwiej będzie spisać umowę z Dt, bo jak to rozwiązać później?
Co zrobimy z tymi, które są u mnie?