Mazowszanka13 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='M&S']Jaki eleganckie posłaniehttp://img843.imageshack.us/img843/9011/002ulh.jpg[/QUOTE] Kupiłam na bazarku na zaś, na małego tymczasa kiedyś tam. I wywołałam wilka z lasu :) Quote
M&S Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Mazowszanka']Kupiłam na bazarku na zaś, na małego tymczasa kiedyś tam. I wywołałam wilka z lasu :)[/QUOTE] No tak, wywołałaś nawet dwa;) Quote
wanda szostek Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Mazowszanka']Koko ma wpisaną datę urodzenia pazdziernik, a w książeczce niepasującej do Kiki jest wpisany wrzesień i maść tricolor.[/QUOTE] No to pewnie mojej . Ona jest czarna podpalana Quote
Mazowszanka13 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='M&S']No tak, wywołałaś nawet dwa;)[/QUOTE] A co gorsze na innym bazarku kupiłam smycz i obrożę w rozmiarze L :roll: Quote
M&S Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='Mazowszanka']A co gorsze na innym bazarku kupiłam smycz i obrożę w rozmiarze L :roll:[/QUOTE] uuuuuuuuuu, głupia sprawa. Czekaj, ja mam chyba jeszcze obroże i smycze z czasów ja moje burki były maliznami. Muszę poszukać. Dam znać. Quote
Mazowszanka13 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='M&S']uuuuuuuuuu, głupia sprawa. Czekaj, ja mam chyba jeszcze obroże i smycze z czasów ja moje burki były maliznami. Muszę poszukać. Dam znać.[/QUOTE] Dziękuję :) Quote
malagos Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 (edited) [SIZE=3][B][SIZE=3].....................[/SIZE][/B][/SIZE] Edited January 24, 2013 by malagos Quote
lucky123 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 Kiedy moja panienka przyjeżdża? :) Niestety, nie dam rady porozwozić dziewczynek, bo nie mam samochodu :( (ani nawet prawa jazdy). Natomiast składka na benzynę jest jak najbardziej zrozumiała. Quote
Mazowszanka13 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='enia']Co u panienek? pewno dokuczają.....[/QUOTE] Ta rozrabiara ma coś z brzuszkiem, więc nie rozrabia. Za to ta powściągliwa rozkręca się coraz bardziej. [quote name='lucky123']Kiedy moja panienka przyjeżdża? :) Niestety, nie dam rady porozwozić dziewczynek, bo nie mam samochodu :( (ani nawet prawa jazdy). Natomiast składka na benzynę jest jak najbardziej zrozumiała.[/QUOTE] Mam nadzieję, że w sobotę :) Ona ma chory brzuszek. Już nic się z niej nie leje, ale nie ma apetytu. Trochę schudła i waży 3 kg ! Jak kotek. Ona jest bardzo kochana, taka przylepka. Najbardziej lubi spać przyklejona do mojej piersi. Lekarz powiedział, że to nic poważnego, ale idziemy na kontrolę jutro i pojutrze. Podobne problemy miała jedna z tych dwóch siostrzyczek. Quote
an1a Posted January 23, 2013 Author Posted January 23, 2013 E tam, w normie. Część koopy utopiły w misce z wodą, kolejną częścią chyba rzucały, bo znalazła się za kennelem :roll: Pewnie chciały nawrzucać w buty :diabloti: Będą w ciągu dnia zostawać w łazience, bo w kennelu jest ciężko o utrzymanie czystości przez tyle godzin. Kolejne posłanie do prania ;) Quote
Mazowszanka13 Posted January 23, 2013 Posted January 23, 2013 [quote name='an1a']E tam, w normie. Część koopy utopiły w misce z wodą, kolejną częścią chyba rzucały, bo znalazła się za kennelem :roll: Pewnie chciały nawrzucać w buty :diabloti: Będą w ciągu dnia zostawać w łazience, bo w kennelu jest ciężko o utrzymanie czystości przez tyle godzin. Kolejne posłanie do prania ;)[/QUOTE] O tak, ja też mam parę prań za sobą :diabloti: Musiałam plastik wyjąć spod kocyków, bo napoczęty. Może stąd te kłopoty gastryczne ? Nie ma co, ze szczeniakami wesołe życie. Lucky123 nie czytaj tego ! ;) Quote
ewu Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Jestem u kruszynek, już w UK ale sercem z Wami:) Quote
Mazowszanka13 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 (edited) Koko ma się lepiej. Po dwóch dniach niejedzenia podziobała dzisiaj trochę piersi z kurczaka i chrupek. Zaraz idziemy na kontrolę. Niestety, wygląda jak pies z interwencji. Takie ma wcięcie w pasie. Edited January 24, 2013 by Mazowszanka Quote
an1a Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Mogą być z tego powodu, wszystko by przeżuły. Na szczęście nie ruszają drewna kominkowego, ale regularnie polują na słomę, którą Maks przynosi na sobie z budy. Quote
enia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='an1a']Mogą być z tego powodu, wszystko by przeżuły. Na szczęście nie ruszają drewna kominkowego, [B]ale regularnie polują na słomę, którą Maks przynosi na sobie z budy.[/B][/QUOTE] no coś muszą robić..... ciotki słuchajcie, czy my już je ogłaszamy ? Quote
an1a Posted January 24, 2013 Author Posted January 24, 2013 Podpalaną moim zdaniem można ogłaszać, z beżową jest jeszcze trochę pracy. Quote
Mazowszanka13 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Koko już dochodzi do siebie, apetyt wrócił i zaczyna powoli rozrabiać :) Jeszcze jutro ostatni zastrzyk i może jechać do Krakowa. Quote
evita. Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Czy jest może jakaś ogólna skarbonka wszystkich dziewczynek ? :) Chciałabym przekazać grosz na szczepienia, ale nie wiem komu, na jakie konto itp ;) Quote
Mazowszanka13 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='evita.']Czy jest może jakaś ogólna skarbonka wszystkich dziewczynek ? :) Chciałabym przekazać grosz na szczepienia, ale nie wiem komu, na jakie konto itp ;)[/QUOTE] Dziękujemy :) Jeszcze chyba nie ma, ale wkrótce będzie, bo klecę szybki bazarek na szczeniaki. Quote
wanda szostek Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Martwi mnie sprawa umów adopcyjnych. Ja muszę mieś umowy, że wyadoptowałam te pieski i zgłosić to do urzędu miasta, bo wtej chwili w urzędzie miasta figuruję jako posiadaczka stada psów. Podatek nie jest mały. Jak to rozwiązać? Quote
Mazowszanka13 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='wanda szostek']Martwi mnie sprawa umów adopcyjnych. Ja muszę mieś umowy, że wyadoptowałam te pieski i zgłosić to do urzędu miasta, bo wtej chwili w urzędzie miasta figuruję jako posiadaczka stada psów. Podatek nie jest mały. Jak to rozwiązać?[/QUOTE] A można podpisać umowę z domem tymczasowym ? Z zaznaczeniem, że jest się właścicielem przejściowym do czasu znalezienia domu. W Warszawie nie płaci się podatków za psy. U mnie w okolicy dwa a nawet trzy psy to prawie norma. Quote
enia Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='Mazowszanka']A można podpisać umowę z domem tymczasowym ? Z zaznaczeniem, że jest się właścicielem przejściowym do czasu znalezienia domu. W Warszawie nie płaci się podatków za psy. U mnie w okolicy dwa a nawet trzy psy to prawie norma.[/QUOTE] Tym bardziej za psy ze schronu, Wanda dowiedz się u siebie, bo gminy dają ulgi na psy kastrowane lub zabrane ze schroniska, lub zachipowane.. lucky 123 w piątek wraz z Makilą dostaniecie telefon do kogoś kto z Katowic podwiezie psy do Krakowa, bo "nasz " transport rusza w sobotę z Warszawy do Katowic i "ktoś" z Krakowa za zwrot za paliwo pojedzie do Katowic i przywiezie Wam szczeniaki do Krakowa. W sobotę chyba w południe ruszają z Warszawy. Czyli jeszcze jedna panienka z Siedlec musi się stawić w Warszawie do transportu. W sumie jadą 3 panny. Założyłam wątek temu starszemu psiakowi, proszę o wsparcie w szukaniu mu DT. Ogarnęłam 1 i 2 post, jak coś poprawić to piszcie :) Quote
Mazowszanka13 Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 Warto poprosić moda o dodatkowy post na rozliczenia ( tylko nie pytaj mnie jak to się robi) oraz wybrać skarbnika, bo już jedna osoba zadeklarowała wpłatę. Quote
wanda szostek Posted January 24, 2013 Posted January 24, 2013 [quote name='enia']Tym bardziej za psy ze schronu, Wanda dowiedz się u siebie, bo gminy dają ulgi na psy kastrowane lub zabrane ze schroniska, lub zachipowane.. lucky 123 w piątek wraz z Makilą dostaniecie telefon do kogoś kto z Katowic podwiezie psy do Krakowa, bo "nasz " transport rusza w sobotę z Warszawy do Katowic i "ktoś" z Krakowa za zwrot za paliwo pojedzie do Katowic i przywiezie Wam szczeniaki do Krakowa. W sobotę chyba w południe ruszają z Warszawy. Czyli jeszcze jedna panienka z Siedlec musi się stawić w Warszawie do transportu. W sumie jadą 3 panny. Założyłam wątek temu starszemu psiakowi, proszę o wsparcie w szukaniu mu DT. Ogarnęłam 1 i 2 post, jak coś poprawić to piszcie :)[/QUOTE] Enia Ty wiesz ile ja mam na siebie zapisanych psów. Muszę mieć umowy , że je wy adoptowałam, muszę mieć podkładkę co się z nimi stało. Pomyślmy jak to zorganizować. Chyba łatwiej będzie spisać umowę z Dt, bo jak to rozwiązać później? Co zrobimy z tymi, które są u mnie? Quote
Recommended Posts