Shilomaniak Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='ANETTTA']dzwonia ludziska[/QUOTE] Dzwonią???? Już????? A Luba ogłaszana była????? :crazyeye: Quote
Myngey Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='minia7']A jak ma Lubinka się zachowuje w domku? Nadal kłapie? Pogodziła się już z dźwiękami życia domowego, telewizorem, czajnikiem itp? A wyprawę do weta zniosła dzielnie? Bo ten "mój" pręgowany gałgan bardzo bał się ruchu ulicznego, więc pytam....z nadzieją, że może jakaś poprawa była? :oops:[/QUOTE] Już miej kłapie, gwizd czajnika już nie robi takiego wrażenia jak za pierwszym razem, spacerki są po polach jest OK, ale jak szliśmy do weta na drugi koniec miasta na pieszo krótko mówią spepłałam się jak małe pry. Już można zamiatać przy niej mop też jest w ruchu (obserwuje) Dziewczyna nie ciągnie już jak parowóz. Dzisiaj jak wróciłam zakupów dostałam od Lubej z liścia z radości, sprawdzałam czy czasem nie podbiła mi oka. Reakcje są prawidłowe, ale kobieta ta nie ma w ogóle w sobie delikatności, starsza córka poszczypana przy zabawie w śniegu, ja prawie z podbitym okiem, chyba jakieś szkodliwe zażądam:evil_lol: Jemy normalnie klocki stawiamy siusiamy na spacerach i tak się docieramy powolutku stopniowo. Quote
Myngey Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Shilomaniak']Dzwonią???? Już????? A Luba ogłaszana była????? :crazyeye:[/QUOTE] Nie jeszcze, chyba że ja o czymś nie wiem!? Quote
Shilomaniak Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 No ja też właśnie w szoku, ale Anettta napisala "dzwonia ludziska" to o co kaman? Quote
Shilomaniak Posted January 26, 2013 Posted January 26, 2013 [quote name='Myngey']...kobieta ta nie ma w ogóle w sobie delikatności, starsza córka poszczypana przy zabawie w śniegu, ja prawie z podbitym okiem, chyba jakieś szkodliwe zażądam:evil_lol: [/QUOTE] To są atrakcje ujęte w pakiet :eviltong: Quote
Karilka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Anetta - chyba nie w tym wątku ;). Luba nie jest ogłoszona. Socjalizuje się u Myngey. Zaktualizowałam rozliczenie na 1 stronie ;). Będziemy zamawiać jeszcze karme mokrą dla Lubej - właśnie szukam po necie czegoś dla malutkiej. Powinna szybciej przybrać na wadze przy "okraszanej" suchej karmie. Myngey - napisz jak jej ten bosch? Może być? Quote
Myngey Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Zjada boscha nie ma problemu,puszki, jogurcik, śmietankę, ścinki wędliny które kupiłam. Apetyt jej dopisuje, porcje nie są już jak dla kurczaczka tylko jak dla kobity jej gabarytów. Quote
Shilomaniak Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 Na pewno ta jej początkowa niechęć do jedzenia to był objaw stresu związanego z podwójną zmiana miejsca. Była zagubiona i nie jadła. Shila tez tak miała ze 2-3 tygodnie, chociaż jej frykasy pod nos podtykałam. Karilka powinna pamietać jak wydzwaniałam przerażona, że Shila nie je :shake: Quote
Karilka Posted January 27, 2013 Author Posted January 27, 2013 Shila tęskniła za Karilką :loveu:. Jaka była rada wrednej baby, za którą biedna Shila tak tęskiła:shake:? Nie je - to nie karm. I tyle. Luba już żre, jak na wyżłoladora przystało!:loveu: Quote
Shilomaniak Posted January 27, 2013 Posted January 27, 2013 No...kiedyś przy swoim dziecięciu niejadku usłyszałam od bardzo mądrej pani doktor: "jeszcze nikt nad pełną michą nie zdechł z głodu". Pamiętam jak bardzo mocno mną trząchnęła ta prawda. Odpuściłam wtedy córeczce i odpuściłam potem Shili. Obie wyrosły na piękne dziewczyny :lol: [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-CZN6-TbaiWo/UQWSBRExSKI/AAAAAAAAAtQ/nYflIueLXAs/s1024/DSC03374.JPG[/IMG] Quote
Karilka Posted January 28, 2013 Author Posted January 28, 2013 (edited) szczypior z wygolonym brzuniem po sterylce. Czarna Luba:loveu: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-V-LQerJjBaw/UQYXZIr4qpI/AAAAAAAAAn8/b6VnpHzrx88/s498/LubaiShila.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Q2JpU-ID7pQ/UQYbc6O0yoI/AAAAAAAAAoQ/S-e90ybY2YM/s582/99199967.jpg[/IMG] Shila w sepii = Luba Luba w czarno/białym = Shila minia7 - pamiętasz tą rozbójnice, prawda? To dopiero gałgan... Luba to ćwierć-gałgan przy tym, prawdziwym GAŁGANIE. Edited January 28, 2013 by Karilka Quote
Shilomaniak Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Boszeee, te spojrzenia!!! Shila swoją mimiką pysia i łypaniem oczyskami codziennie od nowa rozpala w nas gorącą miłość do niej :loveu: Spoko, Luba przybierze na wadze. Trzeba dać jej trochę czasu. Ponadto jest zima więc mniej ruchu i jedzonko zrobi swoje. Można będzie następną karmę zamówić bardziej energetyczną, jeśli będzie taka potrzeba. Mieszanie z mokrą karmą , gdy chetnie zjada suche może doprowadzić do tego, że będzie stale oczekiwała domieszek. Ja myślę, że lepiej od czasu do czasu dać samo mokre jako "niespodziewaną niespodziewajkę" :diabloti: Quote
minia7 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='Karilka']szczypior z wygolonym brzuniem po sterylce. Czarna Luba:loveu: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-V-LQerJjBaw/UQYXZIr4qpI/AAAAAAAAAn8/b6VnpHzrx88/s498/LubaiShila.jpg[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-Q2JpU-ID7pQ/UQYbc6O0yoI/AAAAAAAAAoQ/S-e90ybY2YM/s582/99199967.jpg[/IMG] Shila w sepii = Luba Luba w czarno/białym = Shila minia7 - pamiętasz tą rozbójnice, prawda? To dopiero gałgan... Luba to ćwierć-gałgan przy tym, prawdziwym GAŁGANIE.[/QUOTE] No to by dziewczątka idealnie do siebie pasowały :) dwie siostry :cool3: jedna od drugiej uczyłaby się pokory i gałganiarstwa na zmianę :) Quote
minia7 Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Jak pomyślę ile moja dzika pręguska przeszła, ile razy miałam serce w gardle i przykurcze wszystkich części ciała, gdy szczerzyła kły i skakała rozwścieczona, a później nagle do przytulania się wciskała we mnie...ehh...te jej rozbiegane oczęta, wiecznie błagające i poszukujące kogoś z napisem na czole " przy mnie będziesz bezpieczna, nie bój się gamoniu, nie zostawię Cię" ...to jak widzę jej foty rozwalonej na łóżku ( po tylu latach za kratkami ), to wyć mi się chce... z radości, że ma już ciepło i miłość i trochę ze smutku, że to jeszcze nie DS Ehhh...wiem, że marudzę Quote
Shilomaniak Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 [quote name='minia7']No to by dziewczątka idealnie do siebie pasowały :) dwie siostry :cool3: jedna od drugiej uczyłaby się pokory i gałganiarstwa na zmianę :)[/QUOTE] A tam, cicho być :mad::eviltong::mad: Quote
Myngey Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Shila - śliczna dziewczynka. A co do jedzenia,utuczyć nie problem, karmę którą mamy i puchy które dojadą na razie wystarczą jak będzie potrzeb będę wołać. Jogurciki jemy, śmietankę spijamy, a dzisiaj jabłuszko dziewczyna zjadła. Urozmaicenie dziewczynka ma. Quote
Shilomaniak Posted January 28, 2013 Posted January 28, 2013 Pamiętaj jabłuszko koniecznie z robaczkiem,:evil_lol: mięso też jest jej potrzebne. To i witaminki i białko i wogle:cool3: Quote
minia7 Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Witam moją Lubinkę :) Jak postępy socjalizacyjne? Niestety wszystkie ciotki wywiało do Gamzuni biduni :( Mam nadzieję, że chociaż u Was Lubinko, Urgusiu i ciociu Myngey jest lepiej... Quote
Myngey Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Dziewczyna robi postępy, na zachowanie w domu nie narzekamy chyba się dotarła bo zaczyna broić spinka do włosów, klamerki, ołówek rozgryzione na czynniki pierwsze. Na spacerach ładnie chodzi na smyczy. Dzisiaj doszło legowisko. Dziękujemy Quote
Shilomaniak Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 Znaczy dziewczyna nie jest niejadkiem, jak zacznie meble wcinać to może być problem:lol:/ a mówiłem jabłuszko z robaczkiem:diabloti: Quote
M&S Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='minia7']No to by dziewczątka idealnie do siebie pasowały :) dwie siostry :cool3: jedna od drugiej uczyłaby się pokory i gałganiarstwa na zmianę :)[/QUOTE] Zgadzam się ;) Cześć Luba:) Quote
Shilomaniak Posted January 30, 2013 Posted January 30, 2013 [quote name='Myngey']... Na spacerach ładnie chodzi na smyczy.[/QUOTE] Łał, no to zdolna dziewczyna :lol:. My prawidłowe chodzenie na smyczy to kilka miesięcy trenowaliśmy, ale teraz jest cud-malina: zwolnij, pomału, trawka,ulica, prawo,lewo - to wszystko już pięknie opanowane, bez żadnego ciągnięcia :loveu: Quote
Karilka Posted January 30, 2013 Author Posted January 30, 2013 Luba - sie gałganiarzuje.. zeżarła spinke, klamerki i ołówek:loveu:. A mówiłam, że ma potencjał na fajnego psa! :diabloti: Hahah Quote
Recommended Posts