Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bardzo dzieuję, że zabrałyście głos w tej sprawie :kiss_2:

nie wiadomoc co to są za guzy...

w piatek wieczorem pojechaliśmy jeszcze na konsultację do dobrego chirurga i do pani doktor, która leczy vegę; jeden guz ten na brzuszku jest sporawy i ulokowany wyraźnie przy gruczole, ale drugi, przy pierwszym sutku jest malutki, twardy i jakby niezależnie przesuwający sie pod skórą; nietety jest też za mały, żeby zrobic biopsję; pan doktor (chirurg) powiedział, że nie raczej nie usuwa się całych listew, tylko zagrożone gruczoły jakos tak parami, czy trójkami, w zależności jak sią ze soba powiązane, co mnie zdziwiło, bo naczytałam się, że wycina sie wszystko i tak tez powiedziała ta lakarka u której byliśmy na szczepieniu; no ale ona powiedziała również, że się nie podejmuje tego robić, bo nie ma wziewnej narkozy, więc pozostaje zaufac chirurgowi, z ktorym mam dobre doświadczenia, bo rok temu reoperował źle wysterylizowaną w schronisku ikę usuwają jej przy okazji guzy z dwunastnicy (po prostu ma zwyczaj starannie przeglądac wszystko jak juz otworzy psa) i teraz uratował vege przy skręcie jelit;

dzis wieczorem jedziemy na rtg i wyśle edkowi szybkiego smsa co i jak;

ponizej skany z książeczki tusi i paragon za szczepienie; paragon jest na 150,00 zł bo szczepiliśmy tez ikę i frodzia, na psa wychodzi 50,00 zł;

jeśli chodzi o książeczkę to widac, że to tusi, bo powyżej jest szczepienie z buska zdroju, skąd tusia do mnie przyjechała;

w razie wątpilowści można skontaktować sie z gabinetem dr beaty zgutki gdzie szczepiliśmy tusieńkę;

xbwhog.jpg

rirgcy.jpg

Posted

Ja dostałam sms, ze na rtg nic nie wyszło. Tusia dała sobie zrobić zdjęcie tylko w jednej pozycji. Napiszę do kakadu, że dogo działa, rano napisze więcej ;).

Posted

kochani, to co edek napisał w zasadzie wyczerpuje temat; tusia nie ma widocznych zman w płucach a więc kwalifikuje się do operacji; jutro mam praktyki w gabinecie w którym planujemy zabieg więc wszystkiego się dokładnie dowiem; na pewno muszą byc dwie operacje, jedna na jednej listwie, a druga na drugiej; tusia czuje się bardzo dobrze, nocuje już wyłącznie na kanapie, humorek jej dopisuje, apetyt również;

no i pozdrawia was bardzo, bardzo serdecznie :)

Posted

tusia czuje się bardzo dobrze, nocuje już wyłącznie na kanapie, humorek jej dopisuje, apetyt również;

Tusia mnie nigdy nie przestanie zadziwiać. W takim maleńkim ciele taka siła. Kochany szkrabek :).
Posted

I pospamowane na wątkach :)

Tusinko trzymaj się maleńka. My gonimy na ciachanie w piątek na godz 15:00 :(

Dzięki za spamy. Strasznie tą sprawę przeżywam, takie okrucieństwo ... Już jest 9600 głosów :). Oby tylko zauważyli sprzeciw społeczny :(.

Kciuki za Wasze ciachanie !!!
Posted

Dzięki za spamy. Strasznie tą sprawę przeżywam, takie okrucieństwo ... Już jest 9600 głosów :). Oby tylko zauważyli sprzeciw społeczny :(.

Kciuki za Wasze ciachanie !!!

Dzięki. Przydadzą sie i Tusince i mojej Szanelce.

Posted

jesteśmy umówieni na zabieg na wtorek, ale nie pamiętam na którą godzinę; na pewno będę w gabinecie całą operację tusieńki bo mam praktyki więc nie spuszczę jej z oka ;)

nie wiem czy sie odważę zajrzeć i popatrzeć, a jeśli nawet tak, to czy chirurg się zgodzi, żebym się wgapiała jak sroka w gnat, ale w pobliżu będę na pewno - to wam mogę obiecać;