kakadu Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 nie wiem czy mi uwierzycie, ale jak ona tak staje na te łapinke, to ja sie boje patrzeć, żeby czegos nie zepsuć... :roll: Quote
Poker Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 A tam krzywe nóżki, to nieważne, bo własne i do tego niosące Chomiczka jak rakietę :multi::multi: Quote
edek Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 [quote name='kakadu']nie wiem czy mi uwierzycie, ale jak ona tak staje na te łapinke, to ja sie boje patrzeć, żeby czegos nie zepsuć... :roll:[/QUOTE] To się nie patrz :eviltong: Quote
inka33 Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Chomiczek wyścigowy! :klacz: [quote name='kakadu']nie wiem czy mi uwierzycie, ale jak ona tak staje na te łapinke, to ja sie boje patrzeć, żeby czegos nie zepsuć... :roll:[/QUOTE] To nie patrz złym wzrokiem, tylko z miłością. :glaszcze: Quote
edek Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 [quote name='inka33'] To nie patrz złym wzrokiem, tylko z miłością. :glaszcze:[/QUOTE] No na Tuśkę inaczej patrzeć się nie da, jak z miłością :roll: Quote
Bogusik Posted June 25, 2013 Posted June 25, 2013 Jejku,też mi łezki poleciały,po oglądnięciu filmików...:loveu: Tak bardzo,bardzo się cieszę :multi: Ona chyba nigdy nie chodzi spokojnie tylko leci jak torpeda...;) Krzywonóżkowe, nasze cudeńko!!! Quote
kakadu Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 [quote name='inka33'] To nie patrz złym wzrokiem[/QUOTE] kto powiedział, że ja patrzę złym wzrokiem??? jeezu, co ty wymyślasz inka? Quote
edek Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 (edited) kakadu ciocia inka ma czasami zakręcony tok myślowy ( ja też tak miewam :cool3: ) Przepraszam, że zaśmiecam wątek. Zajrzyjcie na wątek 15 wiecznie głodnych kotów. Roczna kotka waży 1,5 kg i ma powiększoną wątrobę bo głodowała :-(: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244628-12-15-18-kocia-tragedia-Prośba-o-pomoc[/URL] Edited June 27, 2013 by edek Quote
edek Posted June 26, 2013 Posted June 26, 2013 Dostałam sms, że wszystko jest ok :multi:. Szczegóły mają być jutro. Quote
kakadu Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 (edited) wkleje opis wizyty :) [IMG]http://i41.tinypic.com/t8ahag.jpg[/IMG] nie robiliśmy rtg bo pan doktor powiedział, że na razie nie ma sensu i że zrobi sie za miesiąc; nie chce zbyt szybko robić tej drugiej operacji na zwichnięta rzepkę, żeby tusia troche pochodziła sobie na tej łapce skoro juz zaczęła; bo jak po operacji zacznie ją bolec to znowu przestanie używać, a to chodzenie bardzo wzmacnia mięśnie, kości i proces zrastania; ja miałam takie same przemyślenia, więc sie ucieszyłam; na operację umówimy się jak pojedziemy 31 lipca na wizytę (już umówiona) tż powiedział, że zasponsoruje wczorajszą wizytę, więc o 50 zł jesteśmy do przodu (bo nie jesteśmy do tyłu ;)) trochę mnie zaskoczył, bo właśnie zepsuła nam sie pompa do wody (mamy studnię) i trzeba będzie kupić nową, a to przerażające 1500 zł niespodziewanego wydatku, więc będziemy zaciskać pasa, ale to widać dopiero od jutra ;) wszyscy w gabinecie się bardzo ucieszyli jak pokazałm film z zapinadlająca tusią, a pan doktor był bardzo kontent, że sprawy przybrały taki obrót; dzis jedziemy z tusia na szczepienie przeciw wściekliźnie, bo przeciez nie ma aktualnego juz od zeszłego roku, tylko jakoś nam to umknęło w ferworze walki :oops: Edited June 27, 2013 by kakadu Quote
edek Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Nasz kochana Gwizadeczka :loveu: kakadu podziękuj Tz. Quote
Bogusik Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Nie tylko Pan doktor kontent,bo my wszyscy również, z takich postępów Tusinki i wspaniałych wiadomości :multi::multi::multi: Ciocia kakadu,dołożę grosza do następnej operacji.Jeszcze nie wiem ile,ale na pewno możecie liczyć na moją pomoc :smile: Quote
__Lara Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Chomiczek w formie :loveu: Prosimy o wsparcie dla Nangi, która przeszła kilka operacji, była leczona jadem tarantuli: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230502-Pi%C4%99kna-Nanga-bardzo-boi-si%C4%99-smyczy-Zbieramy-na-hotel"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230502-Piękna-Nanga-bardzo-boi-się-smyczy-Zbieramy-na-hotel[/URL] Quote
Poker Posted June 27, 2013 Posted June 27, 2013 Świetne wiadomości. Dlaczego operacja rzepki jet konieczna jeżli Tusia porusza się sprawnie? Biedna malutka trochę nacieszy się normalnym bieganiem ,a tu znowu zasadzka na nią. Ja też dołożę grosz w razie potrzeby. Quote
kakadu Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 [quote name='edek']Nasz kochana Gwizadeczka :loveu: kakadu podziękuj Tz.[/QUOTE] już dziękowałam :) [quote name='Bogusik']Nie tylko Pan doktor kontent,bo my wszyscy również, z takich postępów Tusinki i wspaniałych wiadomości :multi::multi::multi: Ciocia kakadu,dołożę grosza do następnej operacji.Jeszcze nie wiem ile,ale na pewno możecie liczyć na moją pomoc :smile:[/QUOTE] bardzo dziękuję :kiss_2: każdy grosik na wagę złota [quote name='__Lara']Chomiczek w formie :loveu: Prosimy o wsparcie dla Nangi, która przeszła kilka operacji, była leczona jadem tarantuli: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/230502-Piękna-Nanga-bardzo-boi-się-smyczy-Zbieramy-na-hotel[/URL][/QUOTE] oj w formie :) zaraz zajrzymy; [quote name='Poker']Świetne wiadomości. Dlaczego operacja rzepki jet konieczna jeżli Tusia porusza się sprawnie? Biedna malutka trochę nacieszy się normalnym bieganiem ,a tu znowu zasadzka na nią. Ja też dołożę grosz w razie potrzeby.[/QUOTE] operacja jest konieczna bo tusia nie porusza sie sprawnie; przez tę zwichniętą rzepkę noga jest krzywa i krótsza i nie daje wystarczającego podparcia; szkoda by było zostawic tusie w trakcie naprawiania; myślę, że trzeba sprawę doprowadzić do końca i poprawić ile się da, żeby mogła brykac jak inne psy; bardzo ci dziękuję za te deklarację :kiss_2: , zwłaszcza, że wiem, że sama masz sajgon... Quote
kakadu Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 (edited) i zapraszamy na bazarek dla tusieńki na który fanty podarowała ciocia edek :Rose: (to jeszcze nie wszystko, bo mam jeszcze trochę tego towaru, tylko zdjęc nie ma kiedy cyknąć; te zrobiła edek i przysłała na maila ;)) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/244818-filiżanki-akcesoria-ręczniki-buty-pluszaki-i-inne-na-tusię-do-10-06-i?p=21015953#post21015953[/URL] zaszczepiliśmy wczoraj tusię na wściekliznę jest wpis w książeczce, zrobię skan na życzenie; cena 25,00 zł przy okazji okazało się, że onka vega ma nadziąślaka przy kle, więc czeka nas prawdopodobnie operacja, jeśli po zdjęciu kamienia to cholerstwo się samo nie wchłonie... :( Edited June 28, 2013 by kakadu Quote
edek Posted June 28, 2013 Posted June 28, 2013 Na filmikach widać, że kuleje i ma skrzywioną tą nóżkę. Skoro można to naprawić to warto, ja jestem takiego zdania. Jeszcze coś w przyszłości by się mogło coś tam paprać. A tak będzie laleczka pełną buźką :loveu:. Biedna Vegunia , oby się obyło bez operacji. Quote
b-b Posted June 29, 2013 Posted June 29, 2013 Przybywam z bazarku. Z tego co widzę na 1 stronie mała jest tylko trochę ponad 8 zł na plusie? Przepraszam ale nie mam czasu na czytanie wątku :roll: Kiedy druga operacja i czy wiadomo jakie będą koszty? Mała jest pod opieką jakiejś fundacji czy tylko Twojej? Quote
edek Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='b-b']Przybywam z bazarku. Z tego co widzę na 1 stronie mała jest tylko trochę ponad 8 zł na plusie? Przepraszam ale nie mam czasu na czytanie wątku :roll: Kiedy druga operacja i czy wiadomo jakie będą koszty? Mała jest pod opieką jakiejś fundacji czy tylko Twojej?[/QUOTE] Tusia ma kontrolę łapki 31 lipca i wtedy będzie ustalany termin operacji. Koszt prawdopodobnie jak poprzedniej operacji ok 1.200 zł. Tusia nie jest pod opieką fundacji. Quote
andegawenka Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='edek']Tusia ma kontrolę łapki 31 lipca i wtedy będzie ustalany termin operacji. Koszt prawdopodobnie jak poprzedniej operacji ok 1.200 zł. Tusia nie jest pod opieką fundacji.[/QUOTE] Ojej, damy radę? Ku przestrodze [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235894-Sunia-szkielet-z-krowim-%C5%82a%C5%84cuchem-na-szyi-!!!-Pomocy!!!?p=21027879#post21027879[/url] Quote
edek Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 [quote name='andegawenka']Ojej, damy radę? [/QUOTE] Ostatnio Nam się udało, miejmy nadzieję, że tym razem też. Ja zebrałam kolejne fanty. Oby tylko bazarki miały powodzenie. Quote
edek Posted June 30, 2013 Posted June 30, 2013 (edited) Jak na razie mamy 138 zł z bazarku :) Edited July 1, 2013 by edek Quote
kakadu Posted July 1, 2013 Posted July 1, 2013 (edited) [quote name='b-b']Przybywam z bazarku. Z tego co widzę na 1 stronie mała jest tylko trochę ponad 8 zł na plusie? Przepraszam ale nie mam czasu na czytanie wątku :roll: Kiedy druga operacja i czy wiadomo jakie będą koszty? Mała jest pod opieką jakiejś fundacji czy tylko Twojej?[/QUOTE] myślę, że sytuacja chomika nie jest tragiczna w porównaniu z innymi bidami... w końcu mamy 8 zł na p l u s i e :) tusia nie jest pod opieką żadnej fundacji, u mnie jest na bezpłatnym dt; jeśli akurat mogę staram się opłacać różne rzeczy dodatkowo i nie obciążać jej konta, ale niestety nie trafiłyście na krezusa - możliwości mam oględnie mówiąc średnie... :roll: [quote name='andegawenka']Ojej, damy radę? Ku przestrodze [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235894-Sunia-szkielet-z-krowim-łańcuchem-na-szyi-!!!-Pomocy!!!?p=21027879#post21027879[/URL][/QUOTE] damy; tż powiedział, żeby się nie stresować terminami, bo on w razie czego założy potrzebną kwotę, gdyby sie okazało, że nie zdążyłyśmy uzbierać, tak więc nie mamy presji w kwestii terminu operacji; co do linka/linku (nie wiem jak jest prawidłowo) to ja nie mam siły wchodzić na takie wątki, bo człowiek i tak nie dojdzie prawdy - każdy mówi co innego... :roll: i w sumie każdemu można coś zarzucić jeśli się akurat chce, w myśl przysłowia, że jak się chce zbić psa to kij się znajdzie... [quote name='edek']Ostatnio Nam się udało, miejmy nadzieję, że tym razem też. Ja zebrałam kolejne fanty. Oby tylko bazarki miały powodzenie.[/QUOTE] będzie dobrze, ja mam jeszcze studwudziestolitrowy worek ubrań (gł. dziecięcych), ale postanowiłam, że nie będę wystawiać bazarku, tylko przyniosę to do pracy i spróbuję sprzedać, bo jak zrobiłam zdjęcia, to mi połowa wyszła marnie, a część gdzieś zginęła (nie ma ich w aparacie, nie wiem co sie stało); plus jakieś jeszcze buty od koleżanki z pracy, swoje perfumy (zostało ok. 50 ml - może ktoś sie skusi) no i oczywiście fanty od edka; Edited July 1, 2013 by kakadu Quote
Recommended Posts