Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

najgorsze jest to, że (jeśli dobrze zrozumiałam) niewiele poza obserwacją można zrobić...

No właśnie o tym mowa w tłumaczeniu:( :

"Proponujemy monitoring zwierząt do ewentualnego wykrycia lokalne
nawrotów lub zmian przerzutowych.
Micropapillary rak ma dużą tendencję do przerzuty
zmiany chorobowe."

Posted

:sad: Tusinko, maleńka... :glaszcze:

Jednak i tak liczmy na cud, dobrze, dziewczyny...? :modla:

---

PS.

Kakadu, doszło dziś(!), dzięki za chęć pomocy. :buzi:

Posted

Też muszę przyznać,ze bardzo liczyłam,że będzie niezłośliwy...Ciocia kakadu,trzeba to "przetrawić", przyjąć do wiadomości,wierzyć i cieszyć się każdym dniem z Tusinką.To my rozpaczamy,ale nie Tusia.Ją nic nie boli,jest radosna i chce żyć,tak jak do tej pory,całkiem normalnie.I tego trzeba się trzymać.

Pisałam o mojej Julisi na tym wątku,po przebytej  w styczniu operacji raka sutka,który okazał się złośliwym.Wiem co przeszłam!Ale widząc ją po kilkunastu dniach po operacji, taką radosną i pełną życia,zostawiłam wszystkie "złe"myśli daleko za sobą.Sprawdzam jej dotykowo całe ciałko i namacalnie nic nie znalazłam.

Co nie znaczy,że coś w środku się nie dzieje...tego nie wiem.Ale je pięknie,koopole "wystawowe" i oby tak jak najdłużej!

Ma szesnaście lat i gdyby nie to,ze już właściwie nie widzi i zwieracze na sioo, nie wytrzymują dłużej,to jeszcze jest całkiem,całkiem....

Wiara czyni cuda,a zwierzęta intuicyjnie to wyczuwają i tak sobie myślę,że czerpią z nas tą pozytywną energię... :calus: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Posted

ja też staram się myślec pozytywnie, szczególnie, że te guzki były jeszcze malutkie, a tusia na szczęście od dwóch lat jest wysterylizowana; w ogóle myślę sobie, że jej życie od dwóch lat jest naprawdę fajne i dobrze się stało, że panie postanowiły ją oddać; przecież gdyby nie przeprowadzka i wasza nieoceniona pomoc i wsparcie, to tusia miałaby dziś złamana nogę, byłaby grubym zasapanym pulpetem, sikałaby do kuwety, nie wychodziła na spacerki no i miałaby nowotwór, który z każdą cieczką rósłby w siłę i z pewnościa nie byłby zoperowany;

mam nadzieję, że wszytko to co dla tusi wszyscy zrobiliśmy przedłuży jej życie i uczyni je komfortowym i pełniejszym;

mam nadzieję, że przed tusinką jeszcze długie lata w zdrowiu i szczęściu i tego jej, wam i sobie życzę z okazji nadchodzących świąt;

Posted

Kakadu strasznie mi przykro :(.

Najważniejsze, że Tusia dobrze się czuje. I oby ten stan pozostał jak najdłużej. Trzeba się cieszyć każdym dniem Chomiczkowym. U Was tak naprawdę zaczęła żyć normalnie.

Jestem Tobie i Twojemu TZ wdzięczna z głębi serca. Tusia ma wspaniałych i kochających ludziów przy sobie. Miała wielkie szczęście.

Posted

[quote name="inka33" post="15969187" timestamp="1419000573"]

Jednak i tak liczmy na cud, dobrze, dziewczyny...? :modla:

Tak !!! Pesymistów nie chcemy.

Posted

To nie pesymiści, to realiści :) Cudów nie ma. Moje 2 sunie w ub, roku odeszły na raka- ale możemy pozwolić psu cieszyć się jak najdłużej dobrym życiem i dać odejść kiedy cierpi. Po co martwić się tym co nieuniknione zamiast cieszyć tym co jest dzisiaj? Tak żyją psy i my też tak spróbujmy :) Życzę Tusi, żeby jeszcze wiele lat nie rozrastało się to za szybko!

Posted

dziękuję kochani za te słowa :)

szwy zdjęte, chomik wesoły, musimy co dwa miesiące badac węzły chłonne pod kolankami; pani doktor powiedziała, że będzie pełne tłumaczeie tego tekstu, ale czas mamy przedświąteczny i to tak bardzo, że za piątkową wizytę nawet nie zapłaciliśmy, a nabraliśmy leków, bo vedze przyplątało się dodatkowo jakieś ropne zapalenie skóry na brzuszku :(

Posted

kochane chomikowe cioteczki, pozwólcie, że za moim pośrednictwem tusieńka złoży wam najserdeczniejsze życzenia szczęśliwego nowego roku dla was, waszych rodzin i ukochanych zwierzaczków;

no i oczywiście szampańskiej zabawy tym, którzy chcą się bawić i spokoju dla tych, którym się szalec nie chce;

a nam wszystkim, żeby wszystkie zwierzaki jak najmniej ucierpiały od sztucznych ogni...

2d7vqcm.jpg