Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Figunia']wspaniale wiesci, ale kciuki bede trzymac jeszcze dluuuugi czas.
Tak na wszelki...

Trzymaj, trzymaj :)

Pieniążki, które uzbierały się dla Rysi przeleję Hałabajówce na transport.
Transport będzie łączony z transportem Perełki.
Katlis dowiezie je "przy okazji" do Kołobrzegu, a Hałabajówka podjedzie tam po nie z Białogardu.
Na ten transport chyba ok 70 zł potrzebne, to wyjdzie po 35 zł na psiaka. U Rysi mamy 38,30 zł i tą kwotę przeleję Hałabajówce na transport.
Państwo chętni do adopcji Rysi podjada po nią na swój koszt ze Szczecinka do Białogardu.

Mam nadzieję, że nasza psotnica nie będzie za dużo problemów sprawiała :)

Posted

[quote name='Cudak']Trzymaj, trzymaj :)

Pieniążki, które uzbierały się dla Rysi przeleję Hałabajówce na transport.
Transport będzie łączony z transportem Perełki.
Katlis dowiezie je "przy okazji" do Kołobrzegu, a Hałabajówka podjedzie tam po nie z Białogardu.
Na ten transport chyba ok 70 zł potrzebne, to wyjdzie po 35 zł na psiaka. U Rysi mamy 38,30 zł i tą kwotę przeleję Hałabajówce na transport.
Państwo chętni do adopcji Rysi podjada po nią na swój koszt ze Szczecinka do Białogardu.

Mam nadzieję, że nasza psotnica nie będzie za dużo problemów sprawiała :)

...i ze Opiekunowie beda wyrozumiali, cierpliwi, kochajacy...

Posted (edited)

O której przyjadą Państwo po Rysię-Zdzisię bo ja o 15 muszę być u weta ze Ukkim a po nocy nie trafią na moje "ranczo" :)

Cudaczku....sieroto Ty... a umowę dla gamonia to kto wypełni hmmmm? Jak to małe ma w ogóle na imię co, bo w książeczce też nima...?

Edited by Hałabajówka
Posted

[quote name='Hałabajówka']O której przyjadą Państwo po Rysię-Zdzisię bo ja o 15 muszę być u weta ze Ukkim a po nocy nie trafią na moje "ranczo" :)

Cudaczku....sieroto Ty... a umowę dla gamonia to kto wypełni hmmmm? Jak to małe ma w ogóle na imię co, bo w książeczce też nima...?[/QUOTE]

Wiedziałam,że o czymś zapomniałam! Zaraz Ci PW poślę, to wypełnisz za mnie ;) Państwo będą dzwonić do Ciebie, mam nadzieję, że się uda do południa.

A mała piękna, nie? Na zdjęciach tego nie widać, bo za szybka jest :D

Posted

Jest masywna, ale żeberka cały czas czuć. W sumie rośnie, to może tak ma być? A gadula z niej jest, na szczęście w nowym domu ma zostawać sama max 2 godziny, więc sąsiedzi wytrzymają jej płacz :D

U mnie dużo psów (jak widać na zdjęciach ;)) i nie panikowała. Może ta podróż ją zestresowała, obcy ludzie, obce psy...

Posted

Może a może też wielkość ją wystraszyłam bo Karmaś ma niecałe 70kg i sięga mi do pasa ;) ale jest przytulaśna bardzo i na rączki i na rączki ;) Szczeniak nie powinien być za ciężki zwłaszcza duży bo stawy siadają potem.

Posted

Pani oddzwoniła :)
Chwaliła, że sunia bardzo mądra, dzielni zniosła kąpiel (pierwszą w swoim życiu zapewne), tylko raz się zsiusiała w domu, jest kochana i grzeczna. Na maila dostanę zdjęcia, to wstawię i na wątek :)

Posted

[quote name='Cudak']Pani oddzwoniła :)
Chwaliła, że sunia bardzo mądra, dzielni zniosła kąpiel (pierwszą w swoim życiu zapewne), tylko raz się zsiusiała w domu, jest kochana i grzeczna. Na maila dostanę zdjęcia, to wstawię i na wątek :)[/QUOTE]

Super:):):)

• 1 month later...
Posted

Ryśka trafiła dziś do schroniska - jej właścicielka wyjechała za granicę! :angryy:
Podobno jest wielka i wychudzona :(

Jest w Szczecinku.
Nie wiem co dalej.

Posted

[quote name='Cudak']Ryśka trafiła dziś do schroniska - jej właścicielka wyjechała za granicę! :angryy:
Podobno jest wielka i wychudzona :(

Jest w Szczecinku.
Nie wiem co dalej.[/QUOTE]
Mozesz do Danusi napisac, albo zadzwonic... (mariamc)

Posted

[quote name='magdola']Mozesz do Danusi napisac, albo zadzwonic... (mariamc)

Ja właśnie od mariamc się dowiedziałam :(

Szkoda mi jej, jak nie wiem. Znowu porzucona. Za co? :(