Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 460
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z tą dotacją z uni to niezly bajer :diabloti:. Mam nadzieję , że sasiedzi nie myślą , że jadam psy :shake: . Ta rotacja - raz są takie , potem znikają i są inne :evil_lol: .

Posted

Jest super!
Spanie pod kołderką, czasem pośba o wypuszczenie o 5 rano, a jak się jedna ruszy (najczęściej Dalia czasem musi wybiec na dwór bez względu na porę) to chcą wyjść wszystkie. Potem zaspana stoję na tarasie i liczę powracajace po kilku minutach ogonki :diabloti: Ale chociaż mam okazję podziwiać wschód słońca....
Figa-Fryga uwielbia zabawę z naszymi pasami, ale chyba najbardziej z bokserem, łapie zębami ją za nogi i podgryza, a gdy ta sie schyli, zawiśnie przez moment na uszach i w nogi!
Jak dziewczyny myślicie...wg mnie najlepiej byłoby, zeby zaraz po zakończeniu kwarantany, od wtorku, zacząć im szukać domu. Przedłuzanie pobytu to stres dla nich i dla nas. Są zadbane, zdrowe, śliczne, więc szukajmy im domu. A tymczas przyda sie innym potrzebujacym...Tak myslimy z TŻ-em.....

Posted

To nasz nieśmiertelna kanapka przed TV, tu się skupia wieczorne życie. Zajmują to miejsce wszystkie czterołapy, nie ma się gdzie dosiaść :placz:
A miejsca starcza na 3, góra 4 sztuki :diabloti:

[B][img]http://upload.miau.pl/3/2162.jpg[/img][/B]

[B][img]http://upload.miau.pl/3/2163.jpg[/img][/B]

[B] [img]http://upload.miau.pl/3/2164.jpg[/img][/B]

Posted

[quote name='malagos']To nasz nieśmiertelna kanapka przed TV, tu się skupia wieczorne życie. Zajmują to miejsce wszystkie czterołapy, nie ma się gdzie dosiaść :placz:
A miejsca starcza na 3, góra 4 sztuki :diabloti:

[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/2162.jpg[/IMG][/B]

[B][IMG]http://upload.miau.pl/3/2163.jpg[/IMG][/B]

[B] [IMG]http://upload.miau.pl/3/2164.jpg[/IMG][/B][/quote]

hehe :D suuper :D:diabloti: jamniki góra :D

Posted

Jakie one sliczne ! Czy wszystkie trzy szukają domów ?
Ja mam sytuacje bardziej konfortowa ,bo moje jamniki wstają ostatnie.
Ja na moje jamniki mówie kury.Dzisiaj z pracy dzwonilam do TZ-ta z prosbą ,aby nakrmil kury ,a klientka nie świadoma niczego ,spytala mnie ,czy moim sasiadom nie przeszkadza ,że hoduje kury.Ja odpowiedziałam ,że nie bo moje kury są rasowe.

Posted

Rewelacja, Basiu! :loveu:

Z tej trójki tylko dwie szukają domu, Pelasia zakotwiczyła sie na dobre.
Kanapę i tak trzeba będzie kupić, bo ta lada chwila sie rozleci. Nie ma na niej miejsca dla bokserka, ratlerka i Dalii...Ja siadam obok na krześle :angryy:
Albo jak uda mi sie dobiec pierwszej, te szybsze mnie obsiadaja jak muchy, bez żadnego szacunku dla karmicielki, wpychajac sie po dwie na kolana i po jednej po obu stronach. Po skończonym oglądaniu programu tv na dzwiek pilota wszystkie się zrywają i pędzą z jazgotem do drzwi. Że niby zaraz wieczorny spacer. Najgorzej, jak zmieniam kanały....:diabloti:

Posted

[quote name='malagos']Jest super!
Spanie pod kołderką, czasem pośba o wypuszczenie o 5 rano, a jak się jedna ruszy (najczęściej Dalia czasem musi wybiec na dwór bez względu na porę) to chcą wyjść wszystkie. Potem zaspana stoję na tarasie i liczę powracajace po kilku minutach ogonki :diabloti: Ale chociaż mam okazję podziwiać wschód słońca....
Figa-Fryga uwielbia zabawę z naszymi pasami, ale chyba najbardziej z bokserem, łapie zębami ją za nogi i podgryza, a gdy ta sie schyli, zawiśnie przez moment na uszach i w nogi!
Jak dziewczyny myślicie...wg mnie najlepiej byłoby, zeby zaraz po zakończeniu kwarantany, od wtorku, zacząć im szukać domu. Przedłuzanie pobytu to stres dla nich i dla nas. Są zadbane, zdrowe, śliczne, więc szukajmy im domu. A tymczas przyda sie innym potrzebujacym...Tak myslimy z TŻ-em.....[/quote]

Malagos a moze by tak jeszcze ciachnąć przed oddaniem:razz:
poslalam dziś pieniążki:razz:
teraz wieczorkiem -pocztą polską;)

Posted

Poddaję sprawę sterylizacji decyzji Waszej...
Mamuśka ma cieczkę, trzeba odczekać ze 3 miesiece. Małą mozna wziać na badania do Ostrołęki (u nas nie zrobimy sterylizacji i badań szczegółowych), umówić termin i przeprowadzić zabieg u zaprzyjaźnionego lekarza. Miną kolejne dni...
Powiem szczerze: wolałabym uniknąć tego.

Posted

Meldujemy się na popołudniowej sesji komputerowej!
Jamniki jak i wszystkie psy, koty, świnki, żółwie sa w ogrodzie. Jeszcze mnie tam na leżaku brakuje , ale tylko mała kawa i zatonę w slodkim nieróbstwie!
Bardzo prosimy o ogłoszenia jamników! One szukaja domu!

Posted

Moim zdaniem młodzszą trzeba koniecznie wysterylkować, skoro można, a jeśli chodzi o starszą - zawrzeć w umowie odpowiedni punkt i dopilnować, żeby właściciel to zrobił.

Posted

Cioteczki kochane...Trzeba znależć super domek dla obu sunieczek ale zmiłujcie się z tymi sterylkami...Przecież nie wszyscy adpotujący to rozmnażacze. Ja wiem, że to byłoby super ale pomyślcie i o innych jeszcze gorszych bidach...W schronie w Mielcu jest ta sunia z mojego banerka...Jej stan psychiczny jest kiepski, strasznie znosi pobyt w schronisku i ma zerowe szanse na adopcje...Sunia ma sześć lat...Jej Pani zmarła.Rodzina podzieliła się majątkiem a psinkę wywalili do schronu tak jak stała...Z jej zachowania można wnioskować, że jak straciła Pancię musiała być przeganiana i bita.Znalezienie jej domu jest bardzo trudne - nikt nie chce przerażonego, warczącego psa. Foksia nie wie co się z nią dzieje...Spała z Pancią na poduszkach a tu śmierdzący kojec..Jest żałosnym kłębkiem brudnych kłaków i błagalnych oczu... Nie umie się odnależć w rzeczywistość schroniska wśród szczekających psów i obcych ludzi.Ona prawie nie wychodzi z budy...Nie daje do siebie podejść, nie daje się złapać...Malagos weżmie ją do siebie na DT jak wyadoptuje jamniczki...Foksia pilnie potrzebuje fachowej pomocy...Proszę, to dla Foksi jedyna nadzieja...Malagos ma doświadczenie z takimi pieskami.Foksia ma szansę stać się radosnym psem ale musi jeszcze raz uwierzyć i pokochać...Wtedy szanse na adopcje napewno wzrosną.Proszę dajcie jej szansę i nadzieję na lepsze życie ...Jej jedyną nadzieją jest właśnie Malagos...:-(

Posted

[quote name='Alpina']Cioteczki kochane...Trzeba znależć super domek dla obu sunieczek ale zmiłujcie się z tymi sterylkami...Przecież nie wszyscy adpotujący to rozmnażacze. Ja wiem, że to byłoby super ale pomyślcie i o innych jeszcze gorszych bidach...[/quote]

Nie wszyscy to rozmnażacze, ale nowy właściciel może dopuścić suczki raz czy dwa, bo takie są śliczne i sąsiedzi i znajomi się nimi zachwycają i chcieliby szczeniaczka. (Mimo, że przy adopcji powie, że na pewno tego nie zrobi).
Co do innych bid - w łódzkim schronisku jest ich 600. Często przychodzą jamniki. Szczerze powiem, że nie widziałabym sensu w ich wyciąganiu, jeśli potencjalnie gdzieś tam miałyby się urodzić szczenięta po Fajce i Fidze. Trzeba pomagać do końca.
Ale niech wypowie się Moriaaa.

Posted

Sterylki są też przydatne dlatego że jednak zapobiegają niektórym chorobom, nie trzeba się potem martwić o ropomacicze itp... ale jeśli na przykład nowi właściciele zgodzą się podpisać zobowiazanie do sterylki ...

Posted

[quote name='Neris'] ale jeśli na przykład nowi właściciele zgodzą się podpisać zobowiazanie do sterylki ...[/quote]

To też jest rozwiązanie, oczywiście.

Posted

[quote name='katya']Nie wszyscy to rozmnażacze, ale nowy właściciel może dopuścić suczki raz czy dwa, bo takie są śliczne i sąsiedzi i znajomi się nimi zachwycają i chcieliby szczeniaczka. (Mimo, że przy adopcji powie, że na pewno tego nie zrobi).
Co do innych bid - w łódzkim schronisku jest ich 600. Często przychodzą jamniki. Szczerze powiem, że nie widziałabym sensu w ich wyciąganiu, jeśli potencjalnie gdzieś tam miałyby się urodzić szczenięta po Fajce i Fidze. Trzeba pomagać do końca.
Ale niech wypowie się Moriaaa.[/quote]

Ja tez jestem za sterylkami obu suń .

u Celinki DUMKA byla w czsie cieczki na sterylce,i jest OK.
Moja MURKa tez byla na sterylce po cieczce.I przeżyla kupe lat/1o/ i nie miala żadnych dolegliwości z tego powodu.
Ja wiem ze najlepszy okres tzw.cisza hormonalna,
ale lepiej wysterylizowac teraz
niz póżniej ich dzieci mialyby byc w schronie.

Posted

Matko kochana...Jeśli mamy się licytować na słowa to przepraszam...Przepraszam że macie sześćset psów w schronie a Foksia jest z poza...I ośmieliłam się prosić o ratunek...Jeśli wszyscy są rozmanżaczami to dlaczego znam sporo właścicieli psów którzy rozmnażaczami nie są...A o schronach też pamiętają i co miesiąc wsperają jak mogą...Obiema rękami podpisuję się pod sterylkami ale szukam pomocy dla suni bo ona jej pilnie potrzebuje...Mam nadzieję, że jednak uda się załatwić i sterylki i tymczas dla małej... Dopiero tu na Dogo jasno widać ogrom psich dramatów i nieszczęścia spowodowanego przez ludzką bezmyślność i głupotę... Zgoda, jest mniej nierozmnażaczy od rozmnażaczy ale myslący ludzie też istnieją i nie wsadzajmy wszystkich pod wspólny mianownik...