asika5 Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 Kaszanka bardzo bardzo Ci współczuję:-( tym bardziej przykro, że pozostał niedosyt co by było gdyby pies trafił do innej lecznicy tak się składa, że ja też mam miałam podobną przygodę z tą lecznicą, na szczęście w porę zmieniłam lekarza Quote
psi Posted March 10, 2012 Posted March 10, 2012 kaszanko od serca -współczuję :( Mulanku śpij spokojnie [*] Quote
dreag Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Przed chwilą TZ znalazł na kanapie kleszcza! Na szczęście był ledwo żywy, znaczy spot zadziałał. Nie wiem czy nie spadł z Mini, bo się z nią wygłupiał. O rany!!!! Quote
Maia Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Szok z tymi kleszczami, po zimie są wygłodniałe i bardzo agresywne. Wyślę dla Azorka pipetę koniecznie. Czy jedziemy Aga;) ? śniegu nie ma, najwyżej w błocie tym razem ugrząźniemy :eviltong: Quote
asika5 Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 ale miałam dzisiaj sen:) , że znalazłam dwa yorki, labka czarnego, i kilka małych i dużych kotków i to wszystko miało miejsce pod moja klatką, a potem całe towarzystwo zaciągnęłąm do mojej koleżanki na stancję do jednego małego pokoiku;) dlatego przezornie postanowiłam dziś nie wychodzić z domu:eviltong: Quote
kaszanka Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 no hej - jestem spowrotem - bo przez najbliższe dni nawet nie miałam ochoty na dogo zasiadać, dzięki wszystkim za czułe słowa,mam nadzieję że Mulan czuł się szczęśliwy z nami przez ten jak się okazało moment :( A wchodzę dzisiaj bo wczoraj z Bożenką mamy kolejnego kandydata na szukanie DS - suczka młoda z bliska podobna do akity - wiem że jedna z ciotek jest akitowa może ona coś zarazi, wkejam foto małej: [URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/3131688/dsc00015][IMG]http://i3.fmix.pl/fmi2918/b2108648001be7154f5b485b/zdjecie.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://www.fmix.pl/zdjecie/3131686/dsc00011][IMG]http://i1.fmix.pl/fmi432/aff3dcda0014861e4f5b481f/zdjecie.jpg[/IMG][/URL] Quote
psi Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='asika5']ale miałam dzisiaj sen:) , że znalazłam dwa yorki, labka czarnego, i kilka małych i dużych kotków i to wszystko miało miejsce pod moja klatką, a potem całe towarzystwo zaciągnęłąm do mojej koleżanki na stancję do jednego małego pokoiku;) dlatego przezornie postanowiłam dziś nie wychodzić z domu:eviltong:[/QUOTE] hehehe oj asika5 uważaj na siebie Quote
Matagi Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [quote name='kaszanka']no hej - jestem spowrotem - bo przez najbliższe dni nawet nie miałam ochoty na dogo zasiadać, dzięki wszystkim za czułe słowa,mam nadzieję że Mulan czuł się szczęśliwy z nami przez ten jak się okazało moment :( A wchodzę dzisiaj bo wczoraj z Bożenką mamy kolejnego kandydata na szukanie DS - suczka młoda z bliska podobna do akity - wiem że jedna z ciotek jest akitowa może ona coś zarazi, wkejam foto małej: Nie wiem czy to o mnie chodziło;)ale odpowiem:z koloru psiaka na pysku,to troszku do akitowego podobny,na korpusie jest sezam=>zdarza sie u akit.Osadzenie ucha tez podobne do akitowego.Budowa zaś zupelnie nieakitowa,ale może to kwestia foto....Pare lat temu bylo troche bezpapierowych akit,niestety kilka z nich trafio do handlarzy:angryy:Mozliwe,że to jakis prawnuczek tamtych,wymieszanych z czort wie czym.Mysle,że warto napisać do Fundacji Akita w Potrzebie.A moze Iwona&Wiki zajrzy tu....?A cos więcej o tym psiaku.....? Quote
Bakteria Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Może ktoś będzie mógł dać DT suni??? Błąka się bieda po Starosielcach, śpi pod blokiem w prowizorycznej budzie. [IMG]https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427630_325944737462394_100001406113785_925051_1843990665_n.jpg[/IMG] Quote
kaszanka Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Matagi'] Nie wiem czy to o mnie chodziło;)?[/QUOTE] tak między innymi chodziło o Ciebie bo pamiętam avatarek akity i podpis z "BIAŁYSTOK" - jeżeli sa jeszcze inne akitomaniczki - to jak najbardziej zapraszamy do zainteresowania :) Więcej szczegółów nie ma pana dzieciaki znalazły mała i przyprowadziły do domu - żona jest na nie, wiec chcą znaleźć jej nowy dom - chociaż pan mówił, że dzieciaki sie przyzwyczaiły i taki do końca nei był zdecydowany..... najgorzej szło przekonanie o sterylizacji - niestety hasło legenda " raz musi urodzić" i do tego - " oj ja nie skaleczę psa" :( ale jak sie we trzy wziełyśmy ( ja Bożenka i Alina) to może i co doszło do głowy zobaczymy. Bakteria - coś wiecej o suni? natknęłas się na nią - jest ze zgłoszenia? - sterylka by się przydała. Quote
Bakteria Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 (edited) Sunia pomieszkuje pod blokiem u koleżanki.. Nie wiem jak ją ciachnąć zanim nie znajdzie się DT, a podejrzewam, że kolejna ofiara durnych ludzi, którzy wywalili przy pierwszej cieczce bo kłopot... [B]Słuchajcie, co jest teraz najbardziej potrzebne białostockim bezdomniakom?? Oprócz karmy?? [/B]Nowa rodzina Tary organizuje zbiórkę darów dla TOZu wśród znajomych :loveu: i pyta czego najbardziej brakuje. Edited March 12, 2012 by Bakteria Quote
Matagi Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Czy jest mozliwośc zrobienia pannie kilku dobrych fot?takich do ogloszenia?ja ogłoszenie na strone AWP napiszę,ale za wiele info nie ma:shake:jak dla mnie to malolata-7-12 miesięcy,jaka ona do doroslych i dzieci,do innych zwierząt....musze cos wiedzieć.....pomysle nad DT dla niej,będzie wtedy łatwiej ją wyciachać.Dzisiaj słabo myslę,wieczorem przywiozłam swego akitę po zabiegu....aaaaa jeszcze jedno:dobrze byloby ja przed foceniem przeczesać szczotka pudlówka i to pod włos/tak sie czesze akity i inne japońskie tałatajstwo/ Quote
jaanna019 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Bakteria']Sunia pomieszkuje pod blokiem u koleżanki.. Nie wiem jak ją ciachnąć zanim nie znajdzie się DT, a podejrzewam, że kolejna ofiara durnych ludzi, którzy wywalili przy pierwszej cieczce bo kłopot... [B]Słuchajcie, co jest teraz najbardziej potrzebne białostockim bezdomniakom?? Oprócz karmy?? [/B]Nowa rodzina Tary organizuje zbiórkę darów dla TOZu wśród znajomych :loveu: i pyta czego najbardziej brakuje.[/QUOTE] Mnie się mażą zabezpieczenia od kleszczy, najlepiej Kiltix:oops: Quote
Vicky62 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Dziewczyny zajrzyjcie i pomóżcie rozsyłać wątek.Tam na prawdę czas nagli... [url]http://www.dogomania.pl/threads/224267-7-szczeniaczk%C3%B3w-prosi-o-pomoc-w-szukaniu-dom%C3%B3w!!/page4[/url] Quote
dreag Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='jaanna019']Mnie się mażą zabezpieczenia od kleszczy, najlepiej Kiltix:oops:[/QUOTE] Właśnie, właśnie, stawiajmy na zabezpieczenie psiurów od kleszczy!!! Quote
jaanna019 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Zastanawiam się jak ja mogłam takiego ortografa wsadzić :evil_lol: Quote
kaszanka Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 trzeba było edytować poprawić i nic nie pisać :cool3: Słuchajcie czy dla Yumi poszedł pakiecik? Bo teraz wykupiłam 3 szt. Robię dla Saby, Yumi (jeżeli nie ma jeszcze) i mam wolne jedno miejsce. Wiecie jak Saba szuka Mulana :-( chociaż ja już nie płaczę ale jak to widzę to serce sie ściska :-(:-(:-(:-( Quote
Maia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='kaszanka']trzeba było edytować poprawić i nic nie pisać :cool3: Słuchajcie czy dla Yumi poszedł pakiecik? Bo teraz wykupiłam 3 szt. Robię dla Saby, Yumi (jeżeli nie ma jeszcze) i mam wolne jedno miejsce. Wiecie jak Saba szuka Mulana :-( chociaż ja już nie płaczę ale jak to widzę to serce sie ściska :-(:-(:-(:-([/QUOTE] To jak masz wolne miejsce to może mojej foksiczce byś je ofiarowała? :-) Myślę, że mogłaby już iść do adopcji :-). A Twoje ogłoszenia dla Tarusi szybko miały super odzew to może i Fikusi się poszczęści? Quote
Maia Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 To ja zaraz sklecę tekst do ogłoszeń i Ci na pw wyślę :-). Szkoda, że Fikusia nie ma ładnych fotek, a mój aparat na złom się nadaje.Spróbuję zorganizować aparat i porobić jej fotki, w końcu teraz jest ostrzyżona, to musi się pokazać ciociom w nowym image ;) Quote
Patmol Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 to wprawdzie nie pies, ale kot ktoś szuka dla kota DT [url]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=140036&p=8677734#p8677734[/url] może akurat coś poradzicie Quote
psi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='jaanna019']Mnie się mażą zabezpieczenia od kleszczy, najlepiej Kiltix:oops:[/QUOTE] ja właśnie tylko obróżkę Kiltix używam raz kupiona w lutym zdejmuję w grudniu i psiaki nie łapią mi kleszczy i pcheł dużo klientów chwali se ta obrożę ja w tym roku płaciłam 61zł dla średniego u weta może gdzieś ktoś ma taniej? Quote
zuanna Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='psi']ja właśnie tylko obróżkę Kiltix używam raz kupiona w lutym zdejmuję w grudniu i psiaki nie łapią mi kleszczy i pcheł dużo klientów chwali se ta obrożę ja w tym roku płaciłam 61zł dla średniego u weta może gdzieś ktoś ma taniej?[/QUOTE] A mocno śmierdzą? Bo ja mam wielkoluda śpiącego w łóżku :oops: Wydatek 67 zł za cały sezon przy jej wadze byłby opłacalną wersją Quote
psi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='zuanna']A mocno śmierdzą? Bo ja mam wielkoluda śpiącego w łóżku :oops: Wydatek 67 zł za cały sezon przy jej wadze byłby opłacalną wersją[/QUOTE] Nie nie śmierdzi jest bezzapachowa _natomiast Polski zamiennik (te same składniki Kiltix) śmierdzi jak cholera (przynajmniej dla mnie TZ mówił,że da się wytrzymać a mi ten zapach przeszkadzał a wrażliwcem zapachowym żadnym nie jestem) jest tańsza ale i krótszy czas działania bo jak się nie mylę 2 miesiące (Iwo nosił jak wyszedł ze schroniska) Quote
Recommended Posts