kasik1986 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Witam wszystkich:-) !!! Jestem tu nowa,a to jest mój debiutancki post;). Niedawno,zupełnie przypadkiem trafilam na tę stroną.I od tego momentu nie mogę przestać myśleć o tych wszystkich biednych zwierzaczkach.jestem z Białegostoku i zwracam się z pytaniem przede wszystkim do ludzi z tego miasta gdzie mam sie zgłosic aby choć trochę pomóc tym biednym maleństwom. Do siedziby TOZ-u czy do schroniska? W miarę swoich mozliwości chciałabym dostarczyć trochę jedzonka potrzebującym zwierzaczkom. Quote
plinka Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Witaj kasik :) Moim skromnym zdaniem bardziej pomożesz w TOZie ;) A karma na pewno nam się przyda :) W schronisku nie ma się zbyt wielkiego pola do popisu, najlepszą rzecz jaką można zrobić w schronisku to wyprowadzić psa na spacer, żeby kości rozprostował i chociaż miał małą dawkę ruchu. Quote
Iwona&Wiki Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 [SIZE=6][COLOR=red][B]Heeeelp![/B][/COLOR][/SIZE] [B][SIZE=4][COLOR=red]OD JUTRA PILNIE[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=red]potrzebny tymczas dla tyciego spanielka.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Nie powinien zalegać długo,[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]jest sliczny, bardzo w typie rasy.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000]Tylko straszna chudzinka.[/COLOR][/SIZE][/B] [SIZE=3]Ma jakiś spory problem z uszami, cierpi biedaczek[/SIZE] [SIZE=3]- jutro z samego rana zawiozę go do weta.[/SIZE] [SIZE=3]Niech go obada.[/SIZE] [SIZE=3]Jest u meneli, nie powinien tam dłużej pozostać.[/SIZE] [SIZE=3]Jak nikt sie nie zgłosi,[/SIZE] [SIZE=3][COLOR=blue][B]Moniu, RATUJ![/B][/COLOR]:modla::modla::modla::modla::modla:[/SIZE] Quote
Iwona&Wiki Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 [quote name='Iwona&Wiki'] [SIZE=3][COLOR=blue][B]Moniu, RATUJ![/B][/COLOR]:modla::modla::modla::modla::modla:[/SIZE][/quote] [SIZE=4]Monia nie może,[/SIZE] [SIZE=4]spanielek naprawdę jest tyci[/SIZE] Quote
Guest monia3a Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Przykro mi ale niestety nie mogę :shake: Mam ważny wyjazd w sprawach rodzinnych Ale może ktoś ją czy jego weźmie tylko do środy ?? Ja od 14 w środę mogę go przejąć, dogomaniacy pomocy szkoda aby został tam jeszcze tyle dni !!! Quote
Iza. Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 A co z tą foksterierką? Została adoptowana? Iwona wysłałam Ci wiadomośc na gg ;) Quote
plinka Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Tak :p [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101405[/URL] Karina, brak wątku suniek w pierwszym poście :mad: Monia, z tym też chyba trzeba zrobić porządek [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8848106#post8848106[/URL] No co porządek musi być :eviltong::eviltong: ;) Quote
Iwona&Wiki Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Iza, dzięki Zulka jest już od dwóch godzin u Anny. Musi zostać w B-stoku, bo wymaga opieki wet. Ale śliczna jest: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101946[/URL] Od dziś szukamy dla niej dobrego domu i wyjatkowo odpowiedzialnych opiekunów. Quote
emdziolek Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 [COLOR=DarkOrange][B]Dziewczyny u nas w suwalkach ktos chce spanielka mam namiar na tych ludzi: [/B][B]514915045 e mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] nie znam, znalazłam ogloszenie ze kupią lub przyjma spanielka. Spróbujcie, moze dobry domek:lol:[/B][/COLOR] Quote
Guest monia3a Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [B]emdziolek[/B] mieszkasz w Suwałakch to może przejdź się do tych Państwa i sprawdź warunki, powiedz, że sunia jest alergiczką i zapytaj o podpisanie umowy adopcyjnej acha i spytaj czy przyjadą po małą. Quote
Mageda Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Czarna suka spod pomnika wróciła do Białegostoku. Od piątku można spotkać ją znowu na mieście. Quote
emdziolek Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='monia3a'][B]emdziolek[/B] mieszkasz w Suwałakch to może przejdź się do tych Państwa i sprawdź warunki, powiedz, że sunia jest alergiczką i zapytaj o podpisanie umowy adopcyjnej acha i spytaj czy przyjadą po małą.[/quote] [COLOR=DarkOrange][B]Ok:) Załatwie to:lol:[/B][/COLOR] Quote
kasik1986 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='plinka']Witaj kasik :) Moim skromnym zdaniem bardziej pomożesz w TOZie ;) A karma na pewno nam się przyda :) W schronisku nie ma się zbyt wielkiego pola do popisu, najlepszą rzecz jaką można zrobić w schronisku to wyprowadzić psa na spacer, żeby kości rozprostował i chociaż miał małą dawkę ruchu.[/quote] Dziękuję Plinka za odpowiedz :) Czyli mam zgłosic sie do TOZ-u z tym jedzonkiem, tak?;) Postaram sie zawitać w środę.A oprócz jedzenia potrzebujecie czegoś jeszcze (koce,miski,itp)? Quote
Bakteria Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='Mageda']Czarna suka spod pomnika wróciła do Białegostoku. Od piątku można spotkać ją znowu na mieście.[/quote] Jesteś pewna, że to ta sama? A ona to przypadkiem nie miała byc "tylko" poddana sterylce i wypuszczona... :cool3: ? Quote
Ewa3 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='kasik1986']Dziękuję Plinka za odpowiedz :) Czyli mam zgłosic sie do TOZ-u z tym jedzonkiem, tak?;) Postaram sie zawitać w środę.A oprócz jedzenia potrzebujecie czegoś jeszcze (koce,miski,itp)?[/quote] wszystko sie przyda;) TOZ jest czynny tylko w poniedzialki, wtorki, czwartki i piatki od 17 do 19 wiec w srode nie ma po co tam isc;) Quote
Iza. Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='plinka']Tak :p [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101405[/URL] [/quote] Oooo super, ostatnio jakoś nie mogę nadążyć za wszystkim ;) Quote
Guest monia3a Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='emdziolek'][COLOR=darkorange][B]Dziewczyny u nas w suwalkach ktos chce spanielka mam namiar na tych ludzi:[/B][/COLOR] [COLOR=darkorange][B]514915045 e mail [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] nie znam, znalazłam ogloszenie ze kupią lub przyjma spanielka. Spróbujcie, moze dobry domek:lol:[/B][/COLOR][/quote] Wiesz już coś, wiesz ??:p Quote
emdziolek Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [COLOR=DarkOrange][B]Tak, wiem tyle, pani bardzo sympatyczna, zadzwoni koło 19 zeby porozmawiać dokładniej bo jak dzwoniłam to była akurat w pracy. Sunia zainteresowani, powiedziałam ze alergiczka, powiedziałam o umowie na wszystko jest przygotowana, zadzwoni o 19, dowiem sie wszystkiego:) 3majcie kciuki:lol:[/B][/COLOR] Quote
plinka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='Mageda']Czarna suka spod pomnika wróciła do Białegostoku. Od piątku można spotkać ją znowu na mieście.[/quote] Też mi się wydawało, że to ona :roll: Tylko, że obrożę miała taką brązową. Widziałam, też ostatnio na mieście [B]kilka[/B] psów ze schroniska, które zostały adoptowane jakiś czas temu... :shake: :sad: :sad: Opiekujesz się takim psem w schronisku, ktoś go zabiera, tęsknisz, ale masz nadzieję, że to ten super domek, a potem widzisz te psy wałęsające się po ulicy...:-(:-( Prawie się popłakałam w autobusie. Załamać się można... Quote
plinka Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='kasik1986']Dziękuję Plinka za odpowiedz :) Czyli mam zgłosic sie do TOZ-u z tym jedzonkiem, tak?;) Postaram sie zawitać w środę.A oprócz jedzenia potrzebujecie czegoś jeszcze (koce,miski,itp)?[/quote] Nie ma sprawy :) No właśnie Iwona, potrzebujemy? Ja myślę, że się przyda ;) [quote name='Iza13']Oooo super, ostatnio jakoś nie mogę nadążyć za wszystkim ;)[/quote] Skąd ja to znam, brak czasu :roll: Ale na dogo jestem na bieżąco :evil_lol: Quote
Guest monia3a Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [B]emdziolek[/B] i jakie wieści ?? nie trzymaj nas w niepewności !!! Quote
Mageda Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Bakteria']Jesteś pewna, że to ta sama? A ona to przypadkiem nie miała byc "tylko" poddana sterylce i wypuszczona... :cool3: ?[/quote] Bakteria: oczywiście, że to ONA. I nie miała być poddana TYLKO sterylce i wypuszczona. Zgadza się, ma założoną brązową obrożę. Quote
kasik1986 Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Ewa3']wszystko sie przyda;) TOZ jest czynny tylko w poniedzialki, wtorki, czwartki i piatki od 17 do 19 wiec w srode nie ma po co tam isc;)[/quote] Okey Ewa3 ;), . Jestem ostatnio starsznie zabiegana, ale słowa musze dotrzymac, wiec w czwartek bede na pewno. W końcu im wiecej ludzi wspiera nasze maleństwa tym lepiej:) Quote
Bakteria Posted December 18, 2007 Posted December 18, 2007 [quote name='Mageda']Bakteria: oczywiście, że to ONA. I nie miała być poddana TYLKO sterylce i wypuszczona. Zgadza się, ma założoną brązową obrożę.[/quote] Coś mi się takiego o oczy obiło, dlatego napisałam... Ale jednak nie. A może skontaktowac się w tej sprawie ze schroniskiem? Przecież oni mają jakieś bazy, w których zapisane są dane adoptujących, bo to raczej nie oni wywalili sunię na ulicę, tylko ktoś musiał ją wziąc, o czym jeszcze świadczy ta obroża (wydaje mi się, że w schronisku raczej nie jest tak, że każdy psiak dostaje obróżkę) :angryy: ... Ja tam nie mogę nic powiedziec, bo sunię widziałam na mieście tylko raz, przejazdem, zanim ją jeszcze schronisko wyłapało. Quote
Recommended Posts