Jump to content
Dogomania

Białystok - wątek zbiorczy, mamy przepełnione DT...

Recommended Posts

Posted

[quote name='zuzlikowa']Harry...trzymam kciuki za kapiel...ale pamiętajcie,że dla tych dużych psiaków mróz nie straszny,ale wilgoć jest zabójcza.Tak więc wykąpać i biegusiem do domku...[/QUOTE]
Aaaa, u Pani Uli to psie luksusy.:eviltong: Najpierw kąpiel, później suszarka, jakieś pachnidła, czesanie. lepiej niż u ludzi :evil_lol:

Guest monia3a
Posted

Jest, mogę podesłać tylko podaj mi maila. To jest wzór TOZu/Białystok

Słuchajcie potrzebuję dwóch smyczy i dwóch obroży dla dużych psów, najlepiej z mocnymi karabińczykami. Ma może ktoś na zbyciu ??

Guest monia3a
Posted

OK. Zrzeczenie podpisujemy w dwóch egzemplarzach, jeden dla właściciela drugi dla opiekuna psa, a do nas proszę ksero lub trzeci egzemplarz :D

Posted

[quote name='monia3a']Jest, mogę podesłać tylko podaj mi maila. To jest wzór TOZu/Białystok

Słuchajcie potrzebuję dwóch smyczy i dwóch obroży dla dużych psów, najlepiej z mocnymi karabińczykami. Ma może ktoś na zbyciu ??[/QUOTE]

Mam na zbyciu smycz

Guest monia3a
Posted

[quote name='zuanna']Mam na zbyciu smycz[/QUOTE]

Super :) piszę PW jakoś umówimy się na odbiór :)

Guest monia3a
Posted

Aniu tylko pamiętaj, że to dla dużych psów nie średnich ;) dla średniaków mam w domu i już przy Harrym mam obawę podczas spaceru czy nie pękną ;)

Harry już po kąpanku i czesanku :) zajęło to zaledwie dwie i pół godzinki. Chłopak jest czyściutki i pachnący. Teraz wygląda poprostu cudnie, sierści mniej, a ta co jest jest piękna i błyszcząca, nie widać, że chłopak był bezdomny.
Jeszcze raz bardzo dziękuję p.Ulu :loveu:
W salonie stał jak zaczarowany jakby chciał powiedzieć róbcie co chcecie. Dostaliśmy kilka wskazówek jak dbać o taką sierść.
Jest również domek na widoku i jeśli wszystko okaże się OK to w wekeend chłopak pojedzie. Pani wypatrzyła go w porannym.

Guest monia3a
Posted

Spokojnie jeszcze nie pojechał, a i domek nie sprawdzony :D może być i tak, że nie pojedzie. Ja coś ostatnio jestem wyczulona na domki ;)

Posted

[quote name='*Gajowa*']Czy kaukazowaty Brutus ma więcej zdjęć ? Wypatrzyłam go w jednym z wątków w "Przygarnę Psa" , wygląda na młodego.
Czy cos o charakterze wiadomo ?[/QUOTE]

Asia !!! Monia !!! Zamówionko na zdjęcia jest :)

Edit. Z tego co ja wiem jest problem żeby go wyciągnąć z boksu do zdjęć bo on nie chce wyjść po dobroci, zapiera się. Na każde "zagadanie" merda ogonem i wpycha łeb przez kratę do wszystkich do obcych też. Nadstawia się do pieszczot.

Guest monia3a
Posted

Zdjęcia będą w piątek.
Edyta z nim pracuje i mam nadzieję, że do piątku wyjdzie z boksu.

W sobotę przyjedzie pan po Bemola a jeśli go już nie będzie będę namawiać na kaukazowatego ;)

Posted

Brutus to raczej mix leonbergera - to są bardzo przyjazne miśki, potrzebują bliskiego kontaktu z człowiekiem.
On prawdopodobnie nie zna smyczy i boi się jej i dlatego się zapiera... albo boi się tylko w boksie czuje sie bezpiecznie.

Posted

[quote name='*Gajowa*']Czy kaukazowaty Brutus ma więcej zdjęć ? Wypatrzyłam go w jednym z wątków w "Przygarnę Psa" , wygląda na młodego.
Czy cos o charakterze wiadomo ?[/QUOTE]

W piątek obfocimy chłopaka. To kochany misio, ale chyba bardziej kaukazowaty niż leonkowaty jest jednak. Siedzi w koksie wewnętrznym i tam jest bardzo wąski korytarz, na który boi się wyjść. Ludzi się nie boi, przytula się calutką głową i doprasza o głaskanie. Więcej powiem w piątek jak już go wyciągniemy z boksu. Podobno z innymi psami też ok. Jest młodziutki, ma coś około 1,5 roku.

Posted

już druga osoba z kolei która dzwoni w sprawie szczeniaków rozmyśla się po usłyszeniu o umowie adopcyjnej. A jak wypytuję o warunki, podejście do psów to wszystko fajnie. Zdarza wam się oddać psa bez umowy?

Posted

[quote name='magda7k']już druga osoba z kolei która dzwoni w sprawie szczeniaków rozmyśla się po usłyszeniu o umowie adopcyjnej. A jak wypytuję o warunki, podejście do psów to wszystko fajnie. Zdarza wam się oddać psa bez umowy?[/QUOTE]

Nie... zawsze jest umowa i jeżeli pies/suka niesterylizowane, to zawsze jest punkt o sterylizacji zwierzęcia do dnia...

Posted

[quote name='magda7k']już druga osoba z kolei która dzwoni w sprawie szczeniaków rozmyśla się po usłyszeniu o umowie adopcyjnej. A jak wypytuję o warunki, podejście do psów to wszystko fajnie. Zdarza wam się oddać psa bez umowy?[/QUOTE]

Nie... zawsze jest umowa i jeżeli pies/suka niesterylizowane, to zawsze jest punkt o sterylizacji zwierzęcia do dnia... U nas bardzo często rezygnują, gdy słyszą: kastracja/sterylizacja.... a wtedy część mówi: bo ja mam sukę i chciałbym psa, bo przecież można wziąć laba z adopcji za darmo i trzepać kasiorę na szczeniakach :angryy:

Posted

Magda ja raczej nie nazywam umowy umową, tylko zobowiązaniem adopcyjnym i przedstawiam od razu wszystkie jego punkty z zaznaczeniem sterylizacji/kastracji. Słowo umowa może niektórych niepokoić, już dawno to zauważyłam.

Guest monia3a
Posted

[quote name='joanna83']Magda ja raczej nie nazywam umowy umową, tylko zobowiązaniem adopcyjnym i przedstawiam od razu wszystkie jego punkty z zaznaczeniem sterylizacji/kastracji. Słowo umowa może niektórych niepokoić, już dawno to zauważyłam.[/QUOTE]

Nasze umowy nazywają się zobowiązaniami :)

Posted

Ja mówię "umowa, w której państwo zobowiązują się psa kochać, troszczyć się, szczepić" a potem wyciągam "ciężkie armaty" czip, kastaracja itd. na koniec mówię, że nie ma tam nic co by mogło niepokoić człowieka, który szuka przyjaciela a nie zabawki. Działa. Jak rezygnują po mojej mowie to znaczy, że coś jest nie tak.